Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz mdk01 #9124 üzenetére

    Állítólag Apósomnak van ilyen Fein gépe, de még sosem mutatta/láttam nála, majd egyszer sort kerítek rá. Mindenféle ügyeskedésekhez valóban jól jöhet, éppen egy fémlemez egyenletes "borzolásához" egy jobban felfekvő rezgőcsiszolót alkalmasabbnak vélek. (borzolás alatt valami homokfúváshoz, gyöngyözéshez hasonlító egyenletes felületi finomfaktúrára gondolok)

    Az általam említett élmaró éppenséggel kevesebbet tud, mint a te kisméretű felsőmaród. De jobban kézreáll élmaráshoz.

    Éppen ebben a fórumban említette valaki, talán Madmax, hogy kézből mar (bal kézben a munkadarab, jobban a marógép) akkor ezen nagyon elcsodálkoztam :) Nos, az igaz, hogy én nem nagyon csinálok olyasmit, ahol ez a fajta laza üzemmód szükségeltetne :) de arra én is rájöttem, hogy van olyan helyzet, amikor sem az asztali gépen, sem a nagy maróval történő marás nem szerencsés. Arra gondolok, hogy ha van egy hosszabb léc, deszka, aminek az éleit szeretném (kis rádiusszal) lekerekíteni ott nem mindig célravezető az asztalon történő marás, mert ha a munkadarab csak kicsit is nem egyenes, abban pillanatban vagy nyomni kell a munkadarabot, hogy egyenletesen felfeküdjön, vagy nem lesz egyenletes a lekerekítés. Kis rádiusznál ez elég jól észrevehető. Ilyenkor talán jól jön egy könnyű kis gép, kis talppal, amit viszonylag alacsonyan lehet megfogni. Féláron csábító. :)

    "Én jártam már egy pár asztalos műhelybe de még életembe nem láttam élmarót senkinél és még nem is hallottam hogy vki is vett volna."

    Akkor itt az ideje, hogy legyen egy olvtársad, aki módosítja a tapasztalataidat :)
    De, majd meglátjuk, holnap kiderül, megvan-e még egyáltalán a gép vagy már elkelt. Egyébként, jut eszembe ebben a pillanatban, az egyik kolléga, aki a múltkor javasolt neked valami orvosságot a faragott bútor penészeltávolítás ügyben, ő vett ilyen élmarót. A 3710-est, emlékeim szerint.

Új hozzászólás Aktív témák