Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Márton111

    aktív tag

    Ez most nem lesz túl érdekes inkább aszámomra fontos hogy a félreértéseket eloszlassam .
    Nem tescogazdaságos a körfűrészem hanem (asztallap nélkül számítva)8cm-t átvágni képes 150.000Ft-os metabo merülőfűrész .Két ok miatt akarom parkolópályára állítani (megtartván) Ha elkopna a forgórész meghajtókereke (ő a legkisebb fogaskerék a gépben) = forgórész csere, és ez egy kézi körfűrésznél előfordulhat a sok strapától akkor kb annyit fizetek mint egy indukciós motoros használt gépért .Akkor jobb ha kiköhögöm azt a 45.000-Ft-ot és van egy bivaly 4kw-os 3 fázisú mocim egy vasállvánnyal fűrészorsóval kapcsolóval és asztalállítással.
    És megmarad a nagy kézigép is, amikor indokolt használhatom, mint mobil szabászat pl 4m-es pallók szélezése.
    Csak azt nem tudom mekkora biztosíték állja egy ilyennek a bekapcsolását .Lehet a 10A-st lekapcsolja mert gondolom lágyindítás áramkört nem várhatok ennyiért.
    Lehet a 4KW-os motor éves szinten túl sok áramot fog pazarolni de ha könnyen fut akkor elvileg nem eszik sokat csak ha terhelik terhelés függvényében mégpedig.
    A másik szempont ez a nagy szénkefés motor kb 90decibellel ordít.(különösebb oka nincs rá mert a maró is ekkora és csendesebb, talán a sok fogaskerék zajong benne (a maróban nincs egy se direkt tengelyhajtása van) Csendes surrogásban akrok dolgozni :)

Új hozzászólás Aktív témák