Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Speciali

    tag

    válasz thyeby #8341 üzenetére

    szerintem nem a megrendelő dolga eldönteni és ítélkezni afelett, hogy a vállalkozó autója mennyire költséghatékony. A megrendelő megrendel egy szolgáltatást, elvárja az elvárható minőséget, és fizet. A többi nem rá tartozik.
    Ha a vállalkozó a cég profitját egy luxus autóra költi, megteheti, az ő pénze. Még akkor is, ha ez nem tetszik valakinek. Ezzel nem azt mondom, hogy ez jó, vagy követendő példa, de senkinek semmi köze hozzá.
    Addig, amig valaki a saját pénzét úgy költi el, hogy azzal nem okoz kárt másnak, addig az az ő szuverén ügye. Ha a pénzét bankba tenné, azzal sem lenne semmivel előrébb az alkalmazottja, legfeljebb nem ingerelne senkit.
    Az a baj, hogy sok cégvezető valóban menősködni akar, de ugyanakkora probléma szerintem az is, hogy az alkalmazottak borzalmasan irigyek.
    Tudomásul kéne venni, hogy az emberek nem egyformák, és nem egyenlőek. Ezt most természetesen nem az alapjogokra értem. De a szocializmusban belénk plántált egyenlőség sosem létezett. Ezen nem keseregni kell, ez egy természeti törvény.

    Amúgy nekem sosem volt alkalmazottam, és szerintem nem is lesz. Nincs kedvem vesződni senkivel, egyrészt pont az itt felvázolt dolgok miatt, meg persze sok egyéb miatt sem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák