Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Andralin

    aktív tag

    Sziasztok!

    Új vagyok androidos témában, kezdőknek szóló topikot nem találtam, ezért ide írok, remélem nem rossz topikot választottam.

    Az elmúlt öt évben egy Symbian-os Nokia N97-et nyúztam, amit most cseréltem le életem első androidos készülékére (Samsung Captivate Glide). Nagyon tetszik az Andorid, de vannak igen komoly, súlyos hiányosságai, amiket egyszerűen nem tudok elhinni, hogy ilyen létezhet, de talán ebben a topikban talán kapok megoldást a hiányosságokra. :)

    1. Ha nem aktív a csomagkapcsolt internet (mobilnet), akkor sehol nem mutatja a telefon, hogy 2G, vagy 3G hálóztra van-e bejelentkezve. Ezt így elég gagyinak érzem, mondjuk időközben találtam egy kis alkalmazást "Status Bar 2G-3G Lite" néven, ami kijelzi. Esetleg tudtok ennél jobb progit erre a célra?

    2. Az egy dolog, hogy nem jelzi alapból, de sehol nincs lehetőségem manuálisan kiválasztani, hogy 2G vagy 3G hálózatot akarok-e használni! Ez milyen dolog már, hogy én nem dönthetem el manuálisan??? Marhára idegesít a dolog, különösen, hogy gyakran tartózkodok egy olyan vidéki helyen, ahol a 2G térerő fullos, a 3G pedig éppen csak "1 csíkos" és itt érthetetlenül akadozik a hanghívás. Nokiával ilyenkor simán beállítom a manuális 2G hálózatot és tökéletesek a hanghívásaim, míg az Androidos teló fixen ragaszkodik a használhatatlan, gyenge 3G kapcsolathoz, gyakorlatilag használhatatlan hanghívásokkal...
    Erre tudtok valamilyen megoldást ajánlani?

    3. SMS kézbesítési jelentés.
    Ez a legnagyobb röhej az Androidban, amit nem hinnék el, ha másvalaki mondja. Hogy lehetséges, hogy az Andorid nem támogatja az SMS kézbesítési jelentéseket??? Ti hogy tudtok enélkül élni? Nekem az összes eddigi telefonom, beleértve az 5000 Ft-os kis alap Alcatel telót is tudta az SMS jelentést, a hiper-szuper Andoridos gép meg nem ismeri? Ezen akadtam legjobban ki! :W Pedig az összes beállítási menüt végigböngészgettem számtalanszor, és sehol nem találok ilyen opciót. :O
    Van erre bármiféle megoldás, vagy hack vagy bármi? Erre igazán szükségem lenne.

    Előre is köszönöm a segítségeteket! :))

Új hozzászólás Aktív témák