- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Android dual SIM szakmai mélyvíz
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"honnan vegyek telefont"
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvamos
nagyúr
Mondjuk en most hirtelen nem talalom a forrast, a V5-hoz, de ugysem tudnek vele mit kezdeni... Egyenlore nincs annyi szabadidom, szerencsere.
+ (#593) Keeperv85
Amugy hogy nez ki egy ilyen source kod? Ez valami C-kod, piton, ilyesmi? Vagy hogy? Csak kivancsiskodom, nem fogok holnap hozzakezdeni ROM-ot forditani forrasbol. -
gabor#
tag
Ezek szerint a Lollipop tényleg támogatja végre a dual sim opciót!? (max 4 sim - gondolom android one miatt)
[link] -
válasz
don pardon #585 üzenetére
Örömömben "félregépeltem"
Remélhetően ennél nagyobb gondod nem lesz a telefonnal@(#586) ksanc
Az igazi tanulság az, hogy volt miből visszamásolni...
Ebben az esetben szerencse, hogy a secro volt a hibás, mivel ezt a flesselhető gyári rom tartalmazza, így abból kinyerhető.
Más lett volna a helyzet, ha a... de szerencsés eset volt.@(#587) WOT-H-A-C
Jogos.... túlságossan "lelkesek" votunk!
Legalább látszik, hogy az itteni fórumtársak nem hagyák magukra a szerencsétlenül járt társaikat. -
válasz
don pardon #583 üzenetére
Szívesen.
Pontosítok: a secro volt sérült, az nvram sértetlen volt.
De örülök, hogy saját magad sikeresel flesselted, megoldva ezzel a problémát. (én csak tanácsot adtam)És ebből az tanulság légyen az többieknek is vala:
Először állapítsuk meg a hibát, és csak utána nézzük meg azt, hogy mit lehet/kell csinálni. -
ksanc
őstag
válasz
don pardon #580 üzenetére
Márpedig drivergond lesz, ugyanis a CDC driver kell hozzá, olyat pedig nem hiszem, hogy kellett eddig használnod
Jobb gomb a linken és link (cél) mentése másként, ha megnyitná egyből.
-
válasz
don pardon #580 üzenetére
Nem, ne szerezz másikat.
Pont a tiéd ellenőrzése a cél.
Mert minek piszkálni, ha jó.
Ha pedig jó, akkor a hiba nem ott van.
Ha felteszed valahova (pl. data-hu), és privátban elküldöd a linkjét (az nvram-ot sose' oszd meg másokkal!), akkor megnézem, hogy felülírták-e.
A sec_ro is kelleni fog, hogy megnézzem.Az nvram-ból csak akkor generálódnak a megfelelő fájlok a data-ba, ha ép az alábbi 3 partíció az nvram-on (mint blokkeszköz-szakasz) kívül:
protect_s
protect_f
secro -
don pardon
aktív tag
Köszi, ezt megcsináltam, mtkdt-vel és flashtoolal is.
Akkor most szerezzek egy működő nvramot valakitől?ksanc: köszi, néztem ezt a toolt is de nem tudott a telóra kapcsolódni ami kicsit fura, mert minden más program tökéletesen látja szóval nem kéne hogy driver hiba legyen...
-
válasz
Malamute #577 üzenetére
Ehhez ezt a topikot keresd fel légyszíves, itt más a téma.
-
WOT-H-A-C
veterán
Na neeeeeee, már itt is??? Besírok minny'á.
-
Malamute
tag
Sziasztok!
A THL W200C-ről mi a véleményetek? Telefonálásra, netezésre, videonézésre és némi játékra lenne használva.
-
Keeperv85
nagyúr
Köszi a válaszokat srácok! Így már tisztul a kép!
-
ksanc
őstag
Hm, pát hete volt itt hasonló probléma, írtam is egy megoldást.
Most nem tudom, hol tart a dolog, nincs időm átfutni.
MTK-ra az IMEI fixen helyreállítható, ha van kéznél stock firmware és - nem biztos, hogy kell, nekem kéznél volt - egy ugyanilyen típusú teló NVRAM readback-je.
Keress rá MAUI META 3G nevű cuccra. -
válasz
don pardon #572 üzenetére
Ez csak a flesselheto resze.
A tobbi a scatter file-ban van leirva.Először readback, nem flash!
Vagy a teljes mtkdroidtools-os mentés is megteszi neked ezt egyszerűbben, és ugyanazt kapod (szinte)A g2f readback adatai:
NAME readback start readback length
PRELOADER 0x0000000000000000 0x01400000
MBR 0x0000000001400000 0x00080000
EBR1 0x0000000001480000 0x00080000
__NODL_PRO_INFO 0x0000000001500000 0x00300000
__NODL_NVRAM 0x0000000001800000 0x00500000
__NODL_PROTECT_F 0x0000000001d00000 0x00A00000
__NODL_PROTECT_S 0x0000000002700000 0x00A00000
__NODL_SECCFG 0x0000000003100000 0x00020000
UBOOT 0x0000000003120000 0x00060000
BOOTIMG 0x0000000003180000 0x00600000
RECOVERY 0x0000000003780000 0x00600000
SEC_RO 0x0000000003d80000 0x00600000
__NODL_MISC 0x0000000004380000 0x00080000
LOGO 0x0000000004400000 0x00300000
EBR2 0x0000000004700000 0x00080000
__NODL_EXPDB 0x0000000004780000 0x00A00000
ANDROID 0x0000000005180000 0x2BC00000
CACHE 0x0000000030d80000 0x07E00000
USRDATA 0x0000000038b80000 0x9C400000 -
don pardon
aktív tag
Ezeket a blockkokat látom sp flashtoollal. Itt kéne egy olyannak lennie hogy nvram?
A scatter file-t ma készítettem a telefonról, szóval nem a ROM-mal jött, remélem ez nem gond.
-
Blue Eagle
őstag
-
aytukabozs
addikt
válasz
Blue Eagle #567 üzenetére
G2f
Följebb még látszik.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
don pardon #564 üzenetére
MTK Droid Tools-val próbáltad? Milyen telód van?
-
Keeperv85
nagyúr
wifi & nvram témához: csupán annyi köze van hozzá, hogy a wifi kijelzésben megjelenik az nvram kulcsok hibáinak kijelzése is.
Nekem is lenne egy kérdésem: tudja valaki komolyabban a hátterét hogy lehet átparticionálni ezeket? Nem: nem az érdekelne, amit amúgy is tudok, hogy szerezzek egy már módosított felosztást valahonnan: szeretném tudni hogy hozzák létre! Milyen szoftver kell hozzá, stb...
-
válasz
don pardon #564 üzenetére
Először mentsd le az nvram blokkeszöz szakaszt, es meg kell nézni a tartalmát.
Minden a secro-t már lementetted ha jol értem. Ennek a tartalmát is meg kell nézni.
Amig ezek nincsenek meg addig ne bűvölj mással. -
don pardon
aktív tag
Asszem értem
A telefont böngészve a protect_f és protect_s mappa lost+found és md mappákat tartalmaz. Ha jól értem Cappa72 leírását akkor ez így jó. Ha jól értem akkor csak az nvram-om sérült?
Ha kapok ilyen mentést valakitől, akkor hogyan tovább?
Kipróbáltam az SN write Toolt de ez sem hozott sikereket, kernel timeouttal elszáll, valamint próbáltam az IMEI & SN writer is de itt meg modemmeta timeouttal áll meg, pedig van megfelelő driver a gépen.
-
tolvaj!
őstag
válasz
don pardon #557 üzenetére
Nem. Betöltés után módosítod. Ha előtte nyúlsz bele ugyan ott vagy.
WOT-H-A-C
Ezért kezdünk minden IMEI visszaállítást azzal, hogy repülőbe tesszük a telefont.
-
törölt tag
válasz
don pardon #559 üzenetére
-
KTU
addikt
válasz
[link]
nem jutsz előrébb másolgatással. -
WOT-H-A-C
veterán
válasz
Az nem jò mert akkor az ő imei száma lesz a tied is!!!
-
don pardon
aktív tag
válasz
Blue Eagle #555 üzenetére
Köszi, ezt már néztem. MUT-ból is el lehet indítani az engineered módot. "Command failed to send" üzenetet kaptam.
tolvaj!: Arra gondolsz, hogy valakitől akinek ilyen telefonja van szerezzek nvramot, protect_f és protect_s mentéseket? És azokat módosítsam mielőtt betöltöm a telóba?
-
-
Blue Eagle
őstag
válasz
don pardon #551 üzenetére
EZT a megoldást is nézd meg. Bár ezt én még nem alkalmaztam.
Az Enginer módot a MUT-ból nyithatod.
-
tolvaj!
őstag
válasz
don pardon #551 üzenetére
Adb-n keresztül kéne visszaírnod az nvramot, protect_f és protect_s mentéseket. Mivel neked nincsenek ilyenek kellemetlen,de szerezned kellene. Ha ezek megvannak és éled a telefon utánna lehet próbálkozni- persze csak ésszel- a saját visszaírására. Cappa72-vel így tudtunk éleszteni egy 6592-es telefont. Amondó vagyok,hogy a 6582 sem éleszthető másképp.
-
don pardon
aktív tag
válasz
Blue Eagle #549 üzenetére
Szuper!
És akkor most mit tudok csinálni?
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
Blue Eagle #549 üzenetére
Basszus tényleg.... már keverem a szezont a fazonnal....
-
Blue Eagle
őstag
válasz
don pardon #546 üzenetére
A CWM az alábbi partíciókat menti le: boot, system, data, cache, sd-ext. Tehát az ominózus nvram partíciót nem menti le!
Egyedül a data/nvram-ban van "valami". Talán. De erre nem kell mérget venni. Itt most az nvram partíciónak kéne egyben lennie.
-
KTU
addikt
válasz
MUT mentésnél 2 lehetőség van
IMEI to SDCARD vagy IMEI to SDCARD2
belső memória vagy külső SD.Evvel mennie kell a visszaállításnak.
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
A cwm egy mod olt recovrey mint pl a twrp ...
Viszont kezd világos lenni.... arra gondolok hogy te gyári rekoverivel csináltál mentést és a gyári reco. miatt nem ment fel a rom először.Aztán lecserélted cwm-re (gondolom cwm) ezért nem tudod feltenni a mentésed! Első körben rootolnám a telefont és úgy pròbàlnàm meg visszarakni a MUT mentést.
Ha ez nem megy akkor vissza kell tenni az eredeti cwm et.Azt is érdekesnek találom hogy gyári reco-val tudtál menteni....
A mentést előtte mentsed ki gépre és utána flash-ekd vissza a gyári reco-t, de mondom nekem gyanùs ez a mentés.
KTU:
-
don pardon
aktív tag
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
don pardon #544 üzenetére
Nekem az nem világos hogy ha cwm ed volt akkor minek cserélted le másikra??
" Lehet, hogy a régi mentés visszaállítása most
azért nem jó, mert már más CWM van a
telefonon?" Ez lehet....Megvan a telefon gyökerébe egy imei.bak mentès?(Azt hiszem így menti aMUT az imeit).
Root jogod van most?? -
don pardon
aktív tag
válasz
WOT-H-A-C #543 üzenetére
Bocsi, akkor a részletek:
Jiayu G2F telefonom van és próbáltam rá MIUI ROMot felrakni. Mielőtt elkezdtem volna, csináltam egy mentést CWM-mel, és egy imei mentést is MUT-tal.
Sokáig nem ment el a miui rom, illetve felment csak épp nem indult el, ekkor CMW csere és újrainstall. Sikerült végre úgy felrakni a ROMot, hogy utána el is indult. Ekkor vettem észre, hogy nincs már IMEI.
ROM installok előtt, volt
Wipe Data / Factory Reset -> delete all user data
Wipe Cache Partition -> Wipe cache
és egyszer format /system. Ez után ment fel úgy a rom, hogy be is bootolt a teló utánaLehet, hogy a régi mentés visszaállítása most azért nem jó, mert már más CWM van a telefonon? Meg mondjuk azt sem értem, hogy a MUT imei mentést miért nem tudom visszaállítani.
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
don pardon #542 üzenetére
"Van MUT imei mentésem meg egy CWM mentésem, de egyikkel se tudtam visszaállítani az imeit."
Mind a 2 vel megpróbáltad vissza tenni ha jól értem és nem sikerült??
Leírnád mit csináltál?
Meg nem ártana tudni milyen telefon....
és hogyan vesztetted az imei-t. -
WOT-H-A-C
veterán
válasz
don pardon #539 üzenetére
"Ha azt látod, hogy a hálózatoknál megjelent egy NVRAM ERROR - vagy ilyesmi - szöveg, akkor kilőtted az nvram-ot."
Cappa itt a telefon hálózatra gondolt. Nem a LAN-ra.
-
KTU
addikt
válasz
don pardon #539 üzenetére
Állítsd vissza a CWM mentést, gondolom itt van még imei,
csinálj FR-t, nézd meg van-e imei.wifi-hez MAC kell.
Nincs köze wifinek az IMEI-hez, lásd pl. SIM (3G) nélküli tabletek.
MUT imei.bak mentést visszarakni elég 1xrű, csak root kell hozzá.
Ha te csináltad vele a mentést, akkor tudnod kell hol van. -
don pardon
aktív tag
-
KTU
addikt
válasz
don pardon #536 üzenetére
TWRP, CWM, MTKDT mentés
MUT imei.bak mentés
van valamid?Nvram hiba nincs wifi közben, gondolom így nem az sérült.
-
törölt tag
válasz
don pardon #536 üzenetére
Nem mentetted az imei-t előtte?
-
don pardon
aktív tag
Sziasztok!
Sikerült ROM telepítés közben "elveszítenem" az imei számot. Próbáltam mtkdt-vel visszaírni, de ilyen hibát dob: --- ERROR :pttycmd1 device NOT found!
Nvram hiba nincs wifi közben, gondolom így nem az sérült.
Cappa javasolt egy olyat, hogy "Ha nem, és mtkdt-vel sem sikerül visszaírni, akkor a secro-t írta felül valami. Azt pedig te is vissza tudod írni adb-n kereszül, vagy flashtool-lal a gyári flesselhető rom-ból."Falshtoollal odáig jutottam, hogy readbackkel kiolvastam a serco-t és utána mtkdt-vel bolvastam a filet, de nem tudom hogy hogyan tovább.
Vagy adb-n keresztül egyszerűbb lenne?Tudtok segíteni?
Köszi -
ksanc
őstag
Miért?
Más bennük az update-binary és nem biztos, hogy minden parancsot értenek a scriptben?
Mert más okot én nem tudok elképzelni. Az, hogy nem jól van portolva esetleg, az nem verziófüggő.
Én mindenre Carliv 6.0.4.4 alapú CWM recovery-jét használom és mondhatom, kipróbáltam már pár dolgot és oprendszert vele -
tolvaj!
őstag
-
Kgabi56
tag
válasz
szili.tamas1 #523 üzenetére
Csináltam factory rezetet.
A rendszer indításakor kiválasztom a magyar nyelvet,de egyből jön:A google Keresés alkalmazása sajnos leállt.
Végigment az indítás.
Az üzenet sokszor megjelenik.
Értesítésekincs sim kártya
Superuser telepítés:A su bináris elavult -
Kgabi56
tag
válasz
szili.tamas1 #523 üzenetére
igen van rajta.
Egyszer már tettem rá romot. -
szili.tamas1
senior tag
Kicsusztam a szerkesztesbol.
Nekem akkor csinalt ilyet kinai telo mikor kicsereltem benne a memoriakartyat. De ugy remlik factory reset megoldotta. -
szili.tamas1
senior tag
-
Kgabi56
tag
A dual sim-es topikból zavartak át ide.
Newman N1-es telefonom van.
Ma meggajdult.
Ottani hozzászólásaim:
"Newman N1-es telefonom a következő szöveggel fogad:
Az indító alkalmazás sajnos leállt.
Mi a teendőm?"
"Pár nappal ezelőtt a batteri doktort és a clean mastert.
Ma reggel még megnéztem az időjárást,híreket.
Többször is telefonáltam vele.
Egyszer csak megadta magát.
Az akksi nagyon gyorsan merül."
"Mobogenie-vel mindkettőt töröltem.
A clen master víruskeresőjét is.
A hiba továbbra is fennáll.
Ha a beállításokba akarok menni az is leáll"
"http://www.needrom.com/category/newman/newman-n1/
Ha innen letöltöm a 4.2.2-t az jó nekem?
Newman N1 telefonom van."
"Feltettem amit javasoltál.
Installácion aborted
Most az N1 zip-et teszem kártyára."
"Mindkettőnél ugyanaz.
No such file or directory
Valami hiányzik neki vagy kisebb verzióval kellene próbálkoznom.
signature verification failed"
Bocsánatot kérek a hosszú szövegért.
Letöltöttem a filéket és ezeket az üzeneteket kapom.
Mit tanácsoltok,hogy a telefon megint működjön? -
masek
csendes tag
igen, menteni-menteni, nem lehet elégszer mondani...
2 db IMEI számom van - 3 percet utánaolvasva ez valszeg a dual-sim miatt így is kell legyen
a meteos partícionáló app-ban nem volt 2.7 GB, csak 3.0 GB, furcsálltam én is, mindenesetre működik...
az adatvisszaállítás viszont körülményes volt.
Helium-ot használtam (leánykori nevén Carbon)
a PC-re mentett állományokat nem lehetett visszatölteni, csak ha egy PowerShell scripttel szétpakoltam mindent külön alkönyvtárakba.. nem volt egyszerű, mivel eddig nem is tudtam a PS-ről, a scriptet is úgy találtam
és nem is jött vissza minden 100%-osan, néhány app visszarakás közben megfagyott, így azokat le kellett szedni újra (a ~90-ből 3-at)van erre könnyebb-biztonságosabb módszer?
-
Nem tudja értelmezni a data partíciót, ez lesz a baja.
Legegyszerűbb, ha flashtool-lal felteszed a gyári romból az ebr1, ebr2, valamint a cwm recovery-t (csak ezt a hármat)
Ezzel a hármassal vélhetően megjavul majd.
Flash után azonnal recovery-be. Factory reset, majd restart. -
masek
csendes tag
sziasztok,
THL W200, elrontottam, mint valami kezdő
átpartícionálásba fogtam, 3.0 Gb-ot választva, majd boot recoverybe. (meteos-mtk6589-rom-edit-8gb-en-sdcard-repartiton.zip)
elfelejtettem, de csak a gyári recovery volt rajta. (system recovery 3e)
ráadásul a gombok használatát is elfelejtettem (1 éve nem nyúltam ilyesmibe), ezért a "wipe cache"-re mentem a "wipe data/factory reset" helyett.most már nem hajlandó "wipe data/factory reset"-et csinálni: "Mount /data error" a felirat.
nem tudom felrakni sd-ről a Cappa recovery-t sem, "Installation aborted"
sima újraindításnál "Encryption unsucsessful", csak "reset phone" gomb, majd a recovery kiírja, hogy "Erasing", majd "Error", és ennyi, megint a recoveryben vagyok.SP Flash Toolt feltettem, de a scatter fájl betöltésénél elakadtam... ha most félig már át van particionálva, akkor már máshol van a partítciók eleje-vége, mint a gyári érték, nem?
mitévő legyek?
köszi előre is! -
ksanc
őstag
Egyébként a fenti Flash Tool-os üzenet szimplán kijöhet akkor is, ha éppen nem kedveli az usb kábelt/portot/időjárást a gép.
A gáz csak az, hogy FW upgrade módban nekem ez még sosem jött ki. Egyéb gányoláskor előfordult, mégpedig akkor, amikor nem stimmelt a kernel. Amit egyébként nem értek
Szóval biztos vagy benne, hogy a telódhoz jó az a rom? -
Ha van komplett rendszermentésed (preloader-től elkezdve a data-ig), akkor bátrabb lehetsz, de...
system utáni részektől van eltérés
Konkrétbabban picit...
Félinformációkból félmegoldás születhet (vagy féltégla).
Az MTKDT 2.5.2-vel csinálj egy scattert a jelenlegiről. Azt gyorsan át lehet számolni kezdőcím/hossz módra.
Ha az újnak a system-e hosszabb, mint a jelenlegi system, akkor csak a fw upgrade lesz neked a megoldás.
Ha nem , akkor el lehet azon gondolkodni, hogy a régi scattert felhasználva csak a boot.img és system.img-t teszed fel. DE! csak akkor, ha a partícióméretek/blokkeszköz-szakasz kezdetek és hosszak kizárólag a data és fat partíciók esetén tér el. (Mert ugye ezt szoktuk kihasználni az "átparticionáláskor") -
ksanc
őstag
Cappa: jaja, van, amit kihagy, pl. az nvram-ot is
Tényleg, ezt majd meg is nézem, hogyan csinálja, hiszen ha minden linear address változik, akkor hogyan marad a helyén az nvram? Vagy áthelyezi? Vagy itt jön a képbe a phisycal address? Nem tudomÉs ugye fw upgrade-nél nem szabad az nvram-nak elmászni, vagy pont ezért szokott? Trehàny partíciókezelés?
Bviktr, én nem biztos, hogy kísérleteznék mert a blokkeszköz kiosztàsa a kernelben is kódolva van.
Ui. Buszról irok mobilról ami nem olyan, mint liter tömény, de hasonló
-
BViktr
tag
Összenéztem a scattereket, csak a system utáni részektől van eltérés.
Ha a preloader-t nem formázza akkor sem lehet csak egyszerűen kivenni a scatterből a preloader sorokat?
Nem akarnám bántani ha nem muszáj.
Ha netán ráír az nvram-ra, akkor a régi nvram mentést az új rom scatterével visszarakva menthető a dolog nem? -
A __nodl_ elotagos blokkeszkoz-szakaszokat nem formazza ha jol tudom.
(#507) Keeperv85
Egészségedre!@(#506) BViktr
Az ilyen műveletek előtt össze kell nézni a scatter-t mininmum, de ekkor is a saját preloader-ét javaslom a telefonnak berakni, így csökkenthető az elhalálozási ráta.
Ám ha véletlenül nagyon más lenne már az eleje, és ráír a nem kívánt szakaszokra, akkor rölül a kukába az nvram, ennek megfelelően az imei is.
Tehát minden ilyen műtét előtt menteni kell. Minimum MTKDroidtools-zal és/vagy flashtool-lal. -
ksanc
őstag
Akkor írja ezt, ha más a kiosztàs a scatter fájlban és màs a telón.Vagy nem a telóhoz való a rom, vagy megváltoztatták.
Ilyen fw-t viszont csak firmware upgrade módban lehet feltenni, aminek a lényege, hogy töküresre formázza a teljes belső tárat és a nullàról rak vissza mindent. Ezért nem lehet pipákat kivenni. -
Keeperv85
nagyúr
Azt inkább ne: a platform sajátossága amúgy, hogy csak a FW up. megy, jellemzően a PMT miatt. Veszélyes folyamat, de még bekapcsol a készülék, addig nincs nagy baj...
Én viszont fél liter tömény után elég nehezen fogalmaztam ezt meg, szóval most kérek elnézést ha fatális baromságot írtam....
-
BViktr
tag
Valamit tényleg formázott (szerencsére nem a preloadert) mert leizzadtam míg sikerült visszahozni. Nem akart egyik rom sem elindulni, megálltak a bootképernyőnél, a cwm meg nem rakta fel a romokból, csak a boot.img-t aztán reboot.
DroidTools mentés jól jött.
Az megoldás lehet, ha a scatter-ből kiveszem a preloader sorokat és firmware upgrade?
Már nem vagyok olyan magabiztos mint mikor nekiláttam. -
BViktr
tag
válasz
aytukabozs #502 üzenetére
Igen ezt, de nem akarja az igazságot.
Flasheltem már ezzel a flashtoolal. Most is visszaraktam vele egy 4.4.2 főzöttet.
Csak ezt a karbonn romot nem akarja megenni. -
aytukabozs
addikt
Hát meg kell várnod az 'úszómestereket'
gondolom ha már egy korábbi verziója fent lett volna a karbonn romnak akkor menne upgrade-del.EZT a romot próbálod feltolni, így?:
"Install ROM :
- Unpack FlashTools, and Click on Flash_tool.exe
- Select a the MT6592_Android_scatter.txt in ROM
- Wait file to be added into Flash Tool
- choose Option->USB Model,click USB Model
–> Choose Option->DA DownLoad All->Speed->High Speed, click High Speed
- Turn off your phone, remove the battery and replace it after some seconds (and don't turn on the phone).
- "Press F9 (hit Download button)" OR " if upgrade ROM Firmware->Upgrade "
- and connect your phone into the computer via USB data cable.
- The process will start and a red progress bar will appear after color purple, yellow.
- And green circles display
- Finish !
- You can now safely disconnect your phone and turn it on."Esetleg még másik flashtool verziót is kipróbálnék míg várok az agyakra.
Romoltál már ezzel sikeresen? -
BViktr
tag
Sima Download módban azt írja: PMT Changed for the rom, it must be downloaded. És ennyi.
-
BViktr
tag
válasz
aytukabozs #499 üzenetére
Igen ott van a rom mellett, hogy nibirun több embernek működik.
Csak azt nem írták hogy hogy ment fel.
Azt nem tudom, hogy ha a firmware upgrade-et választom a flashtoolban azzal tudom téglázni a telót? -
BViktr
tag
Sziasztok.
Egy kis segítség kellene.
Van egy Nibiru H1-em amit kiadtak vagy 5-féle néven.
Szertném feltolni rá a Karbonn Titanium Octane gyári rom-ot de valamiért nem megy flashtoolal.
Ezt a hibát dobja: ötlet? -
ksanc
őstag
Igen, mindketten írjuk a magunkét
Csak annyit akarok kihozni, hogy önmagában az NVRAM nem elég - MTK-nál legalább is - , attól még nem lesz IMEI-d. Én pont ezt csináltam, ahogy írtam már, egy működő teló Flash Tool-os NVRAM mentését írtam fel az invalid telóra és maradt invalid, nem lett ettől IMEI-je. -
tolvaj!
őstag
Ha egy élő NVramot másolsz át onnantól kezdve az abban tárolt dolgok lesznek a mérvadóak. A DT-s átírás valóban csak FR-ig él, de azért, mert az NVramból fogja neked kiolvasni az IMEI-t FR után. De mintha pont ugyanezt írtam volna le már
Az általad leírt progit pedig ma kaptam meg kecvenc házi szakértőnktől- itt is hála neki
- és még nem volt érkezésem kipróbálni.
-
ksanc
őstag
Nyugodtan másolgathatod az NVRAM-ot önmagában, ugyanúgy invalid marad az IMEI
Pont ezt írtam le nemrég.
A Droid tools-os visszaállítás csak factory reset-ig fog élni.
A factory mode-os modemparancsos módszert én nem próbáltam.
Teljes restore egy működő telóról működhet, éppen csak annak az IMEI-je lesz a tieden is, ami nem szerencsés.
Van biztos módszer MTK-ra, kell hozzá gyári stock firmware és CDC driver. Meg a MAUI META 3G nevű MediTek által fejlesztett progi.
Én ezzel állítottam vissza. -
Keeperv85
nagyúr
"Ha az nvram döglött, akkor mindegy mit próbálsz, mert onnan generálódik minden factory reset után az imei."
Ismételten megjegyezném engedelmeddel, hogy MTK-s modelleken kizárólag!
Qualcomm esetében az nvram sérülés esetén egyenesen mész a recovery alá a boot közben. Az Exynos pedig ha elmegy az EFS, akkor tégla lesz. Allwiner: mint az MTK, SPReadturn: különösebben nem zavarja, ha hibás az nv, csupán nem bootol be, vagy két óra múlva talál hálózatot érvényes IMEI után is...
-
tolvaj!
őstag
Először a helyedben ( miután a 4.2.2 visszaállítás megvolt) megcsinálnám a cappa72 féle IMEI helyreállítást és utánna FR, hogy megmarad e az IMEI. Ha nem akkor hungobungo leírását is megpróbálnám. Persze ez után is egy próba FR.
-
tolvaj!
őstag
A szakértő jó, a blog oldal is, csak a blogbejegyzés linkjét csesztem el
6582-es telefonon is megy, 6592-vel teszteltem és sikerült.
-
tolvaj!
őstag
Inkább terminálból add be neki, kis matek kell hozzá, de egyszerűbb. Az nvramot viszont nehogy másold, különben lesz egy klónod minden visszaállításnál.
Itt van minden amit tudni illik: [link] Cappa72 készítette!
Én amúgy parancssorból mentettem DD-vel csak a hiányzó partíciókat a működő telefonról és ugyanúgy DD-vel adtam be a hibásba. Miután másodszor csináltam ( saját hülyeség, illetve rossz rom miatt
) az már csak 20 perc volt kb.
-
KTU
addikt
ZP700 és épp van 2db
Most megy vissza rá a 4.2.2 CWM mentés, ahogy jött, így van is IMEI.
Készítek róla MTKDroidTools mentést, majd a másik ZP700 4.2.2 MTKDroidTools mentésből átmásolom és felülírom a:
secro.img
nodl_protect_s.ext4.tar
nodl_protect_s.ext4.img
nodl_protect_f.ext4.tar
nodl_protect_f.ext4.imgEddig jó?
-
tolvaj!
őstag
Ugyan ebben a cipőben jártam. Típus? A sec_ro és protect mappák átmásolhatóak egy azonos típus mentéséből. Az NVram a fontos, ahhoz, hogy a saját IMEID legyen minden visszaállítás után. Illetve lehet nem ártana downgradelni 4.2.2-re ott helyreállítani véglegesen és úgy updatelni.
-
KTU
addikt
Pár hete írtam hogy leesik az IMEI egy MTK-s telefonról, és a teljes backup mentés visszaállításra gyanakodtam. [link]
Írtál is megoldást, [link],
Megcsináltam, kiírja hogy OK! és hogy 5 MB átmásolva.....
de nincs IMEI ha leellenörzöm.Írtam hogy van mindenféle mentés, de a gyári állapotról csak CWM és MUT imei.bak mentés van.
A többi azután lett mentve hogy leesik az IMEI.
Mint kiderült 1 figyelmetlenségből adódóan, SP Flashtool akció, gyári 4.4.2 felrakásnál "Format All + Download" lett választva, és felül is katt a "zöld nyíl" Download gombra.És minden factory reset vagy romolás után nincs IMEI.
Vissza tudom rakni a MUT imei.bak mentést, de azért jó lenne végleges megoldás.
Gondolom ezek
protect_s
protect_f
secro
elvesztek vagy sérültek a "Format All + Download" akciónál. -
Keeperv85
nagyúr
Számos oka lehet. Lehet, hogy nincs benne az android.rules fájlban a vid és a pid párosa a telefonodnak.
Ezt nézd meg!
$sudo gedit /etc/udev/rules.d/51-android.rules
Ez legyen a fájlban:
SUBSYSTEM=="usb", ATTRS{idVendor}=="0bb4", MODE="0666"
SUBSYSTEM=="usb", ATTRS{idVendor}=="0e79", MODE="0666"
SUBSYSTEM=="usb", ATTRS{idVendor}=="0502", MODE="0666"
SUBSYSTEM=="usb", ATTRS{idVendor}=="0b05", MODE="0666"
SUBSYSTEM=="usb", ATTRS{idVendor}=="413c", MODE="0666"
SUBSYSTEM=="usb", ATTRS{idVendor}=="0489", MODE="0666"
SUBSYSTEM=="usb", ATTRS{idVendor}=="091e", MODE="0666"
SUBSYSTEM=="usb", ATTRS{idVendor}=="18d1", MODE="0666"
SUBSYSTEM=="usb", ATTRS{idVendor}=="0bb4", MODE="0666"
SUBSYSTEM=="usb", ATTRS{idVendor}=="12d1", MODE="0666"
SUBSYSTEM=="usb", ATTRS{idVendor}=="24e3", MODE="0666"
SUBSYSTEM=="usb", ATTRS{idVendor}=="2116", MODE="0666"
SUBSYSTEM=="usb", ATTRS{idVendor}=="0482", MODE="0666"
SUBSYSTEM=="usb", ATTRS{idVendor}=="17ef", MODE="0666"
SUBSYSTEM=="usb", ATTRS{idVendor}=="1004", MODE="0666"
SUBSYSTEM=="usb", ATTRS{idVendor}=="22b8", MODE="0666"
SUBSYSTEM=="usb", ATTRS{idVendor}=="0409", MODE="0666"
SUBSYSTEM=="usb", ATTRS{idVendor}=="2080", MODE="0666"
SUBSYSTEM=="usb", ATTRS{idVendor}=="0955", MODE="0666"
SUBSYSTEM=="usb", ATTRS{idVendor}=="2257", MODE="0666"
SUBSYSTEM=="usb", ATTRS{idVendor}=="10a9", MODE="0666"
SUBSYSTEM=="usb", ATTRS{idVendor}=="1d4d", MODE="0666"
SUBSYSTEM=="usb", ATTRS{idVendor}=="0471", MODE="0666"
SUBSYSTEM=="usb", ATTRS{idVendor}=="04da", MODE="0666"
SUBSYSTEM=="usb", ATTRS{idVendor}=="05c6", MODE="0666"
SUBSYSTEM=="usb", ATTRS{idVendor}=="1f53", MODE="0666"
SUBSYSTEM=="usb", ATTRS{idVendor}=="04e8", MODE="0666"
SUBSYSTEM=="usb", ATTRS{idVendor}=="04dd", MODE="0666"
SUBSYSTEM=="usb", ATTRS{idVendor}=="0fce", MODE="0666"
SUBSYSTEM=="usb", ATTRS{idVendor}=="0930", MODE="0666"
SUBSYSTEM=="usb", ATTRS{idVendor}=="19d2", MODE="0666"$sudo chmod 644 /etc/udev/rules.d/51-android.rules
$sudo chown root /etc/udev/rules.d/51-android.rules
$sudo service udev restart
$sudo killall adbHa ez után sem akarja, akkor:
$lsusb
Az ID után látod a vid és a pid számot. Ha nincs a fenti listában, akkor add hozzá és ismételd meg az alatta lévő műveleteket.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Keeperv85 #476 üzenetére
Ugy latom, lehet Qualcommost is kerdezni, nem csak Mediatekeset...
Miert lehet az, hogy az ADB-m (Linux alol) nem kapcsolodik a Sapdragonos telefonomhoz?
(A Tegras tabletemhez, meg az MTK-s telefonhoz meg igen...)
Mit csinalok rosszul?Probalt mar valaki OpenCV-t telepiteni Androidra? Sikerult?
Ez egyenlore tulmutat a kepessegeimen. -
ksanc
őstag
jaa, az mmcblk-t sem tudom megjegyezni
Öreg vagyok már, ez így fog maradni
Van egy új kolléga, éppen kaptam szét az egyik számítógépet mert nem akart indulni és simán le SD ramoztam - intő jel, mert nem szoktam egyébként - a DDR2-es memóriát. Meg is kérdezte, hogy az nem DDR? Ja, mondom, én ilyen apróságokkal, mint elnevezés nem foglalkozom -
ksanc
őstag
Emlékszem...
Akkor vigyázni kell a mentések csereberéjével ezek szerint.
Tényleg, a protect_s és protect_f partíciókat is át kellett volna húzni.
Valahol valaki már biztosan leírta, és mintha nekem is rémlett volna már, mi is van pontosan az NVRAM, PROTECT_S és PROTECT_F partíciókon...Kösz Cappa, most olvastam. Sosem fogom megjegyezni azt, hogy blokkeszköz-szakasz
A sec_ro-n nem a megvásárolt, védett appok vannak?
-
Az úgy van, hogy az nvram-ból generálódik a sok telefonspecifikus infó a /data partícióra.
Ehhez még hozzájön 3 blokkeszköz-szakasz sértetlensége, mint alapfeltétel (MTK-s dolgokról beszélek):
protect_s
protect_f
secro
Ha ezek közül egyik nem stimmel, már invalid imei lesz.
Mivel a CWM mentés komplett data partíciót tartalmaz, ezért az ott mentett imei lesz a meghatározó visszaállítás után. Ez factory reset esetén törlődik, de az új friss rendszer újraindulásakor az nvramból beíródik - de csak akkor, ha a fent említett 3-as mindegyike ép.
Ha maga az nvram nem ép, akkor minden FR után eltűnik az imei. És persze jön hozzá az NVRAM error 10 a wifi-nél is. -
tolvaj!
őstag
Ha emlékszel, akkor a közelmúltban volt egy élesztéses feladatom, aminek klónozás lett a vége. Igaz én nem a data partíciót, hanem a sec_ro, nvram és a protect_ f partíciókat húztam át parancssori beírással ( dd) és helyre zökkent a kicsike, de minden FR után az én IMEI-m köszön vissza.
Illetve, hogy pontosabban is válaszoljak: Előfordult, hogy recoverys mentést cserélgettek a fórumozók egymás között és utánna csodálkoztak, hogy megváltozott a saját telefonjuk IMEI száma. Ez alapján gyanítom, hogy a kérdésedre a válasz: IGEN!
-
ksanc
őstag
No kérem, ma - számomra - új dologgal foglalkoztam: invalid IMEI
r.c. kollégától megvettem a W450-es telóját, tegnap érkezett meg. Gyönyörű állapotban van, még ha nem is nézzük mellette az enyémet, ha nézzük, akkor gyári zsírújnak néz ki
Azt írta, hogy lefagy és újraindul. Ez most nem érdekes, szétkaptam, helyreraktam ezt-azt és beleraktam csodás monopól megoldásomat, azóta még nem csinálta.Az érdekesebb a gyári rendszer visszaállítása utáni invalid imei üzenet volt. Az otthoni gépemen nem fut a Droid tools, de úgysem szeretem használni, úgyhogy más megoldást kellett találnom. Na meg olyat, hogy factory resetnél ne legyen megint invalid...
Leírom a dolgot - részben mert nem tudom, mennyire ütközik a fórumszabályokkal a fix IMEI flash -, mert számomra volt egy-két érdekesség, majd a profik leírják, mi miért van
Szóval Flash tool-al kiolvastam az NVRAM-ot, persze üres volt, csupa nulla. Aztán átraktam rá az enyémről lehúzottat, mondom, legfeljebb ugyanaz lesz elsőre az IMEI. Hát nem lett, maradt invalid. Ekkor a saját telóm data mentését raktam fel és itt lepődtem meg először, ugyanis lett IMEI, mégpedig a saját eredeti telómé. Egészen egy factory resetig. Persze érthető a dolog, hiszen a /data/nvram is átkerült ugye és abban benne van az IMEI.
A kérdés az, még nem próbáltam, hogy vajon ha egy másik, azonos típusú teló data mentését rakom vissza, akkor a factory resetig annak az IMEI száma lesz a telón, vagy csak akkor, ha hibás az NVRAM? -
svgyula
addikt
válasz
Keeperv85 #466 üzenetére
Szia!
Na akkor azért nem találtam! Pedig ott is végignéztem és hidd el ha van valamilyen zip kiterjesztésű állomány
akkor megtaláltam volna mivel összesen (most is megnéztem) három alkönyvtára van és abból csak egyben van adat. De jó hogy mondod mert legközelebb először kimásolom az adatokat utána indítom újraTalán akkor ha mégsem megy be tudom olvastatni a recovery-vel.
Ja lejárt? -
svgyula
addikt
válasz
Keeperv85 #450 üzenetére
Szia!
Azért tettem vissza a zip-ben levő másik recovery-t mert a frissítés letöltése után csak a recovery-ig jutott
de a frissítést már nem csinálta meg! Az első gondolatom az volt, hogy megkeresem a letöltött frissítést és manuálisan elindítom. Aztán a keresés nem hozott eredményt egyszerűen nem találtamvégignéztem a gyökérkönyvtártól kezdve minden alkönyvtárat de nem találtam vagy egyszerűen olyan néven/formátumban mentette el amit én
nem tudtam értelmezni. Az érdekessége az, hogy miután lecseréltem a recovery-t
én naív azt gondoltam megkeresem a frissítések között és csak elindítomHát nem egészen így működik!
Újból netre fecsúszok majd frissítések keresése(előtte felajánlotta! most nem!) majd újból letöltötte és újraindította, majd telepítette magát.
A "laza" válaszára visszatérve (amit nem nekem címzett) kell a CWM(nálam) A "gyári" recovery-ből minden ki van hagyva a factory reset, és a wipe funkció sem működik benne! Szépen végigmegy a "csík" majd minden OK és a teló újraindításakor marad minden a régiben. Ezt lehet olyan bolondbiztos módszer az "ámátőröknek" akik csak azt hiszik, hogy megcsinált mindent és ez nekik elég is! -
WOT-H-A-C
veterán
"Minek felflashelni?"
Ez lehet, hogy igaz a bikára, de nem mindenhol állja meg a helyét...
Vibe z-n nálam nem volt gyári... 4.2 alat nyitott volt a bootloader és adb vel bootoltunk mi is cwm-be.
Éredkes módon 4.4 alatt ilyen nem nagyon van, alapból zárt a bootloader ráadásul a cwm-et nem nagyon fogadja el...így maradt a twrp persze ehhez is előtte nyitni kell a bootloadert...Példa.. Nemrég esett meg egy kolegával a teló Vibe Z. Neki állt felrakni egy új romot, flashelésnél után tégla az install végig ment, de a teló halott USB debug így nem is volt neki, vagyis géppel semmit sem tudott kezdeni.Az egy szerencséje az volt hogy előtte flashelte a twrp-t és vissza tudott rakni egy mentést....
-
Mottie
őstag
válasz
WOT-H-A-C #452 üzenetére
"szobakutya" - na bazz... hónapok óta olvasom a nevet de még nem esett le...
Témába vágóan néhány kérdés:
Jelenlegi appok/játékok adatainak lementéséhez - visszarakásához feltétlenül szükséges root?
Ha igen kell vele bármi speciálisat csinálni, vagy egy Helios vagy hasonló program megcsinálja?
Ha nem, akkor mi a legegyszerűbb (de megbízható) módja?Okozhat-e gondot ilyen jellegű átmentésnél, ha más Android verzióra érkeznek az adatok (pl 4.2-ről 4.4-re)?
-
ksanc
őstag
válasz
WOT-H-A-C #452 üzenetére
Meg kell nézni a cwm verzióját, asszem a 6-ostól felfelé, ha normálisan van portolva a telóra akkor minden további nélkül meg kell tudnia csinálnia mindent, amit a gyári reco tud.
Carliv touch recovery-jei a 6.0.4.4 vagy valami ilyesmi CWM recovery-re épülnek és forráskódot elnézve normálisan lekezelik ezeket.
Gyakorlatban én csak a factory resetet tudtam kipróbálni, az tökéletesen működik a CTR-el is. Gyári frissítés meg nem sűrűn jön a W450-hez -
tolvaj!
őstag
válasz
WOT-H-A-C #452 üzenetére
Vagy használj miui romot, mert az magasról tojik a recoveryre. Nekem gyári a miui és ha jön a frissítés recovery alól megy fel. Végig zongorázza, majd amikor a recovery partícióhoz ér átugrik, ha nem gyári. A frissítés végén kiírja, hogy failed- mivel a recoveryt nem tudja felül írni-, de mégis kapsz egy napra kész rendszert.
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
Keeperv85 #450 üzenetére
hahhh igazad van még reggel volt..... természetessen recoveryt akartam írni cwm helyett.... de gondolom azért fogtad...
A másik biztos igazad van, de több teló topikjában is küzdenek ezzel pl ZTE v5 de lehet még solrolni, azt meg hogy ,hogy van meg csinálva egy custom recovery azzal meg nem tudok mit csinálni , tehát oda jutottunk hogy nekünk halandóknak marad az hogy adott esetben használjuk a cwm et és ha kell vissza rakjuk a gyári rekót!!!
szobakutya:
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
WOT-H-A-C #449 üzenetére
Na most ezt sikerült jól bekeverni, mellé még fals infó is.
(..."ha a gyári cwm van a telón"... Vagy gyári vagy
CWM...)Ha normálisan be van állítva az fstab a CWM recovery alatt, akkor minden további nélkül megy vele a gyári frissítés, kivételt pont magának a recovery fájl frissítésének jelenléte okoz, mert ha az is frissülne, akkor elakad az SH1 ellenőrzés miatt.
-
svgyula
addikt
Tisztelt Uraim!
Tegnap este megint jött egy gyári frissítés a telómra! Jött a sz.pás mert vissza kellet a "régi" recoveryt tenni mert a frissítés telepítése nem indul a CWM recovery-vel (nem is értem miért) Még szerencse, hogy kéznél van mindkettő
na meg a parancssor már fejből megy! De a frissítés után is megmaradt a root jog így nem tettem vissza a CWM-et. Még nem tudom milyen változást hoz a "frissítés"? Valamilyen energiatakarékossági, javításokat írnak. Nem tudtam teljesen értelmezni mert közben eltűnt a felirat.
-
svgyula
addikt
válasz
WOT-H-A-C #440 üzenetére
Ez volt a Flashelés/másolási ADB parancssor:
paracsnsor: fastboot flash recovery recovery_h60.img
válasz: OK
Parancssor újraindítás: fastboot reboot
Parancssor Recovery módban indítás: adb reboot recoveryA recovery-ben telepíteni kell a 4.4root.zip
A ROOT ellenőrzés
Paracsbeírás: adb shell
Paracsbeírás: su
Ha a parancssor vége ilyen akkor van root jog: su $ >> #
Remélem érthetően írtam -
WOT-H-A-C
veterán
haaahhh milyen hülye vagyok.....
most esett le a papír huszas....
Nálam ez( lenovo vibe z) így néz ki.....
vibe ui 4.2.2 alapon ennél a rendszernél nyitott a bootloader...vagyis ahogy mondod cwm rec .img bemásol adb mappápa
adb elindít - > adb reboot-bootloader (bootloader mód + driver telepítés)
-> fastboot boot cwm.img, ezzel a parancsal bootolsz cwmbe4.4 nél már máshogy van ott alapból zárt a bootloader előbb fel kell oldani .....
-
svgyula
addikt
válasz
WOT-H-A-C #438 üzenetére
Nos az a helyzet, hogy amit letöltöttem Recovery.zip-ként az 2db recovery.img tartalmazott.
Az a *.bat file amivel a felrakást indítani lehetett volna!? csak a kijelzőn csinálta meg a felrakást
a valóságban maradt a gyári
Így a "dos" parancs sor maradt a felrakáshoz sajna az első parancs nem teljesen tiszta ?ha?
jól emlékszem a fastboot volt.(szakember kérem javítani!)
A többi parancsot már feljegyeztem. Ha hazamegyek felrakom! Ahogy megfigyeltem az egész ADB engem
a régi dos rendszerre emlékeztet.
A recovery.img bemásoltam az ADB könyvtárba és innen küldtem egy parancssorral a telefonra ami éppen nyitott állapotban volt vagyis ha? jól gondolom a bootloader állapotban. Miután felment a recovery már szinte gyerekjáték volt a 4.4root.zip-et felrakni. A sima újraindítás után volt root jog. Nem kellett semmilyen x számból álló kódot beírni meg bűvészkedni!
A gyári frissítéshez használatos recovery semmi másra nem jó mert próbáltam vele takarítani de minden maradt a régiben ez azért nekem is gyanús volt! Végigment a csík azt írta minden "OK" és újraindítás után
minden maradt a régi
Na végig olvasva nekem is zavaros ez az egyszerű tulajdonképpen "másolás" művelet. -
WOT-H-A-C
veterán
Magyarán a cwm nem passzolt a 4.4 es root.zip hez kellett hozzá keresni egyet és adb vel felrakni plusz superSU frissítés kellett.
" Mert a recovery-d, amit feltettél magasról tojik a régebbi scriptekre, mert olyan kernel van benne, amit már a KitKat mellé állítanak be,így ehhez olyan updater-binary és olyan script is kell, ami SELinux támogatott...
Mellesleg: a CWM recovery alatt megy az adb teljes root joggal. Innen nem nehéz a történet: egy symlink, egy bináris, két jog kiadása, egy SuperUser a Play!-ről. Kész."
Nem is értem ebből hogy nem jöttem rá.....
(cinizmus)
"Mert a recovery-d, amit feltettél magasról tojik a régebbi scriptekre"
Így utólag már egyértelmű....Viszont leírhatnád a telepítés menetét hogy mások is (én is) tanulhassanak belőle...
-
svgyula
addikt
Üdv az Uraknak!
Megoldódott! Sajna manuálisan kellett olyan "dos" parancssorral a recoveryt lecserélni. Soha nem jöttem volna rá! Sajna meg kellene tanulnom ezeket a parancsokat
A lényeg a felrakott recovery-vel már felment a 4.4root.zip és semmi más nem kellett csak a "superluzert"
frissíteni.
Most megy egy power off shedule nevű apk és ki is kapcsolja a telefont. Természetesen ennek is engedni kellet a root jogotNem is értem mi a túrónak ez a biztonság erre? Hiszen nem telefonálni hanem éppen lekapcsolni akarom a telefont!? Az érdekessége az egésznek az hogy a sima ébresztő bekapcsolja a telefont és bekapcsolva is marad! Ennek azért nem kellene természetesnek lenni mivel ha jó emlékszem az MTK pricis időzítősnél csak ébresztett és utána csak akkor kapcsol be amikor a bekapcsolás időzítve volt.
Na mindegy a lényeg műxik! Köszönöm mindenkinek a segítséget különösen Keeperv85 kollégának! (jár a sör!) -
WOT-H-A-C
veterán
Számból vettétek ki a szavakat, én is csak vakultam mint a sült hal!!
-
Keeperv85
nagyúr
Mert a recovery-d, amit feltettél magasról tojik a régebbi scriptekre, mert olyan kernel van benne, amit már a KitKat mellé állítanak be,így ehhez olyan updater-binary és olyan script is kell, ami SELinux támogatott...
Mellesleg: a CWM recovery alatt megy az adb teljes root joggal. Innen nem nehéz a történet: egy symlink, egy bináris, két jog kiadása, egy SuperUser a Play!-ről. Kész.
-
WOT-H-A-C
veterán
Oké csak a kolega írta hogy SPflashtoolsal kell felrakni a cwm-et O.o és meglepődtem rajta....
Nem volt még időm végig olvasni az xda-s topikjat de így is zavaros ....az elején a srác nyitotta a bootloadert a vége pedig a rootgenius volt....
Nálad nyitott már a bootloader?? Cwm-et hogyan flashelted?
De ha jól értem akkor ennek a srácnak 4.2 vel jött a teló
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
alexw801 #427 üzenetére
No igen ok-okozat....Ha kicsit visszagondolsz azért a részedről is voltak előzmények...egyébként a kolega jól mondja többen is elismerték a tudásod a 3x el kapcsolatban csak a stílussal volt gond.....
na de vissza térve a problémához...azt mondod flastools-al tegyen fel cwm-et, a honor6 ban nem mtk soc van hanem kirin ezzel is megy a flashtools??
-
aytukabozs
addikt
válasz
alexw801 #427 üzenetére
szerintem a sok p..sábaküldés mellett a moderáltabb fórumozók többször leírták hogy köszönik a hozzászólásaid információtartalmát, és hogy a bejegyzéseidnek csak azokkal a részével van baj, amiben a többi fórumozót fricskázod az olcsó telefonjaik miatt....
Én magam sem örülök hogy csak a 100-200$ közötti telefonokat engedhetem meg magamnak, de ha ez van. ezt kell szeretni.Viszont a lényegi részt sokszor még idézem is a HSZ-eidből úgyhogy nem kell a mártírkodás
-
alexw801
senior tag
válasz
WOT-H-A-C #425 üzenetére
Amikor többször elküldenek a p...csába, akkor miért strapáljam magam.
A Honor 6-nak is van topicja az xda-n és a 4pda.ru-n. Ott le van írva minden, rá kell szánni kis időt, szépen végigolvasni (angolul és oroszul, nem Google fordítóval) és végre kell hajtani, amit javasolnak.
A Honor 3X tapasztalatai alapján több mélységben védve van a telo rootolás ellen.
Az első próba lehetne az UPDATE-SuperSU...zip telepítése CWM vagy TWRP Recovery-ben, amit (ha még nincs fent) SP Flash Tool-lal lehet felrakni. Ez csak részleges root, de legalább a Titanium Backup Pro, stb. app-ok rootolt állapotot mutatnak.
Ha a kínai rendszer app-ok írtása is cél, akkor a teljes root-ot kell megpróbálni megszerezni, ehhez meg kell keresni a beépített védelmet, nálunk egy biobio nevű olasz srác a guru az xda-n. Ő találta az immutable-list fájlt, ezzel kell szórakozni (Busybox + Terminal Emulator segítségével) vagy egyszerűen törölni.
A 4.4.2 ROM-nál még több védelem van, ott átalkította a boot.img-ot, ezt is cserélni kell.
Ekkor teljes a root.
Szerintem ugyaezzel a logikával kellene a Honor 6-nál is megkeresni a tennivalókat. -
Laza...
addikt
nemide
-
svgyula
addikt
válasz
WOT-H-A-C #418 üzenetére
Szia!
Nos "túl mindenen" a helyzet meg maradt. letöltöttem a root4.4.zip-et is recovery-ből kezdtem volna de ezt is kiköpi. Na mindegy egyenlőre hagyom úgy ahogy van!
Csak mint összefoglaló a rootgenius 52% újraindít pc-ről! A telefonról rootgenius 92%-ig megy el ott megáll. Már azt is kipróbáltam, hogy szembe ugrasztom őket de semmi eredmény úgy sem! Pedig megvan a kioldó kód is úgy ahogy írták! -
svgyula
addikt
-
Laza...
addikt
válasz
aytukabozs #414 üzenetére
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
aytukabozs #414 üzenetére
Jogos a feltevés....bár ettöl még lehet hogy menne egy zip vagy genius.... mert a 3x mtk-s ebben kirin van.... de ez csak ötletelés...
-
aytukabozs
addikt
Nem lehet hogy ugyan az lesz a gond, és ezáltal a megoldás is mint (az itteni fórumozók számára megfizethetetlen
) honor 3x esetében?
-
-
törölt tag
Itt azt írják, hogy a Root Genius képes rá.
-
svgyula
addikt
Tisztel Uraim!
Kérdés talán valaki tud benne segíteni! A Honor 6 telót próbálom reménytelenül rootolni.
Nincs gond a telóval csak egy időzített ki-be kapcsolást szeretnék rajta futtatni. A bekapcsolással semmi
gond mert az ébresztéssel együtt be is kapcsol! DE a kikapcsolást csak root joggal működne.
Mindent megcsináltam ami a root-hoz kell van recovery is de sem a v-root sem a mellékelt valami kínai
"S" jelű program nem csinálja meg. Van rendes kapcsolat a telefon és a gép között a recovery is a pc-ről csúszott fel. De nem hajlandó root jogot adniMindent lefuttattam vagy x10 de mindig marad az "x" a root
előtt. Próbáltam belűről az androidos vroot az azt írja ki, kész és megcsinálta aztán még sincs jogom
Lehet az is gond, hogy a telefon indulása után szinte azonnal, a netre csatlakozáskor frissítést töltött le és telepítette is! Így az a leírás amit találtam csak az alap ROM-hoz jó?
Ha esetleg valakinek ötlete lenne megköszönném! -
ksanc
őstag
Sima fájlmásolgatással biztosan nem fogod helyretenni, mivel azok ott csak látszólag fájlok.
Egy működő rendszer NVRAM tartalmát elvileg rá lehet húzni, de a saját IMEI-t azonnal vissza is kell írni valamivel, mert ha így bootolod be, akkor azonnali IMEI tiltás lesz, mivel két külön készülék ugyanazzal az IMEI-vel próbál bejelentkezni.
De ez Cappa területe, nekem még nem kellett ilyesmivel foglalkoznom -
tolvaj!
őstag
Illetve még azt is hozzátenném, hogy a telefon nem indul újra. Indul, bootol, de ha bármilyen formában újraindítanám ( sima restart, vagy emulátorból, esetleg MUT-ból reboot ) akkor leáll és a bekapcsoló gombra sem reagáll, csak az aku ki- be segít. Érdekes, lehet mégsem jó a bootloadere?
(#405) Keeperv85
Belenéztem és van benne egy fájl, amit át is másoltam az enyémből, beillesztettem meg is van, de akkor sincs IMEI.
-
tolvaj!
őstag
A /protect_s mappában csak a lost+found van. Se a hibás app mappa, se a helyes md.
Mivel DT nem hajlandó felismerni se a működő sajátomat, se az újraélesztés alatt állót így terminál emulátorból adtam be neki a parancsokat. Most már van md mappa, viszont üres és nem tudom mit írjak bele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Google Pixel 9 Pro 5G 16/256GB Szürke Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- iPhone XS Max 64GB LEÍRÁST OLVASS!
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest