Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • raulicio

    senior tag

    Ha esetleg valakit érdekel:

    Umi X1S lelkes használója vagyok lassan két hete. Összességében nem bántam meg, de jelenlegi ismereteim birtokában nem biztos, hogy ezt a típust venném.

    Külső:
    Fekete színűt vettem és bár szerintem nem is különösebben szép, és nem is csúnya, élőben azért jobban néz ki mint a képeken. Szóval bőven hozza az átlagot a formaterv.
    Akad viszont néhány hibája is,a mikkel nehéz megbarátkozni. Az egész burkolat gyakorlatilag egy nagy "ujjlenyomatmágnes". Nem lehet úgy kézbe venni, hogy ne legyen tiszta "mázga" az egész. A hátlap ugyan nem a gyakran használt alap fényes műanyag, de ettől függetlenül lehet törölgetni azt is bőven. Ami még szintén fájó pont, hogy a hátlap egy kicsit talán túl könnyen levehető, nem elég passzentos. Persze a kritikai érzékemet a HTC One S-em kifejezetten erősítette, hiszen ott az összeszerelésre, anyaghasználatra igazán nem lehetett panasz. Ami még szintén említésre méltó, hogy a hangerő szabályozó gomb páros érzésem szerint egy kicsit túl mélyen ül a készülék oldalán így nehezítve kissé a használatukat. Szintén fura és kissé érthetetlen megoldás, hogy a kijelző alatti 3 érintő gomb megvilágítása nem közvetlenül történik, tehát nem a gombok maguk világítanak, hanem a gombok alatt egy-egy csík. Ez azért rossz, mert a gombokat egyáltalán nem világítja meg, viszont nem néz ki túl jól.
    Talán sokakat érdekelhet még, hogy noification led nincs.

    A telefonon rootolva érkezett google play-el (a további google szolgáltatások a storeból telepíthetők). 4.2.1-es android, nagyon minimális változtatásokkal. Kifejezetten kevés (talán 4-5) kínai app volt rajta, de ezek könnyedén törölhetőek voltak. Egyedül a badiu törléséhez kellett titanium backup (nyilván root után mással is törölhető). A rendszer sebességére nem lehet panasz, szépen teszi a dolgát. Bár ez ugye nem is csoda hiszen szinte ugyan ez a HW van rengeteg már bizonyított telefonban, ahol hasonló hatékonysággal üzemelnek. Egyetlen egy ijesztő hibát tapasztaltam, mégpedig a képernyő kb alsó 2/3-ánál mintha ketté lett volna vágva a kijelző egy görbe mentén és bár állóképnél ez nem látszott, görgetésnél, videóknál látszott, hogy a görbe egyik oldala és másik oldala közt néhány ms különbség volt a frissítésben. Először HW hibára gyanakodtam, de hál'istennek a gyári sw frissítés teljesen eltüntette a hibát.
    Máskülönben az általam használt egyetlen játék a Real Racing 3 jól fut, az antutu hozza a képeken látott eredményeket.

    A kínai umi fórumról vadásztam le a hivatalos frissítést, ami 05.28-ra van datálva. Cwmből telepítettem az SD-ről, csinált ugyan egy wipe-ot, de a már korábban említett kijelzőhiba javításán túl nem kevesebb ígér, mint: javított kamera, üzemidő, gps. Konkrétan egyikre sem volt panaszom, de ha javítottak rajta az csak jó.
    Sajnos két sarkalatos pontot a gps-t illetve a fényképezőt, nem volt időm tesztelni, de mindkettő működik. :)

    csináltam most gyorsan egy makrót az irodában egy névjegyről:
    https://docs.google.com/file/d/0B2rvGXoWQ0sEeVJzMFIzWHZFM0E/edit?pli=1

    Van hozzá már néhány custom rom is, bár ezek közül csak egyet próbáltam, de azon túl, hogy kivették belőle a gyári launchert és billentyűzetet, sok előnyét nem láttam.
    Az akkuidővel én teljesen elégedett vagyok, bár nem számítok extrém felhasználónak, mivel számítógép előtt dolgozom, így napközben nem nyomkodom annyit. Két napot így gond nélkül kibír. Egy másik furcsa bug is volt az eredeti szoftverben, mégpedig az akkumulátorral (illetve a töltöttség jelzéssel). kb 35-40%-ról lezuhant a töltöttség 15 %-ra, majd onnan kb 5 perc alatt 0-ra- ezzel még nem találkoztam az újabb szoftverben, de ezt még csak pár napja használom.

    Összegzésként azt mondhatom, hogy meg vagyok vele elégedve, eltekintve a frissebb szoftver által javított elég durva hibáktól.

    Gyárilag csak egy töltő, két kijelző fólia és egy kicsike törlőkendő járt hozzá.
    A gorilla galsst sajnos sem megerősíteni sem cáfolni nem tudom, mert minden undoromat leküzdve feltettem az egyik fóliát...

Új hozzászólás Aktív témák