- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Yettel topik
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Google Pixel topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
golyós #175227 üzenetére
A "+" jelet biztos, hogy nem írja hozzá, mert azt kipróbáltam egy érvénytelen számmal.
A Te esetedben az lehet, hogy a szám alapján felismeri a lányodat a kontaktok között és tudja, hogy Őt kell hozzáadni.
Lehet egyébként olyat is, hogy pld Block Kovacs Peter's és akkor blokkolja péter számát vagy számait, de itt vigyázni kell, mert a feloldásnál (Unblock) nem oldja fel, ha több szám is szerepel ugyanahhoz a névjegyhez, hanem rákérdez, hogy melyiket akarod feloldani.
Ebben az esetben sajnos megszűnik az automatizáció, mert kézzel bele kell nyúlni a feloldásba.
Szóval jobb számokat megadni. -
dave0825
őstag
Üdv.
Automate programmal hogy tudom megcsinálni azt, hogy ha egy adott Bluetooth eszközre csatlakozik a telefon, akkor induljon el a YouTube, és azon belül egy bármilyen Egyveleg lista?
Automate megvan, BT block megvan, YouTube indítás megvan, de semmilyen média folytatást, indítást nem találtam.Ha az egyveleg nem is megoldható, az is elég lenne, ha egy megállított zenelejátszás folytatódna, ne kelljen újra rányomnom a play gombra (pl. ha boltba mentem, leállítom az autót, megáll a zene, de újracsatlakozáskor nem folytatódik). Bár az egyveleg indítása lenne a legjobb.
Ott akadtam el, hogy egy az, hogy nem találok media resume, vagy hasonló parancsot, illetve ott, hogy automatán tudja figyelni egyáltalán a BT-t, vagy nekem kell indítanom a flow-t egy kezdőképernyő parancsikonnal? Mert akkor nem sok értelme van, amúgy is 3 gombnyomás egy YT egyveleg indítása, szóval vagy figyelje folyamatosan, vagy hagyom.
-
coco2
őstag
válasz
Jabby #173616 üzenetére
Telepítettem a linkről a readert, próbáltam belépni google drive-ra könyvet megnyitni, és kapom a piros háromszöget fehér felkiáltójellel "This app is blocked", "This app tried to access sensitive info in your Google Account. To keep your account safe, Google blocked this access".
-
válasz
coco2 #173614 üzenetére
A Moon+ Reader a legjobbak között van, de azzal a google drive nem fog menni, mert a google blockolja a moon reader-t egy ideje, fogalmam sincs milyen megfontolásból. Akinek már régebb óta össze van kapcsolva a moon reader és a google drive, azoknak működik. De nekem pl már nem, miután átköltöztem egy új telefonra, pedig össze volt kapcsolva a kettő. Egyszerűen jön egy hibaüzenet, hogy a google blockolja az appot, és sehol nem is lehet engedélyezni, pedig sokat kerestem. A dropbox viszont működik.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
gps76 #172326 üzenetére
Próbáld így:
USB debug + ADB-vel Android forrás szerint megoldod így:adb install --bypass-low-target-sdk-block apk_neve.apk
"Az azért nem megy fel mert az új készüléken Android 14 van abban meg már van egy un.
targetSDK korlátozás: targetSDK 22 és alatta nem lehet APK-t telepíteni és az APK amit
fel akarsz küzdeni nagyon régi targetSDK-ra van írva (értsd: ha a target Android 5.1 az már nem megy fel, az említett alkalmazás meg minSDK Android 2.3.2 és targetSDK valami 4.4 talán) amivel vígan elment az Android 9...10-en, de 14-en a korlátozás miatt már fel se települhet. Mármint normál körülmények közt."
thx crok
-
crok
Topikgazda
válasz
dave0825 #171125 üzenetére
Az az app valami 7.5 éves és rekordgagyi "fejlesztés".. Play Store-ban már fent sincs, nyilván letiltották mert évek óta nem nyúltak hozzá és nem lett frissítve a policy szerint.
Az azért nem megy fel mert az új készüléken Android 14 van abban meg már van egy un. targetSDK korlátozás: targetSDK 22 és alatta nem lehet APK-t telepíteni és az APK amit fel akarsz küzdeni nagyon régi targetSDK-ra van írva (értsd: ha a target Android 5.1 az már nem megy fel, az említett alkalmazás meg minSDK Android 2.3.2 és targetSDK valami 4.4 talán) amivel vígan elment az Android 9..10-en de 14-en a korlátozás miatt már fel se települhet. Mármint normál körülmények közt. A működése így is kétséges de van alapvetően két-három lehetőség:
USB debug + ADB-vel Android forrás szerint megoldod így:
adb install --bypass-low-target-sdk-block apk_neve.apkWireless debug + termux + android-tools + párosítás és kapcsolódás után a fenti adb parancs termux-ban.
Shizuku [1] [2] [3] + InstallWithOptions:
Ebben az esetben nem kell hozzá PC mert a készüléken megoldható.De mindháromhoz bütykölés kell, az adb talán egyszerűbb de PC-t igényel a másik kettő meg jóval több setup-al jár.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
DrKapocs #170364 üzenetére
Sajnos az a baj ezzel a megoldással, hogy ez esetben csak úgy tudsz frissíteni, hogy egyenként indítod el a frissítéseket, ui. ha az „Összes frissítése” gombra kattintasz, akkor azt is lefrissíti, amin letiltottad a frissítést.
Nem az automatikus frissítést kellene letilthatóvá tenni, hanem am block a Frissítést.A mostani állapot nem éppen user friendly...
-
crok
Topikgazda
válasz
gyuri81 #169467 üzenetére
Hat nezd.. ez az Adguard official site -> innen tovabb a menuben AdGuard DNS oldal -> innen tovabb AdGuard public DNS -> itt pedig Method 2 -> Android.. es itt az all, hogy:
Default server
dns.adguard-dns.com
AdGuard DNS will block ads and trackers.Non-filtering server
unfiltered.adguard-dns.com
AdGuard DNS will not block ads, trackers, or any other DNS requests.Family protection server
family.adguard-dns.comAztan hogy te mit hasznalsz a te dolgod, az infod meg a public IP change elottrol lehet ami majd' egy eve volt.. aztan ha holnap meg azt lovik ki akkor megall.
-
crok
Topikgazda
válasz
Dolphine #169090 üzenetére
Nem hasznalok trakt.tv-t de siman regisztraltam email-el, viszont a Google fele OAUTH Login az kampo:
---
Access blocked: Trakt.tv’s request does not comply with Google’s policiesTrakt.tv’s request does not comply with Google’s ”Use secure browsers” policy. If this app has a website, you can open a web browser and try signing in from there. If you are attempting to access a wireless network, please follow these instructions.
You can also contact the developer to let them know their app must comply with Google’s ”Use secure browsers” policy.
Learn more about this error
If you are a developer of Trakt.tv, see error details.
Error 403: disallowed_useragent
---Majd megnezem megy-e mashogy
(2FA miatt esetleg app pass de egyelore azzal se ment..). -
GEPESZ66
veterán
Érdekességképpen írom le.
Tegnap a céges Samsung A53 telefonomat felfrissítettem Android 14-re.
A telefonomon van egy céges felügyeleti szoftver,amivel az informatika mindent tud törölni,ha elveszne,MobiControl.
Be akartam kacsolni a Samsung új biztinsági funkciójat,az Auto Blocker-t,de ezen a készüléken nem lehetett.
Érdekes,hogy ezt a Samsunk altal beépített biztonsági reszt nem lehet bekapcsolni.
Vagy lehet,jön majd egy frissítes a Mobicontrolra,s engedni fogja,hisz eleg friss meg ez az Android 14 a telefonokon. -
GEPESZ66
veterán
Eddig használtam vírusírtó alkalmazást a Samsung telefonomon.
Viszont,ha most lejár az elöfizetésem,lehet,hogy nem hosszabbítom meg.
A Samsung telefonon ott a beépített védelem,ami az appokat ellenőrzi.
Az android 14-el jön az Auto blocker funkció,ami egy újabb védelmi réteg
Alapból ott a Knox.
A Chrome böngészöben a speciális böngészést engedélyezve van adathalász elleni védelem.
A vírusírtó alkalmazasok esetében van csalas elleni védelem (sms,....).
Fórumokon olvastam,hogy ez kevésbè hatásos. -
crok
Topikgazda
válasz
Jim74 #165037 üzenetére
Hivatalos leírás:
https://adguard-dns.io/en/public-dns.html
Default server
tls://dns.adguard-dns.com
AdGuard DNS will block ads and trackers.Non-filtering servertls://unfiltered.adguard-dns.comAdGuard DNS will not block ads, trackers, or any other DNS requests.
Family protection server
tls://family.adguard-dns.com
AdGuard DNS will block ads, trackers, adult content, and enable Safe Search and Safe Mode, where possible. -
szabi__memo
nagyúr
-
válasz
cidalain #163226 üzenetére
A kezdő képernyő személyre szabható, a jobb felső sarokban és a beállításokban van rá lehetőség. Az oda-vissza, home, megosztás vsz viszont fix(ha csak nem az edge://flags alatt szerkeszthető). De ennyit el lehet viselni. Az ad block, kedvencek, jelszavak, böngészési előzmények, megnyitott weblapok más eszközökre átvitele, és az ai-val megtámogatott bing keresés, csevegés bőven kárpótól.
-
crok
Topikgazda
válasz
Indiant #162754 üzenetére
Hát az kapufa, mert erre egyik se lesz jó ami host block módszeren alapul mivel a Meta a saját vackát szúrja be az alkalmazáson belülre.. ha tiltogatsz hosztokat lábon lövöd magad. Egy ideig a graph.messenger.com-ot tiltva elég jól el lehetett lenni de mivel rájöttek így ha tiltod eltöri az alkalmazást vagy egyes részeit.. Voltak patkolt Messenger alkalmazások amiket ilyen-olyan helyről lehetett beszerezni, ki voltak gyógyítva belőle ezek de ugye ki lépne be egy himihumi, módosított alkalmazáson keresztül a Facebook fiókjával. Ennyi erővel jobb egy reklámszűrős / böngészőkiegészítős böngésző desktop nézetben - kényelmetlen de reklám nincs.
-
crok
Topikgazda
válasz
Indiant #160870 üzenetére
Csendben megjegyezném hogy amit mond nem ördögtől való
A /system-et menteni igazából nincs értelme hiszen (főleg gyári, read-only /system esetén, pl. shared_block-os ext4 esetén) nincs mindig lehetőség se visszaállítani. Tán' akkor van némi értelme ha a teljes super-ről csinálsz de akkor is csak ha image mentés lesz.. Egyszerűbb és célravezetőbb a /data és az összes többi fontos partíció mentése mert a /system tartalma egy unott ROM (dirty) flash-el üzembiztosan megvan bármikor 2 percen belül, csak tartsd az aktuális ROM zip-et elérhetően (amit eleve ajánlok is - akár ott ahol a recovery backup-odat is tartod). Ha encrypted a /data akkor mentés előtt úgyis kell egy decrypt, úgyis csak aztán mented.. aztán visszaállításnál a ROM-ot felteszed (hogy biztos ami sicher a ROM-al ne lehessen gond) és/vagy csinálsz egy format data-t / factory reset-et (ki hogy hívja) majd elindítod a ROM-ot egyszer-kétszer hogy a /data encrypt olyan legyeen amit a ROM megeszik és utána visszaállítod a /data tartalmát (előtte illik kikapcsolni a PIN /pattern / fingerprint-et de ugy vannak dolgok amik megoldhatók utána is..) vagy sima wipe (akkor a header-footer-egyéb megmarad) és visszaállítod a /data tartalmát és mindenki örül.
Szóval nem hülyeség nem menteni a /system-et - de egyébként ezt elég jól leírja az OrangeFox FAQ megfelelő részlege - és azért tettem itt offba mert itt off de szerettem volna ha itt van és kereshető ha úgy van. Nincs kedvem lefordítani magyarra az FAQ-t mert leírtam már a lényegét itt a fórumon is párszor de ha nagyon kell leírom ott is.. -
crok
Topikgazda
-
crok
Topikgazda
válasz
user26 #160656 üzenetére
A gyári (értsd: ROM saját) telefon alkalmazást (mindegy melyik) ugyan szétboríthatod meg átírkálhatod csak utána aláírni nem fogod tudni úgy hogy utána boot-oljon a telefon vagy legalábbis a telephony elinduljon.
Root és plusz alkalmazás nélkül csak az marad ha (Android 9 és felette) Private DNS-t használsz "ami olyan amilyen" hatékonyságú tud lenni (itt találsz pár szervert meg egy szerver listát is).
A hosts file a
/system
-en van így hacsak nem tudod RW-re mount-olni és átírni a /system-ed tartamát (modern rendszeren (ext4 + shared block flag), főleg gyári rendszeren biztos nem, custom rendszeren erős talán) akkor root nélkül nem tudod megoldani hogy megváltoztasd (a Magisk is magic_mount-olja egyébként, természetesen nem írja át).
De szerintem ez inkább az Android szakmaiba való mint az Android alkalmazások topikba. -
mizoli
addikt
válasz
pube111 #160237 üzenetére
NetGuard - no-root firewall
Net Blocker ProÉn az AFWall+ tűzfalat használom, szerintem a legjobb, de root kell hozzá.
-
crok
Topikgazda
válasz
Cs1csó #159504 üzenetére
Mi volt a baj a Blokada-val? Egyébként pl.:
NetGuard - ugyan tűzfal de hosts alapján tud blokkolni, nagyon jól karbantartott és egyébként nyílt forrású és ingyenes app NetGuard@Google Play és NetGuard@GitHub (elvileg hosts alapján csak a GitHub verzió tud dolgozni)
personalDNSfilter: az app készítője által összeollózott (lentebb linkelt hosts listák alapján összerakott) lista alapján dolgozó, rootot nemigénylő és szintán lokális VPN-en alapuló szűrő, elérhető (még..) Google Play-ben és F-Droid-on, honlapja itt található és can XDA thread-je is.
DNSpipe + DNS szerverek közül válassz "neked valót" ha esetleg nem tudsz DNS szervert megadni és nincs lehetőség rootra
DNS66 - szintén nem kell root. Egy VPN-t csinál és redirect-eli a DNS kéréseket valamint van hosts blocking is benne saját hosts file alapján (blocking hosts source-okat lehet hozzáadni, a "nagyok" már eleve benne vannak)
Nebulo is root nélküli
Esetleg ezt olvasd még át.
-
Adaway-hez van MIUI blocklist, szerintem vannak ilyen adatgyűjtés elleni listák több is, használjátok.
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
A Samsung Internet Browser-t próbáltad már, ebben is van ad-block.
-
Jazz
veterán
Sziasztok,
Böngészőből melyet ajánlanátok a következő szempontok alapján?
- Chrome nem jó mert noha gyors, de nem lehet kiegészítőket telepíteni
- Kiwi még jobb, már lehet kiegészítőket tenni, ad block is van alapból, kérdésese a biztonságossága, és bizonyos kiegészítők ide se mennek fel (pl. youtube download)
- Firefox: ?Köszi
-
PitLee
őstag
Androidos Firefox és uBlock Origine -nél tudja esetleg valaki hogyan lehet a pop block-ot beállítani ?
Egy ilyen 2 éves reddites leírást találtam, de nálam nem hozza elő a pop up ikont. -
abdulka1
őstag
Sziasztok!
Régebbi rendszereken megelégedéssel használtam a "Blocker" hívásblokkoló appot.
Sajnos Android 10 rendszeren már nem fut, de szeretnék valami hasonló alkalmazást a telefonra, kérlek ajánljatok valamit.
Lényeges lenne a Magyar nyelvű felület. Sajnos elég gyenge az angolom, én még az oroszon nőttem fel. -
crok
Topikgazda
válasz
user26 #157332 üzenetére
Via - nagyon apró böngésző ami szerintem nagyon sokat tud
OH Web Browser - szintén egy apró de nagyon jó böngésző (OH vagyis One Handed vagyis kifejezetten egy kezes böngészésre ami a mai nagy kijelzők mellett nagyon meg tudja könnyíteni az ember dolgát)
SmartCookieWeb - nyílt forrású, WebVeiw alapú webböngésző, export/import funkcióval és ad-block funkcióval és pl. külön hosts file használattal (akár helyi file-ból akár remote file-ból (amit leszed időnként, pl. be lehet tolni az Energized hosts raw file-jainak a linkjeit is))
Soul Browser - szerintem jobb a SmartCookie-nál, a fentieket mind tudja
Kiwi Browser - ingyenes, reklámmentes böngésző Chromium alapokon
-
crok
Topikgazda
válasz
WhiteWalker #154662 üzenetére
Not able to take screenshots of AquaMail (some error message about DRM)
This can happen if you’ve enabled app settings -> security -> PIN code / fingerprint.
When you do this, AquaMail marks its window as “secure” — to prevent its contents from showing in Android’s “recents apps” list (which anyone can see, even when the app itself is “locked”).
Regrettably, this also makes Android block the screenshot taking capability (even though it’s not the intention).
Akkor használsz PIN-es / ujjlenyomatos védelmet. -
Rodzser Mór
senior tag
válasz
Rodzser Mór #154283 üzenetére
Találtam ilyet:
Touch Blocker
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.clstudios.screenlockKikapcsolja a képernyőt, vagy csak fekete lesz (passz). De az érintés nem zavar be, ez is a lényeg. Érintésre csak megjelenik a feloldó ikon, de sok más ébresztési beállítás van.
-
kovisoft
őstag
válasz
palinkass #152298 üzenetére
A Soul Browserben ki lehet kapcsolni a képeket (Block images).
-
Siriusb
veterán
Kicsit fura, ha ezt kivették.
Itt egy google találat oneplus-ra:
Steps to block calls from all the Unknown Callers The most effective way to block anonymous caller is by using the ”Auto Reject List”. Once you visit the Auto Reject list, click on block calls from ”Unknown callers” on OnePlus 6T. Change the toggle to ON that will not bother you from any anonymous callers anymore.Illetve megpróbálhatsz olyan tárcsázót feltenni, amiben benne van ez a funkció. Vagy a mostanában kapott Tasker frissítésben van "Call screening" opció, ezzel is tudod szűrni a hívásokat.
-
crok
Topikgazda
válasz
elfelejtette #150072 üzenetére
Pl:
Via - nagyon apró böngésző ami szerintem nagyon sokat tud
OH Web Browser - szintén egy apró de nagyon jó böngésző (OH vagyis One Handed vagyis kifejezetten egy kezes böngészésre ami a mai nagy kijelzők mellett nagyon meg tudja könnyíteni az ember dolgát)
SmartCookieWeb - nyílt forrású, WebVeiw alapú webböngésző, export/import funkcióval és ad-block funkcióval és pl. külön hosts file használattal (akár helyi file-ból akár remote file-ból (amit leszed időnként, pl. be lehet tolni az Energized hosts raw file-jainak a linkjeit is)).
-
Siriusb
veterán
Egy érdekesség: Tasker új verziója tartalmaz egy "Call screened" lehetőséget, a bejövő hívást lehet elkapni vele, mielőtt egyáltalán elkezdene csengeni, valószínűleg pl. hívásblokkolásra is alkalmazható. Egyelőre annyi hátulütőjét látom, hogy Caller ID & Spam app-nak a telefon tárcsázója helyett a Tasker-t kell beállítani.
Mindenképpen fogok vele kísérletezni alkalomadtán, annak idején a Root Call Blocker app nagyon jó volt. -
Fall-N
veterán
válasz
Tökimanó #149106 üzenetére
A DNS66 és a Blokada is ugyanolyan megbízható, mivel ugyanaz az elve mindnek. Privát VPN-t használ a telefonon, ami szűri a adatforgalmat. Inkább a hatékonyság, ami fontos, de az is attól függ milyen a blocklist, ami ugyanaz mindig. Tehát ugyanaz a hunfilter van mind a háromhoz.
-
Megnézve a leírást talán a vanced továbbra is kényelmesebb de ettől még ez is egy lehetőség, nem próbáltam ki.
What's New:
AdGuard for Android v3.6 is headlined by two pretty big changes, new features even. It's watching YouTube ad-free inside the app and DNS-over-QUIC protocol support. The first one is easy to grasp, the second one will take some explaining.
[Enhancement] An option to watch Youtube ad-free
Blocking ads in YouTube on Android has been exclusive to browsers for a long time, thanks to the restrictions Android OS imposes on filtering other apps' traffic. However, we found a way for you to avoid ads in YouTube app. Follow these easy steps:
Open the YouTube app and start the video you want to watch.
Tap on the Share button and select AdGuard for Android from the list of apps.
A new window will pop up where you'll be able to watch the video without being interrupted by ads! -
Fall-N
veterán
válasz
Aurig@ #148100 üzenetére
-1 a Kiwire. Rég nem frissült, elavult a Blink motor alatta. A desktop Chrome kiegészítők sem nagy számok, mert mobilra minek? Adblock, host blocking és követés tiltás van már sok böngészőben.
Vivaldi hasonló és frissül rendesen a Chromium alapján. Az UI is egyedi alatta.
Közben eszembe jutott a Samsung Internet is jó.
-
crok
Topikgazda
Vanced frissites - Telegramrol:
New update to 15.33.34 has been released!
=====================
What's new?
• New stripped (debloated) Vanced microG, available via Vanced Manager.
• SponsorBlock implementation. (Thanks to jakubweg)
• Toggle to show old comment section placement under recommended videos (alpha).
• Toggle to use tablet miniplayer (non-cropped video in the bottom right)
• Vanced settings texts improvement.
• Accessibility buttons are now in stock YT settings.
• Ads blocking enhancements. (Thanks to moosd)
Note, merch ads still appear, but
everything else should be removed.
• Auto repeat toggle is fixed.
• Watermark toggle is fixed.
• All previous bugs fixed. -
crok
Topikgazda
válasz
hangyász2 #146957 üzenetére
Alapból nem fizetős az OH - csak a prémium funkciók:
What are premium features?
Ad blocker, themes, secure screen, private mode password protection, overview mode, etc. Premium features may vary time to time. Whatever, if you upgraded to full version, all current & upcoming premium features will be unlocked permanently. -
crok
Topikgazda
válasz
svgyula #144627 üzenetére
nyisziati jól mondja, a Google Play Services csinálja.
Többi OFF:
Egész sok dolgot módosít amúgy, akár boot során vagy futás közben - hogy egy pár egyszerű de szerintem ultragáz példát mondjak: a doze beállításokat módosítja (két értéket, light_after_inactive_to és light_pre_idle_timeout) meg gyári rendszerre (meg OpenGApps-ben is) akkukímélésből alapból kivétellistára veszi magát.. ezek jó részét ki lehet kapcsolni egyébként de annyira szerteágazó a működés hogy én még 100% minden részletére kiterjedő kikapcsolást még nem találtam (de van rá nagyon nagyon jó törekvés hogy az ilyesmiket meg a mindenféle tracker-eket hogy lehet kiírtani (meg egy open source app (Blocker / GitHub forrás), ugyanettől az embertől).. hacsak eleve nem is tesz fel az ember GApps-ot..).
Szóval ez a service csinálja:
com.google.android.gms/.phenotype.service.sync.PhenotypeConfigurator
..és így lehet letiltani (akár adb-n, akár root-al..):
pm disable --user 0 com.google.android.gms/.phenotype.service.sync.PhenotypeConfigurator
De van egy csomó más is ami ehhez tartozó service vagy bcast receiver:
pm disable com.google.android.gms/.phenotype.receiver.PhenotypeBroadcastReceiver
pm disable com.google.android.gms/.phenotype.service.PhenotypeCommitService
pm disable com.google.android.gms/.phenotype.service.PhenotypeIntentService
pm disable com.google.android.gms/.phenotype.service.PhenotypeService
pm disable com.google.android.gms/.phenotype.service.util.PhenotypeDebugService
Az adatbázis erre itt található (egy sima sqlite3 db):
/data/data/com.google.android.gms/databases/phenotype.db
Db editorral lehet benne turkálni.. bár helyben ehhez kell root, nem helyben szerintem adb pull-al ki lehet pattintani és utána lehet szerkeszteni gépen aztán mehet vissza adb push-al.. Érdemes lehet belenézni mit tartalmaz a /data/data/com.google.android.gms/databases könyvtár még.. érdekes.
Az Android rendszerbeállításait tartalmazó adatbázisban - aminek a helye a
/data/data/com.android.providers.settings/databases/settings.db - a Global táblában a Phenotype_flags néven szereplő kulcs alatt van elmentve hogy mikhez nyúlhat hozzá így "valami". Az adatbázisból pl. egy Settings Editorral megnézheted vagy pl. adb-vel lekérheted és ha csak ezt a kulcsot akarod megnézni, akkor ezzel a parancsal meg is teheted:
settings get global Phenotype_flags
SetEdit-hez kellhet ez az adb parancs (vagy root, akkor megcsinálja magának..) ha olyan kulcsot akarsz megnézni ami secure:
pm grant by4a.setedit22 android.permission.WRITE_SECURE_SETTINGS
Egyébként ezek a változók vannak most benne alapértelmezetten.Hirtelen ennyi - nem tudom érdekelt-e ennyire.. mindenesetre itthagyom, hátha hasznos lesz még valakinek.
-
Siriusb
veterán
válasz
spiritex #144516 üzenetére
Talán az Android 4-en működött utoljára a Root Call Blocker-ben, hogy beállíthattad a nem elérhető jelzést. Utána azt lehetett állítani, hogy kicsörögjön vagy foglaltat jelezzen, majd barátunk, a Google teljesen tönkrevágta ezt a programot (is).
A gyári blokkolók szerintem csak foglalt jelzést tudnak produkálni, de ha folyamatosan ezt kapja a hívó fél, gondolom előbb-utóbb feladja. -
Bozek
nagyúr
Én arra reagáltam, hogy a két verziószám nem ugyanaz. Mivel AdGuard-ként hivatkozott rá, ezért kérdeztem, hogy biztos-e abban, hogy ugyanaz az alkalmazás. Ugyanis ilyen nevű app nincs fenn a Play-ben, az az AdGuard Content Blocker, ezért is találhatott más-más verziószámot (ha az Aptoide-on az AdGuard-ot nézte és nem az említettet). Mindkettőnek ugyanaz amúgy a fejlesztője, csak a sima AdGuard-ot kitiltották a Play-ből.
-
Bozek
nagyúr
válasz
fecus #144254 üzenetére
"pl. az Aptoide-ban frissebb az AdGuard, mint a telefonomon? A Play nem jelez frissítést"
Biztos, hogy ugyanaz az AdGuard? Play-en csak a Samsung böngészős van fenn, Aptoide-on mindkettő. Az AdGuard Content Blocker (ami a Play-en is fent van) mindkét helyen a 2.6.1-es verziónál jár. A rendes AdGuard (ami nincs fent Play-en) meg 3.3.3-nál van valójában a hivatalos oldalon. Az Aptoide-on ebből a 3.2.135 van (bár csak a webes felületet néztem), ami 2019. augusztus 20-án jelent meg.
A Bitwarden meg mindkettő helyen 2.3.1, tehát ott nincs különbség.
-
lovi27
addikt
Hátha... most ingyen van: Camera and Microphone Blocker
-
Chris Kiki
senior tag
válasz
MADcat #137496 üzenetére
Próbáld ezt Blacklist Blocker . Én nem használok ilyet, de F-Droidos, ezért a biztonságosságától nem tartanék.
-
válasz
MADcat #137490 üzenetére
Calls Blacklist - Call Blocker
Ebben megadod a fehérlistán, hogy a 06-tal, +36-tal kezdődő hívásokat engedje át, akkor a többit blokkolja. -
Fall-N
veterán
válasz
GEPESZ66 #137448 üzenetére
App Management: alkalmazásonként kell megadni, hogy mikor szűrjön. Wi-Fin és mobiladaton keresztül vagy egyiknél sem.
Beállítások ->
-> Content blocking
- High quality filtering method: BE
- Filters: érdemes a hunfilter, angol, vírusok és egyéb kártékony kódok ellenieket beállítani
- Whitelist: kivételek hozzáadása, ahol nem szűr
- User filter: hozzá lehet adni egyedit kézzel
-> DNS filtering (csak Android Pie)
- BE
- Select DNS server: AdGuard DNS
-> Stealth Mode: Érdemes bekapcsolni, így nem követik a böngészést a honlapok
-> Browser security: Mindent BE
-> HTTPS szűrés: BE
-> Proxy: nem fontos
-> Filtering Method: Helyi VPN
-> Advanced: Nálam az Automatizálás BE, Tasker ki- és bakapcsolja attól függően, hogy van-e internetes kapcsolat. -
crok
Topikgazda
válasz
darvinya #137090 üzenetére
Ha bele akarsz kötni az élő fába akkor úgyis bele fogsz
A bank meg a kellemetlenségektől próbálja magát megkímélni.Ez az az app, igen, és nem kell érte fizetni, prémium dolgokért lehet ha akarod.
Itt a honlapja, benne van a Google Play-ben is, ott a FAQ csak bele kell olvasni:
"What I get when buy / upgrade full version?All current & upcoming premium features will be unlocked permanently. This is ONE TIME payment. NOT subscription or recurring payment.
What are premium features?
Ad blocker, themes, secure screen, private mode password protection, overview mode, etc. Premium features may vary time to time. Whatever, if you upgraded to full version, all current & upcoming premium features will be unlocked permanently."
7 napig minden ilyen premium feature megy aztán nem. Nekem 500HUF-ot megért, a srác nagyon segítőkész mikor jelentettem neki hibát. Ennyi.
-
Psychopeti
senior tag
Szia!
Ezek nem jók:
Tárcsázó: Pixelphone, ExDialer
Hívásblokkoló: Root Call Blocker [ROOT SZÜKSÉGES]
Billentyűzet: Swype
Fájlkezelő: ES File Explorer
E-mail kliens: Inbox
Ébresztőóra: Alarm Clock ExtremeEzek a linkek már nem élnek.
Egy plusz kérdés!
Ezeket esetleg lehetne úgy rendezni hogy a legnépszerűbb(legtöbb letöltéssel rendelkező) kerüljön az első helyre és a több meg utána ahogy csökken a letöltés és népszerűségük.
Csak egy ötlet(javaslat) lenne nem több -
dbius
veterán
válasz
GEPESZ66 #135813 üzenetére
Ez nagyon egyénfüggő dolog szerintem, használati szokásoktól is függ. Nem tudom alapból mi van bekapcsolva egyébként.
Beállítások között példálózó jelleggel:
Content blocking: Itt tudod beállítani, hogy milyen szűrők legyenek aktívak, ez pl. tényleg nagyon egyénfüggő, hogy mit érdemes használnod.
Nekem a dns filtering be van kapcsolva, valamint azon belül a dns request blocking szintén, és nem az alapértelmezett dns szervert használom, hanem a cloudflare dns-t.
Nálam be van kapcsolva a stealth mode, ill. azon belül is pár dolog.
Browsing securityn belül a phising and malware protection van bekapcsolva, kikapcsoltam a névtelen használati adatküldést.
Network részen én bekapcsoltam a https szűrést is.
Apps managementnél tudod programonként állítani a szűrést, valamint ez egyben tűzfalként is használható, beállíthatod programonként, hogy wifin, mobilneten vagy mindkettőn kiengeded az adott programot a netre, stb.
-
törölt tag
válasz
Donki Hóte #132477 üzenetére
Calls Blacklist - Call Blocker
Régen ezt használtam, amíg nem volt a beépített.
-
crok
Topikgazda
válasz
Saccco #131707 üzenetére
Nem irta mivel oldja meg a tiltast. A legtobb roo-ot hasznalo call blocker pl. megcsinalja, hogy se csorges, se rezges, se ertesites, se semmi "audiovisual disturbace" a telefonon de a hivo meg csak hallgatja a vegtelen kicsorgest.. ez jobb mert "eszrevetlenebb" mint a sima felvesz-lerak vagy a kisipoltatas megoldas.. aztan ha akarod akkor a call blocker logjaban megnezheted hogy volt-e egyaltalan hivas (vagy SMS).
-
bach66
tag
Lányom telóján és tabletjén is akarta használni a Messengert. (Nincs facebook-ja) A tableten is beírta a tel.számát, de nem engedte tovább. Most már a telefonján is az van, hogya regisztrációkor hiába írja be a tel.számát, a következő üzenetet kapja:
"There are too many accounts being created ion this number. New account creation on this number is temporarly blocked." - Kb. egy hete minden nap megpróbálja, de ugyanezt írja ki. Meddig kéne várnia? Mit takar az a "temporarly"?Tud valaki segíteni?
Mi ilyenkor a teendő? Facebook-fiókot nem szeretnénk neki kreálni... -
válasz
tomboy0013 #125839 üzenetére
Szia!
Block Site - Ezzel a programmal tudsz weboldalakat és appokat is tiltani. Egy gond van vele, hogy (nem is tudom miért ) nem lehet jelszóval védeni az alkalmazást. Persze egy másik app-al megoldható. -
batai15
félisten
Sziasztok, melyik a legjobb moddolt youtube app? Agyfaszt kapok a wishreklámoktól, vagy milyen ad block módszer lenne jó
? Root van. Köszi -
beg
veterán
Újabb YT alternatíva, még nem tudom kipróbálni, aki bátor, essen neki.
Blocks all YouTube ADs (some options are togglable)
Background playback feature
Force VP9(or HDR) or vice versa
Override Max Resolution
Pinch to Zoom on all devices
Casting togglable (can be forced off)
Togglable Theme (White/Dark/Black)
PiP (Oreo Only)
Video window new or old style
Repeat video feature
Preffered Resolution & Speed featureHa megszavazzuk, mehet majd összefoglalóba.
-
törölt tag
Olyan segítő/jó szándékú topictárs jelentkezését várom akár privátban is, aki tud segíteni root call blocker app beállításában. Használom jelenleg is, de további (időkorlátos) beállításokat szeretnék rajta megcsinálni.
Nincs időm kísérletezgetni vele, előre is köszönöm
-
spe88
senior tag
Ne aggódj, nem lesz, egyszerűen rühellem, amikor hülyének néznek, vagy belém állnak jogtalanul és személyeskednek. Biztos érzékeny kis pina vagyok és nagy az igazságérzetem.
Jobb lett volna elengedni... Viszonylag amúgy ritka. Kellőképp precízen leírtam mi kell, nem szükséges hozzá a gondolataimban járni. Ha elolvastad volna és értelmezed az írásom, akkor látod, mire akartam kilyukadni, de megint egyszerűbb neked is, ha beszólsz valamit.
@air Eldöntöttem mit akarok, szóval nem írtam sehol, hogy reklámot akarok blokkolni stb., nem tudom honnan szedted.
Köszi a Netguard tippet, kipróbálom.@bozek Bocs, a Play csak az Adguard Content Blockert dobta ki, de valószínűleg ez a már előzőekben említett nincs fent Play-en jelenség miatt van.
Automatikus indulást csak szóba hoztam, hogy még az is ki volt kapcsolva, meg a háttérben történő futás is.@Fall-N Ezt is megírtam már, hogy ezért kérem a ti segítségeteket, mert nagyobb a tapasztalatotok, Sokszor azt veszem észre, hogy páran úgy állnak a dolgokhoz, hogy minden program a világon tökéletes. Nem véletlen van minden funkcióra 1000 app, mert úgy gondolja ő jobbat csinál. Itt általában kapok megfelelő megoldást egyből, ami beválik. Ezt is köszöntem mindig is, most is.
Köszönöm a segítséget mindazoknak, akik építő jelleggel szóltak hozzá a dologhoz.
-
Bozek
nagyúr
válasz
spe88 #122345 üzenetére
Most belemehetünk abba, hogy én az AdGuard-ot írtam, nem az AdGuard Content Blocker-t, de felesleges.
A hivatalos oldalról letölthető AdGuard-ban van olyan, hogy ne férjen hozzá a nethez egy (vagy több) megadott alkalmazás, ha ki van kapcsolva a kijelző. Kérdés, hogy ingyen működik-e, nekem örökös licencem van hozzá.
Mondjuk az első kérdésed még nem az automatikus indulás volt.
-
darvinya
titán
Légyszives olvasd már el a FAQ-t.
Ha bekapcsolom csak úgy VPN-t kéri a szerver címét, mint program is VPN-t használ, ami végzi a szűrést, pont mint az Opera, s pont emiatt egyes oldalak letiltják.Android FAQ
Unfortunately, it is impossible to run two VPNs at the same time on Android, but there are some ways to circumvent this limitation. If your device is rooted, or if you only care about blocking ads in WiFi networks, you can switch AdGuard to proxy mode and let any other app to use VPN. Additionally, some VPNs allow the use of upstream proxy (e.g., PIA VPN, Nord VPN) — check if your specific VPN provides this option.
FAQ
We have free products as well as free versions of premium products, but unlike some other ad blockers we don't partner with advertisers and don't have any acceptable ads programs. The only way we earn money is by selling licenses for the premium versions of AdGuard products. More info here.
-
air
nagyúr
válasz
Ghostman78 #119015 üzenetére
Sokat segít a kérdések megválaszolásában, ha a kérdés értelmes, és nem a megfejtésével, dekódolásával kell kezdeni.
Egyébként az "outgoing call blocker" kifejezésre próbáltál már rákeresni a Play-en?
Ez például egy mostanában frissített alkalmazás. -
Bozek
nagyúr
válasz
StarKiller89 #117134 üzenetére
"The new feature won’t block every ad, instead it will block ones that are deemed unacceptable by a group known as the Coalition for Better Ads, which includes Google, Facebook, News Corp, and The Washington Post."
Ezek alapján nem nevezném reklámblokkolónak.
-
Bozek
nagyúr
válasz
csabyka666 #116765 üzenetére
"van benne blocker, mindent ugyan nem fog meg, de legalább nem kell VPN-es blockerekkel vacakolni"
Mesélj még. Miért vacakolás a VPN-es reklámszűrő? Az Operába beépített szűri a reklámokat más alkalmazásokban is?
-
válasz
darvinya #116764 üzenetére
Pont ezt akartam írni, ki lehet kapcsolni. Operával nekem semmi gondom, pont tegnap húztam újra a rendszert, és a Chrome-ot le is tiltottam, nem használtam eddig se.
Samsung browser a Facebook appot helyettesíti jelenleg, elvagyok vele, másra nem használom.Operára visszatérve, van benne blocker, mindent ugyan nem fog meg, de legalább nem kell VPN-es blockerekkel vacakolni.
-
DS39
nagyúr
válasz
MikeWazowski #116046 üzenetére
Chrome skin, semmi több.
Se ad-block, se text-reflow, se tényleges full screen. -
g_g_g
őstag
válasz
kazy76 #114006 üzenetére
Szia!
Most ezt használom, stabilan tudja amit szeretnél.
CallerID BlockerHa a fenti nem működik, akkor ezzel is tehetsz egy próbát.
Hide Caller ID
Ugyan ez fizetős, de gyorsan ki lehet próbálni, hogy működik-e. Ha nem, törlöd és visszautalják az árát. -
w.miki
veterán
válasz
atosan #113974 üzenetére
melyik content blocker-t érdemes telepíteni a Samsung Internet Browserhez?
ehh, úgy nézem csak az Adguard Content Blocker telepedik fel
Na, alig indítottam el, máris jött az üzenet, hogy a telefonomon virust találtak....
Szép egy reklám blokkoló -
-
vpanangin
senior tag
válasz
Viktor0610 #112078 üzenetére
Utólag igen.
"Call Blocker"-t állítottam hadrendbe.
Köszönöm.
-
válasz
vpanangin #112077 üzenetére
Gondolom, a Playen a call blocker alkalmazások mindegyikét átnézted, és egyik sem jött be...
Az összefoglaló átolvasását már nem is említem.
-
morefire
tag
válasz
Pycee #111189 üzenetére
A gyerek tabletre felteszed a Kodit + a
Touch Lock - Touch Blockert, a saját tabletre pedig vagy a Kore vagy a Yatse távirányítót. -
Figur10
tag
Sziasztok.
Ha esetleg valakit érdekel most ingyenes a Root Call Blocker Pro -
zeon.hu
nagyúr
válasz
#79335424 #109921 üzenetére
Tudom, hogy a B2 miatt írtad a TG-t
A tegnapi C-lockerre visszatérve:
Be tudom állítani a widgetek lezárását (Other options - Block widgets), de ennek feloldásához 3 ujjal kell lefelé simítani, majd kéri a kódot, utána lehet bökni a widgetre. Ezt a simítást kéne kihagyni valahogy, de ez már legalább megoldja a gondot, hogy kód kérés nélkül is megnyitja. -
Deck
titán
Találtam egy nagyon jó Chrome alapú böngészőt. Maradok is ennél. Na de a lényege:
"The new Brave browser automatically blocks ads and trackers, making it faster and safer than your current browser.We've integrated HTTPS Everywhere."
"Its web browser offers a variety of security and safety features, like support for encrypted data traffic via HTTPS Everywhere, fingerprinting shields, phishing protection, malware filtering and script blocking, in addition to its ability to block cookies and ads. "
Hátha érdekel valakit. Fenn van playen és magyar
-
Bozek
nagyúr
válasz
(ex)Cat #104491 üzenetére
"Letöltöttem a Play-ről az ADGuard-ot próbaképp"
Ne a Play-ről töltsd le, az nem ugyanaz. A Play tiltja a reklámblokkolókat, ez csak Yandex böngészőben és a Samsung sajátjában működik. Le is van írva, hogy "Adguard Content Blocker doesn't block ads in any other apps", tehát semmi más alkalmazásban nem blokkol. Innen szedd le. -
válasz
nickedez89 #103884 üzenetére
Chrome:
Opera:
Szerintem vállalható. A VPN-es programokkal az a baj, hogy állandóan futnia kell, ha blokkoltatni akarsz, eszi az erőforrást (persze ha el van eresztve a készülék, akkor nem számít), illetve én már jártam úgy, hogy amiatt nem volt netem, hogy futott a VPN-es blocker.
-
Yeffy
veterán
válasz
#79335424 #103506 üzenetére
air:
ha netalántán tudsz módot, ahogy egy valamire kitalált program/szolgáltatás, jelen esetben a backup úgy működik, ahogy szeretném/kellene, csak én nem tudok róla, örömmel veszem a kiigazításodat (amit egy emberen kívül k.rvára nem tett meg senki), és mivel állításaim nem szentek és sérthetetlenek, belátom, elfogadom, ha hibáztam. ellenkező esetben tartom a véleményemet, a burkolt lehülyézésem ellenére is
(tán csak nem fanboy?)
nyisziati:
örülök, hogy nem csak én látom így. mivel a drága kugli nekem is összevissza mixelte, kettőzte, nem rendesen kezelte pl a névjegyeimet, mióta felvettem az új acc-omat, így nekem is ki kéne takarítanom őket, és vcf-ben lementneni. csak épp időm nincs rá. well done, googlees4:
ez is milyen már b.sszameg, gusztustalanok ezek a reklámok. bár az ilyen, nem túl szembeötlőek nem olyanok, mint amikor YT videóban totál random módon, többször is felugrálnak totál nem odaillő reklámokpárszor már majdnem földhözb.sztam emiatt az elvileg törésálló telefonomat, csak nem akarom külön tesztelni ezen funkcióját. lőném tarkón, aki ezt kitalálta.
egyetlen dolog miatt kellene root a telómra, csak most "nem tehetem fel". S3-nál még lehetett "büntetlenül", garivesztés nélkül rootolni, az AdAway-t használnám. a létező legf.szább blocker. és tényleg mindenhonnan kiirtja az ilyen szarokat. feltettem próbaként valami AdGuardot, állítása szerint a trial alatt valami 8k reklámot fogott meg, ami szerintem konkrétan egy f.szság. k.rvára ugyanúgy vannak reklámok mindenhol, gmail, appok, stb, plusz a YT beugrálók is. de legalább annyi szerencse volt, hogy van ez a trial lehetőség, ami alatt rájöttem, hogy a tököm sem fog ezért pénzt adni -
törölt tag
Sziasztok. Root vall blocker approl kérdeznék. Alapból ugye simán fut a háttérben. Ha azonban új számot viszek fekete listára vagy memot törlik eltunik pedig nem volna szabad. Van e olyan beállítás hogy mindig fusson bármit csinálok? Köszönöm
-
beg
veterán
válasz
darvinya #102601 üzenetére
De ezt te nem olvastad el figyelmesen.
"Lehet ingyen is használni de akkor csak böngészőkben szűri a reklámot."
Fizetős verzió appon belül is szűr:
"Adguard is able to block ALL kinds of ads, not only in browsers but also in games and apps!" -
@ (#101569) Kékes525: Én csak annyit találtam, hogy "Block ads", amit vagy bepipálok, vagy nem. Érezhetően működik, mert pl a met.hu teljesen reklámmentes, de a prohardver.hu-n ugyanúgy fenn van a nagy banner az oldal tetején.
@ (#101570) kory24: Azt nem tudom, az Opera Mini tudja-e, de ehhez külön írták, hogy "now with ad blocker", de nem vagyok tőle elragadtatva.
Keresem a VPN nélküli megoldásokat, de szerintem ígyis úgyis az marad végül.
-
Kékes525
félisten
válasz
GEPESZ66 #101424 üzenetére
Blokkolni kell. Adguard for Android vagy AdClear: Non-Root Full-Version Ad Blocker Esetleg olyan böngészőt használni, ami blokkolja is a reklámokat.
-
Kékes525
félisten
válasz
csabyka666 #101320 üzenetére
AdClear Ad blocker for Samsung erre gondolsz? Mert ez blokkol: AdCelar "On-device VPN Blocks ads across apps & browsers."
-
-
Kékes525
félisten
válasz
csabyka666 #101315 üzenetére
Az Adguard-dal használom, nálam nincs reklám az alkalmazásokban sem. De az AdClear-rel sem lenne: "Blocks ads in apps".
-
Kékes525
félisten
válasz
csabyka666 #101313 üzenetére
Igen.
"Features:
Blocks encrypted ads
Works with Wi-Fi and cell data
Blocks ads in apps
Selective app filtering
Support for all browsers
Non-root
Log of blocked ads
Saves bandwidth and battery
Increases loading speeds online" -
-
Kékes525
félisten
válasz
csabyka666 #101307 üzenetére
1. TuneIn Radio - Radio & Music
2. AdClear: Non-Root Full-Version Ad Blocker
Samsung Galaxy S6, gyári rendszer, nem rootolt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- HIBÁS - Asus TUF FX505DT gamer laptop eladó
- Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm Kozmoszfekete (Telekom gari 2027.10.)
- OnePlus 7T Pro 8/256GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Prémium Gamer/Creator Laptop: ASUS ROG Zephyrus M Pantone Kijelzővel, 32GB RAM!
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest