Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gabag28

    tag

    válasz Radványi #46199 üzenetére

    Radványi: Még nem látnak benne piaci potenciált, de ez akár változhat később. A tablet piac még elég fiatal. Addig viszont én is abból vagyok kénytelen választani ami van.

    Alex91: Pont ettől tartok, hogy hosszabb használat után előjönnek azok a hiányosságok amelyek elsőre nem láthatóak. Persze hibásat akár a legjobb márkákon belül is ki lehet fogni, viszont nekik presztízs, hogy ilyen lehetőleg minél ritkábban forduljon elő, mert rombolja a márkát.

    Tudom, hogy nem én vagyok az igazi célközönség, mert nem arra kell a tablet amire ezt kitalálták. Ami miatt nagyon gondolkodok rajta, hogy méret és tömeg tekintetében nagyon eltalált ha hordozni kell. A notebookomat cipelni sokszor kényelmetlen és ha tudom nincs olyan munkám ami miatt feltétlenül kell egy notebook, akkor elég lenne csak egy tabletet magammal vinni. Elkezdtem összeírni, hogy milyen feladatokra használom a notebookot az ilyen alkalmakkor és arra jutottam erre egy table is jó lehet. De javítsatok ki ha tévedek. Az alábbiak jöttek ki:

    Email:
    Nem percenként nézem, de ha fontos email jön arra szeretnék pár órán belül válaszolni. Ha csatolmányt küldenek azt meg tudjam nyitni. 99%-ban excel, word és pdf csatolmányok ezek. Ha elírtak egy képletet vagy számot a táblázatban azt jó lenne ha akár magam is ki tudnám javítani.

    Weboldalak:
    Itt csak annyi, hogy elérjem és használni tudjam. A többsége olyan aminek még nincs okostelefonos verziója. Illetve egy-két olyan is van aminél még mindig használnak flash-t.

    Jegyzetelés:
    Semmi komoly igény. Amikor eszembe jut valami, vagy egyeztetek, pár mondatot le tudjak jegyezni.

    Adatcsere:
    Néha előfordul, hogy adathordozón történik amikor nincs hálózat, vagy amikor nagyobb mennyiség, mondjuk 300Mb és csak 2G hálózat érhető el.

    A 8"-os méretet csak megérzés alapján lőttem be, nem használati tapasztalat alapján. Szóval ez még akár változhat is. Kipróbálom a 7 és 10-es méretet is. Funkcionalitásban lehet kénytelen leszek hozni némi kompromisszumot, végeredményben azt nézem mennyi hozzáadott értéket nyújt számomra egy ilyen eszköz. Ez azt is el fogja dönteni mennyi az az összeg amennyit még megér az, hogy kényelmesebb hordozni mint egy notebookot.

Új hozzászólás Aktív témák