Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • TAKÍÍ

    tag

    Megpróbálom gyorsan vagy egyszerűen összefoglalni a problémám. Régóta akarok tabletet vagy androidos telefont. Most csak egy sima billentyűs NOKIA van kék foggal meg wifivel (és net sincs rajta).

    Igényeim: Tudjak email t olvasni küldeni, Nincs kocsim, BKV zok néha elég sokat. Így tudjak olvasni cikkeket PDF et, metrón buszon. Menterend elérése android appokkal, Ezenkívül a térkép még jól jönne vagyis Google Map és vele együtt a GPS. (Ami érdekes kérdés, mert lehet nem azt értem alatta amit jelent)
    Tehát adatforgalmam nem lenne olyan sok, videókat nem ezen néznék. Nem fontos az se hogy HD ban játsszon le filmeket és játékra se ezt használnám.
    GPS:: A cél annyi lenne, hogy BP.-n belül tegyük fel olyan részen vagyok amit annyira nem ismerek, akkor csak előveszem a Tabot/vagy telefont. ÉS gyorsan megtervezem az utam egyik pontról a másikra tömegközlekedéssel.. ÉS esetleg ha ránézek a térképre lássam hol van bank, posta egyéb.
    Úgy működjön mint egy interaktív térkép. Régen azt csináltam hogy mindig kinyomtattam a Google maps azon részét ahova mentem egy A/4 es papírra. Aztán az alapján próbáltam tájékozódni. Itt úgy látom annyi a baj hogy elvileg a Google Maps nek kell Net mert onnan szedi le az adatokat. Ami vicces mert a tablet kis részén van tudtommal 3G-s lehetőség. Többnyire csak drágábbnál és ugye a város közepén nem lesz Wifi amit fogjak.
    Aztán olvastam mintha nemrég a google lépett és le lehetne tölteni a google maps egy részét külön fájlként és így Net nélkül is OFFline van térképem, ami már egész jó. (de asszem az útvonal tervezés csak nettel megy)
    Gondolkodtam ám autós GPS eken, amik már 20 ezerért vannak, de ezekkel nem megyek sokra, mert hiába van rajtuk térkép, de tömegközlekedéssel nem fognak tudni velük tervezni és arra sincs szükségem hogy hangos a bemondják a piros hetesen hogy kanyarodjon jobbra. :D Ezt a szálat lehetne tovább fűzni de, hagyjuk.

    NA most ha veszek egy alsó kategóriás androidos telefont azt én olyan 25-50 ezerre teszem. Ezen sokszor régebbi android 2.3 fog futni. Ezenfelül vehetek rá előfizetést, Mert ugye kell net a mobilra legyen csak 3-500 MB adatforgalom és valamennyi minimálisabb lebeszélhető perc és rögtön fizetek a köv két évben havi 3-5 ezret is még. ami 60-100 zer forint.
    Ez nekem nem tetszett és mondom a jövő itt van tabletekben. Sokkal nagyobb képernyő Android 4.0 és talán gyorsabb is. Tehát kikerülöm a problémát mondjuk egy 30 ezres tabletta és azzal mindent megtudok csinálni amit egy okos telefonnal hívni pedig lehet a kőkori mobilomon is. Az egyik problémám az volt hogy nem 3 G -s, így félkarú Rambónak éreztem, mert nincs rajta net, akkor úgy éreztem se térkép se email, se internet útközben. Aztán sokkolt az a hír is hogy az emberek "otthonra vesznek tabletet". Rácsatlakoznak otthoni wifire És fotelből ágyból azt bögyözik vagy mondjuk játszunk rajta"Mariót" Mondom mi a halálnak?
    ha ott a gép 22 colos LED es monitorral.

    Tulajdonképpen a célom az lenne hogy kihasználjam tabletet. Ne egy újabb fölösleges kütyü legyen. Mert szerintem ha az embernek van egy androidos teflonja (ráadásul drága) akkor minek vegyek tabletet? Dönteni akarok hogy csak az egyiket vegyem meg és azt ki is használjam. Olyan érzésem van: "akinek két órája van sose tudja mennyi a pontos idő" ezzel az erővel lehetne két Laptopom is, Azt nem tudom mit hova mentek és melyiken mi van?

    Na most volt kezemben karácsonykor egy 25 ezres tablet, amit kategórián belül nagyon sok teszt dicsért. Nekem a képernyővel volt bajom. AZ hogy nem IPS panelos volt. Azt hittem ez nem fog zavarni, pedig zavart. ugyanis ha nem a megfelelő 45 fokos szögben tartottam akkor alig lehetett látni, ami súlyosbított az is hogy (a plázában ) tükröződött mint atom. A youtube videók amiket néztem rajta pedig elég gyérül néztek ki.

    Ezek után éreztetem Google nexusaa " legdrágább a legolcsóbb" elven csak ami jó lehet.
    Aztán itt WayteQ xTAB-70dci ami végre IPS panelos Android 4.0 és csak 35 ezer. Úgy tervezném valamelyiket megveszem az androidos teflont meg hanyagolom
    És itt álljunk meg, mert ezt érzem viccnek hogy 35 ért ilyen jó tabletet kapni, miközben ennyiért milyen androidos telefon kap az ember 3 colos kijelző gyenge felbontás, régebbi android.
    De a legnagyobb vicc az android Nexus telefonja ami horribilis áron van 130-180 ezrekért, amihez az ember még simán vesz havi 10 ezres előfizetést teflonra mobilnettre, Miközben a 7colos tablet-je fele annyi, sőt a 3G s verzió se több 100 ezernél.

    Na most hogy kifejtettem nézeteim/problémáim/igényeim :) Tegyük föl veszek egy WayteQ xTAB-70dci tabletet. Az aksi tegyük föl nekem elég, ha netezni lehet vele 5-6 órát az szerintem elég lesz. A Google térképet lementem külön fájlként már nekem félig meddig elég. Ha nem 3g s nem baj előfizetek inkább mobil internetre 2 GB internet 2700 Ft USB stick/OTG kábel csatlakozok rá. ÉS ez a hiányosság megoldva. Ráadásul az USB stick Jó lesz Laptopba is.
    A GPS még kérdéses, de nem tudom egyáltalán szükségem van e rá? Arra gondoltam veszek egy Bluetooth os GPS "vevő egységet". Az a bajom elég nehezen találok ilyet. Pedig ha lehetne ilyet olcsón 5-10 ezerért venni(Akár ebayről) Akkor ezt is gondoltam így kipipáltam. Mert kékfogon keresztül rácsatlakozok tabletra és az meg mutatja jelet a térkép. Gondolom én. Aztán hogy a valóságban is működne azt nem tudom...
    Írjatok erre a gondolatmenetre valamit. Kíváncsi vagyok a tapasztaltabbak véleményére. mert ezt most csak fejben logikáztam így ki.

Új hozzászólás Aktív témák