Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BonFire

    veterán

    válasz Sk8erPeter #13321 üzenetére

    Márpedig ránézésre vagy Century Gothic, vagy Futura, vagy ezek valamelyikének a másolata. Nagyon népszerű font, sok másolat készült belőle. Itt egy lista.

    A h betű hosszú szára szimplán lehet grafikai plusz is. A fontokat amúgy is legörbézzük logók esetében, és így bele tudunk nyúlni és szabadon szerkeszthetjük a pontjait. Ez esetben a h felnyúló szárának felső két rögzítőpontját kell kijelölni a közvetlen kijelölő eszközzel (fehér nyíl), majd felfelé elmozdítani.

    Ha pedig nem sikerül pixelpontosra lekövetni az eredeti betűt, ami amúgy is csak akkor látszana, ha a kettőt egymásra tennék, akkor lehet mondani, hogy ideje volt újradizájnolni a logót. Laikus pedig nem fogja megmondani a kettő közti különbséget, hacsak nincs rátrenírozva a szeme, mint az enyém. De én sem ismerek fel minden fontot, csak azokat, amelyekkel sokat dolgozom.

    A kettes számú logó nálam a nókomment kategória. (Értem én, hogy gyerekrajzot akar utánozni, csak hiányzik belőle a gyerekrajzok zseniális spontaneitása.) Bármilyen kalligrafikus szkript típusú betű megteszi. A jelenlegi sem nem olvasható, sem nem szép; legfőbb ideje lecserélni.

    Ui.: a glossy effekt meg jó, csak már nem trendi. Lehet anélkül is. Persze, ha ez a kimondott igény, akkor ezt kell csinálni. Nem nehéz.

    [ Szerkesztve ]

    A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

Új hozzászólás Aktív témák