MWC2012: LG Optimus L7

Az LG pár nappal a Mobile World Congress előtt leplezte le az Optimus L sorozatát, melyben három középkategóriás modell kapott helyet. Az Optimus L3, Optimus L5 és Optimus L7 alkotta trió közül utóbbi a legerősebb modell, ennek megfelelően az ő árcédulája lesz a legmagasabb. A pontos ár azonban egyelőre nem ismert, mint ahogy a megjelenési dátumról is csak annyit tudunk, hogy valamikor a második negyedév során kerül piacra a telefon.

A készülék kellemes tapintású plasztik házat kapott, amely 125,5 x 67 x 8,7 milliméteres dimenziókkal rendelkezik, azaz egy igen vékony mobillal van dolgunk. Az előlapon egy 4,3 hüvelykes képátlójú, 480 x 800 pixeles felbontású kijelző kapott helyet, mely Nova technológiával operál. A megjelenített kép minősége korrekt volt: bár a nagyokhoz nem ért fel a színek élénksége tekintetében (a színárnyalatok száma ugyanis mindössze 262 ezer), a középkategóriában simán megállja a helyét. A hátlapon egy 5 megapixeles autofókuszos kamera is helyet kapott, mellette pedig egy LED-es villanó csücsül. A borítás alatt egy 1700 mAh kapacitású lítium-ionos akkumulátor pihen.

A hardveres specifikációk egy tipikus középkategóriás mobilról árulkodnak. A készülék lelke egy 45 nanométeres csíkszélességű Qualcomm MSM7227A lapkakészlet, melyben egy ARMv7 architektúrájú, 1 GHz órajelű processzort és egy Adreno 200 grafikus egységet találhatunk. A RAM mennyisége egyelőre nem ismert, a belső tárhelyből 2,7 GB-ot ér el a felhasználó; utóbbi microSD-kártyával bővíthető. Adatkommunikációs szinten 7,2 Mbps letöltési sebességű HSDPA-ra számíthatunk, emellett egy GPS-modult, egy Bluetooth-egységet (3.0) és egy WiFi-chipet (802.11b/g/n) kapunk. A készüléken Android 4.0 fut, melyet a mérnökök egy saját, Optimus UI 3.0 Lite névre hallgató felhasználói felülettel próbáltak feldobni.

Főtámogatónk az Emporia Telecom. Köszönjük.
  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

  • MWC2012: LG Optimus L3

    Az Optimus L széria legolcsóbb tagja Gingerbreaddel és QVGA kijelzővel érkezik.

  • MWC2012: LG Optimus L5

    Az Optimus L7 és L3 közé pozicionált telefon 800 MHz órajelű processzorral és Ice Cream Sandwich operációs rendszerrel kerül a boltok polcaira.

  • MWC2012: debütált az LG Optimus Vu

    Az LG egy táblagép-telefon hibriddel is készült az MWC-re, amely a Galaxy Note kihívójaként is értelmezhető.

Előzmények

Hirdetés