MWC2012: bemutatták az LG Optimus 3D MAX-ot

Az LG tavaly egy igen különleges masinával állt elő: az Optimus 3D szabad szemmel látható térhatású képet volt képes kiimádkozni magából. A telefonnak csupán egyetlen kihívója akadt a HTC EVO 3D személyében, amely nem nagyon tudott felnőni a feladathoz. Az Optimus 3D ugyanis egy, a térhatású funkciók kihasználásának dedikált menüt és egy adag szoftveres szolgáltatást kínált, a HTC versenyzője pedig elég gyenge volt ebből a szempontból. Nem csoda tehát, hogy az LG ismét megpróbálkozik egy háromdé képet adó telefonnal.

Az Optimus 3D kapcsán sokaknak problémás volt a bumfordi és készülékház, melyen azóta sokat faragott a gyártó. Az Optimus 3D Max egy 9,7 milliméter vastag házba van belepréselve, amely érzékelhetően kevesebbet nyom az elődnél, ennek következtében egy sokkal kecsesebb mobillal állunk szemben. A borítás műanyagból van, mely puha tapintású; az apró mintázattal díszített hátlap pedig stabil fogást biztosít. Az előlapra egy 520 nit fényerejű érintőképernyő került, amely 4,3 hüvelykes képátlóval és 480 x 800 képpontos felbontással operál. A térhatású kép különleges szemüveg nélkül, szabad szemmel is látható, ehhez az autosztereoszkópikus technológiát használta a gyártó.

Hirdetés

A kijelző alatt négy kapacitív gombot találunk, a szokásos menü, vissza, keresés és főképernyő billentyűkkel futhatunk össze. A készülék oldalán a szokásos billentyűkínálatot egy dedikált 3D-gombbal toldották meg, mely az elődhöz hasonlóan a térhatású menü előhívására szolgál. A telefon alján egy microUSB-aljzattal is összefuthatunk, melyet az MHL-támogatásnak köszönhetően USB-hosztként és HDMI-kimenetként is használhatunk.

A hátlap tetejére két kamera került egymástól néhány centiméter távolságra, mindkettő maximum 5 megapixeles képet tud készíteni. A dupla fényképezős megoldásnak köszönhetően térhatású képeket és videókat is készíthetünk, de természetesen klasszikus kétdimenziós felvételek rögzítésére is van lehetőség. A telefon különlegessége az úgynevezett HRZ engine-ben rejlik, amely térhatású képeket és videókat állít elő kétdimenziós tartalmakból. Az LG saját gyártmányú szoftveres eljárása mellett egy kép- és videószerkesztőt is kapunk, mellyel 2D és 3D tartalmak fabrikálása is megoldható.

Az Optimus 3D Max hardveresen nem sokkal előremutatóbb az elődjénél. A telefonban jelenleg ismeretlen típusú (bizonyos források alapján Qualcomm gyártmányú) lapkakészlet duruzsol, melyben egy kétmagos, magonként 1,2 GHz órajelű processzor található. A lapkakészlet kétcsatornás memóriakezeléssel operál, a palacknyak-hatás elkerülésére irányuló eljárás körülbelül 5 százalékos teljesítménynövekedéssel kecsegtet. Ezek mellett 1 GB RAM és 8 GB belső tárhely áll a felhasználók rendelkezésére, melyet microSD-kártyával bővíthetünk tovább.

Bár egy felső kategóriás (és ennek megfelelően igen drága) telefonról beszélünk, a készülék Android 2.3-mal fog megjelenni, melyre egy saját felhasználói felületet hegesztett a gyártó. A cég képviselője szerint a megjelenés után két-három hónappal már lehet számítani az Ice Cream Sandwich frissítésre, így számunkra kérdéses, hogy az utólagos átportolás helyett miért nem Android 4.0-val érkezik a masina; pár hónapot mindenki tud várni. Előzetes információink szerint valamikor nyár elején érkezik majd a telefon, az árcédulán körülbelül az előd nyitóárának megfelelő összeget lehet majd olvasni.

Főtámogatónk az Emporia Telecom. Köszönjük.
  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

  • MWC2012: LG Optimus L5

    Az Optimus L7 és L3 közé pozicionált telefon 800 MHz órajelű processzorral és Ice Cream Sandwich operációs rendszerrel kerül a boltok polcaira.

  • MWC2012: LG Optimus L3

    Az Optimus L széria legolcsóbb tagja Gingerbreaddel és QVGA kijelzővel érkezik.

  • MWC2012: LG Optimus L7

    A dél-koreai gyártó L sorozatának legerősebb tagja kedvező árú Ice Cream Sandwich-csel kecsegtet.

Hirdetés