MWC2012: napvilágot látott a HTC One X

Hirdetés

A HTC a tegnap este megrendezett sajtótájékoztatón mutatta be a One szériát; az elnevezés a gyártó 2012-es szériáját takarja. A rendezvény során három készüléket mutattak be, a One S, One V és One X alkotta trió közül az utóbbi személyében a cég legújabb csúcsmodelljét tisztelhetjük. A telefon ennek megfelelően csúcs hardverrel és impozáns kijelzővel van szerelve, a szoftveres oldalról pedig a legújabb Sense felülettel számolhatunk.

A One X egy 134,46 x 69,9 x 9,29 milliméteres, 130 grammos tömegű mobil egy polikarbonát borítást kapott, hasonlóan a Nokia N9 és Lumia 800 modellekhez. A unibody, azaz egy darabból álló készülékház hátlapja matt fekete, az előlapot ölelő keret viszont egy csillogósabb plasztik bevonatot kapott. A telefon a prezentáció alapján az átlagosnál jobban ellenáll a sérüléseknek, a kijelzőt pedig egy enyhén hajlított, úgynevezett Gorilla Glass 3D üveg védi. Maga a megjelenítő Super LCD 2 technológiával operál, a képátlója 4,7 hüvelyk, a felbontása pedig 1280 x 720 képpontos. A készülék hátlapján egy 8 megapixeles autofókuszos kamerát találunk, amely F/2.0 fényerővel rendelkezik (amely 44 százalékkal több fényt enged be a klasszikus F/2.4-es lencséknél); a videófelvétel felbontása 1920 x 1080 pixelben van maximalizálva. Az előlapra egy 1,3 megapixeles kamera került, mellyel 720p, azaz 1280 x 720 képpontos videók rögzítésére is van lehetőség. Bár az Android 4.0 kizárólag virtuális gombokkal is kezelhető, a HTC magasról tesz a Google előírásaira, az új készülékek alján ugyanis három kapacitív érintőbillentyű (vissza, home és app switcher) található.

A hardvert tekintve két eltérő modellel is találkozhatunk. Az LTE kivitel egy negyedik generációs Qualcomm Snapdragonnal lesz szerelve, melynek pontos típusát és ismérveit egyelőre balladai homály fedi. A negyedik generációs mobil hálózatokat nem támogató modell pedig az NVIDIA legújabb megoldását használja majd, a készülék lelke ugyanis egy Tegra 3 SoC lesz. A 40 nanométeres csíkszélességű lapkakészleten egy ARMv7 utasításkészletű, Cortex-A9 családba tartozó, 4 plusz egy magos CPU-val találkozhatunk, amely magonként maximum 1,3 GHz órajelen pörög, a grafikus számításokat egy GeForce ULP GPU végzi. A telefon sebessége nem hagy kivetnivalót maga után, a működés folyamatosságába és gyorsaságába nem tudtunk belekötni; ezen a téren Transformer Prime-szintű élményt kínál a masina. Emellett 1 GB RAM és 32 GB belső tárhely áll a felhasználó rendelkezésére; értesüléseink alapján utóbbi bővítésére nem lesz lehetőség. Az energiát egy 1800 mAh kapacitású akkumulátor szolgáltatja majd, valamint újdonság a microSIM-foglalat megjelenése is.

A készülék adatkommunikációs képességeit sajnos nem fedték fel teljesen, a GPS-, WiFi-, NFC- és Bluetooth-modul és a HSPA+ megléte biztosnak mondható.  A telefonon egy MHL-támogatással felvértezett microUSB-aljzat is található, valamint a HTC saját, vezeték nélküli HDMI-kapcsolatot biztosító szabványa (MediaLink) is elérhető. A készüléken az Android rendszer 4.0-s variánsa fut, melyet a gyártó megfejelt a belső fejlesztésű Sense felület legújabb, szintén 4.0-s verziójával. A gyártó saját megoldása a felhasználói felület teljes mértékű lecserélése és a rengeteg extra szoftver mellett DropBox támogatást, Image Sense technológiával megtoldott kamerakezelést, teljeskörű Beats Audio integrációt és fejlett zenekezelési rendszert is tartalmaz. A HTC One X a másik két modellhez hasonlóan április során kerül piacra világszerte; a pontos dátumról és a végleges árról egyelőre nincs információnk.

dr. Kind

Főtámogatónk az Emporia Telecom. Köszönjük.
  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

  • Mobile World Congress 2012 beharangozó

    Február 27-én kezdődik a 2012-es barcelonai mobilos világkiállítás, mint az elmúlt öt évben, idén is ott leszünk mi is. Mit várunk, mire számítunk, ki fog dominálni, mit mutatnak be?

  • Ice Cream Sandwich frissítés-körkép

    Megnéztük, hogy a jelenleg elérhető készülékek közül melyek kapják meg az Ice Cream Sandwich frissítést.

Hirdetés