MWC2012: LG Optimus L5

Az LG egy új szériát indít útjára a középkategóriában, amely az Optimus L névre hallgat. Az idei MWC-n három ilyen készülékről rántották le a leplet, a paletta csúcsa az Optimus L7, a legolcsóbb modell pedig az Optimus L3 névre hallgat. A gyártó a két mobil közé lőtte be az Optimus L5-öt, ez mind a várható árban, mind a hardveres és szoftveres specifikációk milyenségében is megmutatkozik.

A telefon formaterve leginkább a kis testvérére hajaz, egy lekerekített sarkokkal operáló, műanyag házba burkolt téglalap formát kapunk. A készülékház 118,3 x 66,5 x 9,88 milliméteres dimenziókkal rendelkezik, így egy viszonylag vékony mobillal van dolgunk. Az előlapon egy 4 hüvelykes képátlójú kijelző feszít, melynek felbontása 320 x 480 pixeles, a megjelenített színárnyalatok száma 262 ezer. A panel mezei TFT-LCD technológiát használ, az érintéseket természetesen kapacitív módon érzékeli. A hátlapon egy 5 megapixeles, autofókuszos kamera csücsül, melyet egy LED-es villanó segíti rossz fényviszonyok esetén. A hátlap alatt egy viszonylag nagy, 1500 mAh kapacitású lítium-ionos akkumulátor található.

A telefon lelke az L3-hoz hasonlóan egy Qualcomm MSM7225A lapkakészlet, amely egy 800 MHz órajelű, ARMv7 architektúrájú processzort és egy Adreno 200 GPU-t foglal magába. A RAM és a belső memória mennyisége nem ismert, az azonban bizonyos, hogy a készülék microSD-foglalattal érkezik. Adatkommunikációs szempontból egy GPS-chippel, egy WiFi-modullal (802.11b/g/n) és egy Bluetooth-egységgel (3.0) számolhatunk, ezek mellé 7,2 Mbps sebességű HSDPA társul. A telefonon az Android rendszer legújabb, Ice Cream Sandwich névre hallgató verziója fut, a felhasználói felületet pedig a másik két Optimus L-hez hasonlóan egy saját megoldásra cserélte a dél-koreai gyártó. A telefon valamikor a második negyedév során kerül a boltok polcaira, a várható ár egyelőre nem ismert.

Főtámogatónk az Emporia Telecom. Köszönjük.
  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

  • MWC2012: LG Optimus L3

    Az Optimus L széria legolcsóbb tagja Gingerbreaddel és QVGA kijelzővel érkezik.

  • MWC2012: LG Optimus L7

    A dél-koreai gyártó L sorozatának legerősebb tagja kedvező árú Ice Cream Sandwich-csel kecsegtet.

Hirdetés