A csúcskészülékekre koncentrálhat a jövőben a Sony

Megjelent a Sony korrigált éves pénzügyi jelentése, amely a 2015. március 31-ig tartó üzleti esztendő előrejelzéseit negatívan érinti. A legutóbbi, júliusi beszámolóhoz képest a nem túl rózsás mobilos eladások okán 180 milliárd jennel kevesebb bevételre számítanak a pénzügyi év egészét tekintve, azaz a vártnál mintegy 400 milliárd forinttal kevesebb pénz folyhat be, javarészt a mobilos divízió teljesítményének köszönhetően. A mostani belső elemzések szerint az éves összbevétel 7,8 billió jent fog kitenni, mindent egybevéve azonban a japán óriás 40 milliárd jenes veszteségre számít adózás után, ami nagyjából 90 milliárd forintnak felel meg.

Stratégiaváltásra lehet szükség a Sony mobilos divíziójában a stagnáló eladások miatt

Indoklásában a belső riport leírta, hogy a korábbi profitnövekedési elvárásokkal szemben az okostelefonos szegmens bevételei várhatóan stagnálni fognak, ezért stratégiaváltásra lehet számítani a további profitcsökkenés megakadályozása érdekében. Ez elsősorban a kisebb haszonnal járó középkategóriás szegmenst érintheti negatívan, konkrétan a kedvezőbb árú Xperia mobilok számának csökkenését előrevetítve. Akad egyébként a kategóriában nem is egy decens Sony készülék, ilyen az Xperia M2 és a hamarosan megvásárolható vízálló M2 Aqua, de az Xperia T3 és a szelfiközpontú C3 sem sikerült rosszul. Mindazonáltal a berlini IFA-kiállításon bejelentett Xperia Z3, Z3 Compact és Z3 Tablet Compact termékcsaláddal már most a drágább termékekre helyezi a Sony a hangsúlyt.

Azóta történt

Előzmények

  • Három készülék körvonalai láthatók a Sony előzetesében

    A Sony is megosztott egy videót a berlini IFA-kiállás előtt, amelynek a végén egy pillanat erejéig három új Xperia termék körvonalai is felvillannak.

  • Sony Xperia T3 - acélos óriás

    Nagyképernyős, vékony mobiltelefonnal állt elő a Sony, amely a középkategóriában megjelenésével, kamerájával és kecses, rozsdamentes acél fémkeretével hívja fel magára a figyelmet.

  • Sony Xperia M2 - egyről a kettőre

    A japán gyártó egy aktuális középkategóriás eszközt is bemutatott, mely szép kijelzővel, kellemes formatervvel és gyors rendszerrel büszkélkedhet.

  • Sony Xperia Z2 - esszencia

    A Sony beleadott apait-anyait, hogy a Z2 kompromisszumoktól mentes csúcsmodell lehessen. Majdnem sikerült is, csak apróságokon múlik a tökéletesség.

Hirdetés