Hirdetés

Aktív témák

  • syl5

    őstag

    Nálatok komolyan rendesen működik a wifi és a szinkronizálás lezárt/kikapcsolt kijelző mellett is, amikor nincs töltőn a telefon?

    Nincs mobilnetem. Be van kapcsolva, hogy soha ne térjen át wifiről mobilnetre, de ha lezárom a kijelzőt, akkor megszűnik a wifi kapcsolat. Mivel nincs mobilnetem, nincs adatkapcsolatom se ekkor. Kikapcsolt kijelzőnél nem válaszol ping-re, nem csekkolja a mail-eket, nem jelez, ha érkezik egy új e-mail, nem szinkronizálja az időjárás adatokat, stb. Ezzel talán még lehetne barátkozni (bár ha azt akarom, hogy ne szívja az akksimat a wifi, akkor kikapcsolom magam...ne a telefon erőltesse már rám az akaratát...), de az baromi bosszantó, hogy a Blade úgy szinkronizál ahogy gondolja. Nem elég, hogy kilövi a wifi kapcsolatot ugye a képernyő lezárása után - akkor is ha én azt nem akarom - még a feloldás után sem szinkronizál mindig...Tehát ha kikapcsolt kijelző mellett kapok egy e-mail-t, akkor azt az esetek többségében baszik jelezni, még azután is, hogy bekapcsoltam a kijelzőt...Csak akkor jelzi ezeket, ha már bekapcsolt kijelző melett kapok egy újabb mail-t! Gyakorlatilag tehát csakis akkor hajlandó normálisan jelezni az e-mail-eket, ha be van kapcsolva a kijelző.

    Ez így egy nagy kalap szar! Pont a telefon lényege veszik így el.... Tartsam mindig bekapcsolva a kijelzőmet, hogy megkapjam automatikusan a leveleimet...Vagy fizessek mobilnetet, akkor is ha gyakorlatilag csak az utcán (ahol napomból kb 1-2 órát ha töltök) nincs wifi hozzáférésem....

    Korábban Pulse-on ez nem volt gond. Ha beállítottam neki, hogy soha ne térjen át wifiről, akkor szépen tette a dolgát kikapcsolt kijelző mellett is. Jelezte (hamarabb (!!!), mint a notebook-on futó gmail notifier!) az új e-mail-eket kikacsolt kijelző mellett is!
    Ha azt mondtam neki, hogy csak akkor ne térjen át mobilnetre, ha töltőn van, vagy azt, hogy ha kikapcsol a kijelző akkor, akkor amint (!) feloldottam szépen elkezdett szinkronizálni...

    Blade esetében totál mindegy, hogy a wifi sleep policy mire van állítva. Ha nincs töltőn, akkor a kijelző lezárása után nincs wifi kapcsolat se. Ha feloldom, akkor rögtön látom a wifi ikont, nincs az hogy egy pillanatra eltűnik, majd visszajön; viszont nincs wifi kapcsolatom lezárt kijelző mellett. Ha kapok egy mail-t lezárt kijelző mellett akkor azt nem jelzi abban a pillanatban, sőt akkor sem jelzi ha feloldom a zárat. Csak akkor jelzi, hogy bekapcsolt kijelző mellett egy újabb e-mail-t kapok!
    Mindez 2.1 alatt történik. Természetesen csodazip flash-elve van!

    Megnéznétek nekem ezt a problémát? Tehát wifi be, kijelző kikapcsol, vár egy kicsit, majd küldessz egy mail-t a telód e-mail címére. Jelzi e rögtön, max 2 percen belül?
    Ha igen milyen rom?
    Lehet esetleg egy újabb ok a froyo-ra... Bár azért elég gáz, hogy alap rommal nem/rosszul tud egy olyan funkciót, amire gyakorlatilag ki van élezve az os...

    Megjegyzem:
    Én nem úgy emlékeszem a Pulse-os korszakomból, hogy a wifi sleep policy arra szolgál, hogy mikor térjen át wifi-ről mobilnetre... Lehet ez csak egy újabb humbuk a Blade körül... Ott egyszerűen úgy volt, hogy amint bekapcsoltad a wifit abban a pillanatban már nem használta a mobilnetet. Ha kikapcsoltad a wifit, akkor meg újra a mobilnetet használta, ha volt. A policy meg arra szolgált, hogy mikor kapcsolja a wifit energiakímélő módba. Persze az automatikusa wifi-mobilnet átkapcsolás miatt értelmezhető úgy, hogy a wifi sleep policy erre szolgál, de szerintem ez nem helyes, hiszen attól még hogy a wifi alszik, attól még nincs kikapcsolva, tehát nem vált át mobilnetre a telefon.

    [ Szerkesztve ]

    Keress meg, ha Data Engineer, Scientist szeretnél lenni!

Aktív témák