Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz Beni2360 #5155 üzenetére

    Szóval akkor mondanám a lényeget!

    lzrlaca kolléga pórul járt X9S készüléke nálam van, próbáltam életet lehelni bele, de sajnos tényleg az van amit a zidoo fórumán is írnak(félig meddig jól) ha gyárilag már a v2.1.1 Firmware van a készüléken és vissza lett rá erőszakolva a v1.4.12 firmware onnantól fogva kb menthetetlen a box házi módszerekkel!

    Mert hiába van szétszedve és UART porton PUTTY.n keresztül kapcsolódva hozzá. LE VAN TILTVA az USB port(nem kap még feszültséget sem ebben az állapotban) tehát nincs honnan vissza másolni a működő rendszert!

    Egyetlen megoldás lenne PC.ről egy speciális programmal USB A-A kábellal, az USB3.0 porton keresztül Fastboot módból felírni rá a gyári img-t de sajnos ezt sem engedi vagy pedig egy másik fajta img kellene hozzá, mert miután megnyitom az IMG-t rögtön le is áll hibával!

    ezt sajnos csak a gyártó tudná biztosítani de nem valószínű hogy ki adja illetéktelen kezeknek!

    Szóval a történet röviden ennyi, el szöszöltem ezzel a témával olyan 25-30.órát és szinte minden lehetőséget megpróbáltam, de a nyomozás közben rá akadtam egy hasznos infóra lehet vissza felé frissíteni sokkal egyszerűbben is simán a gyári OTA.ZP fájlok használatával, csak módosítani kell a system partíción a build.prop fájlban egy sort, amiben tárolva van a boxon fent lévő firmware idő kódja, egy úgynevezett Unix Time Stamp formátumban

    ami így néz ki nálam a fent lévő v2.1.19 firmware ben

    tehát ezt(1544782679) az értéket kell át írni 1400000000-ra és elmenteni!(ehez root kell hogy legyen a BOXon) Majd a BOX újraindítása után már simán fogja engedni egy korábbi OTA.zip telepítését nem fog szólni hogy a fent lévő frissebb mint amit fel akarsz telepíteni, és minden beállítás megmarad ugyan úgy mind ha újabbra frissítenénk!

    Ami nagyon fontos! soha nem szabad nagyon régi verziót vissza tenni tehát ha pl a BOXon most v2.1.19 firmware van, NEM tesszük vissza a OTA-ZIDOO_X9S-v1.4.12-201708181828.zip -et MAXIMUM 2.vel korábbi verziót szabad vissza tenni mint ami fent van jelenleg a BOXon!

    Akinek ez a build.prop szerkesztés nagyon bonyolultnak hangzik, vagy nem akarja ROOT.olni a BOXot.

    Csináltam hozzá egy segéd megoldást, itt csak az a lényeg hogy tudjuk a box pontos IP címét(amit a beállításokban meg lehet nézni) és LAN kábellal legyen a box össze kötve!

    El kell indítani a FW_Downgrade_LAN.cmd fájlt és követni amit ki ír!

    Ez elvégzi magától a módosítást amit fent leírtam!
    Ezután már engedi a BOX feltelepíteni a korábbi OTA.ZIP eket! de mint MONDTAM MAX 2-vel korábbi verziót tegyünk fel!

    Letöltés itt => ZIDOO_FW_Downgrade_By_DroiDMester.zip

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák