- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
A ZIDOO médialejátszó topik célja, hogy segítsük egymást
a minél jobb moziélmény elérésére
és a problémák megoldására.
Feltöltés folyamatban.
Ötleteket és segítséget Pü-ben várok.
Zidoo is not streaming player.
AZ új PRO boxok már
rendelkeznek
DRM L1
támogatással.
Új hozzászólás Aktív témák
-
embe
nagyúr
Van egy film, pontosabban 2 is, amit a HT nem ismer fel, nem szkennel be. Viszont az "egyéb" mappába sem teszi be, amibe a fel nem ismert filmeket teszi. Emlékeim szerint ezt régebben a Z9S minden további nélkül felismerte, beállította a borítóképet..stb.
Van valami trükkje a dolognak, hogy felismerje? Vagy legalábbis listázza.
-
Beni2360
Topikgazda
8058 hsz
és a címeket nem szóközzel hanem egy ponttal (.)kell elválasztani egymástól. PL: Garden.State.2004.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
embe
nagyúr
válasz Beni2360 #14853 üzenetére
Köszi a választ!
Próbálgatom, de nem listázza sehogyan sem.
https://www.themoviedb.org/movie/824290-dolby-atmos-demonstration-disc
És még a TMDB oldal is hozza. Erről lenne szó. De mint írtam korábban ezt gyönyörűen listázta.
Még azt is átnéztem, hogy nem csapta-e valamelyik filmhez, és csinált belőlük gyüjteményt. De nem.
Na mindegy próbálgatom tovább. -
levior
csendes tag
Sziasztok. Nemrég lecseréltem az öregecske X9S-t Z9X-re. Leginkább FHD projektorral használom és sokkal folyékonyabb lett a lejátszás (főleg akkor volt rossz a régi, amikor oldalra és előre is mozgott a filmet felvevő kamera képe).
Frissítés után azonban elkezdett jelezni, hogy a Google play store állandóan leáll. Utánanéztem itt a fórumon és kiderült, hogy a gond az hogy Google store nélküli volt az előző firmware és én ráfrissítettem a G-s .75-öt.
Ha jól értem, vissza kell mennem gyári beállításokra (?) és úgy felrakni a G-s verziót, ha a G-t akarom. Ezt a reset dolgot simán elég valahol a menüben megejteni, vagy mélyebb reset kell mint pl. mobilon, amikor bootolásnál kell a gombokkal ügyeskedni?[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
Ez egy DEMO DISC ha jól látom és ezt sehova nem tudja kategorizálni szvsz. Ezt a MC-ből fogod elérni.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
válasz levior #14855 üzenetére
Nem kell csak simán töröld az appot és innen telepitsd fel a GappsInstaller-t majd regeld be. Ösz. 6. pontban van leírva.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
Melyik most az ajánlott fw Z9X-re?
Nekem még az eredeti van rajta: 6.3.41[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
szasanyi
félisten
válasz Vhiktor #14858 üzenetére
A legutolsó BETA jó, nálam nem volt gond vele.
-
hackeeeee
Jómunkásember
A múltkori cec-es dolog margórjára, rendelünk cecless adaptert, meglátjuk mi történik..
szasanyi: Ó köszi, nekem 6.3.66 van fent, feldobom ezt.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Gaben360
senior tag
válasz hackeeeee #14860 üzenetére
Nálam a cec most úgy működik, hogy cec bekapcsolva, de azon belül minden kilőve, szóval nem kapcsolgat6 semmi-semmit.
Így van hang standby-ba, a tv kapcsolja az erősítőt, és kész, van hang ARC-n.Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
RockCNC
senior tag
Z9S készüléken némelyik filmnél időközönként kb.5 másodpercre elsötétül a kép.
Van erre valami megoldás?
Talán első körben a hdmi kábelt cseréljem ki? -
Beni2360
Topikgazda
válasz RockCNC #14864 üzenetére
Ez szvsz nem kábel hiba mivel akkor ott el színeződés jönne létre. Elsőre ajánlanám közvetlenül a TV lejátszást, hogy esetleg az alapanyag hibát kizárjad.
Azt sem írtad, hogy honnan kapja az anyagot.
Nálam volt néha napján, hogy olyan 70-80 perc között 1-2 mp-re megtorpant az egész lejátszás kép megmarad megáll és utána megy tovább de ez a NAS-ról való lejátszásnál jelentkezett.
De ez már az első X8-s ZIDOO-val 5 évvel ezelőtt is meg volt.
Ugyan ez a hiba amlogic boxnál nem jelentkezett soha.
Ha nem múlik el akkor egy hard reset és az fw telepítés és a belakás.[ Szerkesztve ]
-
kokokka
őstag
Tegnap megnéztük a Black Widow-t Atmos hanggal, leszedtem hozzá a magyar feliratot is. Pontosabban csak szerettük volna így megnézni, ugyanis már eleve akadt a film mikor elinditottam. Próbáltam többször is újrakezdeni, de mindig ugyan az lett. Aztán végül mégiscsak úgy néztük ahogy szerettem volna, ugyanis az megoldotta a problémát, hogy átkapcsoltam Hun 5.1-re majd onnan vissza Atmos-ra. És lőn csoda megszűnt a diavetités. Nem értem mit csinál (vagy nem csinál) ilyenkor a Zidoo, de több mint érdekes, hogy így szórakozni kell vele. Lehet, hogy rilíz függő, mert a Dune-nél is volt ilyen, de akkor meg miért lesz hibátlan a lejátszás a fenti művelet után? Ráadásul mindez helyi merevlemezről.
-
Beni2360
Topikgazda
válasz kokokka #14867 üzenetére
DV vagy HDR változat volt?
És mekkora volt a relase?
Na és hogyan tetszett?[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
A Z9S után ez a Z9X kicsit furcsán viselkedik.
Jelenség: Ha elindítok egy filmet, főleg Dolby Vision és HDR tartalmakkal, ki - bekapcsolgat, elmegy kép majd visszajön. És mindezt többször is. Utána nincs gond, de az elindítás elég "körülményes".
A Z9X-en a legújabb béta fw. van, az ajánlott kép beállításokkal. Erősítőbe van bekötve, majd abból megy a videójel a tévébe.
CEC mindenen be van kapcsolva. Az erősítőn a videójel feldolgozás ki van kapcsolva, csak átengedi a videójelt.
Tévé: TCL 65C715
Erősítő: Yamaha RX-A1080A Z9S ilyet nem csinált, igaz az nem is volt D.Vision lejátszásra képes. Elindítás után max. villant egyet, és kész. Ez többször is csinálja.
Nálatok is így viselkedik? -
Beni2360
Topikgazda
Igen nálam is 2x sötétedik el.
Elsőnél freki váltás van (mivel a GUI 2160p /60 Hrz). Erre írták a napokban nekem, hogy egy kinti tag a GUI-t 2160p/23Hz állítja és akkor kimarad a 24 fps-s videóknál a váltási procedúra.
Na megtaláltam Pü-ben volt de ide másolom kokokka idézetét. Ez nem hadi titok kint megtalálható.
Ez az Ő magyarázata a 23Hz-re :
Ez az én személyes preferenciám, hogy elkerüljem a HDMI újra szinkronizálást.
És még hozzáteszi :
Ezt állítsa utoljára, mivel a HDR mód megváltoztatása visszaállítja a HDMI módot
---------------------
Másodiknál meg a DV-re való váltás miatt.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
válasz kokokka #14871 üzenetére
Én egy BD 46,72 GB változatot kértem ki és ott sem volt semmi gond a lejátszással csak ha a menün belül indítottam akkor vacakolt. Indult a menü de már a lejátszás nem tetszett onnan.
Majd talán megnézzük a feleségem nagyon válogatós.
Most néztem egy idei várható bemutatót a Yt-n hát 20 filmből legalább kb 15 hasonló "fikciós" téma lesz.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Vhiktor
veterán
válasz Beni2360 #14870 üzenetére
Én már nagyon régóta így használom hiszen a filmek 99%a 23,976 hzes és így nincs váltogatás.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Beni2360
Topikgazda
Igen ott választod a 3840x2160 23 Hz. Fent nem kapcsold be a zarolast.
[ Szerkesztve ]
-
gulyasa
őstag
Azt meg lehet-e oldani valahogyan, hogy Dolby Vision filmeknél a feliratozás ne rózsaszín legyen?
Hiába van bármi másra állítva feliratozás (én egyébként a sárga színt preferálom) - és minden másfajta (nem DV) videónál a kívánt színnel is jeleníti meg -, csak a DV-knél rózsaszín.
Egyébként bármilyen színűre is állítom filmnézés közben, marad a rózsaszín.
(Z9X, v6.3.60G)[ Szerkesztve ]
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
Beni2360
Topikgazda
válasz gulyasa #14878 üzenetére
Az a nem teljesen támogatott DV videó végett van. Mire van állítva a DV beállítás? Ha autó akkor vagy indúl vagy nem. Meg a V10 HDR +DV-nel meg ok.
-
Beni2360
Topikgazda
1x pislog meg az aogic ön a CE is.
Ha a tv re bizod a 4k-t akkor 1 kimaradt. Vagyis a freki váltás 2. sort vasztod. Probalgass.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Vhiktor
veterán
Lehet nálad nem csak frekit hanem felbontast is vált. Egyébként meg jobb a tvre bízni a felskalazast, az általában jobb munkát végez mint bármelyik lejatszo.
-
Beni2360
Topikgazda
válasz Vhiktor #14882 üzenetére
Hát nekem egy LG C8 OLED TV-m van és mégis a zidoo-ra bízom a felskalazast mivel abban jobb mint a TV. A TV egy megjelenito egység és nem média lejátszó szvsz.
Egyébként meg DV-nel nem kell skalazni felbontast.[ Szerkesztve ]
-
gulyasa
őstag
"TV LED"-re van állítva, LG C1 tévével nézem.
Többféle DV-s filmmel is ugyanezt tapasztalom (mindegyikkel, amit eddig néztem), akár külső feliratfájlból megy, akár MKV-ba ágyazottról van szó.
Egyik DV-s film lejátszásával sincs gond, csak a felirat színe rózsaszín és semmi másra nem állítódik át, hiába van a felirat menüben kiválasztva másik szín...Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
Solesz84
aktív tag
válasz Beni2360 #14883 üzenetére
Szia. Nekem is C8 van, neked TV Led-re van allitva a Zidoo?
Asrock X570 Taichi, Ryzen 9 5900X , NZXT Kraken X72, Gskill TridentZ RGB 32GB DDR4 3600Mhz Cl16, Kfa2 RTX 4090SG, Samsung 860 EVO 1 TB, 850 EVO 500GB SSD, WD 3TB HDD, NZXT H710i, LG Oled C2 42" , MSI MPG A1000GW, Fanatec DD1, CS V3 Pedal, Fanatec V1.5 Shifter, Fanatec V1.5 Handbrake
-
Vhiktor
veterán
válasz Beni2360 #14883 üzenetére
Nyilván ki kell próbálni, de általában a tv algoritmusa sokkal jobb mint bármelyik lejatszoe.
-
Solesz84
aktív tag
válasz Beni2360 #14887 üzenetére
Koszi!
Asrock X570 Taichi, Ryzen 9 5900X , NZXT Kraken X72, Gskill TridentZ RGB 32GB DDR4 3600Mhz Cl16, Kfa2 RTX 4090SG, Samsung 860 EVO 1 TB, 850 EVO 500GB SSD, WD 3TB HDD, NZXT H710i, LG Oled C2 42" , MSI MPG A1000GW, Fanatec DD1, CS V3 Pedal, Fanatec V1.5 Shifter, Fanatec V1.5 Handbrake
-
Zoty4
őstag
én sorozatnézésnél vettem észre azt, hogy x rész megnézése után megáll a lejátszó és csak kikapcs-bekapcsal tudom újra munkára ösztökélni
Tegnap megnéztük a reacher sorozatot. Az a vicces hogy van belőle egy 2160p és egy 1080ps változat, és jobbnak találtuk a 1080pst. Ez mi a manóért lehet? Mindkettő amazonos riliz
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
válasz Vhiktor #14888 üzenetére
Több mint 5 éve van ZIDOO-m, már mindet végig zongoraztam. Pl 720p-nel mindenképpen jobb a kép, 1080p-nel már so so, 4K-nal meg nem játszik szerepet. Tehát nálam marad ez a beállítás.
-
Beni2360
Topikgazda
Lehet, hogy sok minden ment már a háttérben és már nem maradt 2 GB-ból szinte semmi. Ugye beépítettek egy ikont a törlésre. Én kitettem a kék gomra.
Az 1080p videónak sokkal nagyobba bitrátája mint a 4K-nak. 2 relaset találtam 4K-ba amik 12 és 14,2 e bitrátával rendelkeznek ( ott még a HDR is jelen van) az 1080p 15700-zzal szembe kisebb felbontásnál.
Ráadásul ha te a 16 GB változatot nézed 1080p-t akkor ott pedig igen alacsony a bitráta-4665. Na itt már a ZIDOO felkonvertálása jól jön.
De lehet, hogy az én elméletem sántít.
Ha ilyet találok akkor a 1080p jön és max a TV-n bekapcsolom a HDR hatást, három fokozatból tudok választani ha úgy érzem, hogy szükség lenne rá.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Ferenczi Áko
addikt
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy egy Zidoo x9s mennyire állja meg a helyét a mai technikai követelményekkel szemben? 30.000 ft-ot megér, vagy van valami nyűgje ami miatt ne vegyem meg? Egyetlen dologra használnám, külső tárhelyről usb-n keresztül filmnézés
Honor 200 Pro - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF
-
Vhiktor
veterán
válasz Ferenczi Áko #14893 üzenetére
Az x8amat én 15-ert adtam el.
-
szasanyi
félisten
válasz Ferenczi Áko #14893 üzenetére
Én nem tudok erre pontos választ adni mivel nem volt Z9S-em. Viszont az biztos, hogy egy korrekt válaszhoz ez nem jó kérdés. Pontosítsd milyen tévén (HD vagy 4K, Dolby Vison kell-e ) és mire (filmek, zene és ott sem biztos, hogy mind1 milyen formátumú) használnád.
-
Vhiktor
veterán
válasz Ferenczi Áko #14896 üzenetére
Tökéletes rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Tomp fórumlakókn összefoglalója miként készítsünk Dolby Vision videót a ZIDOO X szériás lejátszóhoz.
Egy cikk egyik fórumtársuntól a
ZIDOO UHD200 lejátszóról.
Hang rendszer
oldaláról.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest