- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Az éj sötét és tele van Xiaomi 14T-vel
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Honor 200 Pro - mobilportré
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
-
Mobilarena
A ZIDOO médialejátszó topik célja, hogy segítsük egymást
a minél jobb moziélmény elérésére
és a problémák megoldására.
Feltöltés folyamatban.
Ötleteket és segítséget Pü-ben várok.
Zidoo is not streaming player.
AZ új PRO boxok már
rendelkeznek
DRM L1
támogatással.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
Topikgazda
válasz Szokratesz71 #11751 üzenetére
Nagyon guszta csak azt a jobb oldali sarkot kivághattad volna a képből. Be van kötve az SUB? Jobban megnézve nincsen. A szivacslapok meg már Húsvét után vannak. Egy gond talán sok a sík felület a padlón ami nem a hang barátja szvsz.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Ribobon
tag
válasz djpundro #11737 üzenetére
Szerintem ez jó kis rendszer, a lényeg, hogy te elégedett legyél vele.
Szerintem azt a lejátszót vedd, amelyik szimpatikus neked és még belefér a "költségvetésedbe".
Nyugodtan vehetsz 1000 PRO vagy akár UHD3000-et is, ha neked az szimpatikus.
(A több milliós rendszer nyilván jobb, de nem annyival, mint amennyivel drágább.
Rolls-Royce is nyilván jobb bizonyos szempontból, mint egy Opel, de nem annyival jobb, mint amennyivel drágább. Tehát ár és minőség görbe nem lineáris az élet semmilyen területén...) -
Szokratesz71
csendes tag
válasz Beni2360 #11752 üzenetére
.... Köszi az észrevételeket és ötleteket... Valójában költözés után vagyok és festés előtt és egyelőre csak úgy össze van dobálva a rendszer ... Fontos, hogy nem az volt a célom a képpel hogy egy tökéletes rendszert mutassak... ...Ha elég figyelmes vagy azt is láthatod, hogy a bal oldalon is vannak hiányosságok. Ott például a falnak támasztva van egy festmény, egyébként jobb oldalt is van. Szóval sok teendő van még, talán karira kialakul ...
... Valójában én azért írogatok erre a fórumra, mivel vettem egy Zidoo lejátszot... ... És még mielőtt zidoo tulaj lettem, annak előtte is hobbim volt a zenehallgatás és annak minél minőségibb fejlesztése, mindezt persze a saját igényeimhez és erőforrásaimhoz igazítva... ... És talán a hivalkodónok tünö képemmel, valójában azt próbálom gagyarászni (mint ahogyan szerintem az audiofil körökben, igen ismert és elismert Fapaci fórum társ is), hogy bár a feltüntetett képen a Zidoo UHD 3000 tűnik a leggyengébb láncszemnek és ezer eurós árával a legolcsóbb is egyben, szerintem mégis megállja a helyét a 3 4 ezer eurós sztereó eszközök között.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Szokratesz71 #11754 üzenetére
Ziddo- ZidooELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Beni2360
Topikgazda
válasz Szokratesz71 #11754 üzenetére
Nagyon jó lesz az csak ne karácsonyig várjál vele az még nagyon messze van. Nekem szerényebb egységben vannak a boxaim de bőven elég nekünk.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
kokokka
őstag
válasz djnice #11741 üzenetére
+1
Viszont ők ebből élnek, megjegyzem nem is rosszul. Azon emberek hiszékenységéből akiknek erre meg van a pénzük is. A leggazdagabb réteg a legjobban megvezethető, hisz nekik "mindenre" telik, ami ár érték arányban nem éri az árát, viszont, hogy Ace Venturát idézzem : bombajó a duma hozzá. Mondjam azt, hogy jól teszik....? Az ő oldalukról nézve mindenképpen.
-
blakey
titán
válasz kokokka #11758 üzenetére
Engem nem nagyon érdekelnek a kábelek ára, pontosabban az érdekel, hogy jó legyen viszont azt azért nem árt figyelembe venni, hogy az ár nem feltétlenül azt tükrözi, hogy szebb a kép vagy jobb a hang, érdemes azon is elgondolkodni, hogy milyen alkotóelemekből tevődik össze, mennyire rugalmas vagy merev a végtermék, mennyire vastagok a vezetékek, milyen minőségű a felhasznált fém, műanyag, mennyire figyelnek oda a minőségellenőrzésre, stb. Nem attól lesz drága a kábel, mert az valóban azt mutatja amit a készülék nyújt, tehát a száraz tények az, hogy az olcsó és a drága kábel is képes lehet arra, hogy mindent megmutasson viszont a felsorolt tényezők miatt adódhatnak eltérések. Én sem veszek meg a dzsunka 200Ft-os kábelt (lásd egyes boxokhoz adott kábelek épp nem jók, de ugye van amelyikkel nincs gond), de 200e-et sem adok érte, olyan kábelt választok ami biztosan tudja azt amire szükségem van. A HDMI kábeleim 4-8e Ft közöttiek, 1-1,5m. Szerintem ezek olcsó kábelek és nem látok különösebb anomáliát, sztereó RCA-bók azért vannak drágább kábeleim, de az ugye analóg és ott azért többet számít a jóminőségű anyagfelhasználás.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
djpundro
aktív tag
válasz Ribobon #11753 üzenetére
Azert szeretem az arany közeputat ,azert nem Rolls Royce t halytok .Egy Toyota Avensis 2018 ast vettem .
Most rendeltem egy Z9x et ,meglatom mennyire tetszik ,es ha jobb lesz a Dune Vision tol ,akkor eladom es veszwk egy 1000Pro t.Mar a kinezete vegett is.UHD3000 draganak talalom .Meg a Dune rol nem mondtam teljesen le.Meglatom fognak e ujitani es javitani.[ Szerkesztve ]
Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118
-
TIT
veterán
válasz djpundro #11737 üzenetére
Én találtam ki az egybeépített szutyok 30-40 ezres házimozikra.
Tiéd alapból szeparált úgyhogy nem az,élettartamra se,de denont nem csípem,Onky-os vagyok+B&W kis jamoval,mondjuk a 19 éves erősítőmnek komolyabb a távja és tanítható.
Gyeniko: Nem fizetek ilyen bohóckodásokért,másra kell a pénz,amúgy se aktuális van elég bajom+dolgom,de nyugi enélkül is tudom,hogy van difi az 1000.-os rca+a 10x annyiba kerűlő között,nem a sarki tescoba dolgoztam.[ Szerkesztve ]
-
gyeniko
őstag
Nem kellene fizetned, ha igazad van. Ilyesmit már többedszer ajánlottam fel, eddig egyetlen egy "vallásos" ember sem mert beleállni. A DC-ban megszervezett vakteszt ingyenes volt, pontosan az volt a cél, hogy a 20+ résztvevő szeme és füle vizsgázzon műszerek nélkül (mert, mint tudjuk: a műszerek semmit sem érnek, az "abszolút" hallással és látással szemben). Nyilván nem fogod megkeresni és elolvasni a tesztről szóló beszámolókat, az egyéni és összesített grafikonokat, mert nehezen konfrontálnád az eredényt.
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
djpundro
aktív tag
Ez lehet hogy megerne a 300€ .Igaz ,ez meg nem HDR s vagy ? dune-duo-4-k-hd
https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/dune-duo-4-k-hd-media-player-ausstelungs-stueck-top-zustand-300-/1708288253-175-1964Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118
-
Brake
csendes tag
válasz djpundro #11766 üzenetére
Soha nem volt Dune-m. Azt vallom, hogy minden cuccom legyen nagyjából egy ársávban. Bármelyik kiugró képességű cucc elsorvad a gyengébbek mellett. Hosszú távon: én is szemeztem az UHD 3000-rel. Úgy éreztem, hogy egy 450.000 Ft-os erősítő mellé drága a 360.000 Ft-os média player.
-
djpundro
aktív tag
válasz kokokka #11768 üzenetére
En is pont ezeket az összebugeralt dolgokat nem szeretem ,elhiszem neked ,legyen .De nekem ezekröl a 45$ os cuccokrol mindeg az Alixpressen azok a büdös dolgok jutnak eszembe ,amikne´l a kabel is aramütest okozhat .Neharagudj en ,ha kijavitjak a Dune hibait ,ujra fogok venni es addig megtartom a Zidoo x9z et .
Elsösorban egy Kinai 45$ os cuccnal a külsö is borzaszto ,nekem bizony a külsö is fontos .
A masik a 45$ dolgokban nincsen VS10 .Ami szerintem nagyon sokat segit javit a kepminösegen .Mind mondtam en elhiszem neked ,de az en igenyeimet a 45$ nem elegiti ki ,csak azert mert azt mondod szebb a kepe .(különben az összes ilyen lejatszonal a CEC egyszerüen hasznalhatatlan ,az összes HIFI dolgaim blokkolja .) Nem es nem .
Kepzeld el szokratesz is szep fabutorai szep rusztikalt butorok es jo hifi cucc ra a többi melle odarakja az Aliexpresszes cigisdobozt .Na ne mar !Azert mar egy kis külsöseg is fontos .
Nalam is a masik reszeben a haznak fabutorok vannak ,egyszerüen berakni egy Aliexpresszes kütyüket ,lenezö lenne .
[ Szerkesztve ]
Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118
-
djpundro
aktív tag
-
kokokka
őstag
válasz djpundro #11773 üzenetére
Egy műszaki cikk, ha látható helyen van egyben szobadísz is. Egy 10x10-es dobozkától viszont ez nem várható el, ráadásul nem is kell, hogy szem előtt legyen. Szebb a képe mint az összes agyon dicsért, túlárazott lejátszónak, innentől kezdve meg le is sz@rom, hogy hogy néz ki. Míg te küszködsz a vásárlásaiddal, a visszaküldéseiddel, az idegeskedéseiddel én nézem a jobbnál jobb filmeket a box-ról olyan minőségben, amire te még csak vágysz a leendő médialejátszóddal kapcsolatban. Éppen ezért nem muszáj, hogy egy ilyen box tetszen neked, de tessék már elfogadni azt a tényt, amiről itt nem csak én, hanem tőlem sokkal de sokkal hozáaértőbb emberek is írnak : verhetetlen ár/tudás alapú készülékek ezek (CE-vel persze). Ha az árait vesszük alapul, akkor egy Dune alig kéne hogy többe kerüljön ezektől. A lenéző-t meg nem is tudom értelmezni ebben a kontextusban...
-
Szokratesz71
csendes tag
válasz dgyuri0123 #11776 üzenetére
Feltételezem a dac moduls primared van és optikán keresztül kapod azt a "szép muzsikát"... ... És még fontos tudni hogy az erősítő listaára 500000 Ft felett volt és a benne lévő DAc a 150-200ezres dac kategóriában focizott... Nekem is volt, hihetetlenül részletező volt a hangja, de a hosszan hallgatható sávban elvérzett nálam... ...Bocs ha tévedek
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Szokratesz71 #11778 üzenetére
Attól (is) függ, mivel párositottad. Exhibicionista hangsugárzó nem való mögé. Pl. Elac meg "társai". No meg sok rossz kábel létezik, amik szintén sokat ronthatnak az "esztétikán". Nálam még kissé kevés is a részlet, nemhogy hihetetlenül részletező lenne. ProAc álló dobozaim vannak, elég jó és kifinomult hangú hangfalkábellel összekötve. Néha napi 10-14 órán át szól a rendszer, hol film, hol zene szól és még sosem kaptam fejfájást tőle, pedig ultra érzékeny vagyok a forszirozott hangokra. Nálad valami nem állt szinergiában az i22-vel. Egy vagy több (?) rosszul választott komponens volt a láncban. Van ilyen sajnos. Az i22 egyébként sem fárasztó hangú elektronika. Ott valami nagyon félrement, ha hosszabb távon bántott a hangja.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
djpundro
aktív tag
válasz kokokka #11777 üzenetére
Elöször a Dunet sokkal piaci ar alatt megfogom kapni .
Masodsorban ,nem küszködöm ,megha ugy is latszik ,hanem szorakozom az egesz probalasokon ,visszaküldeseken .Evvel vesztesegem sem lesz ,de tapasztalatokat tudok szerezni .
Lehet neked szebb a kepe ,ez tapfogalom "SZEBB" hogy kinek mi a szebb azt dönste el mindenki maga !Esetleg a Banding ,arra meg ott van a VS10 Dune nal is meg Zidoo nal is .Neharagudj ,de hiaba ,engem a kis Kinai CE lejatszok mindeg azokra a cuccokra emlekeztetnek ,mind amikor karacsonykor beszedi a fogyasztovedelmi a hibas veszelyes elektromos dolgokat ,amik esetleg meg aramcsapast ,vagy tüzet is okozhatnak ,mivel minösegtelen elektronikabol vannak összeszerelve .
-
Szokratesz71
csendes tag
válasz dgyuri0123 #11779 üzenetére
...ja, sok tényezős... nem mennék bele, inkább csak arra lettem volna kíváncsi, hogy valóban a 45 $-os kütyü muzsikált-e szépen vagy a biteket átkonvertáló primare dac... mert ugye a hozzászólásod úgy is lehetett értelmezni...
-
Ejelhar
senior tag
válasz djpundro #11780 üzenetére
a kis Kinai CE lejatszok mindeg azokra a cuccokra emlekeztetnek ,mind amikor karacsonykor beszedi a fogyasztovedelmi a hibas veszelyes elektromos dolgokat
Van ezekből minőségi termék is, bár nem 45 dolláros áron, de kicsivel 200 dolcsi felett már tényleg minőséget kapsz, például:
Ugoos Am6 Plus[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Szokratesz71 #11783 üzenetére
"...ja, sok tényezős... nem mennék bele,"
Én csak azért nem mennék bele, mert ez nem hifi fórum, tehát nem pont idevaló téma azt feszegetni, hogy mi mitől jó vagy rossz, bár, itt is szívesen elbeszélgetnék erről, mert úgy látom, vannak itt rendesen félreértések.
A "kínai kütyü" nálam minden hangsávot LPCM 2.0-ra alakít, legyen az DTS, DD, vagy bármi. Ennek egyetlen oka van: kizárólag ezt kezeli a dac, mivel sztereó. De nincs felkonvertálás, csak kétcsatornás módra "alkalmassá tevés". A tévém szintén ugyanígy LPCM hangsávra van beállítva és annak a hangja is kiváló.
A jó hang nem kizárólag a lejátszó berendezésen múlik, hanem a lánc összes eleme egyformán számít. Mellékesen nem a Primare saját dacját használom, hanem egy külső dacot, pontosabban hálózati zene lejátszót, egy Pioneer N70A-t. "Sztereózni" nem a kínai box-al szoktam, hiszen arra ott a hálózati lejátszó. Ellenben a filmek, koncertfilmek hangja tökéletes vele. A boxban nincs dac, szóval nincs mese, valahogy ki kell nyerni belőle a kétcsatornás hangot.[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Szokratesz71
csendes tag
válasz dgyuri0123 #11785 üzenetére
...valóban nem... ... a lényeg, hogy átalakitod egy komolyabb konverterrel a hangot... külső dac nélkül egy ilyen "kütyü halgathatatlan . Ha van azon a csoda kütyün, de akár a tévén is fejhallgató kimenet kösd össze közvetlenül a primare RCA bemenetével és úgy hallgasd 10-14 órát... na az a kínai kütyüd saját hangproduktuma szerintem...
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Szokratesz71 #11786 üzenetére
A tv fejhallgató kimenetéről??? Annál rosszabb kimenete semminek nincs talán.
De miért gondolod, hogy egy házimozi erősítő HDMI bemenete jobb/megbocsájthatóbb/kevésbé eretnek megoldás? Vagy más szerinted hogy használja az akármilyen boxát? Talán analóg kimenetről? . Valamit nagyon keversz valamivel. Nem csodálom, hogy gondjaid akadtak az i22-vel, csakhogy ennek semmi köze a Primare-hoz.[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
kokokka
őstag
válasz Szokratesz71 #11786 üzenetére
külső dac nélkül egy ilyen "kütyü halgathatatlan
Tehát pl. HDMI-vel is hallgathatatlan? Ha erre gondolsz, inkább hagyd abba a viccelődést!
-
Szokratesz71
csendes tag
válasz dgyuri0123 #11787 üzenetére
Nem tudom honnan veszed, hogy bármit is rosszul csináltam... primarera te csatolsz mindig vissza, van hogy az erősítőnek kell menni... az i22-n már több szinten túlléptem, nem minden embernek végállomása az i22. Egyszerűen egy Dali rubiconnal nem volt pariban. A Hangsúly itt azon van, hogy egy 10000 Ft os valódi félvezetőt hírből se látott vacakkal kapcsolatban úgy adjátok elő, mintha annak ugyanolyan hangja lenne mint egy több 100000 Ft os hifi készüléknek, holott dgyuri egy majdnem 1millás rendszerbe illeszti a 45$os kütyüjét, amiben még konverter sincs, de úgy írja ide le, mintha attól lenne élvezhető a muzsika. Nos ez vicces tényleg. Én nem keverek semmit, HDMI n keresztül is a digitális jelet átalakítja egy házimozi erősítő Dac-ja és azt hallgatod. Azoknak a multimédiás lejátszóknak van saját dacjuk, amelyeknek van analóg kimenete, amelyiknek nincs az lehet, hogy negyven dollár és ezzel tök jó itt nyomulni hogy milyen gáz és milyen sznob itt mindenki, aki drágán vesz, de megszólalni csak a külső dac árával együtt fog megszólalni élvezhetően. És ebben Semmi vicces nincs. Inkább nem kéne elferdíteni és fölnagyítani, ill. elnagyolni adott esetben dolgokat. Mert még mindig nem tudom, hogy én mit keverek, de azt is szeretném hallani, hogy most akkor mitől szól szépen az a negyven dolláros kínai kütyü, ha nem a primare i22 től és pioneer zászlóshajó dacjatól. Amit persze ezen diskurzus során tudtunk meg. Mert ezt tényleg nem értem.
-
djpundro
aktív tag
Megkaptam a Z9X et.
A Dune HD Pro Vision 4K Solo hoz hasonlitom .1-Cec müködese nekem jobb ,home gombal atvalt a Zidoo bemenetjere es nem mind a Dune ,hogy ,hiaba kapcsoltam ki hogy egy idö utan standby ba menjen ,a Dune egy idö utan megis kikapcsolt es akkor persze kikapcsolta a tv t is.
2- Az elöreleptetes a Zidoo nal ,szinte rögtön törtenik .Dune nal mindeg 2-3 masodperc szünet volt ,varakozas az elöreleptetes utan .
3-van egy csomo tesztfajlom ,amiket a Dune nem tudott lejatszani ,a Zidoo lejatszotta .
4- ezt 2 ISO fajlt a Dune nem tudta lejatszani ,a Zidoo mind a kettö ISO t lejatsza .
Mission.Impossible.Fallout.2018.iMAX.UHD.BD50.2160p.HDR10+DolbyVision.x265.Atmos-
Saving.Private.Ryan.1998.UHD.BD50.2160p.HDR10+DolbyVision.x265.Atmos.HUNEzek nekem prioritasok ,hogy a Dune javitani fogja e ,kitudja.
-
-
Ribobon
tag
válasz djpundro #11790 üzenetére
https://drive.google.com/file/d/12QgeE2Wx3ZixkKsOSoOujMrvDaMZfZko/view?usp=sharing
A fenti 25 másodperces videó a ZIDOO UHD3000-en akadozott, az ugyanilyen processzorral szerelt Dune HD Max Vision 4K lejátszón nem (régi DUNE HD Base 3D-n sem).
Megnéznéd, amennyiben van időd, hogy a Z9X hogy viszi?
(Ui.: Nem akartam a teljes filmet a felhőbe felrakni, ezért a kritikus 25 másodperces részt MKVToolNix programmal kiszedtem.)
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Szokratesz71 #11789 üzenetére
Én kérek elnézést, hogy megekedtem egy sz@r félmilliós (550e) sztereó erősítőnél.
Kénytelen vagyok visszacsatolni, he egyszer úgy bíráltad, hogy nem hosszanhallgatható erősítő a Primare. Nos, erre írtam, hogy valamit rosszul csinálsz. És, a végére csak kiderült hogy rosszul csináltál valamit, hiszen egy ribbon magassal ellátott Dali Rubicont kötöttél rá, ami még véletlenül sem lehet jó társa egy lineáris hangú erősítőnek sem. A ribbont lehet szeretni, de én inkább irtózom tőle, mert elcseszi a hangzási balanszot és egész más ízt ad a zenéhez, mint egy hagyományos dóm magas sugárzó. Ezen vitázhatnák itt hetekig, akkor sem kerülnénk közelebb egymás elképzeléseihez, hiszen én eleve elzárkózom szinte az összes ribbon magassal szerelt hangsugárzótól. Még egy kis adalék.... szerintem az i22-nek van némi "acélosabb" karaktere az énektartományban, amit nem kéne még plusz ribbon magassal forszírozni = te választottál mellé, szinergiában nem hozzáillő dobozt. Vagy rossz erősítőt választottál a Rubiconhoz, ha az már korábban is ott állt a nappalidban, de erről szintén nem a Primare tehet, hogy így mondjam. SZINERGIA nélkül semmi nem ér semmit. És, ha mindezek mellé valami ezüst hf kábelt is kötöttél rá, akkor persze simán lehet, hogy ronda, tolakodó magasakat kaptál, folyékony, barátságos helyett.
Ennyit a Primare-ról. Részemről ez a rész lezárva. Eddig is csak azért említettem meg, hogy NE csak lózungokat puffogtatva beszéljek mellé úgy általában arról, hogy egy ilyen kis sz@r kínai box, mennyire jól tud illeszkedni egy 2 milliós láncba is, mert nem 1, hanem 2 milliós az a lánc, amiről említést tettél fentebb...csak a pontosság kedvéért.Kínai vs (ha már itt vagyunk), Zidoo boxhoz : Egy olcsóbb Zidoo-ban van egy gagyi (15e forintos) alap dac, ami szinte semmire nem jó, max arra, hogy analógon ki tudjon jönni belőle a jel. Tehát ezt a dac kérdést inkább ne feszegessük, mert inkább semmi, mint egy gyenge/rossz dac.
Az UHD3000 mondjuk pont nem ilyen, mert van benne egy bitang jó dac, bitang jó tápegység, plusz, le lehet tölteni hozzá mondjuk egy Roon szervert, amivel igazán jó zene lejátszó (is) válik belőle. DE mennyiért is? 300+ e forintért.. Ja és a Roon fizetős... ami plusz havi kiadást jelent, még akkor is, ha nem egy ökör ára a havidíj.Ezzel szemben én egy filléres kacat kínai boxot rákötök egy jó hálózati lejátszóra, vagy dacra és kb. ugyanazt a hangot kapom filmen, koncertfilmen, mintha lenne egy UHD3000-em. Zenét NEM a kinai boxon hallgatok, mert arra ott a Pioneer, ami ebben sokkal jobb, de a Pioneer erre van kihegyezve, így meg is értem, hogy egy 15e forintos boxnál jobb hangot tud a szoftvere, mint a kinai boxon futó CoreElec, ami ugye nem kifejezetten zene lejátszó program, de azért zenén sem vérzik el. Filmeken/koncertfilmeken ezzel szemben igen kimagasló hang és képminőséget tud előállítani.
De ha ennyire képben vagy, akkor azt mivel magyarázod, hogy vannak többszázezres, kifejezetten zene lejátszók, amiben szintén nincs dac, csak 1-2 db db SPDIF kimenet van rajtuk és "jó napot". Külső eszköz (dac) nélkül meg sem képesek mukkanni. Azokat hová sorolnád? Nem kínai szirszar boxok, hanem neves gyártók, neves lejátszói.
Vagy ismét egy másik szemszög... vannak "milliós" dacok, amik önmagukban semmire nem jók, mert forrás nélkül csak porfogók. Mégis, miből gondolod, hogy egy 1 milliós dac csak egy 1 milliós forrást tud megfelelően kiszolgálni? Miért van azzal baj, ha az a forrás egy (egyébként amerikai eredetű) Amlogic processzoros kínai box, ami ugyan, csak egy 10 dekás, fröccsöntött műanyag a házú "bigyó", de attól még a benne lévő elektronika és a (CoreElec) szoftver annyira szinergiában áll egymással, hogy sokkal többre képes, mint azt most gondolod. Mai tapasztalatom szerint igenis sznob az, aki meg sem próbálja, mert kínai sz@r és eleve elutasítja, pedig minimális befektetési kockázattal ki lehet próbálni otthon, akár 1-2 milliós láncon, hogy milyen mocsok jól tud szólni egy Pat Metheney, Chris Botti, vagy Yello "Berlin" koncertfilm egy ilyen gagyi sz@rról. Nem kell feltétlenül Oppo, hogy élvezhető legyen a (koncert) film, nem beszélve arról, hogy egy Oppo is csak nagyon drága rendszerekben tud kiteljesedni, amúgy meg semmi értelme nincs olcsó láncba illeszteni egy fél-egymilliós média lejátszót. Ezek a boxok igen olcsók és egyszerű láncban is ugyanolyan jól használhatók, mint "milliósban". Részemről ennyi. Így is szétoffoltuk a Zidoo fórumot. Elnézést az érintettektől.[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
djnice
veterán
válasz dgyuri0123 #11793 üzenetére
Dícséretes, hogy így látod, pedig régen te is megvetetted ezeket a kínai boxokat. Ezért mondom mindig, hogy ki kell próbálni és akkor jön a meglepetés. Képminőség terén, ha natív felbontásban küldjük ki az anyagot, akkor HDR10+-ig bezárólag mindent lealáz az Amlogic.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz djnice #11794 üzenetére
Nekem csak a mókolás része nem tetszett és a CE kezelhetősége (bonyolultsága). Ez a mai napig "zavar" kissé, de szerencsére kb. 2 éve stabil a "dobozka", nincs vele semmi gondom...kopp kopp. Cserébe viszont sokat kapok tőle. És, ahogy egyre jobb dacokat (sőt, láncot) használok, úgy lesz a hang is egyre jobb. Tehát nem reked meg egy középszerű szinten, hanem képes egyre és egyre jobb hangot produkálni az egyre jobb rendszerben. Magyarán, nem lesz szűk keresztmetszet, lehet rá építeni még jó darabig. Azt nem tudom, hol a vége, hogy mikor jön ez az a pillanat, amikor egy 10x drágább daccal is ugyanúgy szólna, mint most a 10x olcsóbbal. Tudniillik, nekem a (sztereó) film hang legalább annyira fontos, mint a kép. Igen, ellenzője voltam, de nem ennyire. És sohasem a képességét vontam kétségbe, inkább az elején leírt pár dolgot nem tudtam megemészteni (mókolás, kezelhetőség, "bonyolultság"). Ergo, nem Plug and Play a dolog a mai napig sem. Cserébe nem kerül 100-500e-be.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
-
Szokratesz71
csendes tag
válasz dgyuri0123 #11793 üzenetére
...annak örülök, hogy elnézést kérsz... a többi meg csak rizsa...
-
Ribobon
tag
válasz Beni2360 #11796 üzenetére
v6.1.05 beta volt az UHD3000-en, amikor kipróbáltam.
(Újabb bétával már nem tudtam próbálni, mert addigra eladtam...)
-
Beni2360
Topikgazda
válasz Ribobon #11798 üzenetére
Nekem is még az van fent csak a G változat.
Akkor ott valami el volt állítva.
És most mi van helyette?Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
djpundro
aktív tag
#11792Ribobon
A linkelt videod szepen megy a z9x en .3 Kerdesem lenne .
1-Az Info gombot ha megnyomom ,miert 2 ablak jön elö?
Igy nem tudom megnezni a video informaciot .
2-Standby ba nincsen bealitas mikor menjen ?Es hol?
3-ha ateszem mas HDMI bemenetre miert kapcsol ki a Zidoo 5-10 perc utan ? Ez vegett kikapcsolja aTV m .A CEC re különben szüksegem van ,mivel a HOME gombra kattintva a TV m gyorsan bemenetet valt .[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Tomp fórumlakókn összefoglalója miként készítsünk Dolby Vision videót a ZIDOO X szériás lejátszóhoz.
Egy cikk egyik fórumtársuntól a
ZIDOO UHD200 lejátszóról.
Hang rendszer
oldaláról.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest