Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Rick4

    félisten

    válasz Egon #22840 üzenetére

    Kérdezz vissza nyugodtan, talán valami rálátásom van, ha már nekem 2012-ben is volt hp micoserveren xpenology, sőt, talán én voltam itt az első, akinél ez már hónapok óra működött annak idején. Nem bohóckodni vettem, meg a fotóimat tárolni, hanem szükségem van rá sok más emberrel szemben, és nem azért, mert torrentkirály vagyok, pedig már ebben az esetben is elég nyomós ér venni egy nast.
    Nekem egy 6TB-os WD purple van a gépben, egy J4125-ös lap meg 16 GB RAM van egy kis házban, a vinyó eleve 175MB/S sebességgel ír- olvas, szóval jóval túllép a Gbit sebességen egy lemez is, tehát a sebesség kérdés kilőve, ráadásul ebből a szempontból nincs extra igényem, 113MB/s másolni nekem elég.
    Mivel erről a nasról megy több fontos dolog, ami csak körülményesen lenne kiváltható, plusz a kamerák is erre mentenek, itt a második nyomós érv, hogy a nason menjen, usb-vel gépre dugni baromság, pláne, hogy olyan gépeim vannak, amik a nasnak többszörösét fogyasztják, és minden dolog a kattintással azonos időben történik, ez munkára jó, ami mellett nas funkcióit elláthatná egy sima virtualizált dsm is, de minek menjen ez 80-100W fogyasztással nonsop, ha az éjszaka során nem kell, arra ott a nas a maga 15W-jával.
    Mivel az asszonnyal mindketten tizenéve itthonról dolgozunk, és a munka során közös munka mappáink vannak, amikre sok esetben egyszerre dolgozunk, fel vannak csatolva meghajtóként a gépekre a nas mappái, oda jegyzettömböket, alsóbb mappákat, azon belül fájlokat hozunk létre, majd ezeket itthontól távol telefonon meg kell nyitni, szóval megint csak kell egy olyan komplex rendszer, amiben minderre van megoldás, syno dsm ismét a neve, win+ google drive vagy onedrive nehézkesebb, bonyolultabb.

    Mivel nálam a cél az adatok valós védelme, nem az önámítás, a második vinyót nem ebbe a gépbe tettem, hanem egy 330 km-rel arrébb lerakott gépbe, ami ugyan csak egy 2TB-os lemez, (tehát a vinyó és a gép megált a mádosik 6TB-os lemez árából) de a fontos, személyes dolgaim vannak rajta, a filmeket baj esetén nem kell megmentenem, egy csomó sallang is mehet, ha itt történik bármi a fentebb felsoroltak közü, egyszóval nem igazán vna olyan eset, hogy a számomra fontos dolgok megsemmisülnek, és én ezzel kínlódjak, ide- oda futkorásszak.
    A következő fontos momentum, hogy ha itt gond lenne, leég a ház, ellopják az eszközt, villám, túlfesz végezné ki, mindenféle raid visszaállítás, másolgatás helyett én csak fellépek a másik eszközre, és csinálom a dolgomat tovább, itt majd helyreáll a rend, másik géppel- vinyóval pár katt, és már szívja is amonnan vissza az adataimat...

    Sokadik érv, hogy ha csak áramszünet van, internet karbantartás, hálózati gond, vagy bármi, más, pl a villankarót kidönti a teherautó a sarkon, onnantól már nem érem el kintről az eszközt, mások várnak türelemmel a csoda raid-es gépükre, én meg akkor fellépek szintén a másik eszközre, és amifontos, ott van még mindig. Nem csak hogy földrajzilag van elkülönítve, de más az internetszolgáltató is.

    Van még érv, a második nas minössze napi 15 perce van bekapcsolva, hajnali 2-2:15 között megy, végigfut a mentés, majd kikapcsol, ezért nem csak hogy nem fogyaszt a második eszköz, de a vinyóba se pörög az óra, számold vissza gyorsan, mindössze havi 7.5 órát megy a második vinyó, évi 90 órát, a tieid meg napi 24 órában a 4. napon túlléptek ezen.
    Ha kell a második eszköz, felébresztem, és ott van minden.

    Mi értelme van emellett nonstop 2-3-4-5 lemeznek 3-4x-es pénzért, 3-4x-es áramfogyasztásért?

    Az esélylatolgatást engedd el, az én szintemen semmi lényege, hogy mi a véleményed, mikor lesz villám, túlfesz, vagy bármi más nálad, nálam, vagy másnál, ha megtörtént és nem vagy védve, cseszheted.

    Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

Új hozzászólás Aktív témák