Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    Televízió vásárlás játékos szemmel:

    1.) Az első és legfontosabb paraméter, amit nézned kell az input lag. Ez a konzolról küldött jel és a tényleges képernyőre kerülés között eltelt idő milliszekundumban (ms) kifejezve. Ha ez az érték túl magas, akkor a kép zavaróan későn jelenik meg, csúszni fog. Te lenyomsz egy gombot a kontrolleren és érezhetően későn fog megjelenni a képernyőn az így kiváltott esemény.

    Televízióknál a 40 ms alatti érték átlagosnak, de használhatónak számít, míg a 20 ms alatti érték már kifejezetten jó. Minél alacsonyabb ez az érték, annál jobb a játékélmény. Ebben a táblázatban számos népszerű TV modellről találsz mérést különböző felbontásokon, bekapcsolt és kikapcsolt képjavítással vagy HDR-rel. A gyártók nem szeretik önként közölni az input lag adatokat, nem fogod megtalálni a TV adatlapján.

    Fontos: A televízión minden képjavító funkció növeli az input lag-ot! A legtöbb TV-n található játékos vagy PC mód, ami kikapcsolja ezeket a képjavító funkciókat!

    2.) A 4K és HDR képes TV vásárlásakor arra érdemes figyelni, hogy az Xbox One S a két fő HDR szabvány (HDR10 és Dolby Vision) közül a HDR10-et ismeri! Sok TV mindkét szabványt tudja, de amelynél csak Dolby Vision támogatott, ott nem lesz elérhető az Xbox One S HDR funkciója! Mivel a legtöbb gyártó a HDR10 szabványt sokféle fantázianéven alkalmazza, érdemes a kiszemelt TV-nek megfelelő topikban (lásd: lent) kérdezősködni!

    ! !

    A TV általános minőségének és egyéb paramétereinek (színtér, kontraszt, fényerő, okosfunkciók, audio lehetőségek, stb) megvitatása nem az Xbox topikra tartozik. Mankónak ezeket a topikokat használhatod:

    Milyen TV-t vegyek?
    LED / LCD TV topic
    OLED TV topic

    Továbbá minden TV gyártónak (Samsung, LG, Sony, stb) is van saját topikja, ahol az adott márkát/típust jobban ismerő fórumozóktól kérdezhetsz.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák