- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
TRob1
veterán
válasz chris0000 #90276 üzenetére
Nálam is 416.94 van, de Experience nélkül. Igaz, 1809 a Win verzió már 2 hónapja, de eddig mindegyik nvidia driver simán felment, ahogy mindig is.
(#90287) tordaitibi :
Nagyképű vagy sem (mondjuk általában tényleg az ), de azért a legtöbb dologban igaza van. És tisztán látszik hogy jobban ért hozzá mint a sok szíklínerhuszár és társaik...[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
válasz repvez #90666 üzenetére
És csak ez a két lehetőség létezik? (Tiszta telepítés vagy megvárni Wu-n?)
Iso-ból simán tudsz frissíteni is, nem csak tisztán újrarakni. Win alatt mountolod, és setup. Utána meg frissítés. Ennyi.
ui: Vagy lásd előttem lévő hsz.
Amúgy szerintem nem tudjuk ki mikor kapja és konkrétan mitől függ, ill. nem valószínű hogy lehet ezen változtatni.
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
Uhh. Az tényleg macera. (Lehet ennyi programot egy "életben" használni? )
Kíváncsi leszek mi lesz a végeredmény, majd számolj be ha már megy a win 10... Mi marad(t), mi nem, mi megy, mi nem... (Persze nem kell tételesen a 400 appot megemlíteni )ui: De lehet jobban járnál ha egy új/másik meghajtóra egy új win10-et raknál - ez meg egyelőre talonba, biztos ami biztos alapon.
Persze ha már ismered, netán használod is a win10et és úgy vágnál neki, az más (csak néhányan akadtak már akik visszasírták a 7-et, vagy 8-at... és egy ilyen gyűjtemény mellett akármi is lehet )
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
-
TRob1
veterán
válasz Stonerice #90760 üzenetére
Na itt a hiba. AMD.
Amúgy meg hívd nyugodtan MS supportot, segítenek.
Egyébként van MS fiókod? Illetve azzal használod a rendszert?(#90762) Stonerice:
Elvileg nem kérik. (De akkor már lehet tiltott is a kulcsod. ) Mindenképp hívd őket, veszteni nem veszthetsz már többet, hisz így nem jó.[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
Nem piszkállak, viszont érvelni sem fogok, pont az ilyenek: "Nem olyan ronda, mint a 8.1? Még rondább?" és hasonlók miatt. (Nekem meg spec a legjobban kinéző rendszer, és a 8.1 is jobban tetszett anno az elődjeinél... én pont az a régi, ótvar kinézetet rühellem, a "klasszik Start menüt" meg pl. mindig is utáltam... )
Ha valakit győzködni kell egy új, modernebb oprendszer miatt egy régebbi ellenében (ami az illető elmondása alapján már eleve nem is tudja kihasználni a rendszerét ), akkor ott valami hiba van a mátrixban.
Ki kell próbálni, és eldönteni hogy megfelel-e, avagy sem. Főleg ha marad is egy 8.1-es példány ami azonnal bevethető...
És keress csak a hibakódra, találsz millió találatot.
ui: És tényleg nem térnék vissza semelyik előző winre, egyik sem nyújt semmi pluszt számomra ehhez képest (És úgy mondom, hogy mindet (95-től kezdve) használtam évekig... de ha jött az új, valahogy már sosem tetszett az előző, sosem találtam olyat amiért visszaálltam volna... és én nagyon is örülök hogy a 8-cal úgymond kezdődött egy "új win korszak" )
Amúgy szerettem a 8.1-et is... de kb. 3 éve nem is láttam (senkinél). Környezetemben (családtagok, haverok, ismerősök) már mindenki egytől-egyig átállt win10-re (és nem mindenki az én közbenjárásommal )
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
Azért vannak tőle jobbra "azok a színes négyzetecskék", hogy ott úgy csoportosíts, ahogy csak szeretnél.
(#90987) csicso82:
Nem is érvelés, csak szerettem volna ha jó sokan elkezdenének győzködni, én meg a végén mondtam volna hogy : Jaaaa, csak ennyi, na ezért nem váltok vissza.Egyébként meg milyen már ha vki 2 másik szavából el tudja dönteni hogy jó e az neki vagy sem? Főleg ha még pont ellentétes is a 2 féle ember indoklása (hisz mindenkinek mást jelent hogy mi a jó, mi a nem jó) Ki kell próbálni, és akkor már könnyebb a döntés: megy vagy marad?
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
ui: Nem tudom mi volt nálad, de én megjelenés másnapjától használom a 10-et, és mindig ki tudtam kapcsolni (már amikor akartam, mert sztem ebben a bő 3 és fél évben kb 10-nél többször nem akartam , azóta csak alszik - Már ha épp tuti nem használom. Még ha csicso82 szerint ez nem is jó neki, nekem nem panaszkodott a gép )
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
"A build upgrade olyasmi, mint a szerviz-csomag volt?"
Igen, és nem. Érdekes kérdés, de sokan inkább úgy mondják olyan mintha új win-t tennél fel. Vagy mint pl. 8-ról a 8.1 (Kivesznek dolgokat, betesznek új dolgokat, foltozgatnak, javítgatnak... néha vmit elszúrnak)
"A gépházat meg lehet jeleníteni ablakban?"
Meg
"Valahogy elő lehet csalogatni azt az órát, ami a W8.1 esetében megjelenik, ha a jobb alsó sarokba viszem a kurzort? Sokat jelentene."
Ven egy olyan opció hogy ha a jobb alsó sarokba húzod az egeret, megjelenik az asztal. Szerintem oda meg tudsz "fabrikálni" vmi appal olyan órát ami tetszik. (Pl.Rainmeter)
Ha a szokásos tálca órára kattolsz,akkor meg látod valamivel nagyobb verzában, naptárral együtt.ui: Update-t meg úgy próbáld, hogy minden "felesleges" külső eszköz le/ki van húzva a gépről (dokkolók, hdd-k, pendrive-ok, kártyaolvasók...stb). Nem egérre kamerára billentyűre gondoltam. Illetve a külsős tűzfalak/vírusírtók és a "démontúlsz" is okozott már egyeseknél érdekes dolgokat. És a háttérben futó
esetlegesen inkompatibilis appokat is lődd le egy ilyen update-nél.
Meg ahogy láttam, akkor is lehetnek gondok ha pl. több rendszer van a gépen.ui2: Hehe, én is kipróbáltam végre hogy minden kérdést visszalinkelek és úgy válaszolok.
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
válasz pelgrim_v1 #91035 üzenetére
Szerintem ez elég nagy segítség, hisz megoldja a problémád. És hogy el ne felejtsd, most rögtön rendelhetsz is egyet neked tetsző webshopban.
(#91024) Brandynew:
Ez már mekkora hülyeség? Azért vegyen vki egy új laptopot hogy 9mp alatt betöltsön, holott ezer éve létezik az alvó mód ami 1-2 mp alatt készen áll?
Azt csak sajnálni tudom aki nem használja ezt a remek funkciót, inkább új gépet/laptopot vesz... és nem is csak a boot idő miatt...De persze nem is csodálkozom ezen (sem) ebben a világban...
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
válasz Brandynew #91039 üzenetére
"Nekem a gyors, azonnal mást jelent."
Igen, nekem is. Alvó módot. Soha nem kapcsolom ki - kivéve ha több napra elutazunk - , mindig "altatok".
Pedig nekem még a munkámhoz sem kell a gyors elérés, ráérnék akár több percig is várni a bootra.
De 1) Nem fogok, mert van erre kitalálva egy jó funkció, amit Én évek óta ki is használok 2) Szeretem ha minden onnan megy tovább, ahol előzőleg abbahagytamés 3) Nem is értem miért nem használja mindenki (mert biztos nem az áramszámla miatt) (Persze Én sok mindent nem értek. ÉS esélyes, ha valaki most elkezdi magyarázni hogy miért is nem, én akkor sem fogom érteni. )
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
"Az emberek többsége nem azért használja mert jó, vagy mert meg van elégedve vele." Bravó!
Úgy örülök mindig mikor látom hogy ilyen nagy tudású emberek élnek kicsiny hazánkban... Ez szépen látszik is az országon!
Nagyon bírom mikor valaki ilyeneket jelent ki, ráadásul teljes meggyőződéssel. (Figyi: jövő heti lottószámokat légyszi privibe írd meg nekem, ne itt a fórumon)(#91122) cigam :
Sok win10 használót ismerek, de egyet se akinek több problémája lenne vele mint bármelyik ez előtti winnel.ui: Win95-től használok win-t rendszerként. Megjelenése óta a 10-et. Senki nem kényszerít rá, de még csak a hardvereim sem. Akkor szerinted miért ezt használom és nem valamelyik előzőt? Mert nem tetszik, meg mert problémáim vannak vele? (Elárulom: Az összes többivel sokkal több volt. Talán a 8.1 kivétel, azzal nemigen voltak...)
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
válasz Döglött Róka #91230 üzenetére
csicso82=Tiszta telepítés (már mondtam is neki, írjon néha olyat is hogy ez nem szerepel benne)
Amúgy meg csak PH!Nagyúr akar lenni (mondta is ), azért írja le ilyen sokszor.
¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
válasz Cs1csó #91232 üzenetére
Nem tudom mi a végső cél, én csak arra emlékeztem amit írtál.
(#91233) DeFranco:
Előfordult már jobb helyeken is.[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
Ez rád van bízva, egyéni döntés. Ebben nem tud senki segíteni.
Ha ráér vársz, ha nem akarsz várni, felteszed.
Semmivel sem fogsz se többet, se kevesebbet kapni egyikkel sem a másikhoz képest.ui: Én még a hivatalos kiadását sem szoktam megvárni, mindig felteszem előre a "kiszivárogtatottat".[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
válasz Cs1csó #91379 üzenetére
Én meg kimondottan utálom a Tiszta telepítést - nem is volt róla most sem szó, nem is ajánlottam ilyet -, és pl. saját asztali gépemen még sosem tettem meg mióta létezik a win10. És nem is tervezem míg létezik ez a gép, vagy a win10. (hacsak nem üt be valami gebasz… de érdekes mód még az előzetesen kijött nagy update-ek sem aggaszottak sosem)
És a frissítéssel sosem állítódott még el több minden, mint egy tiszta telepítéssel.Egyedül a laposomon szokott az ujjlenyomatleolvasó drivere lecserélődni egy xarra, de az tiszta telepítésnél is ugyanaz a xar lesz/lett/lenne.
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
válasz nicu71 #91402 üzenetére
Telefonálsz MS supportnak, segítenek.
(#91404) uriember:
Már hogyne okozna kárt. Mindig altatom, ha tiltva lenne akkor meg mondogathatnám hogy kár-kár hogy nem tudom altatni. Már bocs, de mekkora hülyeség már nem kihasználni ezeket - az egyébként remek - funkciókat, ssd ide vagy ssd oda...[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
Nincs olyan hogy ez vagy az jobb, hisz teljesen más a feladatuk.
Mint ahogy írtad is. Az előbbi a drivereket listázza/törli (pl. Nvidia ~500megák össze tudnak gyűlni), utóbbi meg a felesleges fájlokat.
Ha nem bízol benne, első körben csak mozgasd át őket egy másik meghajtóra. Aztán mikor látod hogy tényleg nem kellenek, onnan törlöd manuálisan.¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
válasz bobalazs #91954 üzenetére
Nem hiszem hogy az miatt van... Én is akkor és azt tettem fel, és folyamat jönnek hozzá a frissítések.
Most ép itt tart:ui: Hogy próbáltad Update-n kívül? MS saját eszközével, vagy konkrétan letöltve adott frissítéseket? Próbáld ki a másik módszert is, hátha...
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
-
TRob1
veterán
válasz King Unique #92271 üzenetére
Csak kíváncsiságból kérdem, és nem baxogatásból, meg vitaindításból.
Mikor pl. iobit xarját vagy Live linuxot ajánljátok ezen mappák törlésére, azt azért teszitek mert használjátok és bevált?¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
válasz King Unique #92282 üzenetére
Nah, mondom miért kérdem. (Közben átjöttem telóról gépre, itt könnyebb írni )
Lényeg a lényeg: laposon egyszer áttettem c-ről (ssd) d-re (hdd) az Asphalt8-at (win áruházas game)
Közben lett 60as helyett 120as ssd benne, illetve most egy másik hdd-t tettem bele d-nek, amire át lett klónozva előző d.
Viszont volt 1-2 áruházas app ami nem ment, de felajánlotta az újratelepítést. Oké is minden, kivéve említett Asphalt8.
Eddig sehogy sem tudtam megoldani hogy felrakja nekem újra a laposra, akár c-re, akár d-re (jópárat gugliztam, próbáltam, de nem jött össze) Viszont törölni sem engedi sem c-ről a Windows apps mappából, sem d-ről a Windows apps mappát vagy belőle a maradványait. És rendszerben nincs sehol, de áruházból meg szimplán hibát dob kb. mindig a 3,68-adik megánál... Mondom próba ajánlott iobit. Semmi, nem tudja törölni. Oké, egy usb-ről Linux Mint, na baxx, azon lepődtem meg, az elkezdi, de az sem tudta rendesen letörölni!!! Nah, kb. ennyi, csak ez miatt kérdeztem.ui: Én meg most itt vagyok Asphalt nélkül - "távol" az otthontól (anyósnál ) - , és bukom a napi bejelentkezéseket, játékokat, amik megvoltak kb. 3 éve napi szinten. (NA nem egy nagy tragédia azért, csak az idegesít hogy soha semmi gondom semmi gépemen mióta létezik a win10, erre most ezt szarozza velem, pont mikor mindenhova utazgatunk...)
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
válasz Doky586 #92287 üzenetére
Sosem tagadtam hogy ne lennék beteg.
Habár említett gémhez pont nem annyira fontos nekem a net, mert főleg nem a csaló online közösség érdekel, hanem inkább a gyűjtögetési mánia - már ha menne a laposomon is újra.ui: De azért azt látod kik a "fő függők" még pl. szenteste is.
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
válasz Orionk #92289 üzenetére
Amúgy mire vársz ha jól működik a win? Persze lehet várni, csak nagyon úgy tűnik hogy Te ennél jóval türelmetlenebb vagy. (Én meg mégjobban, mert én 1 napot sem vártam sosem, igaz, soha nem is írtam be ilyen jellegű problémáimat, hanem utánajártam, cselekedtem. )
Nézz be a C-n a Tulajdonságok/Lemezkarbantartó/Rendszerfájlok törélse opcióba, és nézd meg mennyit tudnál felszabadítani. Ha ez megvan, lehet keresgélni a többi "eltűnt" tárhelyed.
És nem, egy 60GB-os SSD is elég a rendszernek és pár appnak. Persze jobb és egyszerűbb egy pl. 120-as ssd-vel.[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
válasz King Unique #92291 üzenetére
WinPE-t terveztem először, de aztán meggondoltam, mondom Linux csak kukáz mindent amit akarok. Hát, vmiért nem.
Nagyrészt amúgy törölte, de x db fájl maradt (kb. 6 megányi a kb 2Giga helyett)
Most nem is ez lett volna a legnagyobb gond, csak én naiv azt gondoltam, ha ez eltűnik, Store újra összeszedi magát és felrakja a gámét. Hát nem jött össze (így se).¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
válasz Döglött Róka #92300 üzenetére
Az biztos, mert a hibakód(ok) alapján már szinte mindent próbáltam a netes "segítségekből".
Amúgy igen, néztem, és nem volt semmi benne belőle. Utána estem neki mindenfélével.
Persze közben rájöttem hogy alluser-t nem használtam, holott vagyok én a laposon, meg a lányom - és anno neki is fel lett téve.
Alluserrel van egy ilyen:
Name : GAMELOFTSA.Asphalt8Airborne
Publisher : CN=8095E365-A86D-47AD-A26E-7F762D481982
Architecture : X86
ResourceId :
Version : 3.9.0.7
PackageFullName : GAMELOFTSA.Asphalt8Airborne_3.9.0.7_x86__0pp20fcewvvtj
InstallLocation : C:\Program Files\WindowsApps\GAMELOFTSA.Asphalt8Airborne_3.9.0.7_x86__0pp20fcewvvtj
IsFramework : False
PackageFamilyName : GAMELOFTSA.Asphalt8Airborne_0pp20fcewvvtj
PublisherId : 0pp20fcewvvtj
PackageUserInformation : {S-1-5-21-38184043-1098979364-423616-1002 [tancz]: Installed}
IsResourcePackage : False
IsBundle : False
IsDevelopmentMode : False
NonRemovable : False
IsPartiallyStaged : False
SignatureKind : Store
Status : PackageOffline, NotAvailableViszont nekem d-n is van 2 mappa:
GAMELOFTSA.Asphalt8Airborne_3.9.0.7_x86__0pp20fcewvvtj
GAMELOFTSA.Asphalt8Airborne_4.0.1.0_x86__0pp20fcewvvtjUtóbbiban már csak 1 fájl, előbbiben még kb. 5-5,5 megányi (c-n meg pont ugyanaz)
¤ R'n'R ¤
-
-
TRob1
veterán
válasz CriticalHit #92341 üzenetére
Tippelj!
ui: Egyébként biztos hogy működik. Lehet hogy örökre, lehet hogy ideig-óráig. De hogy nem legális számodra, az is biztos.
¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
válasz CriticalHit #92344 üzenetére
Vettem én is már spanyol amazonon 3,36 euróért (most épp 6,07), igaz, felhasználva (még) nem lett...
Meg pl. angol amazonon Assassin's Creed Unity játékot 2,36 fontért (most már nem elérhető). Működik is uPlay-en. Ha egyszer elveszik, akkor viszont nem lepődöm meg.
¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
-
TRob1
veterán
-
TRob1
veterán
válasz gainwardgs #94307 üzenetére
Micsoda??? Ez biztos vmi "kandikamerás" kérdés, vagy most ébredtél a hibernációból!
Kb. október óta érdemes volt...¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
válasz uriember #94559 üzenetére
Akkor már miért nem a legújabbat, ha valakinek ilyesmi kell?
¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
válasz uriember #94594 üzenetére
Természetesen lehet.
Már nem egy bios-t frissítettem win10 alól. Dell lapos, HP lapos, "asztali" Gigabyte alaplap...
De lehet pl. Asusokat is Meg gondolom manapság már (szinte) minden mást is.ui: Illetve - már nem emlékszem pontosan -, de vmelyik asszem nem konkrétan win alatt csinálta meg, hanem újraindult és még boot előtt.
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
válasz sziliv43 #94998 üzenetére
Az utolsó (e heti keddi) sem tartott tovább pár percnél.
Acerrel értekezz olyan ügyekben ha már nem támogatja a régi xarjait.Ui: és szerintem se erőltessétek tovább a win10 használatát, hisz lerí a sok sületlenségedből hogy "még nem nőttetek fel a feladathoz"
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest