Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Wolfskin

    őstag

    válasz quailstorm #60739 üzenetére

    igen, az volt, 125%-ra volt állítva. a win-7-ben még normálisan be tudtam állítani a betűtípust, betűméretet, itt sajnos kevesebb lehetőséget találtam (összességében felhúztam őket 125%-ra, meg a betűméreteket lehet egy-két felületen módosítani. nagy 22+24 monitorokon sajnos különben olvashatatlanul apró minden). de hiába, nem minden alkalmazás veszi ezt figyelembe.

    visszatettem 100%-ra, most viszont (első benyomások):

    • a total commander lett gusztustalanul apró betűs és homályos (hiába vettem nagyobba a betűket és a dpi-t is állítgattam, ugyanolyan homályos maradt)
    • az ikonok viszont borzasztóan kicsit maradtak
    • a word (office 2007) ikonjai is nagyon kicsik így
    • a hypersnap most megy, de csak a főképernyőn.
    • a firefox jobb-klikkes menüi és a főmenü is olvashatatlanul kicsi, hiába állítom az oldalnézetet nagyobbra

    szerintem a megoldás, hogy programonként beállítgatom... azt hol lehet?
    -------------------------------------------------
    és igen, kőkori programokat használok, mert az upgradekkel egyre több felesleges funkció került beléjük, a használatuk nehézkes, bonyolult lett. amit megszoktam és megtanultam azt akarom használni, nem minden alkalommal mindent újrakezdeni.
    a vak gyerek se szereti, ha hetente átrendezik a szobáját, hogy kell az változatosság. ez egy beteg, marketinges szemlélet, amikor nincs fejlődés, akkor a változtatást adjuk el annak (tudom, én is az vagyok...:( )
    apám mondogatta mimig gyerekkoromban: "olyan vagy, mint a kommenisták: mindegy hogy hogyan lesz, csak ne úgy legyen, ahogy volt..." nos, ez akár korunk mottója is lehetne... :W

    [ Szerkesztve ]

    ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

Új hozzászólás Aktív témák