Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Raysen623 #106174 üzenetére

    Átmenetileg a gyorsítótár is megdobhatja a másolás sebességét és normális, ha utána visszaesik, beáll a reális értékre. Viszont a 3 MB/s nagyobb méretű fájl másolásánál már nem igazán. De az továbbra sem derült ki, hogy a lemezellenőrzés mutat-e a hibát a fájlrendszernél, HDD-k állapota milyen pl. HDS program szerint, mennyi a meghajtókon a foglalt és a szabad terület aránya, mennyire töredezett a fájlrendszer, stb. Ha kevés a szabad hely és nagyon töredezett a fájlrendszer, akkor ez eleve lassító tényező lehet.
    Aztán a W10 felől nézve az szintén nem derült ki, hogy már korábban is ez volt a helyzet, vagy csak nemrég jelentkezett. Ha az utóbbi, akkor pedig milyen módosítás történt a rendszerben, azaz pl. driver és / vagy egyéb frissítés telepítése, egy alapértelmezett beállítás megváltoztatása, netán külön programmal végzett módosítás.

    (#106176) Raysen623:
    Na tessék, van 1 gyenge szektor a HDD-n, ami kapásból okozhatja a másolási sebesség visszaesését. Ha ez a forrásmeghajtó - amiről a másolás történik -, akkor pedig nem meglepő, ha más meghajtókra másoláskor is jelentkezik a hiba.
    Ej, azok a fránya részletek, amik jellemzően mindig csak utólag derülnek ki... :N

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák