Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gabeboy74

    tag

    No, egy hónap barátkozás/szerelmes civódás után egy időre elköszönök a Win8-tól. Két Pro-t vettem meg, de most már nagyon teleszaladt vele a hócipőm, így kicsit kidobásnak érzem a 18e Ft-ot. A telepítés után közvetlenül jött a hiba, hogy minden 5. esetben ébreszti fel a monitort is az alvó állapotból, amin csak a reset segít. Pedig win7 alatt tökéletesen működött. 18 levelet váltottam az MS help deskkel, eddig zéró eredménnyel.

    Arról nem beszélve, hogy SSD-nél is legalább 4-5 másodperc, míg felállt rendszernél betölti a logitech kezelőszoftverét, amiben balkezesre van állítva az egér, addig össze-vissza megy a kattintgatás.

    Soha nem voltam az újítások ellen, de kezdőképernyő is kezd az agyamra menni. Napi használat mellett is néha el kell gondolkoznom, hogy a bal felső vagy alsó sarokba vigyem az egeret, ha váltani akarok a futó alkalmazások között. Alkalmazások kínálat egy nagy nulla, ráadásul ez a "fogd és húzd le" módszer is pont annyival macerásabb még leírva is, mint a "katt". Nem hiszem, hogy ezt valaha élvezni fogom asztali gépen, még érintő képernyővel sem (nyúlkáljak át a billentyűzet felett??? - minek, ha ott az egér). Arról nem beszélve, hogy nem emlékszem, mikor kellett ennyi billentyűkombinációt megjegyeznem, hogy komolyabb anyázás nélkül tudjak dolgozni rajta, és mindent a legrövidebb időn belül elérjek.

    Vannak újításai, amik kifejezetten tetszenek (pl. felhasználói fiókok online szinkronizálása, a gyors rendszerindulás, az asztal és a ablakok felületének letisztultsága), de ez a kettőssége (mintha két op. rendszer futna egyszerre, és valóban így van) tényleg borzasztóan zavaró lesz, ha elmúlik az újdonság varázsa.
    Annak ellenére, hogy elég hosszú volt a tesztidőszak, a gyártók se feszítették meg magukat, hogy drivereket készítsenek, vagy optimalizálják a szoftvereiket Win8-ra.
    Nyilván - ha a Microsoft továbbra is ilyen agresszív politikát folytat - elkerülhetetlen lesz az áttérés, de nem biztos, hogy a különböző eszközök felületének összemosása erősítené meg majd a piaci pozícióját, inkább a közöttük lévő kompatibilitás és átjárhatóság. Kicsit olyan érzésem van, mintha egy Porsche 911-be Trabant motort raktak volna. Szép, látványos, a kényelem látszatát kelti, de amikor nyomni kéne a gázt, a kétütemű motor hangja hamar rávilágít a korlátokra.

    SGS CM10.1 - SGS3 JB - TF300T - MacBook Air

Új hozzászólás Aktív témák