Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz brd #35936 üzenetére

    "A NETIO.sys az még mindig szinte 100%, hogy hálózattal kapcsolatos bibi, hálókártya, annak drivere, vagy valamilyen biztonsági software nyűgje (tűzfal, vírusirtó, spyware irtó)."

    Lásd az előző hozzászólásomat...

    A beidézett support fórumon is a vírusirtót hibáztatják.

    Ettől függetlenül a fentiek alapján véleményed szerint egyértelműen kizárható a Catalyst, mint "root cause"? (Mert legyünk őszinték... én a kezdetek óta csak ATI kártyákat használok, de azoknak az illesztőszoftvere, a "híres" Catalyst csomag világ életében egy rosszul leprogramozott, fércmunka volt. Mondom ezt bármilyen BSOD-tól függetlenül...)

    Ami a "hálókártyát" illeti... Szintén említettem az imént, hogy 3 évig az alaplapról telepített driver-el kiválóan működött. Nem is telepítettem hozzá újabb driver-t. Így használtam, és hiba nélkül működött.

    Így ha feltételezzük, hogy 3 év után a "hálókártya" miatt dobálja a BSOD-okat kb. 1 hónapja, akkor az nagy baj, mert azt jelenti, hogy az alaplapi ethernet vezérlő meghibásodott.

    (Hacsak nem feltételezzük, hogy a drivere, valamelyik hozzá tartozó dll, stb. megsérült. Dehát mitől sérült volna? Én rendszeresen karbantartom a gépemet, az OS-t a megfelelő szoftverekkel, így nem szabadna egy évek óta jól működő drivernek "csak úgy" elkezdeni hibákat szórni.)

    Márpedig, ha az meghibásodott, akkor az azt jelenti, hogy az alaplap hibás. Ciki, mert túl vagyok a jótállási időn. Tudom... lehet új alaplapot vásárolni, de ha egy mód van rá, nem költeném a pénzemet most új HW-ek vásárlására. :(

    "Majd válaszolok a privátra is részletesen, ha lesz időm."

    Kimondhatatlanul hálás vagyok érte! :R

    "Kezdésnek szerezz kölcsön egy Win7 alatt biztosan hiba nélkül működő hálókártyát!"

    Az összes szóba jöhető ismerősömet megkérdeztem, de sajnos csak olyan hardverekkel (AGP Vga, nem DDR3 RAM, stb.) tudnak segíteni, amiket nem tudok az alaplapban tesztelni, így sajnos nem nyert a dolog! :(

    Ilyen gigabit-es hálókártyája pedig senkinek nincsen. Mondjuk van egy 100 Mbit-es, szuper kis Planet hálókártyám a régi gépemben. Ha minden kötél szakad, azt be tudom fogni tesztelni.

    De első körben szeretnék 100%-ban biztosan meggyőződni arról, hogy tényleg nem valamelyik szoftver okozza a problémát! ;)

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák