- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android szakmai topik
- December 3-án elhagyja Kínát az iQOO 13
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
-
Mobilarena
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
lck
senior tag
válasz PumpkinSeed #28251 üzenetére
Egyebet nem tudok. Így hozták a gépet. Annyi érdekessége van hogy a keddi windowsupdate előtti állapotra tudna visszaállítani ,de az nem sikerül. Igy lehet akkor történt valami árulás.
Éppen az adatmentéstől és új winrakástól akarom magam megkímélni.Régi szép idők amikor win98-at rátelepítettem a régire szinte minden megmaradt a régiből. Programok, beállítások nagy része.
-
-
Llew
senior tag
Szektorhibás a gépemben lévő vonyó és még nem volt lehetőségem kicserélni.
Tegnap indításkor feketére váltott a képernyő és azt mondta, hogy ellenőrizni kell az egyik partíción lévő fájlokat.
Pár perc alatt lefutott a checkdisk, de utána az "Usn Journal verification completed." sornál beragadt a dolog. Mit lehet ezzel kezdeni?Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
flierqqq
tag
Lenne egy elég nagy gondom!
Az a helyzet, hogy pénteken raktam össze egy új gépet... /Intel P. G840,Asrock H61M-GS,4GB Samsung RAM, Int. vga, meg az 500-as WD HDD /
Telepíteném DVDról a windows ( 64 bites ultimatet, RTM-es ) szépen fel is települ de a telepítés végefelé az újraindulásnál nem bootol be! Hiába van az első helyre beállítva a HDD-ről való bootolás, csak annyit csinál hogy behozz egy kék asrockos képernyőt ahol van 4 menüpont:
Press F2 or DEL to run UEFI BIOS
Press F6 for Instant Flash
Press F11 for Boot Menu
Press TAB to Switch Screende ha nem nyomok egy gombot 2mp-ként újraindulgat -.-''
Újrahúztam, de ugyanez...
Péntek este volt, fáradt voltam, hagytam a fenébeSzombaton megint csak este volt időm, de elhívtam az egyik informatikus ismerősömet, de ő se tudott semmit se csinálni, viszont mondta, hogy az egyik tanítványa is hasonlóan járt, megvette a gépet és nem tudta felrakni az Ultimatet vagy mást csak a Home Basicet!
Megpróbáltam a 64 bites home basicet és hibátlanul feltelepült!!
Viszont nekem fontos lenne az Ultimate vagy legalább a Professional.Kértem egy másik (SP1-es) telepítőt, na ott már a windows fájlok betöltésénél 0xc00000e9-es hibával kidobál, hiába állítottam be jól a botsorrendet.
Még ma megkérem egy másik rendszergazda ismerősömet, hogy nézze meg, de telefonon azt mondta hogy vele ilyen még nem fordult elő.
Vajon mi lehet a probléma? Ideiglenesen felraktam egy home basicet...
Érdekes a világ megosztása - Van akinek Rolexe van, és van akinek ideje.
-
félisten
-
bence188
tag
Sziasztok!
Ma be akartam kapcsolni a gépet, bejött a windows betöltőképernyő, üdvözöljük és utána látszik az egér és fekete képernyő, nem megy tovább. Csökkentett módban hálózattal is simán elindul, most onnan írok. Windows 7 64bit-es az oprendszerem. Ja és nem telepítettem fel előtte semmit, van avast vírusírtóm normális. i5 proci 5870 vidikari, 1 tera vinyó(300gb szabad), 4gb ram. Nem hiszem hogy hardverprobléma lenne.Mi lehet a gond nem tudjátok? Ja és build 7601 service pack 1[ Szerkesztve ]
-
aclandiae
senior tag
Sziasztok!
Hol tudom beállítani, hogy az asztalon lévő ikonok nevének legyen más színű háttere, mint maga az asztal?
Árnyékot tudok alájuk kapcsolni, de másféle háttérszínt nem. -
flierqqq
tag
válasz szabonagyur #28261 üzenetére
Achi módban van, a Bios verziószámát nem tudom és sajnos most nem tudtam kölcsönkérni eredeti Win7-et...egyenlőre marad rajta a Homebasic.
Érdekes a világ megosztása - Van akinek Rolexe van, és van akinek ideje.
-
félisten
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy x200-as VGA-hoz valamiféle driver elérhető-e?
9.2-es Vista-s driverral próbálkoztunk, de nem jártunk sikerrel..
Véleményem szubjektív...
-
Winnie The P
őstag
Szia!
Nincs bekapcsolva rajta alvó mód. Amióta ez a rendszerem van azóta nem volt kék halál (2011.) Táp rendben, mert játék alatt nincs gond. Azért köszi hogy válaszoltál.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
Vasinger!
nagyúr
Hogyha notebookomban fel van rakva a winyóra egy Win7 és a mellette lévő SSD-re is feltennék egy hetest, akkor indításnál gond nélkül tudnék választani a két OS közül, hogy melyik induljon el?
-
StSanya
senior tag
válasz hackeeeee #28266 üzenetére
Ez valami laptophoz kéne nem? Elvileg a 10.2 legacy driver kell hozzá, de lehet a Mobility Modder-t rá kell engedni...
[ Szerkesztve ]
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
brd
nagyúr
válasz Vasinger! #28268 üzenetére
Persze, simán, ha a BIOS-ból/bootmenüből akarsz választani, akkor a másik egységet vedd ki a telepítés idejére, de ha a Windows-os bootmenüből, akkor tudd, hogy a mostani Win7 megfelelő helyén lesz a bootmenü, tehát a másikhoz majd bootmenüt kell készíteni, ha a most működő valamiért megszűnik (kiveszed/letörlöd a HDD-t).
PumpkinSeed: Semmi köze a "bitességnek" ehhez. Ezek honnan jönnek neked? Én majdnem kitalálni sem tudok ennyi zöldséget, mint amit te néha ide a topicba írsz.
The only real valuable thing is intuition.
-
vlevi
nagyúr
válasz hackeeeee #28275 üzenetére
Csak azt is vegyétek figyelembe, hogyha úgy volt telepítve a win, hogy a másik vinyó nem volt a gépben, de futtatáskor bennt van mindkettő, abból gubanc lehet, mert mindegyik a C:\-re volt telepítve, és ha másik meghajtóról bootolsz, akkor az a másik C:\ meghajtó lesz.
Szerintem jobb a telepítés idejére bennhagyni mindkét vinyót, és a windows boot menüből választani.
Vagy pedig nincs mese egyszerre csak 1 vinyó lehet bedugva. -
Vasinger!
nagyúr
-
hegegabi80
addikt
Hi!
Az alábbi kérdésem lenne.
Van a gépembe egy 120Gb-os SSD, meg egy 500as HDD. Úgyebár a 120-as megy a win7, meg progik meg játék. Így bőven elférek az SSD-n. A HDD csak adattárolásra van, eddig tiszta sor minden, sok embernek így van.
A kérdés pedig, be tudom e állítani, hogy a HDD csak akkor kapcsoljon be, ha használom is? Tudom hogy az energiagazdálkodásnál be lehet állítani, hogy mennyi idő után kapcsoljon ki. De nekem olyan kéne, hogy már a win 7 betöltésénél se kapcsoljon be, mert nem használom mindig. Külső hdd-t nem igazán akarnék belőle csinálni, bár tudom mert akkor külön tartót is kéne hozzá vagy dokkoló.
Ezt valahogy programosan vagy biososan meg lehetne oldani?[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz hegegabi80 #28281 üzenetére
Ted mobil rack-be és akkor kapcsold be, amikor kell.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
brd
nagyúr
A partíció betűjelek az adott Windows alatt vannak tárolva, és Win7-et még nem sikerült úgy telepítenem, hogy ne C: legyen, így így is-úgy is C: lesz az adott Win7 betűjele (akkor is, ha úgy telepíti, hogy ott a másik HDD), hol a gond?
The only real valuable thing is intuition.
-
edward2
addikt
Jó mostmár meguntam keresgélni a neten.
Van egy program (VLC) ami rendszeresen beragad leállításnál, de egyszerűen képtelen vagyok megoldást találni a force shutdownra. Mindig rá kell nyomni hogy force close yes... XPben volt erre sima regedites megoldás, de win7re még képtelen voltam bármit kiguglizni.
Ötletek?
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Ájvi
csendes tag
Szerbusztok!
A HDD-m C kötete dinamikusról elsődlegesre lett állítva 1 másik gép segítségével (Easus part.h.e.-al) hiszen dinamikusról nem lehetett win-t indítani.
[A többi partició maradt dinamikus gondolván majd erről az op. rendszerről megcsinálom, csah....]...Nem bootolja be a win7-es op.-t! Mi lehet a gond & a megoldás? (Laptop & win 7-ről van szó)
(Sajna a gép bios-át nem találtam... mintha nem is lenne így a csökk. módot kizártam. De kétlem h. működne hiszen nem érzékel bootolni valót a lemezen ill. rossznak titulálja.)Köszönöm! Szép napot!
-
martin66
senior tag
Sziasztok,
van egy problémám, kérlek titeket segítsetek.
A probléma:
(Többször előfordult) de tegnap olyat csinált a Windows 7-em, hogy átírtam egy php és egy html fájlt és a karakter kódolása rossz lett (az ékezeteket rosszul írta ki). Először a phpDesigner programmal majd jegyzet tömbbel majd egy másik szövegszerkesztővel írtam át a fájlban található angol szövegeket ékezetes magyarra.
De semmilyen programmal nem tudtam úgy átírni a fájlt, hogy az ne legyen rossz karakter kódolású.Ezért meg kellett kérnem a csapattagomat, hogy írja át. Neki sima jegyzettömbszerkesztővel és Dreamweaverrel is tökéletesen működött.
És sokszor fordult elő, hogy nekem több programmal sem sikerül valamit átírnom, mert a rendszer elrontja a karakter kódolását a fájlnak. A csapat tagnak pedig elsőre jó.
Azért gondolom, hogy Win7 beállításával van baj, mert nekem mindegyik szerkesztővel elrontja a karakter kódolást a csapattagnap pedig soha nincs ilyen baja (ő is Win7-et használ).
Adat:
Windows 7 Ultimate Sp1A Windows-ba hol lehet beállítani az alapértelmezett karakterkészletet? Vagy máshol keressem a probléma forrását?
Köszi előre is!
-
-
hegegabi80
addikt
Az miért van, hogy tegnap SSD-re telepítettem a 64bites win 7-et. 4gb memó van a gépben, de csak 3.52 használható. Korábban a HDD-n lévő u.a. az oprendszer tudta mind a 4-et. Nem emlékszem, hogy emiatt kellett volna valamit állítanom, de lehet még is kéne?
-
wrox
őstag
válasz hegegabi80 #28291 üzenetére
VGA?
Integrált vagy kártya? -
olivera88
veterán
Van pár Saba clientes előadás, és némelyikben nem akar lejátszódni a hang, de másnál ugyanez lejátszódott. Miért nem hajlandó lejátszani a Windows a hangot?
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
Kezdő Balázs
tag
Sziasztok!
Először is elnézést az OFF-ért ,(itt is megkérdezem,hátha itt hamarabb kapok választ) a kérdésem az lenne,hogy-hogyan tudnék leiratkozni az email--ről
mert ,sajna minden nap megkapom a hozzászólásokat & a postaládám tele van.
Előre is köszönöm a segítségetÜdv:Balázs
-
PumpkinSeed
addikt
válasz Kezdő Balázs #28295 üzenetére
Beállításaim menüpont alatt.
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
Kezdő Balázs
tag
válasz PumpkinSeed #28296 üzenetére
Üdv:Balázs
-
kriszwells
aktív tag
Üdv!
Laptophoz lett adva az a Win 7 OEM verzió, amit tanárok olcsón megkaphatnak és a telepítő cd-ről lehet Win 7, Xp-t, Office 2007 ill. Office 2010-et telepíteni. A laptopra fel lett téve a Win 7, de az otthoni asztalira is újrakellett rakni az Op-rendszert és erről lett, de így azt írja nem jogtiszta. Ez azért van mert OEM csak egy gépre rakható?
Olvastam egy ilyet: "Egy kis kiegészítés: egy rendszerépítői OEM kulcsot is lehet többször, teljesen eltérő gépeken is aktiválni, pontosan 14 alkalommal, azaz 14 gépre tehető fel. Mindenféle trükközés és csalás nélkül, mindössze a megkötés annyi, hogy 1 hónapnak kell eltelnie az egyes aktiválások közt."
Ezt meg lehet tenni? Vagy egyszerűbb ha asztalira megy vissza XP, lapon meg marad Win 7.
Esetleg ehhez a telepítőcd-hez pótkulcsot venni? Hogy két gépen lehessen használni?
Kösz!
Core i5 10400F, Lenovo T32h-20, Nikon Z Fc, Pocketbook Sense 630, GIGABYTE GeForce GTX 1050 Ti OC 4GB GDDR5 , https://www.youtube.com/channel/UC9JycGJu4WSrta7RomJtinA
-
sfdrakex
nagyúr
válasz kriszwells #28298 üzenetére
1 kulccsal egyszerre 1 gépen lehet csak aktiválva, ha a másik gépről leszeded felrakhatod, bár oem hivatalosan 1 adott géphez van.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
üszök
őstag
válasz Kezdő Balázs #28295 üzenetére
Ennek a topiknak a emiljeiről akarsz le íratkozni? Jobb oldalt,ha a kedvencek között van a topik,ott van egy boríték az mutatja,hogy kérsz e értesítőt.
"Semmi szükségem rá,és pénzem sincs"
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Politika
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Call of Duty: Black Ops 6
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Autós topik
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest