Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vlevi

    nagyúr

    válasz DigitXT #25848 üzenetére

    "ne vegyek Win 7-et, mert a 8 az így, meg úgy... De nem igen győzött meg."

    A nyolcas nagyon megosztja a közvéleményt. Igazából magával a rendszerrel semmi baj, mert windowsként teljesen jól működik. Azaz kompatibilis, meg minden. Ami a vitákat kiváltja az az új felület. Ami csak félig új, szerencsére, mert gyorsan át lehet váltani a hagyományos desktopra. És a bajok ebből adódnak. Van, aki használná a windows8 új, metros felületét, az ott lévő metros (vagy mostmár modern UI-nak hívják) alkalmazásokat, de hát abból elég kevés van, használható pedig méginkább kevesebb. Inkább csak bohóckodásra való, komolyabb dologra nem. Aki viszont nincs ráizgula erre az új felületre, annak a 8-ban bevezetett új felület nem más mint egy feleslegesen elb***tulnagy start menü.

    Annyit azért még hozzáteszek, hogy a win8 licenszében benne van a gépcsere lehetősége. Természetesen egyszerre ott is csak 1 gépen lehet fenn, de ha elavul a géped, akkor felteheted egy új gépre. Legalábbis a "reklámban" ezt szajkózták, hát hogy a valóságban az OEM licensz mit jelent ilyenkor, azt nem tudom.
    Másik kérdés, az XP-d az megvolt véve rendesen? Mert, ha igen, akkor azon talán el lehet gondolkodni, hogy itt a PH aprón hátha árul még valaki akciós win8 licenszet. Annakidején SSD mellé adták ajándékba, láttam is eladót belőle. EZek mind dobozos win8-ak voltak, de csak a frisítő licensz, tehát kell neki alá egy xp, vista, vagy hetes.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák