Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • geprombolo

    senior tag

    válasz TigerCat #11593 üzenetére

    Ott valami más lehetett a gebasz, mert a srácaim folyamatosan mono dugóval hallgatják a gépet, mert van két mono dugós, kazettás magnóból berhelt hangfal, az egyiket használják. Valószínűbbnek tartom, hogy az erősítőd is, meg a gép is be volt kapcsolva, amikor az összekötést megcsináltad. Ha nincs mindkettő rendesen leföldelve, akkor bizony a feszültségkülönbség a jelkábelen fut le, az verhette ki a cuccost.
    Vannak olcsó hangkarik, meg olcsó erősítők, amikben a hagjel az IC-ből egyenesen a kimenetre megy, nem pedig kondenzátoron keresztül, így a kimeneten megjelenik a test mellett egy néhány voltos fesz is (a szinusz jel mellett, a bal-jobb csatorna drótján), ami bizony bármilyen bekötésnél, ha a gépek be vannak kapcsolva, kiverhetik a rendszert.
    Ez volt a második lehetőség.
    Normális esetben a jel egy kondenzátoron keresztül jön ki a kimenetre, így bármilyen zárlat következik be, csak a szinusz jel zárlatolódik, így a rendszer ép marad. Amikor bedugod a jack dugót, többször is előfordulhat, hogy zárlatolódik a kimenet egy pillanatra, mégsem lesz semmi baja semminek, éppen a fentebb leírt biztonsági intézkedés miatt (kondenzátor).

    cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!

Új hozzászólás Aktív témák