- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
PistiSan
addikt
válasz vwThamas #2283 üzenetére
Nas web felületére belépsz /beállítások/Hálózat majd itt az SSH-t be állásba kapcsolod.
Utána ez alapján a leírás alapján letöltöd a puttyot, vagy valamit ha nem windowsos van, és ugyan így a router ip címét adod meg kapcsolódáskor. [link] (A telnetes részt hagy ki, csak az ssh- kell)[ Szerkesztve ]
-
PistiSan
addikt
válasz matyi94 #2295 üzenetére
Ha ellenőrzés közben kirántod alóla az áramot, azzal lehet a legkönnyebben tönkre tenni, voltak páran már így itt. Amúgy nem tudom mi okozhat ilyet egyeseknél, mert nálam nyáron nagyon gáz volt az áramellátás, volt hogy napi 10 áramszünet is volt, ilyen 1mp-et meg nem haladó fajtából. (Az egész falu szenvedett tele, nem csak én)
Minden áramszünet után, néhány perccel bekapcsolt a nas.(#2297) Poki79
Az adatok simán lementhetőek róla, ha rákötöd gépre és csatolod a fájlrendszert linuxon?
Nincs valami külön titkosítás az adatok tárolásához?[ Szerkesztve ]
-
PistiSan
addikt
Minden vinyót a leállás/indulási sokk öl meg előbb utóbb, sokkal ártalmasabb mint a folyamatos járatás.
A nasban WD RED vinyó van, elvileg ezek jobban bírják a fenti dolgot, viszont nálam is az volt a baj, hogy mindig felébresztette valami, és 2 hónap alatt annyi leállás/elindulást kapott, hogy inkább kikapcsoltam az alvás funkciót. Azóta eltelt 6-8 hónap legalább, és fele annyi leállást sem produkált, mint amikor bekapcsolva volt az alvás funkció.
Ahogy fent is írták, szinte minden felébreszti, egy hálózatra kapcsolt gép, telefon, tablet, akármi. -
PistiSan
addikt
SSH-re be kell lépni, majd ez a parancs:
smartctl --all /dev/sda
Ezeket keresd:
4 Start_Stop_Count - 4788
9 Power_On_Hours - 10095Első az elindulások/leállások száma, a második pedig hogy hány órát ment eddig.
A mindenit, nekem már 420 napot ment amióta megvan[ Szerkesztve ]
-
PistiSan
addikt
Úgy tudom kb 300K ilyen indulást/leállást bír, szóval nem aggódnék annyira, én inkábba azért kapcsoltam ki az alvás funkciót, mert állandóan hallotam hogy leállt/elindult, és zavart.
"Az enyém 10196 óra"
Ha esetleg megdöglik a vinyó, légyszi szóljál már időben, hogy lementsek mindent! Lehet egy szériások vagyunk[ Szerkesztve ]
-
PistiSan
addikt
Sziasztok!
Tudtok valami letöltést, a legújabb V3 fw-re a nashoz?Van egy hibám hálózati lejátszásnál jó pár hónapja, szerintem a v4 fw óta kezdőthetett, minden eszközön cseréltem már fw-t, csak ez maradt ki!
Vissza szeretnék frissíteni egy v3-ra, ha az sem oldja meg, akkor több fejtörés jön.V4 fw-ből találtam egy oldalt, ahol az összes fent van, ugyan ilyen kellene nekem ,csak v3-ra. v4 fw letöltések
-
PistiSan
addikt
válasz PistiSan #2324 üzenetére
Kicsit tovább keresve meg is találtam a hivatalos oldalon.
v3 fw letöltések -
PistiSan
addikt
válasz stickermajom #2328 üzenetére
Ugyan ez! Egyik tagnak volt már router/kábel csere is, mégis eljön, neki v3 fw vel is csinálja azt írta.
Egreat r6s média lejátszót használunk mindketten. 100mb port van a lejátszón, random akad a film, mindig máshol. Nálad milyen eszközök vannak?
Samba/NFS el ugyan úgy megvan a hiba. -
PistiSan
addikt
válasz stickermajom #2330 üzenetére
Ilyen routerem van nekem is.
Összegezve: 3 különböző gigabites routert(2 tp link, 1 asus) , 2 típusú 100mb es média lejátszó, és ami mindhármunknál közös, az a WDMyCloud.
Régi 100mb routeremen akadás mentes minden, ami elég vicces dolog.
Van aki szerint gigabites router/nas akad össze a 100mb média lejátszóval.
Nekem több hónapon át probléma mentesen működött, lehet vissza térek a v3 nas fw re, de kolléga azt monda neki v3 van, és úgy is akad. -
PistiSan
addikt
Vissza frissítettem v3 ra, web felület elkezd betölteni, majd a login helyett üres oldalt kapok.
Adatokat, hálózati megosztásokat elérem, ssh nem válaszol. Mint ha más is járt volna így, úgy néz ki szét kell majd szednem.
Még 1 resetet megpróbálok majd.
Szereléshez hol is van jó leírás?
Mondjuk azóta meg nézem egy filmet akadás nélkül. -
PistiSan
addikt
Köszi!
Közben megnyomtam a resetet, (hihetetlen milyen mélyre tették, direkt is nehéz megnyomni, nem hogy véletlenül) web felület bejött, választottam nyelvet, most meg inicializál, gondolom ez eltart neki majd 1 napig, mint ha azt írták volna régebben, hogy ilyenkor teljesen letöröl mindent és ellenőrzi a vinyót!
Egyedüli félelmem, hogy automatikusan lefogra frissíteni az fw-t, akkor meg ugyan ott vagyok ahol kezdem.
Minden esetre kivárom! -
PistiSan
addikt
El kelett szaladnom itthonról, most értem haza!
Meglepve láttam, hogy a kék led fogad!
Be is tudtam lépni weben, kiválasztottam a nyelvet, a fájlok meg maradtak!
Felhasználókat újra létre kell hozni, és a beállításokat testre szabni.
Maradt a v3 fw, teszt indőszak indul![ Szerkesztve ]
-
PistiSan
addikt
2 filmet megnéztem már akadás mentesen (Egyelőre bizakodó vagyok)
Viszont van egy kis gond, a transmssion telepítése nem sikerült!
A legújabb v3 fw-n nem tudtam telepíteni a transmissiont, ezért az alábbi leírás szerint fw-re vissza downgradeltem!
Sajnos a hibaüzenet továbbra is megmaradt!
Van ötletetek?[Transmission telepítés v3fw!!!]
Az alábbi hibát kapom a telepítési parancs kiadása után.
apt-get install transmission-cli transmission-common transmission-daemon(Reading database ... 24497 files and directories currently installed.)
Preparing to replace libpipeline1:armhf 1.2.1-1 (using .../libpipeline1_1.4.0-1_armhf.deb) ...
Unpacking replacement libpipeline1:armhf ...
Preparing to replace man-db 2.6.2-1 (using .../man-db_2.7.0.2-5_armhf.deb) ...
Unpacking replacement man-db ...
Preparing to replace dpkg 1.16.9 (using .../dpkg_1.17.23_armhf.deb) ...
Unpacking replacement dpkg ...
dpkg: error processing /var/cache/apt/archives/dpkg_1.17.23_armhf.deb (--unpack):
trying to overwrite '/etc/logrotate.d/dpkg', which is also in package wd-nas 02.50.00-131994
Processing triggers for mime-support ...
Errors were encountered while processing:
/var/cache/apt/archives/dpkg_1.17.23_armhf.deb
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)Elég nagy szemétség, hogy mi ennyi szívunk vele, a tesóján meg pár kattintás: [link]
[ Szerkesztve ]
-
PistiSan
addikt
válasz envagyok #2346 üzenetére
Igen, ez alapján simán felment nekem is v4-es fw-hez, de ahogyírtam is nekem v3 alá kellene a transmission.
A leírás első sorában már ott van, hogy v4 fw hez való ez a cucc.
"Transmission v2.84 for firmware V4+"Mint írtam korábban, a képen látható hibát kapom.
Írd már meg légy szíves, milyen az fw verziód.
-
PistiSan
addikt
válasz envagyok #2349 üzenetére
Én is torrenteztem régen routeren, még az asus wl500gp v2-vel, a nas minden szempontból alkalmasabb rá, de ez a lejátszás közbeni akadozás nagyon az idegeimre ment már. Egyelőr még tesztelek, aztán elkell dölteni hogy mi a fontosabb, az akásmentes lejátszás, vagy a linux iso megosztása .
Egyébként a v4fw-vel 100mb-al másoltam hálózaton, v3-al vissza esett 60-ra, de ha jó lesz akkor nem érdkel.
-
PistiSan
addikt
Szia, openwrt alatt alapbol felismeri hogy 100mb a port ami a media lejatszi fele megy, ettol fuggetlenul a hiba meg marad.
Pc megosztassal teszteltem egy sort, ha kikapcsoltam a halo kartyan az overfowot, akkor szaggatott rendesen a gigabites megosztas, lekorlatoztam a pc kartyat 100mb re, ekkor jo volt.
A nasra is allitottam mar at 100mb re, de az fajdalmasan lassu az egyeb muveleteknel, lehet megprobalom majd a switchet, igazabol a transmission hianya zavar nagyon, a v3 al nincs mas bajom. Ha nem akadna keg a film, nem erdekelne hogy 60mb al masol 100 helyett, csak transmissionnel kene kezdeni valamit. -
PistiSan
addikt
Vissza tértem a V3 utolsó kiadására, "sq-030401-230-20140415.deb" sikerült felhúznom rá egy 2.52-es transmissiont, örültem volna a 2.82-nek, de egyelőre megelégeszem ezzel, elvége a nason és a routeren is jó pár updattel régebbi fw van jelenleg.
3 filmet néztem meg azóta akadás nálkül, valamelyik nap a háttérben már látott filmet is elindítok, mert volt 1-2 ami annyit akadt hogy már inkább kikapcsoltam, mert nézhetetlen volt. -
PistiSan
addikt
válasz Padisha #2370 üzenetére
webuiból ha még nem törölted a letöltést, akkor nézd meg ott az elérési utat!
Ha törölted, akkor lépj be ssh-n, nézd meg a transmission config fájlban a download dir helyét, és töröld onnan a fájlokat.
V4 fw-t használsz gondolom, fejből nem tudom a config fájl elérési útját, de a /root/.config/transmission/settings.json rémlik, de nem biztos! Szóval listázgass, és keresed meg a fájlt.
listázás pl: ls /root -
PistiSan
addikt
Sziasztok!
Fordítottam a legújabb fw-hez (04.00.00-607) "htop"-ot, akinek kell az alábbi linken elérheti, és telepítheti!
https://copy.com/RMDlzfFQzG3JyaFAFordítom az MC-t is, ha kész lesz feltöltöm azt is, visszajelzést kérnék majd hogy működik vagy sem, én jelenleg v3 fw alatt vagyok, tehát nem tudom kipróbálni.
Ha valami függőségi hibát dob telepítésnél, akkor írjátok meg mit dobott ki konzolon, és azt is lefordítom hozzá.Lehet, hogy v4 minden fw-n működik a fenti csomag, de lehet az is hogy nem, tehát ha valaki nem a legújabb fw-fel próbálja felrakni, akkor jelezze majd milyen verziót használ.
-
PistiSan
addikt
Vissza tértem a legújabb gyári fw-re!
Teszelt programok, ha valakinek kell itt elérheti őket: https://copy.com/RMDlzfFQzG3JyaFA
v04.01.02-417, - vnstat, htop, mc.
Ha van esetleg igény egyéb csomagra (programra), írjátok meg.[ Szerkesztve ]
-
PistiSan
addikt
Ilyenkor próbáld meg azt, hogy kihúzoda routerből a hálózati kábelét (a nasét), kb 1 percen belül el kezd villogni majd a nas hogy nem talál hálózatot, ekkor dugd vissza a kábelt, nem soká megint kéken fog világítani, ha így eléred a nast, akkor valami router probléma lehet!
Ebben az esetben a nason egy fix ip címet érdems beállítani, és nem a routerrel osztani neki statikus dhcp-t, egyékbént utóbbit ajánlom használni normál esetben.
[ Szerkesztve ]
-
PistiSan
addikt
Haza megyek, már frissítem is!
Elég rövid lett ez a hiba javítási lista:What's new!
Firmware Release 4.01.03.421 (2/23/2015)
Resolved issue of Apple Time Machine® performance degradationTalán megoldja sokunk problémáját a média lejátszással kapcsolatban, szerintem semmi olyan nem változott, ami miatt aggódnod kéne, szerintem simán fel fog menni minden plusz program továbbra is.
Délután/Este kipróbálom, és jelezem minden működik e vagy sem. -
PistiSan
addikt
Felraktam mindent, torrent kliens, fordított csomagok is simán futnak!
Transmission telepítésnél kaptam egy ilyen hibát:
Error-8: Unable to retrieve required files! Server issued an error response.Ha esetleg elő jön nektek is, írjátok át a verzót itt:
nano /etc/version04.01.03-421 ről 04.01.03-417 -ra!
Nekem ezután simán lefutott a telepítő, lehet van verzió ellenőrzés a programban, vagy tényleg valami szerver hiba volt.
Minden esetre egyelőr nekem így sikerült.
Telepítés után írjátok vissza a verzót!Mindenkinek sikeres frissítéseket kívánok
-
PistiSan
addikt
válasz gonorrea #2421 üzenetére
"Duplicate sources.list"
Ezt azt jelenti, hogy a forrás (ahonnan telepíti a csomagokat) duplán van felvéve a sources fájlban, nyisd meg!nano /etc/apt/sources.list
Töröld azokat a sorokat amik teljesen ugyan azok!
Majd mentsd el "Ctrl" + "x", majd "y" és "enter"
Ezek után egy apt-get update, ha jól csináltad a "Duplicate sources.list" hiba megszűnik, és tudsz telepíteni.
A helyedben próbákoznék valami módon a gyári frissítéssel, mert soka mindent javítottak már az új fw-ben, transmission telepítés is kb 5 perces művelet első olvasásra is, egy automatikus telepítővel!
Írj privátot, többnyire gép előtt vagyok, hát ha tudunk frissíteni valahogy. TeamViewer-ön ránézek ha gondolod.
-
PistiSan
addikt
A legújabb fw frissítés óta nálam megszaporodtak a média lejátszón keresztüli akadozások!
Megvan még a raspberry pi-m is, amit a nas előtt használtam. Más célokra ugyan, de használom jelenleg is.
Na szóval, ma fogtam és a NAS samba megosztását felcsatoltam a raspberry-re(hálózaton), majd ezt követően megosztottam samba-n . (100mb sávszélesség felezéssel, öngyilkosság)
Az eredmény: Folyamatos, akadás mentes lejátszás egy 2 órás filmnél, aminél előtte már 5 percen belül 2x is megakadt!
1db 720p filmem volt, azt is folyamatosan jászotta, illetve az ide oda ugrálások is nagyságrendel gyorsabban történnek mint simán a gigabitre kötött routernél. Killasmple természtesen másodpercek után iszonyatos akadásokba kezd.
Erre ti mit mondtok? Mert szerintem iszonyatosan nevetséges az egész!Természtesen, gépen, wifin gond nélkül megy minden.
Esetleg valaki váltott már HTPC-re, van tapasztalat? Olyanok véleménye érdekelne, akinek ilyen problémája volt. -
PistiSan
addikt
válasz stickermajom #2439 üzenetére
Tegnap a Cloud Samba configját piszkáltam, kivettem minden pufferelős plusz dolgot, szóval majd jelezem ha javul a helyzet.
-
PistiSan
addikt
válasz PistiSan #2436 üzenetére
Azóta több filmet is megnéztem, ami közvetlen a nasról játszva többször megakadt, ilyenkor mindig áttértem a raspberry megosztásra és megszűnt a probléma! Kis bitrátánál nincs vele gond, nagyobbnál viszont kevésnek bizonyul.
Most fordítok egy samba-t a nasra is, letörlöm a gyárit, aztán felrakok egy normális, alap samba-t. Nyilván így el fogom veszíteni a webes konfigurálás lehetőségét, de nem igazán érdkel ha megszűnik ez a hiba. -
-
PistiSan
addikt
válasz stickermajom #2498 üzenetére
Én a fizetett tanácsadókat bírom
Amúgy meg el kell dönteni mire van szüksége, ha a samba megosztás és a torrent kliens kielégíti az igényeit, akkor felesleges drágább eszközt vennie.
Tud ez többet is, csak pl a távoli elérési szutyok appot jobb letiltani, mert megeszi a vasat. -
PistiSan
addikt
Igazából erre a 2 szolgáltatás kikapcsolásra gondoltam én is, azt hittem ezzel a távoli elérési appok is megszűnnek használhatóak lenni, tévedtem.
Távolról nem nagyon szoktam matatni, egy időben jó mókának tűnt, de meló közben amúgy sincs rá időm, tehát megelégszem a transmission remote eléréssel, bár azt is egyre kevésbé használom amióta felfedeztem a flexgetet, filmeket pedig manuálisan keresve is ki tudok kölcsönözni.(#2501) stickermajom
Nem rád gondoltam, csak a gondolatodat folytatva tettem azt a megjegyzést.A WD-t nagyon utálom, hogy így megbonyolította a telepítéseket, új programok fordítását, ha lenne rá egy csupasz debian linux, inkább használnám úgy a nast. Most a flexgethez inkább használom a régi 1. szériás raspberry pi-met, mert arra könnyen tudok telepíteni akármit.
Igazából ez hiányzik nagyon a nasból számomra, hogy a hozzáértőbb felhasználóktól ha nem is vették el teljesen az egyedi programok futtatását, de nagyon megbonyolították a használatukat.
Persze az alap dolgokat, pl torrent klienst felhasználóbarát módon percek alatt fel lehet rakni, de ez nem a wd-nek, hanem a közösségnek köszönhető.[ Szerkesztve ]
-
PistiSan
addikt
válasz xboxfreak #2511 üzenetére
Pont tegnap találtam meg én is ezt az oldalt, érdekes dolgokról írnak ott, pl döglött nas-t hogy kell feléleszteni szétszedés nélkül TFTP-n keresztül. Illetve néztem még a clean debiant is, lehet neki esem hétvégén, mert maga a vas sok mindenre elég lenne, csak nagyon korlátoz a v4 fw.
-
PistiSan
addikt
válasz xboxfreak #2511 üzenetére
Nem teljesen világos számomra sem, hogy lehet frissíteni v4-ről is, vagy csak v3 ról!
Ahogy nézem a leírást az első hozzászólásban: [link] felhasználóbarát automatikus telepítőket csinált a tag
Szerdán mindenképpen kipróbálom majd, addig még olvasgatok! OMV lesz nekem is felrakva, nagyon tetszik a screenshotok alapján! -
PistiSan
addikt
Nem bírtam tovább, neki álltam az OpenMediaVault telepítésének!
Első lépésben vissza raktam a v3ft-t, most megint nem tudok belépni a web felületen, egyszer már jártam így amikor vissza álítam régi fw-re, most keresem akkor mit csináltam pontosan. Néha beírok, ha van haladás. -
PistiSan
addikt
Sajnos ennyi, már 2x is nyomtam resetet, nem tölt be a web felület!
Kiírja hogy "Kísérlet a hitelesítésre" és egy üres oldal jön be, nem tudok belépni, kicsit morcos vagyok, pedig nem történt eddig más, csak a gyári v4 fw-ről a v3 ra szerettem volna vissza térni.
SSH nem megy, ugye gyárilag ki van kapcsolva, a hálózati megosztásokat elérem, illetve kéken viágít a nas!
Töröm a fejem hogyan tovább.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest