Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz trialboj #9631 üzenetére

    Igyekszem úgy fogalmazni hogy a lényeg meglegyen.
    1: igen, ezt hívjuk "felfűzős" rendszernek, ilyenkor a legtöbb dugaljban ha megnézed a hátoldalát minden kapocsnál 2 vezeték fér el, 2 fázis, 2 nulla 2 föld egymás mellett.

    2: Ha csavaros a fázis-nulla és nem bedugós, akkor az adott lapka ahogy a csavarral meghúzod a csavar kétoldalán azonosan fogja megszorítani. Az ökölszabály, hogy pl a fázis vezető mindig a dugalj bal oldali kapocs pontjára megy szemből nézve, mert jobb a nulla mint a fázis, balra ami ráz is.
    Azon belül a lapka alatt is bal oldalra kötjük a bejövő tápot, azonos lapka jobb oldalára az elmenő, mert így becsavaráskor a csavarfej segít behúzni az egyiket és az inkább a bejövő legyen.

    3: maga a szerelvény dobozból amit linkeltél videót azt inkább gipszkarton falnál szokták alkalmazni és a szererlvény dobozba eleve benne szokott lenni a "csavaros menetes szár a végén az elforduló lapkával" ahogy tekered, szépen az elforduló lapka rászorul a gipszkarton profilra.
    Lehet persze sima facsavrokkal is rögzíteni, csak nem biztos hogy jól jönnek ki a furatok, meg panelt nem fogsz vele megfogni. Panelhez drágább kifejezett panelhez való rögzítő anyagot kell használni, amivel "begipszeled" a szerelvény dobozt.

    4: a régi kicsike szerelvény dobozok cseréje nagyon helyzet függő, erről a témáról az összes változatról ami nálad előfordul egyesével lehet nyilatkozni.
    Ha nem lenne benne a kábel, akkor vizes magfúróval szokták megfelelő méretűre felfúrni, lehet ilyet bérelni.
    Szokták még hogy a megfelelő átmérőhöz négyzetesen ki "felxelik", de ahhoz meg kifejezett beton vágáshoz alkalmas horonyvágó, vagy erős 230-as átmérőjű flex kell betonvágó koronggal, elszívással és vízhűtéssel...és négyzetesen kivágni abban a méretben ami kell. Meg ilyenkor még gond a betonban lévő betonvasak, ha elkapod az kellemetlen.

    Persze sokan neki esnek vésővel, de azt nem szabad, mert a rezgések szétszedik beton szerkezetét...szintén betonvasak útban vannak.

    De persze helyzet függő, van aki megkockáztatja az 1J-os fúrókalapáccsal(pl Parkside 16k hufos aksis gépe) hogy körbe fúrkodja ameddig be nem szakad, de hamar felkopogtatnak a szomszédok, mert aggódnak a rezgések miatt szerkezet károsodás miatt és jelentgetik az embert. Ha csak 1-2 kell az még lehet belefér, de jobb megoldás a flexxel négyzetes kivágás aztán betonragasztással a szerelvénydoboz.
    Csak ugye vigyázni kell a kábelekre.

    5: kell az IP44-es dugalj, hiába fog állandóan felfeszülni a csapófedél, az ilyenekben belül is van egy kis gumi membrán, ami segít megóvni attól hogy belül a fázis-nulla-föld között a pára áthúzzon. Emiatt szokott a Fi relé leoldani.

    5+: Azért félévente érdemes lecsekkolni, mert a dugvilla alatt a konnektor külső felületében tud a pára korróziót okozni, ami aztán átível a nulla és föld között és FI relé leold....
    Fi relé kötelező a mosógép dugaljhoz is, nem érdekel hogy "állandóan csak ez lesz bedugva", emberéletről van szó...

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák