Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szasanyi

    félisten

    válasz Vigneau #2160 üzenetére

    Igen, egyrészt az. A lényeg, hogy a 925Mhz + 1.25V GPU fesz teljesítményfelvételkor meghaladja a max. 200W TDP limitet amit a kártya sajátjának tudhat, ezért felemeli majd vissza is veszi az órajeleket ami így 800-925Mhz között ugrál. Ezért azért nem jó, mert ezt a teljesítmény is megsínyli, így az nem olyan mint a fix 925Mhz esetén, miközben indokolatlanul többet fogyaszt és melegszik ua. a VGA.
    Na most a PCS+ másik BIOS-a 950Mhz-es, ahol a +25Mhz olyan teljesítmény többletet igényel már, hogy a teljesítmény végül alig jobb, mint mint alapórajel esetén - ezt kiteszteltem, és nem tudtam pontosan mi az oka, de végül erre a következtetésre jutottam. Ezt támasztja alá az a 9,2k-s 3DMark11 eredmény, ami ugyanígy csak a +20% odatolásával született ami nélkül ~7k-ra képes ua. 950Mhz-es órajelen!
    Ez vicc, ezért osztanám a körmösöket. Hogyhogy ezt nem tudják - azóta sem? :U Szóval itt már nem arról van szó, hogy így nem jobb, hanem konkrétan (és mérésekkel igazolhatóan) rosszabb a teljesítmény.
    Igen, az NV Kepler GPU-i is hasonló elven működnek, és kisebb gondok ott is akadnak ha jól tudom. Csakhogy a 660-Ti és talán a 670 is beéri kevesebbel mint 200W+

Új hozzászólás Aktív témák