Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Noddy

senior tag

válasz Horka1 #11072 üzenetére

Jó kérdés. Pontos választ nem tudok adni. Nem tudom, hogy mire vagy kíváncsi

A materialista, ateista felfogás szerint nincs lélek.

De a gyakorlat egy kicsit mást mutat, szinte minden népnél létezik a lélek fogalma és azzal párhuzamosan megjelenik valahogy a túlvilág fogalma is.
    A Biblia azt mondja, hogy az embernek van fizikai teste és lelke, mindkettőt Istentől kapta (de ez a lélek nem egyenlő Isten Lelkével). Így teremtette meg Isten az embert, így egy egész. A lelkünkben van az éntudatunk, istenképünk, lelkiismeret. Ez is az istenképűségünk egyik jele, hogy van lelkünk. Ha meghalunk a lelkünk tovább él, és az is mi vagyunk, és a feltámadáskor kapunk hozzá egy új testet.
    Pál beszél a rómaiaknak írt levelében Isten általános és speciális kijelentéséről és ott szerepel a lelkiismeret (1-2. rész), ami minden emberben Istenre mutat, ez által képes valaki egyáltalán elgondolkodni mindenki ilyesmin, hogy túlvilág, halál, élet, Isten, bűn, bűntudat, erkölcs, jó, rossz, helyes, helytelen. A lelkünk tesz minket képesé, hogy Istenre érzékenyek legyünk, tudjunk vele kapcsolatba lépni, tudjunk imádkozni és érteni az igét amin keresztül válaszol.

Szóval definícióval sajnos nem tudok szolgálni, és az amit most is leírtam csak egy pici töredéke annak amit a Biblia ír a lélekről és amit megértettem.

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Új hozzászólás Aktív témák