Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Miklós315

    aktív tag

    válasz MageRG #24511 üzenetére

    Nem ellenséges, "fáradt".

    1. Másolgassam be a már leírt kommentjeimet (amikben ugyanezekre a kérdéseidre reagálok)?

    2. Továbbá részkérdésekre szívesen válaszolok, de a "teológiát" (egészében) nem fogom itt kifejteni (a gond ezzel: sok félévnyi összetett cucc - részterületek saját kutatási vonatkozásai -, olyan elemekkel, mint pl. az egzegézis, amit élből kukázol, mondván: "az kamu, mindenki összevissza értelmez mindent", stb.). Ha kritizálsz valamit/érdeklődsz valami iránt, tájékozódj. Ez megspórolhatatlan. És a Te dolgod, (ez topik, nem iskola).

    3. Ha érdekel a téma, ott a könyvtár, antikvárium, net, iskola, akármi, bátran vesd bele magad. Nulláról nem megy.
    //példa: bemegyek a természettudományos topikba (mondjuk, van ilyen, nemtom) és bedobom, hogy "az evolúció hülyeség, mert tök ellentmondásos, önkényes, ellenőrizhetetlen és különben is, miért van még ma is létjogosultsága??"
    Nem az lesz a reakciód, hogy rákérdezel: "miből következtettél erre?"
    Én meg bedobok egy ilyet, hogy "hát a majmok most is vannak, mi is vagyunk, mások vagyunk, hogy lenne már majom az ősünk?"
    Te erre válaszolsz egy leírást, folyamatot, valami értelmeset, amit én figyelmen kívül hagyva újrázom, hogy "nem fair módszer bizonyíthatatlan állításokkal, ellentmondásos marhaságokat terjeszteni, miért nem világos ez?"
    Erre jogosan megkérdezed, hogy "utánanéztél már annak, amiről kommentelsz, esetleg elolvastad amit írtam? Pont erről szólt..."
    Én meg csak újrázok. (egy helyben járás)
    ...Ezt érzem, erre utaltam.//

    Olvass el egy alapkönyvet vagy nézz meg egy alap/bevezető előadást a neten a teológiai módszerekről --- ha nagyon alapos akarsz lenni (ezt Te tudod), akkor a felekezeti megközelítéseken is végigmehetsz --> összehasonlító vallástudomány ---, és akkor nem nulláról kell érvelni. Így nincs értelme.

    Vagy váltsunk témát, valami kicsi résztémára (beszélő szamár, stb.), ami érdekel, és amihez nem kell az egész alapozást (keresztény és zsidó hit mibenléte/különbsége, kereszténység irányzatai, felekezeti dogmatikák, módszerek, stb.) pótolni (amiből a felét úgyse fogadod el, mert csak - Isten nem bizonyítható, egzegézis kuka, Jézus feltámadása nem bizonyítható, tehát nem játszik, stb.)...

    "Szerintem."

Új hozzászólás Aktív témák