Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • morhange

    tag

    válasz zacsibá' #12529 üzenetére

    Mielőtt félreértenél, senkit sem, így téged sem akarlak megváltani, csak azt szeretném ha mindenki kérdéseket tegyen fel mindenről. :)

    Szóval akkor fordítsuk meg amit mondtál. Tegyük fel, hogy keresztény vagyok (de akár lehetnék más tagja is) és én mondom ezt pl. neked.

    Bevallom én sem szeretem az ateista embereket. Pontosabban nincs velük bajom, amíg otthon nem-hisznek.

    Az ateizmus kiknek kell? Akik lelkileg szegények, és nem képesek megérteni, hogy az ember nem csak egy biomechanikai folyamat, hanem lélek is. Azoknak kell akik nem képesek szembenézni a halállal, nem képesek megérteni, hogy van még utána valami.

    "Az ateizmus a népek ópiuma..." XY.

    Ezzel a megfordítással csak azt próbálom mutatni, hogy lehet így is, meg úgy is élni. Vannak vallásosok közt is (hétköznapi értelembe vett) erkölcstelenek és az ateisták közt is, de az erkölcsösek is mindkettő tábor közt megtalálhatóak. Én azt tartanám jónak, ha mindkét oldal tisztelné a másikat annyira, hogy ne szóljon bele a másik hitébe, de párbeszédre szükség van, hiszen ez hozza el a megértést.

    Zeitgeistet mikor megnéztem nagyon tetszett, mára utálom, főleg a készítőkkel készült riportok után, meg a... de ez már egy másik téma

    Ezt a kis párbeszédet [PDF] meg én ajánlom mind a két tábor számára.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák