- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Motion_Blur #58600 üzenetére
Amióta nincs sima modem szoktuk javasolni, hogy cisco 3208 és 3212-es tipusokat 240-es csomagig ne legyen hgw-re cserélve, annyit kell elfogadni, hogy előfordul csúcsidőben terhelt (főként nagyvárosi) környéken nincs meg nyolc ds frekivel 240Mbit, ilyenkor az ember vagy úgy használja vagy visszavált 120-ra.
Sajnos a cisco már nem gyárt kábelmodemeket, pedig stabil kis modemek voltak.
Tied lett az 58600-as hsz.[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
válasz kabelmania27 #58601 üzenetére
Nekem majd 2 éve van 240-es csomagom, a fentebb írt Ubee modemmel, semmi gondom nem volt vele, csak mivel lejárt a hűségem rábeszéltek az újrakötésre és az 500-as netre, amihez ugye kötelező a Connect Box.
Most visszaraktam az Ubee modemet, és minden rendben is van vele.
14 napos elállást emailben kell jeleznem vagy telefonban?
A Connect Boxot elég ha leadom a helyi UPC-nél vagy vissza kell postáznom?Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Motion_Blur #58602 üzenetére
Bocs, úgy emlékeztem hogy 120-asban voltál csomagváltás előtt.
Holnap munkaidőben hívd fel a 1221-et vagy bemész egy irodába (vidd magaddal a modemet) és jelzed hogy elállási jogra hivatkozva visszamondod ezt a csomagot mert elég a 240Mbit.
Nem is lesz gond a 240-el, látszik hogy több mint 20Mbit tartalék van csúcsidőben.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Motion_Blur #58600 üzenetére
Sajnos nem egyedi, és a másik fele az, hogy a UPC másik 500Mbps-re alkalmas HGW-je a Hitron, szintén Intel Puma 6 alapú, tehát túlzottan értelme sincs verni a tamtamot, hogy cseréljék ki arra. Amikor az megjelent, már az első nap téma volt itt a topikban is, hogy nagy a válaszidő. Úgy néz ki a ConnectBox-al a Horizon-hoz hasonlóan jól bevásárolt a UPC. Ilyen az amikor az osztalék összege nagyobb prioritású mint a nyújtott szolgáltatás minősége.
szerk.:
Régebben én is fontolgattam, hogy ha hosszabbításra kerül a sor, kisírok egy CB-t hozzá, de most már eszembe se jutna.[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #58604 üzenetére
Még volt a hűségből több hónap de már kerestek, hogy jobb lenne az 500-as csomag a 120-as helyett két ezerért többért mert gyorsabban betöltődnek az oldalak, mondtam hogy a 120-assal is elég gyorsan bejön minden.
Hgw/új modemet úgy lehet elkerülni ha 240-es csomagnál nem vált feljebb az ember, viszont horizon boxot új előfizetés esetén már csak médiacard vagy analóg bronze csomaggal lehet elkerülni, illetve az ügyfélmegtartó ajánlattal meg lehet tartani a ciscokat.
240-es net gold tévé telefonra ha kérsz ügyfélmegtartót akkor megmaradhat a cisco szerintem csúcsidőben sem lenne gond a sebességgel, páran már megtartották független hogy van-e konkurencia.
Ja még úgy lehet megtartani a régi eszközöket ha az ember átviszi egyik helyről a másikra.[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Motion_Blur #58602 üzenetére
Előbb lemaradt, hogy majd írd le a csomag visszaváltással kapcsolatos fejleményeket.
Stabil a kapcsolat nyolcas pinggel nem lesz gond. -
Motion_Blur
félisten
válasz kabelmania27 #58606 üzenetére
Köszi, mindenképp!
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
kezo0
addikt
válasz Bozso68 #58595 üzenetére
Isten hozott a világomban...
Nálam ugyanez volt hosszú ideig: boxon elérhető volt a MyPrime, iOS-es appban mindenre azt írta, hogy előfizetés kell hozzá, pedig én is kapom 0 Ft-ért. Többször is bejelentettem, míg végre nagy nehezen megjavították, működött egy ideig az appban is. Aztán most, hogy írtad a problémádat, megnéztem – és lám, megint azt írja az app az összes MyPrime-os tartalomra, hogy előfizetés szükséges hozzá... Néha annyira elegem van ebből a cégből...Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
ArthurShelby
addikt
válasz Intruder2k5 #58604 üzenetére
Magyarán a connectbox-osoknál a válaszidő emiatt mindig olyan 7-9 körül lesz (jó esetben)? (ezek az eddigi tapasztalataim modem módban)
Cisco-n 1 a ping?kabelmania:
Féléve kötöttünk szerződést a upc-vel (trio L), félévig volt 500-as net. Már visszaváltottunk 240-re (bár nem vettem észre). Ki lehet így sírni egy ciscot esetleg/lecserélném a cb-t? (jobb ping, és a vezetékes telefonon a szörnyű vonalszakítás utáni hang is megszűnne).
Viszont jelenleg 15 letöltési, és 6 feltöltési csatornám van. A cisco-val ez hogy változna? (és ezzel együtt a stabilitás is (Bp, ergo nagyvárosi környezet)Esetleg T-s cisco-t be lehet valahogy reg-elni?
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
ArthurShelby
addikt
válasz kabelmania27 #58605 üzenetére
Esetleg hozzá lehet tenni a felsoroláshoz a cisco epc 3925-t is, igaz ez már router is, de gondolom át lehet tenni modem módba.
A wi-free hálózatot gondolom ezek a modemek (egy egy hgw) nem hoznak létre, de ettől még a szolgáltatást lehet használni máshol?
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
tomp
félisten
válasz donmackó #58599 üzenetére
Hmm!
Van egy asztali médialejátszóm amelynél a legutóbbi szoftver frissítéssel olyat csinál, hogy film nézés kezdetén másodpercenként váltogatja a portot a Connect boxon. Pc-n látom, hogy a film minden másodperce más portot használ. 3mp elteltével a film szaggat, megáll, pc-n az internet elérés a betárcsázós modem szintjére esik vissza. Vissza kellett rakni egy korábbi fw-t a lejátszóra. -
Topikgazda
válasz ArthurShelby #58610 üzenetére
Már nem adnak Cisco-t.
A Cisco csak 8/4 csatornás.
Csak olyan eszközt lehet használni amit a UPC előzetesen regisztrált.
A Cisco-n is lenne Wi-Free és van bridged módba állítási lehetőség.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz ArthurShelby #58610 üzenetére
Cisco modemet nem tudsz kérni, ha sokszor van gond a modemmel Ubee vagy Tc-re lehet kicserélik, nem törvényszerű hogy nyolc ds csatornával ne lenne meg a 240 mert sokhelyen megvan, csak ha nagyon túlterhelt az a node terület akkor előfordulhat, hogy kicsit lelassul, ilyenkor újraindítás segíthet.
Azt tudod csinálni, hogy keresel olyan cisco modemet ami valaha UPC hálózatban működött, hardveraprón szokott lenni. -
Met
nagyúr
Sziasztok!
Hol találom a upc oldalán a hűségszerződés nélküli árakat?
Lejárt a Digi előfizetésem, lemondanám a tv-t 3 hónapra hogy újra tudjam kötni a hűséget de addig kéne valami.
A mindigtv meg nem opció."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
kabelmania27
Topikgazda
Üdv!
Hívd fel a 1221-et lehet már holnap lesz időpont bekötésre.
Csak tévé előfizetésnél hűség nélkül van bekötési díj, analóg bronze csomag mellett jön kb 26digitális csatorna kódolatlanul.
UPC-nél nem szükséges ilyenkor lemondani, mert 1221 lemondás gomb után általában adnak kedvező csomagot amit azonnal betudnak állítani.[ Szerkesztve ]
-
válasz kabelmania27 #58616 üzenetére
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
veterán
Hi Guys.
Van egy Fiber Power 240es netem, wifin komminukál vele 3 tv, 2 tablet, 2 mobil és vezetékesen egy pc. A problemám annyi, hogy pár napja megfigyeltem ha lejátszok wifin keresztül a pcről egy filmet szakadozik a film, Tableten ugyan ez figyelhető meg youtube lejátszásánál. Megakad teker , teker majd egy x idő után folytatja a lejátszást. Olyan mintha nem lenne stabil a net vagy nem tudom annyira nem értek hozzá de korábban ezzel nem volt problémám. A jel erősség megfelelő szóval 5letem sincs mitől lehet. Valaki tudna infót adni , mit próbáljak
3njoy the Lif3
-
kabelmania27
Topikgazda
Üdv!
Wifi beállításoknál kapcsold ki az energiatakarékos wmm-et, ha nem javul válts csatornát, összefoglalóban javasolt program lehet segít..
Modemértékek rendben vannak?[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
#58511 #58512 Köszi.
Tudtommal ez abban az esetben igaz ha már egyszer csatlakoztam egy eszközzel a saját hálózatra. Modem újraindítás után elvileg elfelejti az eszközöket, de egy olyan telefonnal is próbáltam ami még soha nem volt csatlakozva az én wifimhez. Valószínű valami hiba lehet itt nálam, vagy a környéken.
#58619 Modemértékek rendben vannak?
Ez lehetne az aláírásod, akkor nem kellene mindig külön megkérdezni.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
törölt tag
Elvileg a UPC-től kerestek:https://www.telefontudakozo.hu/szam/0615100961
De nem jártak sikerrel, mert nálam így van beállítva a táblagépem, ami egyben a telefonom is.
Gondolom, TV-t meg Telefont esetleg HBO-t akartak ajánlani, de nekem ez mind megvan a Telekomtól Szóval azt hiszem nem vesztettem vele
-
ArthurShelby
addikt
válasz kabelmania27 #58614 üzenetére
Én is erre gondoltam, hogy használtan beszerzek egyet.
A ping azon jobb lenne? Igazából nem fontos, de jobb a tökéletesebb. Kicserélni, regelni hogy tudom a másikat? Arra gondoltam, hogy veszek egyet használtan (ha megéri, jobb a ping...) és ha nem jó visszateszem a cb-t. Az egyelőre fontos lenne, hogy máshol a wi-free-t tudjam használni.
Ehhez kapcsolódva kérdezem, hogy a külső ip címem meg tudom valahogy újítani?Mindegy, hogy melyiket veszem (3208, 3212, vagy a routerként is tudó 3925 (esetleg ez erősebb hardverű lehet, bár nem tudom számít e))?
jelenleg ilyen a ping:
--- google.com ping statistics ---
60 packets transmitted, 60 packets received, 0% packet loss
round-trip min/avg/max = 7.242/8.974/50.839 msA rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz ArthurShelby #58622 üzenetére
Lehet jobb lesz a ping.
Úgy tudsz ipcímet változtatni, hogy a saját routeredben valamelyik eszköz címét klónozod illetve modem-router üzemmód közötti váltásnál is más ipcím lesz. Mivel modem üzemmódban használod 3208 vagy 3212-es tipusok jobbak mert az erős ds értékekkel is elmennek, de ha csak 3925-öst tudsz venni az is jó bridge módban, csak a 10feletti jelszintet annyira nem szereti.
GoodSpeed: Pár hónapja többször is kerestek.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #54715584 #58623 üzenetére
Pl azért, mert ha mások is találkoznak ezzel a számmal, és nem akarnak egyedi ajánlatokat pl olyanok mint én, hogy már kimaxolták a lehetőségeket - a UPC-től csak Internet kell, minden más a Telekomtól -, az ügynököktől már a hideg kirázza őket, azoknak jól jön vagy jöhet?
(#58624) kabelmania27 : Ja, és a UPC Direct is ezen keresztül kerül terjesztésre, tehát azokat is hívhatják akiknél nincs vezetékes szolgáltatásuk.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nos én nem hiszem, hogy a 4062 Ft-os havidíjamat amit a UPC Fiber Power 240-ért fizetek havonta, azt tovább csökkentenék Pláne mert extra kedvezményes, és csak az Internet kell a UPC-től, mert szeptember óta vagyok az ügyfelük, de ezalatt az idő alatt megtapasztaltam azt, hogy amennyiben szolgáltatáskiesés van a hibaelhárítás - hiába jelentem be hétköznap reggel -, az alvállalkozót majd másnap küldik ki mondván akkorra van szabad időpont -, nehézkesebb mint az Invitelnél volt. Mellesleg ha náluk váltanék nagyobb csomagra azon felül, hogy szolgáltatáskiesés esetén - amikor pl nem volt abszolút oszlopról jel - akkor kiesne a TV és a Telefon is. Itthon voltam eleget szidva az Invitel-nél töltött több mint 1 év alatt az ilyen kiesések miatt, szóval az Internet leginkább csak engem érint, a család többi tagjának meg a Telefon és a TV a fontos, az meg zavartalan, erre tökéletes a VDSL2 Bonding technológiával ZTE ZXHN H368N HGW-n keresztül.
(#58627) Crisp Rat: Prémium előfizetésed van, ha zavar rejtsd el a hozzászólásomat.
-
veterán
válasz kabelmania27 #58619 üzenetére
Koszi megnézem. A modem érték alatt mit értesz?
Belepek a 192.168... és itt a modem üzemmód nekem routerra van állítva. Ilyen energia takarékos üzemmódot nem találok a beállításokba. Csatorna pedig 2,4 és 5 ghz is van. Szinte minden eszköz 5 ghz van csak a tvék nem.
[ Szerkesztve ]
3njoy the Lif3
-
veterán
-
veterán
válasz kabelmania27 #58634 üzenetére
Én laikus szemmel a letöltés, feltöltés fülek alatt semmi extrát nem látok, de a hálózati napló már érdekesebb. Ez az error mi lehet? Ez okozhatja a hibát ?
3njoy the Lif3
-
veterán
válasz kabelmania27 #58636 üzenetére
Hát sajna ez nem fog menni fogalmam sincs ezt hogy tudnám megnézni. DE amúgy ez valami korlát mert sokat töltöttem fel ? Es hogy tudom megszüntetni ezt a problémát felhívom őket ? Meg egyáltalán mi az hogy korlátoznak ezt sem értem. Ilyen eddig nem volt.
3njoy the Lif3
-
veterán
válasz kabelmania27 #58638 üzenetére
Csak wifin jelentkezik és igen a falban megy nekem mindenhova a házon belül.
Most így vannak a csatornák.
Hova váltsak csatornát van 2,4 ghz meg 5 ghz is.[ Szerkesztve ]
3njoy the Lif3
-
kabelmania27
Topikgazda
Ha falban megy akkor valahol el van osztva ha sokszor lesz gond a technikus megfogja nézni a csatlakozásokat.
2,4/5 attól függ hogy a kliens gépek melyiket tudják, automata csatorna helyett válassz ki valamelyik csatornát.
Wifit nem garantálják a szolgáltatók ezért csak akkor jelentsd be a problémát ha vezetékesen is jelentkezik, lehet jobban járnál egy saját routerrel. -
veterán
válasz kabelmania27 #58640 üzenetére
Koszi. Most beállítottam másik csatornákat az automatikus helyett. Van saját routerem egy elég korrekt Asus. Akkor ha azt beállítom ezt át kell állítsam modemre itt a beállításában ?
3njoy the Lif3
-
cris78
őstag
A UPC phone alkalmazás megszünt? Vagy csak én keresem rosszul?
Legjobb akciók Kínából: https://www.facebook.com/groups/192131087874217
-
veterán
válasz kabelmania27 #58642 üzenetére
Most hogy átraktam manuálra a csatornákat lekopogom de egyelőre jónak tűnik. Bár nem értem az automata mód miért nem működik megfelelően...
Köszi az eddigi segítséged!![ Szerkesztve ]
3njoy the Lif3
-
senior tag
-
cris78
őstag
Köszönöm mindkettőtöknek!
Remek.... Mondjuk kb akkor használtam csak mikor az ügyfélszolgálatot hívtam. Most hivhatom drágán....Legjobb akciók Kínából: https://www.facebook.com/groups/192131087874217
-
jorden06
senior tag
sziasztok!
kijött ma a technikus a upc-től, bemérte a hálót, majd lefuttatta a tesztet a saját gépén, ahol rezzenéstelenül hozta az 500+ letöltési sebességet a net.
ez alapján elég egyértelmű volt, hogy a gépemmel van gond, hiába a gigabites hálókártya, valami visszafogja. futtattam egy mérést csökkentett módban is, ott a korábbi 200+ érték után 380 körül mértem, de még mindig nem 500... mi lehet, ami visszafogja Win alatt a teljesítményt?
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- BMW topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- NBA és kosárlabda topic
- Felgyorsítaná a futárokat egy okosszemüveggel az Amazon
- iPhone topik
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Íme az új Android Auto!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest