Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • atomchicken

    tag

    Sziasztok,

    Pénteken 7 év Telekomos szolgálat után átváltottam a Vodafone otthoni szolgáltatásaira.
    A bekötés nem ment zökkenőmentesen és a technikus kolléga felkészültsége sem volt a toppon. Elvileg a házban (új építésű) minden lakáshoz be van kötve mindkét szolgáltató, csak valahol át kellene kötni. Na ezt a pontot nem találtuk, pedig egy pár emelet álmennyezeteit, folyosó szekrényeit átnézte/átnéztük. Végső megoldásként a folyosón levő doboztól behúzott egy új koax kábelt a lakás bemenő pontjáig a folyosó álmennyezetén keresztül árkon-bokron, úgy ahogy épp sikerült, mert, hát ugye úgysem látni, ha nincs leszedve az álmennyezet. (A többi vezeték szépen elvezetve, sőt sokszor kábelvezetőben megy.)
    A lakás bemenő pontja előtt a Telekomos kábelt egy csípőfogóval elcsípte majd egy újabb toldással rákötötte az új Vodafonos kábelt. (Pedig egymás mellette 2 gégecső is megy be a folyosóról a kötődobozba, ami már lakáson belül van, simán mehetett volna a másik gégecsőben az új kábel, na de mindegy...)
    A lényeg, hogy a kötődobozon belül volt egy Telekomos MMWO splitter, amit említettem is neki, hogy azt ki kellene venni, de elmondása alapján olyan közel vagyunk a folyosón található Vodafonos kapcsolószekrényhez, hogy az nyugodtan maradhat...
    Bekötötte a saját splitterjét is (TELESTE 3DSS2), összedugta a modemet (Compal CH7465VF), a TV-t, keresett egy kódolt csatornát, berakta a CI+-os mediacardot, majd mondta, hogy pár perc és van TV, majd mielőtt ez befejeződött el is ment.

    Hát egy pár perc múlva tényleg lett adás, csak épp milyen :D
    A hang megakadt, a kép folyamatosan bekockásodott (kódolt és kódolatlan csatornán is).
    Jelszint értékek az alábbiak voltak ekkor:

    Kivettem a Telekomos splittert és egy F toldóval összekötöttem a kábeleket. A TV adás azonnal megjavult, a hang egyszer sem akadt meg és a kép sem kockásodott be azóta.

    A jelszintek és a különböző értékek 2 nap 2 óra futás után az alábbiak:

    Az alábbi kérdésekben kérném a segítségeteket:
    - A jelenlegi jelszintek megfelelőek?
    - A "Pre RS Errors" nagyon magasnak tűnik és van jó pár "Post RS Errors" is. Kell ezek miatt aggódni, lehet ellenük tenni valamit?
    - Több "T3 Timeouts" is történt 2 nap alatt, ez jelenthet gondot?
    - Így, hogy a Telekomos vezeték el lett csípve és ott lett rátoldva a Vodafonos kábel, van egy felesleges F toldás a rendszerben. Ha kell ez a toldás kiiktatható, befolyásolja egy toldás annyira a jelszintet, hogy megérje kiiktatni?

    (2 napos tapasztalat alapján a TV adásokkal nincs probléma, internet sokat nem volt használva hétvégén, de problémát nem érzékeltem. A ping és a jitter mérés során magasabb, mint a Telekomnál volt.)

Új hozzászólás Aktív témák