- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
woodworm
veterán
Utaláskor egyértelműen azonosítod magad a közleménybe beírt új ügyfélszámoddal. A bank elküldi, vodafone fogadja, működik az új rendszer.
Csoportos esetén megváltoztatta a nevét, nem otp-s bank esetén a csoportos azonosítóját, és a régi vagy az új ügyfélszám helyett, egy a régiből módosított hibridet küld. Nem is csodálkozok, hogy egy értelmes banki rendszer visszadobja a kérést. Szerintem egyértelműen a voda a sáros, vagy ne terjesztette volna, hogy nincs semmi tennivaló, vagy rendesen lekommunikálta volna a bankokkal a változásokat.
-
vlevi
nagyúr
1270-et felhívtam, és már mondja is az automata, hogy baj van a csoportos beszedéssel, ezért újra megpróbálják majd levonni. A meglévő beszedéseket nem kell módosítani.
-
pkaresz
őstag
Én egyszer voltam így, az első csoprtos beszedéseknél, hogy kifizettem, majd le is vonták, s
továbbra is levonták, és mindíg túlfizetésem volt.
Úgy tudtam megoldani, hogy a banknál egy hónap kifizetést le kellett állítatni, majd a következőnél vissza.
Tök macera volt, most intézzék ők, megígérték a telefon beszélgetés rögzítve van.
Bár ez lehet mobilszámla volt, s nem UPC.
Régen volt.[ Szerkesztve ]
"Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"
-
catroot
veterán
Nekem már csak az nem világos a csoportos beszedéssel, hogyha én maximalizáltam a beszedhető összeget 10E forintban, akkor gond lesz-e, ha egyszerre terhelnek meg pl. 3db 4800-as számlával...?
"I live in the weak and the wounded, Doc."
-
Kicsirics77
veterán
Sziasztok, most én vagyok a hülye vagy a voda oldala a sz@r?
internet L csomagom van és a feltöltésnél 200 Mbit/s sebességet hoz a csomaginformációknál..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
cocka
veterán
Most akkor tudja valaki, hogy egyáltalán ez a szolgáltatói azonosító használható még bármire is?
A10987278T001
https://www.vodafone.hu/szamlazas/szamlabefizetes
E szerint még igen, az ügyfélszolgálaton az automata ezt meg se említi csak az "otpst" => A11895927
Ez egy 2007-es doksi, csak otps azonosítóval.
https://multimedia.vodafone.hu/pdf/lakossagi/egyeb/csoportos_beszedesi_megbizas.pdf
Ez meg egy 2020-as, a hosszabb, nem otps azonosítóval.
Na ezen igazodj el!
Tehát adódik a kérdés, valaki mondja már meg fixen, hogy nem OTP esetén melyik szolgáltatói azonosítót kell használni a vezetékes ill. a mobilszámlához?
-
Kicsirics77
veterán
válasz Kicsirics77 #122618 üzenetére
voda oldala már megint pontos
plussz a csoportos beszedési megint nem sikerült nekik, és a számlát sem lehet letölteni, jövőre búcsúzok, mostmár megvárom a hűségidő lejártát..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
blakey
titán
válasz kezo0 #122595 üzenetére
Mivel változott a számlafizető azonosító, így értelemszerűen módosítani kell a csoportos beszedési megbízást is. téves info a Voda részéről, hogy nincs teendő csoportos beszedés esetén. Nálam is írták, hogy nincs teendőm, viszont azt is írták, hogy befizetés esetén az új számlafizető azonosítót kell feltűntetni.
#122619 cocka
A beállításnál beírod, hogy Vodafone, akkor automatikusan a A11895927 számot fogja felajánlani, tehát élő szám.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
törölt tag
Hol laksz? Lenne pár YouTube feltöltésem.
-
kezo0
addikt
válasz blakey #122621 üzenetére
Ja, hát ha majd egyértelműen azt mondják, hogy téves infó volt, hogy nincs semmilyen teendőm, akkor, és csak akkor kijavítom. Addig viszont azt tekintem irányadónak, hogy nincs semmilyen teendőm. Értelemszerűen.
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
Okosandroid
tag
Szia! Az utóbbi! Mármint a voda oldala sz@r Nekem is L csomagom van és nekem is 200 Mbit/s van feltöltéshez írva. Alá viszont apróbb betűvel, hogy a garantált ebből 15 Mbit/s.
-
cocka
veterán
válasz blakey #122621 üzenetére
https://www.vodafone.hu/szamlazasi-kisokos
Ezt ugye sikerült elolvasni és sikerült idáig is eljutni:
Csoportos beszedési megbízás esetén nincs teendőd!
Ha nem My Vodafone fiókodon keresztül vagy csoportos beszedési megbízással fizeted be számláidat, a sikeres számlabefizetés érdekében ügyelj rá, hogy ne korábbi ügyfélszámodat, hanem új számlafizető azonosítódat add meg.
Ez meg azért baromság, mert nem teljesen egyértelmű. Honnan kéne azt nekem tudnom egy ilyen szerencsétlen megfogalmazásból, hogy a vagy utáni részre is vonatkozik a nem?
Leszakadt volna a fogalmazó karja ha a vagy után rak egy nemet megint. De mivel így hagyta, úgy értelmezem, ahogy nekem tetszik, csak az nem biztos, hogy összhangban lesz azzal, ahogy a költő gondolta.
téves info a Voda részéről, hogy nincs teendő csoportos beszedés esetén.
Még jó, hogy a 1270-en az automata is ezt mondja be.
A beállításnál beírod, hogy Vodafone, akkor automatikusan a A11895927 számot fogja felajánlani,
Rohadtul bankfüggő. A bankomnál nem is lehet a szolgáltató nevét beírni, csak az azonosítóját. Szóval erről ennyit.
-
cocka
veterán
Na jó. Megadtam egyszerre többet is, aztán majd kisakkozzák, hogy szerintük melyik az érvényes. Ha meg duplán vonnak, az egyiket letiltom és kész.
-
Ledi
aktív tag
Sikerült(?) lemondani a nyaralóban lévő előfizetést.
Az ügyintéző mondta, hogy 1050 forint kötbért kell fizetni és akkor törlik az előfizetést.
Ez jóval kedvezőbb mint a 20 500 forint a semmiért. Így megszabadulok a hűségtől is. Így elfogadtam.A csajszi meg sem próbált ügyfélmegtartó ajánlatot tenni. Majd kb. 5 perc pötyögés után közölte, kész vagyunk. Majd kapok egy végszámlát.
Ami a furcsa, hogy azóta sem jött sem email, de a rendszerben továbbra is látszik az előfizetés. Mintha nem is történt volna semmi. Ennek már 7 órája.
Gondolom a végszámla se fog azonnal elkészülni.Régen amikor megrendeltem egy szolgáltatást azonnal jött email egy csomó melléklettel. Most pedig semmi. Nekem nagyon gyanús ez az egész.
Más tapasztalt hasonlót?
[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
No hát én is jelentkezem a korábban már vázolt helyzetekkel:
-egyben volt a vezetékes és mobil nem ment... amikor már én vetettem szét, már működött...
-ma jött SMS és EMAIL is, hogy kész a számla... letölteni az aktuális kimutatását nem tudtam, a múlt havit tudtam... újból szembesültem vele, hogy furi. (mégis csak jó volt az SMS-es, emailcsatolmányos...)
-Mondom megnézem a bankszámlám: Júni óta nem volt csoportos beszedési megbízás teljesítés...Öröm bódottá +1.
[ Szerkesztve ]
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Gyzmo
csendes tag
válasz cocka #122625 üzenetére
Tegnap telefonon beszéltem a Vodafone ügyfélszolgálattal, ahol a csoportos beszedéssel kapcsolatosan közölték, hogy 10 napon belül fogják levonni a számla összegét, illetve az ügyintéző tájékoztatása szerint semmit sem szabad módosítani a csoportos beszedéssel kapcsolatos megbízáson.
-
blakey
titán
válasz Gyzmo #122629 üzenetére
Ha nem módosítod az ügyfélazonosítót, akkor hogyan fogja a bank engedélyezni az új ügyfélazonosítóval ellátott kérelmet? Csak, mint érdekesség, kérdezem, ugyanis a csoportos beszedésnél is kéri a Vodafone, hogy az azonosítót változtassuk meg (persze, olyat is ír, hogy nincs teendő), azaz új megbízás kell, de pár nap múlva okosabbak leszünk.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
LouiS22
veterán
A mai mindent azonnal akarok/történjen világában furcsának hathat, de ha visszaemlékszel, akkor a kártyás számlafizetést is csak x nap múlva látod a webes felületen könyveltnek. Itt is hasonló lehet: igény rögzítve, valaki valahol ellenjegyez és elindul a folyamat. A mérvadó az a dátum lesz, amikor te jelezted és rögzítették.
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
MadMancs
veterán
válasz LouiS22 #122631 üzenetére
Átállás óta (mobil 1 éve, vezetékes mostani átállás) kártyás fizetés azonnal könyvelve van amint befizeted. Már nem Marika néni pötyögi végig egyesével hanem a rendszer.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
blakey
titán
válasz woodworm #122633 üzenetére
Itt
Illetve a levélben amit küldtek, ott is tesznek utalást, hogy az új azonosítót használd (tudom később írják, hogy nincs teendő):
-
vlevi
nagyúr
válasz blakey #122634 üzenetére
A számlázási kisokos ( [link] ) végén külön kiemelik, hogy csoportos beszedés esetén nincs teendő.
A 1270-et felhívva, azt is azonnal elmondja az automata, hogy a hibás csoportos beszedési megbízás teljesítás az ő saruk, ebből semmilyen késedelmes teljesítés hátralék, kötbér, ... téged nem terhelhet.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Velem ne is, egymás között vesézzétek. Ha nem fiókon keresztül fizetsz akkor nem kell változtatni, mert automatikus a beazonosítás, csoportos beszedés esetén nem az. Tehát: "Ha nem My Vodafone fiókodon keresztül vagy csoportos beszedési megbízással fizeted be számláidat, sikeres számlabefizetés érdekében ügyelj rá,…", azaz egyéb (nem My Vodafone fiókodon keresztül) fizetési mód vagy csop. beszedés esetében kelleni fog. A "nem" már nem vonatkozik a csop. beszedésre.
Csak akkor fog változtatás nélkül működni a csoportos beszedés, ha a Vodafone valamilyen módon összeköti a régi és az új azonosítót és ezt jóvá is hagyatja a bankkal, addig amíg ez nem történik meg (ha egyáltalán tesznek ilyen lépést), a csoportos beszedés nem fog működni csak ha az új azonosítót használod és valljuk be, hogy ez így a logikus, a te közbenjárásod nélkül ne legyen egyoldalú a változtatás ami a te számládat terheli. Azért beba@szna ha csak úgy egyik napról a másikra az engedélyem nélkül tovább él a levonás ami már egy másik azonosítóval történik.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz vlevi #122637 üzenetére
Értem, tudom, hogy én vagyok az aki nem érti, mégis…, illetve tudom, hogy hol írták azt, hogy nincs teendő, de az téves.
Egyébként ebbe a hibába estem bele én is, ugyanis ezt olvastam és nem foglalkoztam vele, illetve egy rossz dátumot jegyeztem meg, mert most lett volna 1-2 banki módosításom és itt elkéstem a módosítással, de én már adtam új megbízást. Amúgy én egyáltalán nem parázok, biztos nem hibáztam, viszont az azonosító módosítása és új megbízás indítása teljesen egyszerű és logikus lépés egy új azonosító esetében, de ha a Voda valóban úgy oldaná meg, hogy a régi és az új azonosító "egyesíti", akkor oké, de tény, hogy ha az össz tájékoztatást nézzük, akkor zavar kelthet, külön-külön, a mondatok egyértelműek.
[ Szerkesztve ]
-
BenceShearer
aktív tag
Sziasztok!
Egy Synology nas-t szeretnék OpenVPN-nel elérni.
Probléma:
Mobilnettel laptopról bárhonnan tökéletesen elérem, de ha az otthoni UPC/Vodafone wifi hálózatról akarok belépni rá a laptopról, akkor nem csatlakozik. Mi a hiba? A kliens oldalon kell valamit a Voda routeren mókolni?(Kliens oldalon ip4 mód lett aktiválva plex miatt, az tökéletes port átirányítással.)
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
válasz blakey #122638 üzenetére
azaz egyéb (nem My Vodafone fiókodon keresztül) fizetési mód vagy csop. beszedés esetében kelleni fog. A "nem" már nem vonatkozik a csop. beszedésre.
Na ezt mondom.
Idézek magamtól:
Leszakadt volna a fogalmazó karja ha a vagy után rak egy nemet megint. De mivel így hagyta, úgy értelmezem, ahogy nekem tetszik, csak az nem biztos, hogy összhangban lesz azzal, ahogy a költő gondolta.
Tehát szerinted az a "nem" nem vonatkozik a csoportos beszedésre, mások szerint meg igen. Kinek van igaza?
Azt csak a szöveg írója tudhatja biztosan vagy még ő se.
Tanulság a vodkafonnak: Érhetően kellett volna fogalmazni.
-
vlevi
nagyúr
válasz cocka #122641 üzenetére
Semmi baj nem lenne a fogalmazással, ha működne
Mindenesetre vagy egy szövegrész, ahol kerekperec kijelentették, hogy NINCS teendő.
Utolsó mondat :
Sőt, a 1270-en az automata is mondja, hogy NE módosíts a csoportos beszedésen, mert akkor végképp nem fog sikerülni.
Ezzel talán tényleg lezárhatjuk pár napra a dolgot, és várjuk, hogy meg tudják-e oldani.
-
Ledi
aktív tag
válasz LouiS22 #122631 üzenetére
Félreértesz. Én csak egy megerősítő emailt vártam, hogy lemondását rögzítettük. Vagy valami ilyesmi. De ezek szerint a Vodánál ez nem szokás.
Érdekes, hogy hazahoztam a kártyát és a boxot és a kártya az itthoni tévébe bedugva simán dekódolja a Comfort csomag csatornáit, nem problémázott, hogy teljesen más a hál. azonosító.
-
cof
veterán
...hazahoztam a kártyát és a boxot és a kártya az itthoni tévébe bedugva simán dekódolja a Comfort csomag csatornáit...
Az nem jó mert akkor még él az előfizetés. Én még amikor az UPC-t mondtam le személyesen, mire hazaértem már az ügyfélkapura sem tudtam belépni. Igaz az még 2020 őszén volt és vittem is magammal a cuccaikat, modem, BOX.
De ha kimondták, hogy akkor 09.06-tól megszűnik a szerződés akkor már nem szabadna mennie a kártyának sem. Szerintem hívd őket újra, de legegyszerűbb személyesen elintézni, az a tuti.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
Ledi
aktív tag
Köszi!
Ezért gyanús nekem is az egész. Csak azt nem tudom mit csinált az ügyintéző. Nagyon kezdőnek tűnt. Meg az 1050 forintos kötbér is. Nem tudom, hogy számol a Voda a hűség felmondásánál. Mivel a szerződés idén júniusban indult újra.
Holnap arra fele lesz dolgom akkor úgyis viszem a cuccokat és letisztázom a dolgot.
-
kokii
tag
Másnak is xarozik a csodálatos VodafoneTV? Tegnap még ment, ma egy ~"maximális eszközszám elérve" üzenet után zárolt fiók (MA104), jelszóváltoztatás nem segít. (eszközöket meg nem tudok kezelni, mert nincs boxom és ahogy nézem kb már csak úgy lehet.. )
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest