Hirdetés
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Roidmi EVA - felmossa nélküled a padlót
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
cappa72
nagyúr
betiltják a politikai reklámokat a Facebookon
Én ennek örülök.
Annak is örülnék, ha ez a szél elérne a nyúltúbhoz is.
Jól viselem a reklámokat, de a politikai az más sok(k).Eladó 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k
-
Louro
őstag
És ezt hogyan akarják szűrni? Pl egy Megafon szintű gépezetre mit mondanak? Hisz szócsőve a kormánynak.
Ezzel max annak tesznek keresztbe, aki nincs a hatalmon.
Mess with the best / Die like the rest
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Adná az ég, hogy betiltsák őket.
Remélem ez a facebookos megafon végét is jelentené...
Mondjuk elmorzsolnék pár könnycseppet a ráköltött közpénz miatt...
cappa72: ott legalább a RED előfizuval kizárhatod az összes reklámot. FB-nál 1-2 havonta újra és újra feljöttek azok, amikből nem kértem többet.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Kasya
nagyúr
Eloszor is, remek. Nem fog hianyozni (sot, tiltsanak be minden reklamot!!4!4)
Masodszor, miert van az, hogy barmilyen hior jon le a Metarol, abban csak szelsoseges valaszlepesek szerepelnek a vallalattol. Ott senki se torekszik a kozos egyuttmukodesre?
Vegul, az hogy "szerintuk" valami nem politikai hirdetes, siman megkerulik majd a rendszert és burkolt politikai hirdetesek lesznek fent (de megprobalni tuti megfogjak). -
palacsa
senior tag
Ezt EU-s szinten kellene amúgy is tiltani.
A megafostos srácokat leveri a víz.[ Szerkesztve ]
-
-
És az antibaxxter, ruszkiimádó, laposföldes, egyéb módon kártékony valósághajlító csoportokat, "szabadúszó" (napersze...) propagandisták "magán" profiljait mikor fogják kipakolni?
[ Szerkesztve ]
Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.
-
Necroman_Mk2
senior tag
Vagyis ha jól értelemezem a cikkben írtakat, akkor nem "betiltják", hanem a Meta dönt(het) úgy, hogy betiltja a politikai reklámokat, mert védeni akarják a saját és fizetőik adatait?
#1 cappa72 A cikk első mondata alapján ez a YT-t is érinteni fogja. Kérdés, hogy ők mit választanak: a transzparenciát (vagyis tudni lehet nyilvánosan, hogy pl. mennyit költött a kormány a sorosozásra) vagy a fentihez hasonló tiltást.
#9 t72killer Ez túl nagy munkaköltség lenne nekik...
[ Szerkesztve ]
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
Steven
addikt
Végre egy értelmes ötlet! Abba maradna a nép hülyítés minden oldalról!
Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
Gargouille
őstag
"betiltják a politikai reklámokat a Facebookon"
Magát a politikát is betilthatnák (a Facebookon kívül is), lehet mindannyian jobban járnánk.Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
Yeffy
veterán
kezdetnek nem rossz, utana johet a tobbi, amit fentebb vazoltak kommentelok.
Big girls ride harder. || Kondi powaa'! ヅ
-
lócitrom
őstag
na, még a végén a nép gyermekének minionjai is halandókká válnának végre a platformon és nem adna az államkincstár tovább nekik erőt és mindent lebíró akaratot.
„the cake is a lie” - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 fordítás: https://bit.ly/miband5hu - mi band 6 fordítás: https://bit.ly/miband6hu
-
-
Rowon
őstag
Embert külső alapján nem szabad megítélni, pedig maradjunk annyiban, hogy mindenki ezt teszi. A nők hamarabb szavaznak egy jóképű politikusra, még ha az ipse egy erkölcsi fertő is. No, de a mondanivalóm lényege... Ezen a képen pont úgy néz a kamerába, mint egy alattomos kis g
ci. Sok szerencsét mindenkinek, aki maradt az oldalán.
"Azért vagyunk emberek, mert a csillagokat bámuljuk, vagy azért bámuljuk a csillagokat, mert emberek vagyunk?"
-
Louro
őstag
Patrióta ott van, de kb vicc kategória. Az nem az ő platformjuk. Mivel a nyuggerek a célközönség, így a FB a legjobb hely számukra. A rajongóik nagyon kis része van a youtube-on.
De gyanítom, hogy egyéni szinten nem tudják szűrni a politikát. Hisz, ha azt mondják a se@@dugasz fososok, hogy csak a béke, mi tudjuk, hogy propaganda. De a FB mi alapján titulálja politikai hirdetésnek?
-
Louro
őstag
A FB-t sokszor temették már. Mégis elég sok pénzt tolnak bele propagandára. Elég nagy a felhasználói bázis. Na meg attól, hogy a platform tartalma milyen, közösségépítésre nem rossz platform. Vannak értelmes közösségek szinte mindenki számára. Persze lehet mondani, hogy máshol is vannak, de a lényeg, hogy vannak a FB-on is.
-
BE4GLE
aktív tag
Lehet szövegelni, hogy "brüsszel így, brüsszel úgy", de azért lássuk be, hogy ilyenkor megmutatkozik az EU előnyösebb oldala.
Redmi Note 9 Pro
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
szupermacs #24 üzenetére
Ez a hozzáállás nem segít.
Mintha lenne választásom, mikor az egész baráti köröm ott van fent... (igen, a tiktokhoz meg társaihoz már öregek vagyunk) Meg manapság egy rakás dolog ott van meghirdetve, gyakran csak ott... Nem, jó pár évig nem regisztráltam be én sem, de nem tudom megfordítani a passzátszélt...
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Rowon
őstag
válasz
szupermacs #28 üzenetére
Sad, but true...
"Azért vagyunk emberek, mert a csillagokat bámuljuk, vagy azért bámuljuk a csillagokat, mert emberek vagyunk?"
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
szupermacs #28 üzenetére
Többen már külföldön élnek, ritkán tudunk összefutni... Persze használunk mást is, pl. discordot dumálni, de ez praktikus.
A lényeg csak annyi, hogy ne a mi hibánk legyen az, hogy fizetett politikai trollok és úgy általában hülyék vannak a facebookon... Az internet nagy hibája, hogy mindenkit beengednek rá.
-
Green69
csendes tag
Egyetértek, de sajnos pont fordítva fog elsülni (legalábbis nálunk).
A kormány nem "politikai reklámot" tol a képernyőnkbe, hanem "közérdekű információt".
Ezért is fizethetik az ország pénzéből...
Viszont ugyanezt egyetlen ellenzéki párt sem tudja megtenni, mert az már "politikai reklám", még akkor is, ha pl. arról szól, hogy takarékoskodj az ivóvízzel. -
k-adi
nagyúr
válasz
szupermacs #28 üzenetére
sok eset van rá, amikor tényleg csak ott vannak fent
de amúgy insta, tiktok jobb lenne?
vagy mi szerinted a "jó" választás? (a csak-chat appokon kívül ami egy sms 2.0 lényegében)
-
doooo
addikt
Az így is megy. Most is fog majd ezerrel menni. Pont azok a politikai elemek a legfüggőbbek az ilyen közösségi médiáktól, amik törölve lennének egy ilyen, t72killer által vázolt "akció" után.
Vagyis ha a profilok maradnak, de a politikai reklámok eltűnnek, akkor is ők sírnak majd a leghangosabban (szóval ilyen erővel törölni is lehet őket, egy az egyben; nem lenne különbség a hisztiben).[ Szerkesztve ]
-
8th
addikt
Kizárt. Ezt tuti nem lépik meg. Napi szinten nyomkodom ki a fizetett hirdetésként újra meg újra felbukkanó 1-2% körüli támogatottságú ellenzéki megélhetési nyomorultakat. A saját szavazóik se kíváncsiak rájuk nemhogy én mégis újra meg újra a pofámba tolja a fosbúk hirdetésként ha akarom ha nem.
-
szupermacs
veterán
Van, akivel Xbox appon, van akivel discordon, van akivel viberen, van akivel meg signalon tartom a kapcsolatot. És vannak az sms és hívás only ismerősök. Kurva nehéz szülés volt elhagyni a facebookot az ismerősök miatt, de akivel annyira jóban vagyok azokkal máshol is sikerült felvenni a kapcsolatot. Aki meg nem, azzal nem foglalkozom.
Évek óta csak itt látok politikai sérülteket ha kiszabadulnak a poltopicból, szerencsére máshol már nem kell olvasnom a hírek/hirdetések alatti vergődéseket és propagandákat. A közösségi oldal csak megosztja az embereket és hergeli őket.
-
A fenébe. El fognak tűnni a Brüsszeli szankciós reklámok?
Mélységesen szomorú leszek.
A megbízhatatlanság jelen korunk egyik legnagyobb erénytelensége.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ezt egyébként hogy csinálod? Hozzám szinte csak kormánypárti reklámok jutnak el, elvétve hoz ellenzékit. Ráadásul hiába tiltom a kormánypártiakat, jönnek újra és újra.
Főleg a választási kampányban volt nagyon brutális, az egész fideszt megismertem mert mindegyik politikusa nyomta a közpénzt a hirdetésekbe, nem csak a szokásos megafonos arcok jöttek. Mindegyik mögött másik támogató szervezetet írt az FB, így nem lehetett őket egyszerre tiltani.
A kampány alatt írtam az FB supportnak, hogy pénzt is fizetnék érte, hogy ne lássak több fideszes propagandát. Nem jött válasz...
Szerencsére most valahogy megértette az FB nálam, és ma még nem hozott pol. hirdetést. De haverom épp most panaszkodott, hogy ma tele lett megafonos meg kormánypropagandával a facebookja... Mondtam is neki, hogy legalább valami működik az országban, ezért érdemes nem elkerülni az adózást, így jó helyre kerül a közpénz.
-
Sanya
nagyúr
Semmi nem változik majd.
reklám nem lesz, de az összes politikai újság (értsd: ami nem speciálisan horgászattal, főzéssel, bármivel, hanem a napi hírműsorral foglalkozik) megosztásai ott lesznek, bérkommentelők agyatlan hozzászólásaival együtt.A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
k-adi
nagyúr
válasz
szupermacs #37 üzenetére
Szerintem ez így nem hatékony. 6-7 féle appot tartani 1-1 ismerősért... na persze. Meg ezeken nem látod a tevékenységeket, azért én örülök ha látok 1-1 képet is az életükből. Persze kérhetném, hogy küldjék el privátban (nyilván a legjobbak ott érkeznek) de azért szerintem érthető mire célzok
A másik dolog meg a hobby csoportok, meg a tematikus szakmai csoportok, sokat segítenek (pl lakberendezős, IT, stb)
jó nyilván ezt is meg lehet oldani és erre is van külön discord meg nem tudom milyen appok még -
Louro
őstag
válasz
szupermacs #37 üzenetére
Elnézést, tényleg nem kötekedés a cél, de vagy adott egy platform, amin keresztül minden ismerősöd elérheted vagy telepítesz 10+ alkalmazást, hogy tarthasd a kapcsolatot? Persze a centralizáltság nem a legelőnyösebb, de a kényelem oltárás van, hogy feláldozunk dolgokat.
Amíg vissza nem integrálják az üzenetküldőt a Facebook-ba, addig igazából elég csak a Messengert telepíteni. Utána lesz kissé nehezebb, amikor rá leszel kényszerítve a fő appra.
Ráadásul a politika kikerülhető. Bejelölöd, hogy maláj vagy és a magyar reklámok elkerülhetnek. Ha van vpn-ed, akkor szintén el tudod kerülni. Azok az ismerősök, akik politizálnak, azok "némíthatóak" számodra. Így megmarad, mint ismerős, csak nem látod a véleménynyilvánításait.
A Facebook mellett most próbálkozik a magyar kormány a Youtube bevételével, de harmatgyenge a kis balerino vergődése. TikTok szintén kezd fertő lenni. Szóval, ami népszerű és ahogy nő a platform, úgy fogják bekóstolni a propagandagépezetből.
Új hozzászólás Aktív témák
it A jelentések szerint a Meta vezetése fontolgatja, hogy az új törvények betartása érdekében inkább száműz minden politikai hirdetést a Facebookról és az Instagramról az EU-ban.
Állásajánlatok
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest