- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
donmackó
addikt
válasz Stefi_dzsi #15479 üzenetére
Megpróbálhatnád közvetlen a szolgáltatói eszközről hogy szakad-e. Ha nem akkor egy MAC klónozás segíthet. Ha igen, akkor meg telefonálhatsz a szolgáltatódnak hogy nem mindig kapod meg a PADO csomagokat. Ez pedig a szolgáltató sara, mert a router küld egy PADI csomagot a DIGI felé, hogy megtudja a csatlakozáshoz szükséges MAC címét a szolgáltató eszközének. A PADO lenne az, ami a szolgáltatótól jön vissza, és az tartalmazza az adatokat. Ezért dob le, mert nem kapja meg és nem tudja hova csatlakozzon. Legalábbis én így tudom a pppoe kapcsolat felépülését.
Szerk: Még eszembe jutott hogy esetlegesen lehet az MTU értékkel játszani 1492-1500 között, vagy az éberentartási időt (keepalive) megnövelni. de ez csak a probléma kerülgetése.
[ Szerkesztve ]
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
donmackó
addikt
-
donmackó
addikt
válasz dredjudge84 #15496 üzenetére
Amennyibe kerül egy normális kétmagos router, abból már veszel egy használt 1-2 lemezes nas-t is.
-
donmackó
addikt
Ha eddig működött, akkor most kezdtek natolni. Lehet hogy elfogyott a környéken a publikus ipv4. Esetleg ha van némi vállalkozó kedved, kérj ipv6 címet (abból van gazdagon), csak ahhoz olyan dyndns szolgáltató kell aki támogatja, és némi utána olvasás sem árt.
-
donmackó
addikt
válasz Pttypang #15569 üzenetére
Elvileg a 192.168.0.66-os címen fogja keresni tftp-n a wdr3600v1_tp_recovery.bin fájlt. Ezt kell megosztani egy tftp szerverrel. Ha megtalálod a packet-tet, akkor írj és leírom hogy kell feltenni.Most nézem hogy ez 1.3-as, azon nincs tftp csak ha pepe-féle u-boot van rajta.
[ Szerkesztve ]
-
donmackó
addikt
válasz Indiant #15573 üzenetére
Igen, a sysupgrade verziós telepítő kell, és ne tartsd meg a beállításokat. Ha csak alap dolgokra kell, akkor érdemesebb a Gargoyle fw. De az alp openwrt-s cc alá fel lehet tenni suste mentéseit, de akkor érdemes extroot-ot csinálni. Azért az az ajánlott (legalábbis az egyik) mert rengeteg dolgot meg lehet alapból csinálni rajta.
-
donmackó
addikt
válasz Indiant #15575 üzenetére
Van hozzá Fast-Path-es Lede verzió is ha annyira kell a sebesség. Itt írnak róla hogy mi is ez -> Qualcomm Fast Path For LEDE
Gyakorlatilag egy egyedi nat megoldás a Lede alá.Ezt csak így itt hagyom ;)
-
donmackó
addikt
válasz tomazin #15630 üzenetére
Igen érinti, és még pár másik modell-t is -> Itt van egy lista.
Gargoyle-hoz már kiadták a javított verzió-t -> gargoyle-ispy 2017-October-17 22:47 - Krack FIX
Nem tudom hogy suste vagy vargalex készít-e javított verziót.
[ Szerkesztve ]
-
donmackó
addikt
Konkrétan nem írják, csak hogy a következő hetekben várható az érintett eszközökre a frissítés -> CERT Vulnerability Notes Database
Bár a TP-Link nem jelöli hivatalosan a 3600-at sérülékenynek, a korábban linkelt oldalon látszik hogy mégis az.
-
donmackó
addikt
Átlag Jóskát amúgy sem valószínű hogy törni fogják, ezért szerintem felesleges is aggódni. Én is 3 tp-linket használok (2db 3600 + 720n mindegyiken wpa2), mégis csak a fő 3600-at (gargoyle) frissítettem, mert egyéb bugot is javítottak benne. Ja és amég el nem felejtem, ott a sok szolgáltatói hgw (upc t-home stb.). Ott sem valószínű hogy annyira megfogják erőltetni magukat hogy javítsanak valamit is (a upc még az intel puma6-os hibát sem hajlandó elismerni).
-
donmackó
addikt
válasz Intruder2k5 #15641 üzenetére
A #15636-os hsz-ben lévő oldalon van tool is a tp-linkekhez. Én kipróbáltam a 720N-en, annál működik. A 3600-nál nem teszteltem, azokon openwrt van. Elvileg ez csak gyári fw -nél működőképes.
-
donmackó
addikt
válasz Optika01 #15651 üzenetére
A kapcsolódó kliensben milyen wifi van? Véletlenül nem N lite, csak mert a sebesség szerint igen. Illetve a wifi eléggé környezet függő is. A lan portokat meg megnézhetnéd másik eszközzel is (másik laptop vagy pc), vagy a lan kábel hiba sem kizárt.
-
donmackó
addikt
válasz Optika01 #15653 üzenetére
Akkor próbálkozz 5 GHz-en hátha jobb lesz a kapcsolat. A wifi tényleg eléggé környezet függő (rengeteg lehet a zavaró tényező). Lan-ra pedig megnézhetnéd hogy kapnak-e egyáltalán belső ip-t (192.168.xx.xx) az eszközök.
Szerk.: Openwrt/LEDE vagy gyári fw?
[ Szerkesztve ]
-
donmackó
addikt
-
donmackó
addikt
válasz baandii #15674 üzenetére
Mint írtam, a munkacsoport egyezik?
Ha meg valamiért nem ismeri fel lehet hogy ki van kapcsolva az smbv1-2 a windowsban. Egyszerűbb lesz neked ha felveszed hálózati meghajtóként. Ehhez itt van suste tollából a leírás:
Windows intézőben:
-a címsorban az "Ez a a gép" helyett beírjuk router címét így: "\\192.168.1.1", majd enter megnyomása után megjelennek a megosztott mappák.
-a mappákon jobb gombos menüvel felcsatoljuk a kiválasztott mappát hálózati meghajtónak.TotalCommanderben: a Hálózat/hálózati kapcsolat -nál felcsatolhatjuk a windows-ba, mint külső meghajtót:
-Meghajtó betüjelet kiválasztjuk amit szeretnénk.
-Mappa: "\\192.168.1.1\XXX" (A per jel= "\", és nem= "/"!!!).
-XXX = Luci/Szolgáltatások/Hálózati megosztások/Megosztott könyvtárak/"Név" alatt ami van. (TplinkSMB, share, stb)Ezt csak így itt hagyom ;)
-
donmackó
addikt
válasz baandii #15682 üzenetére
Nézd meg a linkeket/elérési címeket. Az egyikben 2x van a /share:
TC-n:\\TPLINKWDRxx00\share\mnt\share\download\
még a lejátszón így van: \mnt\share\download\Írd elé még egyszer a /share-t és jó lesz. Ez az automount hülyesége hogy beteszi a /share alá a meghajtót.
-
donmackó
addikt
válasz dredjudge84 #15711 üzenetére
Ha csak 500/200 a cél, akkor mehet a Fast Path LEDE is -> gwlim/Fast-Path-LEDE-OpenWRT
Ismerősnél 8XX Mbit/s körül volt a vége gigabites digi hálón.Ezt csak így itt hagyom ;)
-
donmackó
addikt
válasz dredjudge84 #15714 üzenetére
A suste web felület (9092-9093) megy lede alatt is.
szerk: Extroot használata ajánlott, mert lede alatt hamar elfogy a flash.
[ Szerkesztve ]
-
donmackó
addikt
válasz Csuklósbusz #16318 üzenetére
Én a helyedben ránéznék failsafe-ben, hogy milyen prompt-ot ír ki. A root@tp-link a tp-link gyári, a root@openwrt az openwrt firm-et jelenti. Ha megtudod hogy melyik van rajta már mehet is fel tftp-s módszerrel a megfelelő firmware.
-
donmackó
addikt
válasz katona.jozsi #16654 üzenetére
Igen ennyit bír. Csak switch módban fogja át inni a gigabitet, vagy gyári fw-rel olyan 8-900 körül hw nat-tal. Nem tudom hogy az újabb openwrt-vel mennyi lehet, csak hogy a gwlim féle fast path lede alatt 700 körül volt a max, 720 MHz-re húzott cpu-val.
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- Autós topik
- Külpolitika
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Sorozatok
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest