Hirdetés
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 20 Pro - megkésve bár, de törve nem
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Tőzsde és gazdaság:
Hasznos információk az összefoglalóban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sisco2
tag
válasz Oppenheimer #7653 üzenetére
De hát nem az a mondás hogy a BTC -nek nincs értéke, nem termel nyereséget sem mint egy rv. és hamarosan vége a piramis játéknak összezuhan?
-
attiati
veterán
válasz Oppenheimer #7724 üzenetére
Egy 40 fős faluban 10 fő birtokolja a lóvé 58%-át.
Egy 500 fős faluban 10 fő birtokolja a lóvé 34%-át.
Hol nagyobb a koncentráció vajon?CFA-s portfólió manager erre dobott egy elemzést... Nehéz szavakat találni.
Ezek az indexek kreált értékek. Teljes gazdaságot lefedő össz. vállalati kapitalizációt kellene nézni. Függetlenül attól, hogy be van e vezetve tőzsdére. Majd ahhoz viszonyítani a top felső részt. De százalékosan, nem abszolút értékben!
Amúgy a hiszti része tényleg nem indokolt. Egyszerűen korszakváltás van.
1900-ban mekkora volt az autóipar súlya az indexekben és 1950-ben... kb ugyanaz.[ Szerkesztve ]
-
Nite
őstag
válasz Oppenheimer #7746 üzenetére
valószínű, hogy rosszul értem, vagy inkább nem fér a fejembe, hogy mitől számít az első példád bármilyen emelkedésnek is, ha összességében mínuszban vagyunk, és most nem a szupergazdagokra gondolok, nekik lehet, hogy valóban emelkedett és húzzák felfelé a statisztikát...
a konkrét bérekkel nem is foglalkoznék, azt tökéletesen értem, a %-os "növekedés" ténye idegesít, persze felfogtam, hogy azt kell nézni, hogy mihez képest, de ezt sikerként eladni a sajtóban kb. bűn!
a második kb. szintén ugyanez, decemberre meglesz a reálbér emelkedés 2023 decemberhez képest, rendben, de attól még mindig mínuszban van összességében, ha jól értem?
Paid my dues!
-
Ixion77
Topikgazda
válasz Oppenheimer #7795 üzenetére
Jovő = ismeretlen, a tőzsde az aktuális hangulatot árazza.
A BTC a tökéletes példa erre."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
veterán
válasz Oppenheimer #7813 üzenetére
Nade. A győri Audi egy cost center, ott a hozzáadott érték a melósok fizetése, meg az az elszámoló ár, amit a cég oda allokált (motor értéke - azt alkotó alkatrészek költsége). Tényleges bevétel ott nem realizálódik, mert nem adnak el ott a végfelhasználónak semmit. Persze az ipari termelés jelent valamit, bár fingom sincs, hogy pontosan mit. Lehet, hogy volumenben több értelme lenne számolni, mint értéken.
[ Szerkesztve ]
-
User_2
tag
válasz Oppenheimer #7813 üzenetére
ha ez valóban így van, mármint a bevételhez kapcsolódó költségek nem számítanak bele a DAX40
bevételeibeeredményébe,
és a DAX40 bevételeinek csak 18% a belföldi, azaz német,
akkor az azt is jelenti, hogy a DAX40 82%-ban egy kereskedőház, bármiféle országspecifikus jellemző nélkül. bejön-kimegy-átmegy rajta a költség is a bevétel is.
így a DAX40-ben a DAX lehetne egy bármilyen random karaktersorozat, nemsok köze van a német gazdasági állapotokhoz.
vagy megint belenéztem egy kaleidoszkópba[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Oppenheimer #7815 üzenetére
Egyetértek.
Szerintem a zavart az okozza itt is, hogy elhangzott az árbevétel szó (valamelyik kommentben). Szerintem az ipari termelés indikátor nem ebből az irányból közelít, hanem a termelés felől. Most ennek az elszámolása talán lényegtelen is, a nem Németországban termelt eszközöket nyilván nem oda számolják.
-
Ixion77
Topikgazda
válasz Oppenheimer #7851 üzenetére
??
Én most sem hiszem hogy ennyit ér. Szerintem AI hype.
Az én véleményem az, hogy ma már az árfolyamoknak nem sok köze van a fundamentumokhoz vagy a gazdaságok állapotához.Ha most egy cég kijönne egy forradalmi technológiával mondjuk a műtrágyagyártás területén, simán lehet az árfolyama alig változna. Ha egy év alatt duplájára nőne a bevétele, lehet hogy az árfolyama csak 20%-kal nőne. Aztán ha valamiért hirtelen "a mezőgazdaság a legfontosabb, mert mindenkinek kell ennie" hype alakulna ki, akkor meg pár hónap alatt felmehetne az árfolyama a tízszeresére, mert csak. Aztán némi korrekció után még háromszorozna, szintén mert csak. A fundamentumai alapján teljesen kizárt lenne hogy meg tudd jósolni hogy hol lenne a rally csúcsa.
(És persze jelen fórumban lennének egyesek, akik ötszörös árnál beszállva magas lóról osztanák az észt, hogy "de hát még mindig nem fogtátok fel hogy ez a jövő, és nemsokára ez lesz a világ legértékesebb cége?!")
[ Szerkesztve ]
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
TCr
veterán
válasz Oppenheimer #7857 üzenetére
Engem meg az aggaszt (nem is kicsit), hogy mekkorát fog borítani a munkanélküliségen.
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
félisten
-
Ixion77
Topikgazda
válasz Oppenheimer #7857 üzenetére
Egyetértek.
Haladunk a sci-fi utópiák felé:
1, Néhány cég akkora hatalomra tesz szert hogy kvázi átveszik az irányítást az államoktól
2, Az emberiség kitermeli az evolúció következő szintjét, az intelligens gépeket."csak a ChatGPT megjeleneseig volt open"
Sajnos rég túlvagyunk azon a szinten, amikor az open source életképes volt egyáltalán, azaz megfelelően sok lelkes programozó kellett csak egy korszakalkotó alkalmazás kifejlesztéséhez. Ahogy ma már nem tud a Gimp az Adobe PS valós konkurenciája lenni, ugyanúgy hamarosan nem fog tudni a Linux sem a Windows konkurenciája lenni. Egy Google Maps színvonalú térképi alkalmazást sem fog tudni az open közösség soha összehozni. Ahhoz ugyanis nem elég a sok jó programozó, hanem kell rengeteg adat, kiszolgáló struktúra, adatkapcsolati megállapodások, lobbi, és egyebek is.
Az egyik megoldás lehetne, hogy a trösztellenes szabályokat végre komolyan vennék, és például a mag7 cégeket szanaszét vágnák. De ezt nem lehet, mert a hatékonyságuk csökkenne, ezáltal egyrészt a GDP növekedés üteme is, másrészt átadnák vele a vezető szerepet a hasonló méretű kínai cégeknek.
A másik megoldás a felhasználói bojkott. Ez viszont teljesen nyilvánvalóan nem fog megtörténni, mert az emberek erősen túlnyomó többsége inkább meghal, minthogy feladja a pillanatnyilag érzékelt kényelmet vagy szórakozást.
-
PredatorZoli
senior tag
válasz Oppenheimer #7931 üzenetére
Szerintem ezt a szót rosszul használjátok.
Attól hogy egy szak elvégzése nagyobb mértékben kompetencia alaplú és kisebb mértékben lexikális tudás megszerzésé irányul, még nem lesz büfészak csak azért mert egy jó képességűnek nem annyira nehéz. Valójában egyáltalán nincs köze a nehézséghez.A büfészak mindössze annyit jelent, hogy az adott szak elvégzése után kapsz egy papírt amit akár vécépapírnak is használhatsz mert semmire nem lesz jó. Nem attól lesz egy szak büfé vagy nem büfé hogy mennyire könnyű, hanem hogy a megszerzett diplomának mekkora a piaci értéke, mennyi értelme volt az adott szakot elvégezni, van-e valós piaci kereslet arra a szakmára amit te ezzel kitanultál. Például hiába nehéz kitanulni egyiptológusnak és megtanulni a hieroglifákat, ha erre utána nem lesz piac ahol te ezt csörgő forinttá tudod váltani.
A neve arra utal, vagyis azt sugallja hogy ahoz hogy egy büfében dolgozz nincs értelme csipcsukk lőzung szakú egyetemet végezni.[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
válasz Oppenheimer #7933 üzenetére
Egy orvosi elvégzéséhez milyen skilled van, amit már ~10-12 éves kortól csiszolsz?
(a fősuli kezdetére pedig már egészen jó is lehetsz benne)[ Szerkesztve ]
-
ngaba
aktív tag
válasz Oppenheimer #7931 üzenetére
Én sem értem, hogy miért baj az, hogy egy szakot egy okos gyerek elvégezhet anélkül, hogy pár 1000 oldalas könyvet be kellene magolnia. Ide nem kell annyi lexikális tudás, inkább az alapokon túl bizonyos gondolkodásmódot + tájékozódási képességet kell megtanulni.
Egyébként az én szótáramban a büfészak könnyűt is jelent.
-
Ringman
nagyúr
válasz Oppenheimer #8047 üzenetére
Amugy mindenkinek javultak az eletkorulmenyei
ez egyszerűen ebben a formában nem igaz.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
válasz Oppenheimer #8049 üzenetére
azt hiszem a "mindenki" szó alapvető értelmezésével is problémák vannak
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
válasz Oppenheimer #8051 üzenetére
a 3 ábrából az average az irreleváns a "mindenki/minden társadalmi réteg" szempontjából (2.)
az első ábra meglehetősen furcsa számomra az usában az egyre növekvő bérleti díjak, childcare cost, felsőoktatási- és eü-kiadások mellett, ezeket hogy indexálják amúgy?
de az is látszik, hogy az alsó vonalakon kb 10-15-20 éves intervallumokban stagnál az érték, aztán megugrik.a 3. alapján meg a mediánig mindenki stagnál, azaz milyen életkörülmény is javul az emberek (a mindenkibe nem csak a munkavállalók tartoznak bele, sőt akkor household income-ra is lehetne ezeket vetíteni)?
most tekintsünk el attól is, hogy az életkörülmény javulása nem írható le havi bevétellel, nem ekvivalens a két fogalom. (hiába tőzsdés topikban vagyunk)
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Oppenheimer #8051 üzenetére
A reálbér növekedése nem egyenlő azzal, hogy nő az életszínvonalad. Mármint egyik emelkedéséből nem következik a másik. Tudjuk, hogy az inflációs rátába nem kerülnek bele olyan kardinális tételek, mint például az ingatlan (leginkább definíciós okokból).
Azt is tudjuk, hogy a 80-as évekhez képest töredékére esett a Nyugati társadalmakban azok száma, akiknek esélye van saját ingatlan birtoklására.
A vagyon koncentrálódása nem jó, tudjuk, hogy miért. Az extrém társadalmi egyenlőtlenségek/nyomor előbb-utóbb forradalmakhoz vezetnek, így volt ez mindig is a történelemben.
-
veterán
válasz Oppenheimer #8054 üzenetére
Pont a lényegről feledkeztél meg, de megismétlem:
Azt is tudjuk, hogy a 80-as évekhez képest töredékére esett a Nyugati társadalmakban azok száma, akiknek esélye van saját ingatlan birtoklására.
Ezt tudjuk, statisztikák igazolják, folyamatosan cikkeznek róla.Az inflában a lakásbérlés van benne (valamekkora súllyal), a beker ár növekedés nincs (ebből a szempontból amúgy USA és EU gyakorlat eltér).
És stagnáló reálbérek hosszú távon --> életszínvonal növekedés, egyszerűen azért mert a technológia fejlődése miatt egyre könnyebb az élet.
Ez most tényleg ilyen filozófiai kérdés is, hogy mit tekintünk életszínvonal növekedésnek. Azt hiszem, hogy Nyugaton már nem arról szól ez, hogy például nincs éhezés. -
Ixion77
Topikgazda
válasz Oppenheimer #8057 üzenetére
"a FED-et hibaztatja az egyenlotlenseg novekedese miatt."
Nem is értem hogy szerinte mit tehetett volna a FED ez ellen. Még durvábban emeli a kamatokat?
Azt tudjuk, hogy még az USA-ban is a gazdagoknak van a legtöbb részvényük. A részvényárak emelkedése ellen pedig a FED legfeljebb annyit tudott volna tenni hogy bedönti a gazdaságot. Azt is a legszegényebbek szívnak meg a legjobban.
Amennyire én látom, a FED-nek ehhez semmi köze nincs. A kormánynak van, de a kormánytagok a gazdagok körül kerülnek ki, és minden szentnek maga felé hajlik a keze.[ Szerkesztve ]
-
tag
Mondjuk a kapitalizmus/kommunizmus tengelyen vannak meg atmenetek. Ahogy a kommunizmus nem letezett a gyakorlatban, ugy a kapitalizmus sem arrol szol hogy vannak akik "jobbak" a versenytarsaiknal meg a maradek par szaz millio nelkulozo aki nem "teremt erteket"...
Nem igazan egeszseges amikor valami kontrollalatlanul novekszik.
-
User_2
tag
válasz Oppenheimer #8054 üzenetére
elnézést, hogy belevau
ez nem igaz:
Rosszabbul el mint 4 eve? Nem.
általánosan rosszabbul él, mint 4 éve mindenki, aki nem annyira "gazdag", hogy kp-re vegyen lakást vagy könnyedén kicsengesse a bérleti díj emelkedést.ez igaz az USA-ra, Európára és gyakrolatilag minden olyan városra, falura, ahol magasabbak lettek az ingatlanárak.
lehet, hogy nem éhezik, de nincs hol laknia vagy visszaköltözik a szüleihez annak ellenére, hogy van munkája.
ez elég komoly feszültséget hoz.
ami nem úgy jelentkezik, mint az éhség, hogy van még kb 20-30 napod és kampec.
lassan de biztosan társadalmi és szociális feszültség gerjed, ami politikai és így gazdasági változást is okoz. -
veterán
Ezzel egyetértek. Ez nem monetáris, hanem fiskális kérdés, és az adópolitikán keresztül kezelhető. Természetesen erre nincs semmiféle politikai akarat.
-
veterán
válasz Oppenheimer #8063 üzenetére
Csak és kizárólag a globális vagyonadó a megoldás. A mértéke egész jól belőhető. Persze a valóságban mindig, mindenhol a középosztály van szétszívatva, mert a gazdagoknak hatalmas a lobbierejük. Az nyilván obszcén, amekkora vagyonon például Musk, Bezos ül, de a multik adóelkerülése is. Az egészen biztos, hogy most nem a globális jólét pareto optimumában vagyunk (nem a kommunizmusra gondolok).
-
veterán
válasz Oppenheimer #8065 üzenetére
Ehhez amúgy nem kell semmiféle digitális jbp, politikai akarat kéne. Az eszközök most is rendelkezésre állnak, mint ahogy 50 éve is megvoltak. Lehetne tiltani az offshore-ozást, a panamázást, meg lehetne sarcolni globálisan a nagy vagyonokat. Tényleg semmi fizikai akadálya nincs. Csak politikai.
-
addikt
Akkor bele lehetne programozni a jatekszabolykba, hogyha Musk meg Bezos szintu vagyonod van, akkor egyszeruen atcsoportosit belole a koltsegvetesnek egy olyan zsebebe, amibol meg a szegenyek lakhatasat vagy kepzeset tamogatjak.
Mások is az Internacionálé dallamát hallották, mikor olvasták ezt a bekezdést? -
addikt
válasz Oppenheimer #8069 üzenetére
Nehéz az élet, ha az ember meg akarja váltani a világot
-
veterán
válasz Oppenheimer #8068 üzenetére
Tudom, hogy te hiszel ebben a BTC megváltja a világot dologban, de nem fogja.
-
veterán
válasz Oppenheimer #8074 üzenetére
Ilyenkor azért jusson eszedbe, hogy aki 60k-n szállt be, az még mindig vastag bukóban ül.
-
attiati
veterán
Ez valójában nem egyéni szinten történik és nem ott probléma.
Vállalati szinten ugyanolyan tőke és tudáskoncentráció zajlik, mert ez lett a nemzetek közötti versengés eszköze. Egy Nvidia, Tesla, Amazon tudja megteremteni az adott ország versenyelőnyét.
Ennek következménye, hogy az említett vállalatok tulajdonosai, vezetői gazdagok.
Ha csak adózási kérdés lenne, akkor rég megoldotta volna az USA. -
nort_on
senior tag
válasz Oppenheimer #8106 üzenetére
🙋♂️, állampapírról all-in VWCE (Q1 2021), + 2022 végén / 2023 elején (BTC).
[ Szerkesztve ]
-
j0k3r!
senior tag
Ha ugyanezt a műveletet az előző 2 igazi medvepiacot megelőző csúcs előtti években teszed (2000 és 2008), akkor még ülhetnél egy ideig minuszban. Olcsón megúsztad most
some men just wanna watch the world burn...
-
julius666
addikt
🙋♂️
Csak nem részvénybe.
(Egyébként 2022, 2023H1 során ment belőle részvénybe is)[ Szerkesztve ]
-
szabi__memo
nagyúr
válasz Oppenheimer #8264 üzenetére
Rajta vagyunk
-
User_2
tag
válasz Oppenheimer #8266 üzenetére
aranyon korábban is volt kereskedési lehetőség szabályozott brókereken keresztül
-
nort_on
senior tag
-
attiati
veterán
Bemutatja a 20 évvel ezelőtti eseményeket a mostanihoz képest?
(inflációval korrigálva? ) -
User_2
tag
válasz Oppenheimer #8269 üzenetére
azzal hogy ETF-en keresztül is lehetett aranyat kereskedni, kilépett a fizikai korlátból, virtuálissá vált, így "korlátlan" "mennyiségben" lehet kereskedni. és ez okozta a felfutást?
vagy arra gondolsz, hogy a gold kilépett a commodoties piacról a finance piacra? így új tőzsdéken, új szereplők számára is lehetővé vált a kereskedése?
mindkettőnek lehet hatása
de tulajdonképpen nem új piacok keletkeztek, hanem új lehetőség pénzt felszívni a pénzpiacról, az évről évre keletkező többletpénz parkoltatására. mint pl hatékonyságnövekedés, infláció és QE-ből továbbkeletkezett többletpénzek egy részét tudja felszívni. ha ez a pénz nem ide jönne, valami másnak az árát hajtaná fel.
-
nort_on
senior tag
válasz Oppenheimer #8276 üzenetére
Közben euróban már ATH. Innen kezd majd érdekes lenni a buli, ha dolláron is meglesz. Btw 43k-n visszavettem, kicsit túlsúlyos lett, 95% BTC.
[ Szerkesztve ]
-
nort_on
senior tag
válasz Oppenheimer #8278 üzenetére
Igazából 17k-tól ez az arány, akkor mentem all-in, swingek miatt volt hogy 40%-kal kiszálltam a nyáron. Meg most akartam darabszámot növelni, de az nem jött össze... Halvingot lehet el kéne adni, aztán sell in May and go away. Még kigondolom.
Igen, érdekes időszak lesz, és a retail sem jött még vissza, igazi FOMO ATH-ról indul majd. De úgy látom sok kezdő inkább az ALT-okat veszi, mert ott több a (lehetséges) x.
[ Szerkesztve ]
-
julius666
addikt
Ha már eszközök összehasonlítása, friss cikk BTC vs Nasdaq mozgásokról: link
Rá lehet fogni a mostani ugrást az ETF bevezetésre, meg a tech részvény rallyt az AI-ra (a kettő egybeesése meg ugye véletlen), de amikor nem voltak ezek a tényezők is hasonló mód együtt mozogtak az idő nagy részében ezek az eszközök.
-
stingy2
senior tag
válasz Oppenheimer #8283 üzenetére
Hú, bocsi elba..tam , Fizikusról beugrott. Akkor elismerem, foggalmam nincs, Ifkovics mit csinál.
INTJ
-
aAron_
őstag
válasz Oppenheimer #8301 üzenetére
"Viszont hogy szelesebb korben tema legyen... Az teljesen remenytelen, ahhoz a lakossag tul primitiv hogy ezt megertse."
Persze, én is inkább Portfólióra, más gazdasági platformokra gondoltam. Nekem úgy tűnik, hogy ez még a tájékozottabbak között sem annyira ismert tény. Én is sokáig le voltam maradva a 2010-15(?) környéki ~50%-nál.
What is your ikigai?
-
Ixion77
Topikgazda
válasz Oppenheimer #8301 üzenetére
"Az teljesen remenytelen, ahhoz a lakossag tul primitiv hogy ezt megertse."
Nem az a gond hogy nem értik. Értik, és szándékosan választják újra és újra ezt. Kellemesebb úgy élni, hogy "az állam majd vigyáz rám, megmondja mit tegyek és hogyan, ergo ha az életem rossz az más hibája" mint azt hogy "választási lehetőségeim vannak, én döntök, és ha az életem egy tragédia az a saját döntéseim eredménye"
-
addikt
válasz Oppenheimer #8332 üzenetére
Ha ebből a hashrate-ből indulunk ki, akkor bármi is történhet meg az ellenkezője is
-
concret_hp
addikt
ha ez így van, akkor hogy működött a rendszer ~2 éven át a "fair price" alatt (egész jelentősen)?
vagy fullba vagy sehogy :D
-
nort_on
senior tag
Most indul majd gőzerővel a halving narratíva, kell mögé pakolni a szép grafikonokat. Egyébként elképesztő mennyi új belépő van ilyen árszinten is. Csak közelebbi-távolabbi ismeretségi körben jópár ember. Persze olcsón egyiküknek sem kellett... Meg csoportokban is napi tucatnyi új belépő.
-
félisten
válasz Oppenheimer #8453 üzenetére
Nem feltetlen. Egyreszt az innovaciot sokszor a kenyszerek szulik, es penzboseg eseten faszsagokra pazarlunk eroforrasokat, mert kvazi ingyen van (lasd pl. Juicero). Masreszt lathato volt az utobbi X evben is, hogy csomo okos embernek az volt a legkifizetodobb, ha elment faszsagokat csinalni a Google-nel (amikbol sose lett semmi production cucc), mert lenyegeben azert fizettek oket, hogy ne mashol dolgozzanak.
> Nem tudom mennyire figyeled ezeket a cegeket, de Google-t mar az IBM-hez hasonlitjak, epp most picsazzak el a sajat teruleten (AI)
Hat, erre azert ne fogadj nagy tetelben. Senkinek nincs nagyobb eselye nyerni AI-ban, mint nekik.
> Apple meg nem tudott uj innovaciot felmutatni iPad
Watch, amire epul az egesz healthcare iranyuk, plusz Vision
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
Ixion77
Topikgazda
válasz Oppenheimer #8453 üzenetére
"a GE volt a nagy ceg, azt nezd meg most hol van"
Mi a f* történt vele az elmúlt másfél évben? Úgy látom múlt héten épp parabola üzemmódra váltott ez is...
-
félisten
válasz Oppenheimer #8456 üzenetére
Szerintem a Watch kivalo innovacio -- csinaltak egy uj okoszisztemat a nullabol, totalis piacvezetok lettek, es elindultak egy oriasi piac fele (egeszsegugy).
while (!sleep) sheep++;
Új hozzászólás Aktív témák
- Hálózati / IP kamera
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen TV-t vegyek?
- Filmvilág
- PlayStation 5 Pro teszt
- Építő/felújító topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók