Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Megkezdte a Honor a MagicOS 9.0 bétáját
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Tőzsde és gazdaság:
Hasznos információk az összefoglalóban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz Ringman #1777 üzenetére
mondjuk az is opció lenne, ha nem titkolnák el ezeket hogy különböző határozatokból legyen szükséges visszafejteni az adatokat
Ez kényes kérdés, örök vitatéma. Egyrészt ott van a jogos állampolgári igény, hogy ellenőrizni lehessen, hogy jól lettek-e elköltve az adóforintok, másrészt viszont ezek nagyon érzékeny üzleti adatok, amik, ha más gazdasági szereplők tudomására jutnak, akkor ronthatják az üzleti feltételeket.(vajon miért?)
Ahh, egy tanulmány esetén, ha a 444-en kell futtatni és már a címében is szerepel egy olyan kifejezés hogy "haveri kapitalizmus", az elég red flag, hogy valóban tudományos-e. Tehát objektív, minden szempontot figyelembevevő és hozzáértő megállapítások vannak benne -
Hi!King
őstag
válasz Ringman #1816 üzenetére
"Dohanyzas betiltasa mintha eu-s eloiras lenne, munkavedelem miatt"
Nem tudom most mi az EU-s előírás, de nálunk több lépésben, de mindegyik szigorítás előbb lett bevezetve, mint a legtöbb európai országban. Nem emlékszek már pontosan melyik évben, de már valamikor 98-2002 között kötelező lett a külön dohányzóhelyiség a munkahelyeken, az éttermekben hogy legyen nem dohányzó rész. A 2010-es években meg ki lett tiltva a kocsmákból úgy, hogy közben a németeknél még bőven lehetett.
"a nyerogep betiltasa meg kb ugy ment le, mint tavaly a kata beszantasa, megint a modszer a problema"
Szerintem nem csak a módszer a probléma. A szerencsejáték tiltása nem jó módszer a szerencsejáték függőség visszaszorítására, soha sehol nem működött. Akkor megjelenik fű alatt az illegális szerencsejáték, a mostani szabályozás mellett meg részben a haverokhoz, részben a Szerencsejáték Zrt-hez (amin keresztül szponzorációs pénzeken át a haverokhoz), részben a külföldi online kaszinhókhoz megy a pénz.
A KATA meg tök jó lett volna, ha:
1. Évről -évre növelik a fix adót.
2. A cégnek számlázást nem kitiltják, hanem ezen felül még százalékos adót írnak elő rá, de ugyanúgy egyszerűsítve, költségelszámolás nélkül. -
A Zéé
addikt
válasz Ringman #1844 üzenetére
A Lázárnak lássan nagyobb hatalma lesz, mint bárki másnak...
"még válaszolni se köteles a vele jogilag egyenrangú minisztertársaknak"Amúgy a törölt projektek közül a Zalaegerszeg Kosztolányi út izgalmas, mert szét van barmolva az egész... Az M76 törlése pedig igazi tökönlövése ismét a környéknek. Hiába Narancsvidék ez a város, hiába lett a Rheinmetall-nak megígérve autópálya, vasúti sín, ez már megint a kukába került
Just a simple Lineman...
-
Kukipapa_rr
tag
válasz Ringman #1844 üzenetére
független != objektív vagy pártatlan
Ebben igazad van, de részemről nem érdekel, ha nem független, amíg pártatlan ill. kiegyensúlyozott.Nekem is a legnagyobb bajom, hogy - évtizedek óta - szócsövekből áll a hazai média nagy része, miközben én szeretem meghallgatni az összes nézőpontot. A világ nem fekete/fehér.
#Pá
A mostani Index is megfelel azért ennek, sokszor jelenik meg részletes, magyarázó cikk, nagyon helyesen.
-
Ringman
nagyúr
válasz Ringman #1882 üzenetére
Press statement by Head of Delegation Monika Hohlmeier on the conclusion of the CONT
mission to Hungaryvia vakmajom: [link]
nem igazán látszik, hogy mikor jön majd a vagyonka.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
stingy2
senior tag
-
bandus
veterán
-
donat_sz
senior tag
válasz Ringman #1924 üzenetére
Én a stratégiám szerint nem próbálok időzíteni, így az aktuális árfolyamon váltok folyamatosan, így 420 felett is váltottam..
Most visszanézve nem olyan szép látvány, de akkor sem lehetett előre tudni, hogy fordul-e és mikor az árfolyam.
20 év múlva visszatekintve tartok tőle nem lesz ennyire kiugró érték! -
Wn2tl
aktív tag
válasz Ringman #1939 üzenetére
Valamelyik guru írta egy éve, hogy a legjobb defenzív szektor az infláció védelemre a kaja részvények, mert folyamatosan pörgetik a termékeket adnak-vesznek és gyakorlatilag tetszés szerint be tudják építeni az inflációt az árakba és osztalékot is tudnak emelni.
Bár szerintem most úgy fest, hogy ha nincs nagy gikszer maga az spx index is jól fog menni valameddig. Nem vagyok egy chart mágus, annyit látok, hogy a 4180 körüli szintnek többször neki ment és lassan mintha áttörne rajta.
-
Ra3
őstag
válasz Ringman #2057 üzenetére
Igen csak a most használt pár éves szoftverek nem a gépi tanulás elvén működnek, a gépészeti tervezésben is 15-20 éve nyomják ezt az automatikus méretezés-rajzkészítést, de kis túlzással csak scriptelve van, ledobja a nézeteket meg ráhány egy csomó méretet úgy hogy azt se tudja mit csinál, ezért nem is használja senki.
Az AI-al viszont megetetnek bődületes mennyiségű kész tervet hogy az alapján tanulja meg mit kell csinálni, ez azért már egy teljesen másik szint.
Bocs a tiktokos linkért, de ott elég sokat foglalkoznak vele.''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
Ra3
őstag
válasz Ringman #2059 üzenetére
Nyilván ennek idő kell de eléggé begyorsultak ezek a dolgok a háttérben, nem vágom mi ez a kótavonal dolog, de olyasmi lehet mint a GD&T a gépészetben.
Itt az nagy vonalakban annyit jelent hogy van egy terméked ami 30-40 alkatrészből áll, tudnod kell hogy hogyan kapcsolódnak egymáshoz, és hogy a gyártási tűrések milyen hatással lesznek a termék funkciójára, működésére, kinézetére és mondjuk a gyárthatóságára.
Kábé ez befolyásolja azt hogy mi hogyan van megrajzolva, évekig lehet ezt is tanulni de nem gondolom hogy ezt gépi tanulással túl nehéz lenne automatizálni, van egy csomó szabály amit fix, ismerni kell a terméket, meg a funkciókat és ezt az egészet összekombinálni.
Ez nagyjából egy jó nagy adathalmaz egy csomó összefüggéssel, ahol majdnem minden mindenre hatással van, szerintem ez optimális terep az AI-nak.''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
attiati
veterán
válasz Ringman #2146 üzenetére
Ha naívan nézzük, akkor szándékosan több lóra tesznek, hogy minden nagy gazdasági térség számára fontosak legyen az ország és mehessen tovább a szélkakas politika.
Valójában meg ezekkel az oroszokkal és kínaiakkal tudnak asztal alatti dealeket kötni, hogy a pártkasszába is visszacsorogjon valami.
Az EU remélem elkaszálja ezt a kiskaput.Kevés szó esik róla, de év végén Katarral vagy valaki mással megvesszük a repteret.
Az is 2-3000 mrd ft lesz. -
bandus
veterán
válasz Ringman #2152 üzenetére
azert azt latni kell, hogy amikor ezeket a donteseket meghoztak meg semmit sem lehetett tudni arrol hova megy/mehet tovabb a piaci ar, lesz-e elegendo lng, mennyire lesz hideg a tel. szoval utolag lehet okoskodni, akkor es ott nem volt ez rossz dontes szerintem.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Stanlee
őstag
válasz Ringman #2160 üzenetére
A foldgaz arat augusztusban a nemet allam pumpalta fel, mert minden mindegy aron vette a tarozok toltesere a foldgazt. Most azert nem megy fel a foldgaz ara, mert a tarozok Nemetorszagban is sokkal magasabb toltottsegi szintrol indulnak, mint egy eve, mindenki tudja, milyen szintet kell elerni, mukodnek az LNG terminalok, spot piacon az aram ara is normalizalodott.
Ruhellem Kakadut, de akkor es ott ez a leheto legjobb dontesnek tunt. Van par nagyobb onkormanyzati fogyasztoval kapcsolatom, jo par kozuluk tobb szaz millios, illetve milliardos veszteseget hozott ossze, mert szeptember elejen a mostani ar tizszeresen egy teljes gazevre bevasaroltak. Az egeszben az a legrosszabb, hogy ok is fizetik a keszletezesert megnovelt dijakat januartol, ami a Kakadu deal-re megy el.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
attiati
veterán
válasz Ringman #2247 üzenetére
Eltolcsy mondta 2 éve (amikor még azza hencegett, hogy az elmúltszázév legsikeresebb tíz éve van mögöttünk), hogy 8000 mrd ft kamatkiadást spóroltak meg az mnb bátor kamatvágásaival.
Talán azokban a jó időkben kellett volna felkészülni a mostanira és nem lenyúlni.
Legyetek bátorak!
-
buherton
őstag
válasz Ringman #2258 üzenetére
Valahol láttam egy képet arról, hogy megyénként mekkora volt a mínusz. GYMS-ben több, mint 25% volt a visszaesés, vajon miért? De a többi határmenti megyében is láthatóan nagyobb a visszaesés, mint a belső megyékben.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
Ixion77
Topikgazda
válasz Ringman #2261 üzenetére
Most meglepődtem... Ja, nem.
Világszerte visszaesés van, nyilvánvaló hogy nálunk visszaesés van és lesz a négyzeten.
Évek óta én vagyok a hülye próféta aki kiabálja a süket fülekbe hogy ennek így katasztrófa lesz a vége. Egy éve már kifejezetten úgy gondolom hogy a zenészek már távoztak, és nem értem miért táncol még a nép. Önmagában már azt sem hittem, hogy ilyen sokáig fenn tudjuk tartani a ~18% kamatot. Következik a forintesés, csődök, új adók, megélhetési bűnözés korszaka. Remélem tévedek."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
julius666
addikt
válasz Ringman #2258 üzenetére
Akkor mégsem én voltam a hülye amikor feltűnt, hogy ápr-május eleje közt érezhetően visszaesett a forgalom a közeli Auchanban. Egyébként azóta se nagyon állt vissza, bármikor keveredek oda közel tudok parkolni a bejárathoz, ez tavaly H1-ben még elképzelhetetlen lett volna.
Barkácsáruházak, éttermek mondjuk továbbra is dugig amerre én megfordultam elmúlt hónapokban, szóval a középosztály még mindig tartja magát.
-
forceberg
veterán
válasz Ringman #2266 üzenetére
Menjenek a ...-ba. Lehet te linkelted azt a cikket, hogy egyre többen mennek-utaznak külföldre.
Nem véletlenül, aki tud, az nem megy itthon sehová.
Nem elég, hogy szinte minden ócska nulla látványosságot adó helyen is már a ner pénztárcába tennéd vissza a pénzed, de úgy felqrták a vendéglátásban is az árakat, hogy a Kanárit kb. olcsóbban megjárod, mint a Balatont.
Ez a xar dől majd most szépen ránk, mert az összeomlás az közös ló lesz, aminek nem csak a háta túrós, hanem maga az egész lótúró...Szerk.: nekem van még rajta, de a 15% büntetést inkább vállalvat sem költöttem el itthon semmi xarra.
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
julius666
addikt
válasz Ringman #2266 üzenetére
Hmm, mondjuk az logikus, hogy az éttermek a szípkártya miatt voltak az elmúlt hónapokban tele. Mivel nekem nincs, bnőmnek meg nem volt csúszó összege ezért ez a határidő elkerülte a figyelmem. Kíváncsi vagyok innentől hogyan alakul a helyzet.
#2265 Oppenheimer
Lidl érzésre felénk is forgalmas maradt. Lehet az a magyarázat, hogy oda célzottan járnak az emberek bevásárolni, míg az Auchan az ilyen bóklászós-pénzszórós hely ahová sokszor "kikapcsolódni" jártak az emberek (kajálós rész + egyéb boltok, szolgáltatások). Felénk legalábbis ilyen helyi pláza szerepét töltötte be (agglomerációról beszélünk).Köki nyilván más, az forgalmas csomópont ahol amúgy is megfordul rakás ember.
-
julius666
addikt
válasz Ringman #2371 üzenetére
Az akkugyárakat említettem én is, de az csak egy - utóbbi időben idehaza felkapott - alkategóriája a működőtőke beruházásoknak, míg Zsiday általánosságban beszélt.
Az EU támogatások hatékonysága szerintem is megkérdőjelezhető, mind az állami nagyberuházásoké, mind a cégek által felvetteké (pályázati kapitalizmus, az a cég nyer a piaci versenyben, aki a támogatást nyeri, nem az amelyik amúgy hatékonyabban működne). Ezzel szemben a működőtőkénél nem más f*szával van verve a csalán, oda megy a pénz ahol profitot lát. Ezt csak azért nem írtam, mert erről Zsiday se írt, meg mert itt sokat számítanak a hazai jellegzetességek is, van olyan velünk/utánunk csatlakozó ország, ahol sokkal jobb volt a hasznosulása az EU-s pénzeknek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest