- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
South Velen
addikt
válasz markoka001 #1150 üzenetére
Logitech s540
Gondolom, X-540-re gondoltál.
Az hangzásban semmivel, kényelmi szempontból jobb annyival, hogy van hozzá vezetékes távírányító és nem az r-fronton kell állítgatni. Meg más a design-ja.
-
markoka001
csendes tag
válasz South Velen #1151 üzenetére
Igen arra gondoltam!
Bocsi.
Értem.Szóval hangzásában semmivel!
Köszönöm. -
markoka001
csendes tag
És amúgy ez a cucc tényleg ilyen jó mint ahogy le van írva?? Logitec z5300
Mert elég jókat ír róla a srác! Az x530-hoz képest milyen? Csak ahhoz tudok viszonyítani jelenleg! Várom válaszod!
Köszi:Márk
-
South Velen
addikt
válasz markoka001 #1153 üzenetére
Nem hallottam még szólni, de feltételezem, lealázza az X530/X540 párost.
-
Scholes9
nagyúr
Hi ez a cucc megéri az árát? CREATIVE GigaWorks G500 Pro-Gamer
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
Bermi
aktív tag
válasz Kis zöld izé #1140 üzenetére
40-45e-ig keresek rendszert, persze picit mehet feljebb ,de ha olcsóbb az még jobb
sajnos nem igazán tudom, hogy milyen bementek kellenek ahhoz, hogy a pc-t, a dvd, tv-t is rá tudjam kötni, de ha jól emlékszem, akkor nem igazán lehet kombinálni a pc hangszórokat és rendszereket, a házimozi hangfalszettet.
itt viszont látom, hogy ilyeneket ajánlasz. nekem szimpatikusabbak a házimozi hangfalak, mint a külön pc-s hangfalak.
mit kell figyelnem, milyen csatlakozoknak kell lenniük, milyen kábelt kell venni stb.?
hogy egyszerű felhasználóként össze tudjam majd kötni és működjön is.közepes szobába lesz, nem vagyok vájtfülű, zene nem erről szólna, film+játék lesz.
két véglet, de ezen megakadt a szemem
olcsó és nagyon tetszik. ezt írja:
"Üröm az örömben, hogy a PC-s 5.1-hez nem kapunk kábelt, így saját megoldás után kell néznünk." ez most azt jelenti, hogy nem lehet csatlakoztatni (feljebb írja, hogy sztereóként lehet) 5.1-re vagy azt, hogy kábel nincs és vennünk kell és úgy már oké?, ami azért nem a világ vége[ Szerkesztve ]
F1.....
-
Kis zöld izé
senior tag
Szerintem még ez a Panasonic is megfontolandó lehet. Azt írják, hogy van rajta AUX bemenet. Feltételezem, hogy RCA a bemeneti csatlakozó típusa, ezért, ha PC-vel szeretnéd összekötni akkor neked egy 3,5 Jack - RCA átalakítóra lesz szükséged.
Mivel házimozi rendszerről beszélünk, ezért feltételezem, hogy 18-20 négyzetméter alapterületű helyiségébe elegendő lehet.
A fentebb linkelt hangszórókra szerintem ne költs pénzt, nem érdemes..véleményem szerint.
Ez a rendszer 45k Itt!Az pedig, hogy a kábeleket, hogyan csatlakoztatod, segíthet benne a kézikönyv és az esetleg színjelölések.
[ Szerkesztve ]
Bye!
-
Bermi
aktív tag
válasz Kis zöld izé #1157 üzenetére
köszi, akkor ezek szerint ez valami urban legend volt, hogy a házimozi rendszerekre nem lehet rákötni a pc-t
ez a szett szép és megfizethető, megnézem. köszi
F1.....
-
Bermi
aktív tag
válasz csizzah #1159 üzenetére
húha köszi, akkor az nem lesz jó
egy jó kis fps-nél, azért fontos, hogy honnan lőnek rám.
akkor milyen bemenetet kell keresnem, hogy átmenjen erről az alaplapról az 5.1?
illetve, közben az jutott eszembe, hogy bár sose használtam ki (illetve csak a kép továbbításra használtam), de a vga-mon van hdmi (és ha cserélem akkor is marad ati/hdmi-s kártya), azon ha jól tudom átmegy a rendes 5.1-es a hang is és akkor elég egy olyan rendszert keresnem amin van hdmi bemenet és nem csak kimenet, vagy ez se garantált, mert mondjuk csak a kép fogadására van felkészítve?
(egy kicsit hosszú összetett mondat lett)
F1.....
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz csizzah #1159 üzenetére
Miért ne lenne 5.1? Természetesen nem EAX 5.1 vagy OpenAL, hanem a Dolby dekóder által kreált Pro Logic II Movie és Music ami szerintem megteszi (általános tapasztalat), de játékoknál véleményem szerint nem észrevehető, ha csak nem erre vagy kihegyezve.
A Dolby Labor nemvéletlenül találta ki a DPL II-es térhang effektet. 2 csatornából 5.1-et kever. Röviden ennyi.[ Szerkesztve ]
Bye!
-
Kis zöld izé
senior tag
Nézz körül, a piacon lehet még találni bőven alternatívát. Ha nagyon nagy játékos vagy, akkor valóban nem lesz megfelelő számodra ez a házimozi (relatív). De a funkcionalitást is tartsd szem előtt és úgy fordíts összeget a dologra. A lényeg, hogy ne korlátozódj le, hanem keresgélj.
Bye!
-
Kis zöld izé
senior tag
Keresgélj olyan rendszert amelyen van Coax illetőleg Optikai bemenet is. Kompakt HM kategóriában is találhatóak ilyenek, csak az már 50-60k közötti szegmensben van. Ugyanakkor ezeknél a rendszereknél már elérhető a Dolby Digital Live vagy DTS Connect funkciók is. Persze csak ha a hangchipped támogatja ezt. Szóval tévhit, hogy egy házimozit nem tudsz összehozni egy PC-vel!
Bye!
-
Bermi
aktív tag
válasz Kis zöld izé #1163 üzenetére
így már kicsitt világosabb, még megemésztem az olvasottakat. köszönöm
F1.....
-
csizzah
aktív tag
válasz Kis zöld izé #1161 üzenetére
Nos a játékokhoz nem igazán tudok hozzászólni ugyanis nem játszok, a filmekből kiindulva viszont véleményem szerint a DPL, vagy DTS neo matrix szarok kb olyan messze vannak egy eredeti DD vagy még inkább DTS hangtól mint Makó Jeruzsálemtől, meg amúgy is gondolom nem azért akar 5.1 rendszert venni hogy azután a mátrix módokkal szarakodjon.
Ugyanakkor ezeknél a rendszereknél már elérhető a Dolby Digital Live vagy DTS Connect funkciók is.
Ezt a mondatodat nem nagyon értem, a DD Live és DTS Connect stimmel viszont ennek semmi köze a hangrendszerhez, ezt a hangkártyának kéne tudnia ugyanis a technológia realtime állít elő több vagy akár kétcsatornás jelből DD vagy DTS stream-et amit spdif-en keresztül továbbít.@Bermi,
Összefoglalva a lehetőségeidet,
-megelégszel a mátrix módokkal és megveszed az alul ajánlott hangrendszert,
-keresel egy digitális bemenettel rendelkező rendszert(az alaplapodon van koax és optikai kimenet is úgy hogy igazából mindegy hogy milyen lesz a bemenet) és a filmek alatt lesz valódi DD vagy DTS hangod, viszont játékok alatt a mátrix módokat kell használnod.
-veszel egy DD live vagy DTS connect kompatibilis hangkártyát és játékok alatt is lesz digit kimeneten keresztül valódi sokpontegy hangod.
-esetleg keresel többcsatornás analóg bemenettel rendelkező hangrendszert(nem hinném hogy sok lenne belőle) és megnézed milyen az alaplapi hangkártya minőségeA videokártyára pakolt hdmi-hez nem tudok hozzászólni, nem foglalkoztam még a témával, elvileg működhet a dolog, viszont teljes értékű hdmi-vel szerelt kompakt rendszert ebben az árkategóriában biztos hogy nem találsz. (egyenlőre)
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz csizzah #1165 üzenetére
Ki beszélt itt Matrix-ról? Nem DPL II Matrix-ról beszéltem, hanem Movie és Music módokról. Nem mindegy..
Valamint ha picit figyelmesebben végigolvastad a hozzászólásomat, akkor láthatnád, hogy a DD Live és DTS Connect-el kapcsolatban azt írtam, hogy csak abban az esetben fog működni, ha a hangchip támogatja, mivel integrált hangról volt szó, ezért gondoltam, hogy helytálló ez a megfogalmazás. Ha hangkártyáról beszéltem volna akkor azt írtam volna, hogy ennek a funkciónak az eléréséhez szükség van egy ezt támogató hangkártyára, no meg persze egy megfelelő HM rendszerre ami rendelkezik digitális bemenetekkel (Coax, Optikai).
Ennyi. Szvsz...Bye!
-
Bermi
aktív tag
válasz csizzah #1165 üzenetére
pont erre következtettem én is, megerősítettél köszönöm.
az első variációkat már elvettem, mert sok fórumot végigbogarászva, bizony van hogy ez megy van hogy az, vagy kell hogy támogassa ezt meg azt stb.
így arra jutottam, hogy 5.1-es analógos bementest (vagy ha jólolvastam pár helyen, akkor a din9 is jó) vagy hdmi-st kell keresnem, hogy minden szóljon 5.1-en. eddig első 10 oldal találatra csak 100e felett találtam (mármint hdmi-st, analógost meg egyetlen egyet se, csak 8-10éves cikkekben), de még van pár ezer, nem adom fel
előbb olvastam el ezt a ciket itt a 4870 hangjáról, nagyon jó írás:ph (logout)-n
Kis zöld izé: sajnos a játékok nem mennek át, csak újra szétosztja, akár hol olvasgatom, Coax v.Optikai -val
[ Szerkesztve ]
F1.....
-
csizzah
aktív tag
válasz Kis zöld izé #1166 üzenetére
Apám, ne keveredj bele még jobban , én sem beszéltem sehol DPL Mátrixról, hanem Mátrix módokról mint gyűjtőfogalom, ami alá tartozik DPl movie, music, game, dts neo 6 cinema, music, akármi stb, egyébként egy kutya az összes.
DD live és DTS connectel kapcsolatban így értem mit akartál mondani, de valljuk be úgy is lehet érteni ahogy én értettem, vagy nem értem mit nem értek, mindegyPeace.
[ Szerkesztve ]
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz csizzah #1168 üzenetére
Én tudom, hogy miről beszélek. Te is nem vitattam egy percig sem. Ugyanakkor azt ne felejtsük el, hogy a DPLII Matrix csak egy sima 6 csatornás surround ezzel tisztában vagyok, a Music és Movie módok viszont nem úgy működnek mint a fentebb említett Matrix. Game módot pedig nem hinném, hogy támogat ez a Pana, helyette ott a Movie mód. Ott már máshogyan működik a hang csatornákra bontása. Ettől függetlenül valóban nem lenne valódi 6 csatornás surround, mint mondjuk egy EAX 5 vagy OpenAL esetében. Valamint egy DTS NEO szóba sem jöhet egy ilyen árkategóriás terméknél. De amúgy értjük egymást, kicsit elbeszéltünk egymás mellett, de egyébként teljes mértékig béke van!
[ Szerkesztve ]
Bye!
-
Bermi
aktív tag
össze ne kapjatok miattam
mindketten sokat segítettetek.
egy utolsó kérdésem lenne
a hangkártyám 3db kimenetére kell dugnom az 5.1-et, center/sub, front, rear. ez ügye a szokásos, eddig eljutottam.
most ha din9-es bemenetem van, de olyan kábelt adnak hozzá, hogy din9-ről, de 6JACK a végén , akkor azt hogy tudom összehozni.
mert neten külön kábelt nem láttam, ami DIN9-3JACK (a jelenlegi házimozimhoz is ílyen van, ha kell felhasználom, de jó lenne külön)?illetve van olyan adapter, ami 1jackbő - 2 jacka anyat csinál és megfelőlen leválasztja a hangot? mert akkor abba beletudom dugni a gyári kábelt.
F1.....
-
Shono
aktív tag
Üdv!
Volt nekem egy Logitech G51 5.1-es hangcuccom, amivel kiválóan elégedett voltam mind hangerő, mind hangminőség terén, de sajnos elszállt. Gariban sem javítani, sem kicserélni nem tudják, így levásárolhatom/visszakapom az árát. (Nem akarom nagyon lehúzni az edigital-t, de ehhez nekik 30 nap kellett úgy, hogy én kerestem őket kb. 5ször ők engem 1szer sem. Már akkor tudtam, hogy ez lesz, mikor bevittem. A Logitech-nél nincs gar, ha valami elromlott, megy a darálóba és adnak újat, ha tudnak. Mellesleg a szervizes arc olvasni vagy másolni sem tud, és a szervizlapra simán ráírta az értékhez a nettó árat, szóval még azzal a +6000HUF-tal is lesz egy köröm.)
Lényeg, most van (remélem) 39.900HUF-om, amit elküldhetek valami fájintos 5.1-re. Gondolkodás nélkül vennék G51-et, de nincs (már nem is gyártják), így szeretnék tanácsot kérni, ki milyet tapasztalt/ajánlana.
Elvárás (min G51, azaz):
~ 150W
- jó hangzás (magasak kicsit lehettek volna élénkebbek, a közép és a mély kiváló)
- sávonként szabályozható hangerő (front/rear/center/sub külön)
- nagyon jó lenne, ha a centert fel lehetne tenni a TFT tetejére, mert nincs polc a monitor fölött. (másodlagos, de nagyon praktikus lenne)[ Szerkesztve ]
-
Scholes9
nagyúr
Hi, ennyi pénzért egy z2300-at kapsz ami 2.1-es vagy most "árazták" le a Creative Gigaworks g500-ast 40k-ra ami 5.1-es, elég jó lehet ennyi pénzért, mind2 THX-es. Van róluk teszt nézz utánuk, sztem mind2 jó választás, el kell döntened, h 2.1 v 5.1 kell. Üdv.
[ Szerkesztve ]
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
shteer
titán
creative t6100-nak lehet valahogy csillapítani a hupogós dobozhangját?
kicsit teltebb hangzáshoz vagyok szokva
szerintem jónak tűnik..
-
Adonimus
senior tag
Genius Sw-hf 3600, 5005! ezek alá nem érdemes adni szerintem.
adonimus felhasználónak 41 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! - http://www.phmegbizhatosag.atw.hu
-
Core2duo6600
veterán
Neked egy analog 5.1 bemenetű cuccra van szükséged.
Ilyen pl, a Genius 5.1 esek, mellesleg elég jól szólnak különösen az árukhoz képest.
Így van a gépedből 5.1, viszont ha dvd playert is rá akarsz kötni, akkor csak 2.0 asod lesz, ill, ha a DVD player rendelkezik analog 5.1 kimenettel akkor szintén ráköthető, ekkor vagy a pc vagy a dvd szól, mert ugyanazt a bemenetet használja a 2 cucc.Másik megoldás, hogy digitálisan kötöd össze a gépet és az erősítőt,
Ekkor valóban házimozi erősítő, vagy rendszer kell.
És a gépnek is rendelkeznie kell digitális kimenettel.Érdemes odafigyelni arra, hogy az erősítő ne a hang megérkezésekor döntse el, hogy miről is van szó, mert ekkor a sima win es hangok már végére ér mire az erősítő észreveszi, hogy miről is van szó.
Lehet csak a mien vacak ebből a szempontból, de nekem nem jött be a digitális így maradtam az analógnál.(#1161) Kis zöld izé
Az azért nem ugyanaz.Viszont egyben egy kérdésem is van :
Típus szerint tudtok olyan házimozirendszert, ill, erősítő + hangfalakat amin van analog 5.1 es bemenet ?Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Tibike24
aktív tag
Creative T6100-as 5.1em van a gépen most de ezt már irtam le szeretném cserélni egy Genius SW HF 5.1 4000-re [link] de ezek szerint ugyan azt tudja mint ami most van szerintetek lecseréljem vagy maradhat ez is nagy különbség nincsen ?
vagy ha tudnátok 20000Ft körül ezeknél jobb 5.1-et akkor irjátok le a nevét légyszi a segítséget előre is köszi
[ Szerkesztve ]
........::::::::Go Hard or Go Home !!!::::::::........
-
Core2duo6600
veterán
válasz Tibike24 #1178 üzenetére
Ha már mindenáron cserélni akarsz akkor a geniusnak az 5000 esét vagy 5005 ösét, az azért ujabb.
De ha elégedett vagy a mostanival egy muködő hibátlan hangrendszert szerintem nem éri meg lecserélni.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
félisten
válasz Core2duo6600 #1179 üzenetére
Az 5005 az 5000-es javított kiadása, ezt a Genius mondta nem én.
Tibike24! Az 5100 a legújabb jövevény, elegáns is. Az van ráírva, hogy 175W, ami szép lenne de nem igaz, mindenesetre több mint az 5000-5005 150W-ja.
Én gyűjtenék még arra, nem baj az ha erősebb.[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Tibike24
aktív tag
válasz Core2duo6600 #1179 üzenetére
hát igen csak én valami komolyabbat szeretnék
Symbianos.: az 5100-ra ezt irják Six-piece wooden home theater speaker system with a total of 170 watts RMS output power
Subwoofer: 80 watts
Center: 30 watts
Front/Rear: 15 watts per channel
LCD display shows full function
Create 5.1 surround sound for music, movies and video games
Great for working with a DVD player, Game console and TV/MP3/CD players
Remote control included 31500Ft lehet kéne gyűjteni rá majd
ezt meg a 6000-re irják
- Six-piece wooden home theater speaker system with a total of 200 watts RMS output power
-Subwoofer: 100 watts
-Center/Front/Surround speakers: 20 watts per channel
- LCD display shows full function
- Create 5.1 surround sound for music, movies and video games
- Great for working with a DVD player, Game console and TV/MP3/CD players
- Remote control included ez is 31500Ft[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Tibike24 #1181 üzenetére
A 6000-es korábbi mint az 5100-as. Tény, hogy 200W-os de csúnya, és még szépen mondtam. Ne ezeket írd, mutasd a hátoldalát. Lényeg, hogy ráakaszthatsz szinte bármit. Nem egy Sony, de teszi a dolgát. Nekem 5000-es van kicsit feljavítva. Alapból nem valami nagy dolog, de nagyon jól van elhelyezve a sub, így már megyeget. Meg vagyok elégedve vele.
5005 korrekt kis dolog, gondolom mivel nem mai széria, így ki van javítva benne minden apró kis hiba. Nincs túlbonyolítva, azaz nincs kijelző stb, kevesebb hibalehetőség. Én így látom. .
[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Core2duo6600
veterán
válasz Tibike24 #1183 üzenetére
Még kevesebb is elég lehet
http://www.ehd.hu/Én itt vettem az 5005 ösömet, a következő valszeg egy 5100 as genius lesz, hacsak nem találok egy 5.1 analóg bemenettel rendelkező házimozi rendszert, vagy erősítőt + hangfalakat.
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Tibike24
aktív tag
válasz Core2duo6600 #1184 üzenetére
aha köszi ahogy nézem itt jók az árak akkor ide fog menni a megrendelésem
csak annyi a baj hogy az 5000-es szine jobban tetszik mint a 5005-ös é... és a szobámba a bútorok szine is olyan és ha jól tudom ugyan azt tudják... a javitott változat alatt nem tudom mit értetek leirjátok nekem ?
[ Szerkesztve ]
-
Tibike24
aktív tag
válasz Core2duo6600 #1186 üzenetére
igen csak ami másik szine van az nem tetszik a cseresznye lehet higy az 5000-est fogom megvenni akkor ha ugyan azt tudják
-
Mr O Coleman
csendes tag
Helo én is egy 5000-est szeretnék venni majd mi a véleményetek róla ?
vagy van más ajánlatotok 20000Ft értékben ?
Go Hard or Go Home...
-
Core2duo6600
veterán
válasz Mr O Coleman #1188 üzenetére
Ennyi pénzért ettől jobbat szerintem nem találsz
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Mr O Coleman
csendes tag
-
Tibike24
aktív tag
hát nekem jól működik és nincs semmi zúgás vagy valami volt egy 5.1-em asszem Wattson volt na az zúgott ha nem kapcsoltam ki hátul a kapcsolót hanem csak a távorányitóval nyomtam ki... ennek ilyen baja nincsen de ne is legyen
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Kinéztem a Logitech Z-640-es 5.1-es hangfalrendszert. Elég brutálisnak néz ki. Valaki vélemény róla? Őt cserélném le. Érdemes lenne? Játékra, zenére filmre kéne.
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Stingie
tag
Sziasztok,
sok topikot átpörgettem már, de igazából nem jutottam előrébb: olyan 5.1-est keresek, amelynek az erősítőjében van digitális optikai bemenet (Xbox 360-hoz, ill. PC-hez használnám, ezért lenne fontos).
Logitecz Z5500-on kívül van más gyártónak olyan terméke (Creative, stb) amelyik érdemes lehet a beszerzésre?
Cerberus. Humanity First. #gamer365 #retroid #staytuned
-
Stirbi
addikt
sziasztok
tudna nekem vki személyes tapasztalattal szolgálni a genius 6000 5.1 röl? -
Stirbi
addikt
még lenne mégy egy kérdésem:
logitech x530
logitech x540genius 5005 5.1
genius 6000 5.1tehát eközül a 4hangrendszerl közül melyikkel van legkevesebb gond , ti melyiket vennétek meg?
-
mcdokika
tag
Sziasztok!
Notebookból HDMI n keresztül tudok 5.1 es hangot kivinni ?És ha igen, hogy ?Először bele kell az erősítőbe vezetni a HDMI t, onnan újabb HDMI a tv be ? -
Cutoff
tag
Sziasztok!
Úgy láttam, hogy itt többnyire aktív hangfalakról beszélgettek, de nekem van már egy erősítőm, így "csak" hangfalszett kellene. Eddig csak sztereóban, főleg zenét hallgattam rajta, de most ki szeretném terjeszteni mozizásra is. Az erősítő 5x80W-ot tud, ezért vagy olyan front kellene ami elég mélyet ad, vagy aktív SUB kell hozzá. A zenehallgatás is maradna. Én nem nagyon bízok az ilyen pici 6-8cm-es hangszóróval ellátott satellites rendszerekben, picit nagyobb kellene. Van ilyesmiben tapasztalata valakinek?
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest