- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
South Velen
addikt
válasz Redbullking #1097 üzenetére
Ha a Genius 5000/5005 belefér ebbe az árba, akkor inkább azt venném.
Ha nem, akkor megfelelnek a Logitech-ek is, a kettő közül ilyen árkülönbség mellett az X-530-at választanám -
tommyx
tag
válasz South Velen #1101 üzenetére
Hmm.. Es szerinted 2.1-es vonalon nem erdemes nezelodni? Az emlitett Geniusok mar kicsit kivul esnek a rakoltendo osszegen.
-
őstag
válasz South Velen #1099 üzenetére
Logitech Z-4-es sokkal jobban szól mint a X-530-as?
-
őstag
válasz South Velen #1104 üzenetére
Köszi a kimerítő választ!
-
tommyx
tag
válasz South Velen #1105 üzenetére
Okey, beneztem, koszi
-
Redbullking
tag
vagy a Genius SW-5.1 3000 megér 18ezret?vagy inkább X-530 játékra, filmre, rockra lenne.
Szerk: megtom szerezni 13ért is!
[ Szerkesztve ]
-
Mijági
csendes tag
Hi!
Nekem csakis olyan 5.1-es szet kéne aminek van digitális bemente (coax ,optikai mindegy). Így komplett rendszerből géphez csak a z-5500 jöhet szóba. Ezt most jó esetben 76k-ért megkapom. Külön hangfal és erősítőből ez -->[hangfal] + egy 40k-s erősítő ,ennyiért system fidelity-t meg jvc-t kapni csak. Így ez 110k. Szerintetek mennyi lenne a hangzásbeli különbség?? Mit kapnék azért a +34k-ért.
[ Szerkesztve ]
-
Kis zöld izé
senior tag
Ha esetleg az 5500-at választanád akkor milyen hangkártyával hajtanád? Csak azért kérdem, mert ha alaplapival, akkor elég förtelmes lenne a végeredmény...
Tehát ez azt jelentené, hogy akkor még a 76k-mellé +20k és úgy már mindjárt 96k-nál jársz, tehát így csak 14k lenne a különbözet. Elgondolkodtató lehet mindkét rendszer....
Nem egy kategória a két rendszer. az 5500-as "kompakt" míg az erősítő + hangfalak "komponens" kategóriába tartoznak. Azt kell átgondolnod, hogy mire szeretnéd használni...
A másik, hogy mostanság azt csiripelik a madarak, hogy elég sok hibás darab jön le a szalagról...ha magamból indulok ki, akkor én bátran ajánlom neked az 5500-as rendszert![ Szerkesztve ]
Bye!
-
törölt tag
válasz abridabri #1110 üzenetére
Az attól függ. 50-ért kap erősítőt, marad 60 hangfalra, szerintem annyiért már kap olyat, ami jobb a loginál (persze olyat is, ami talán nem), és akár jelentősen. Pláne ha hajlandó használtat venni. Vannak ám jó darabok használtak között, és nem kell azért mindig lestrapált, széthajtott, teljesen átszabott cuccra gondolni, csak mert használt, csomó korrekt darab előfordul. Újonnan én a Tannoy Mercury F2-t ajánlom ennyi pénzért, persze nagyon nem mindegy, milyen stílusra szeretné, illetve hogy csak zenére-e...
-
törölt tag
Játékos éppen pár hónapja váltott Z-5500-ról egy ilyen rendszerre. Egy H/K AVR 132-es erősítővel hajtja, s nagyon meg van vele elégedve. Röviden összefoglalva azt mondja, hogy ár/értékben a Z-5500 mellé lehet tenni.
Hozzáteszem, hogy nekem privátban lelkesebben nyilatkozott a rendszerről, gondolom a Z-5500 topicban nem véletlenül volt picit visszafogottabb.
-
Skizz
addikt
válasz markoka001 #1115 üzenetére
hát ha abban a potikkal teletűzdelt dobozban van az "erősítő" akkor erősen felejtős kategória. ilyen volt az ősrégi btechem is amúgy. mennyiért vennéd?
-
markoka001
csendes tag
Helló!
6900FT Szerintem annyiért nem rossz
Am az adatok: Kimenõ teljesítmény: 7 x 10W + 1 x 40W RMS
Mágnesesen árnyékolt
Dolby Digital dekóderekhez, DVD lejátszókhoz és asztali PC -hez, melyek rendelkeznek 7.1 kimenettel
Külön vezérlõegység, beépített 7.1 erõsítovel
Fa mélynyomó
Frekvencia tartomány: 20 - 20.000 Hz
Bemeneti csatlakozó: 3,5 sztereó jack Méretek:
Mélynyomó: 183 x 186 x 310mm
Hangszórók: 160 x 100 x 95mm A gyári oldal: Klikk ide! -
South Velen
addikt
válasz markoka001 #1117 üzenetére
20-20000 Hz.. persze..
Mondjuk annyiért nem rossz, de semmi szép hangzást nem várnék tőle.. -
Mijági
csendes tag
válasz Kis zöld izé #1112 üzenetére
egy x-fi xtreme musiccal menne a z-5500
-
Skizz
addikt
válasz markoka001 #1119 üzenetére
6900 forintért jó lehet baromkodni vele, de zenére esélytelen lesz az egész...
-
Kis zöld izé
senior tag
Faternak van egy 125W-os System fidelity aktív mélyládája 20cm-es hangszóróval, ami egy Samsung HT-UP30-as házimozira van kötve és elég ütőset szól. A hallottak alapján jónak tituláltam! A házimozi gyári passzív mélye elszégyelheti magát mellette! de ez ugye érthető.
[ Szerkesztve ]
Bye!
-
Mijági
csendes tag
válasz Kis zöld izé #1125 üzenetére
Különben így utánanézegetve korrekt ár/érték arányú márkának tűnik úgy általában. Mondjuk ha erősítő hangfal párost veszek akkor valószínű yamaha lesz az erősítő ,az közelebb áll a szívemhez.
-
m3tr0
őstag
Sziasztok.
Egy Genius 5.1 HT 3600-at váltanék le valamilyen hangfalszettre. A Genius már kezdi megadni magát. Elsősorban zenére( tüc-tüc ) filmnézésre kellene, néha játszom is.
Nézegettem a Genius 6000-et, de a 3600 után nem biztos,hogy Genius-t kéne vennem.
Most olyat szeretnék venni aminek ütős a mélye, továbbá a 30 Hz-es hangot is halljam rajta...
A Logitech Z-5500-at is nézegettem már jó ideje, de ő meg kicsit drága nekem.
Találok valami jó szettet a Z5500 és a Genius 6000 között?
Bármi jöhet...le vagyok maradva hangfalügyileg.Jöhet esetleg 2.1-es rendszer is nem ragaszkodom az 5.1-hez.
Erősítő+hangfal kombó is érdekelne, de az gondolom jóval drágább egy Z 5500-nál, amúgy is gépről szólna a zene...(Jaaa és egy hangkarit is be kéne szereznem.)
[ Szerkesztve ]
-
veterán
sajnos az emlitett genius es az 5500 kozotti savban nincs semmi emlitesre melto szett, geniustol jobb hangzast mar csak a logival fogsz kapni. (mar ha az 5.1es kategoriat nezzuk )
2.1 ben viszont mar vannak jo alternativak 35k-s arsavban ami a genius es az 5500 kozt van
Mivel leginkabb zenere kell neked, es azon belul is basszusorientalt muzsika. akkor en mindenkeppen a kis logi Z 2300 at ajanlanam.[ Szerkesztve ]
-
m3tr0
őstag
válasz abridabri #1129 üzenetére
Egyik szobatársamnak volt egy Logitech z-560-a, amióta azt hallottam azóta olyan hangzást szeretnék. Kb. 3 éve vette 80 ezer forintért...ma már nem kapni. Az 4.1 volt..de az a hangzás..az kész volt. Halk zenehallgatás...majd egy erőteljes hangerő feltekerés és torzítás nélkül szólt. Olyan mélye volt,hogy verte a melledet.
Ezért lenne jó egy 4.1 vagy 5.1, de akkor úgy látom mégis csak a Z 5500-ra kell áldoznom, ha valóban durva hangerőt szeretnék és jó mélyeket. -
golyani
őstag
genius 5000-esem elhalálozott. kellene nekem ezzel egy szinten lévő vagy jobb 5.1-es hangfal. mit tudtok ajánlani? keresgéltem de nem nagyon találtam semmit. elvétve van még 5000-es van ellenben 5005-ös genius. ja igen: zenére és filmre kellene.
[ Szerkesztve ]
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz golyani #1132 üzenetére
Mennyit szánnál rá? Ez sem egy elhanyagolható szempont. Csak azért, mert ha a hangrendszer elsődleges profilja a filmnézés lenne, akkor lehet, hogy érdemesebb lenne elgondolkodnod egy 35k körüli kompakt házimozi rendszeren... Van pár alternatíva: [Itt] szerintem találsz valamit. Nézz körül, mert ez esetben a 35-40k közötti árszegmensben én lehet, hogy már nem genius-ban gondolkodnék, mert teljesítmény és funkcionalitás szempontjából is jobb kompakt rendszereket lehet vásárolni mint a Genius. Gondolj csak bele! Mondjuk optikai bemenet, RDS Tuner, stb....
Például itt van ez a [Sony]! 40k és szerinted Genius barátunk lenyomja hangzásban?[ Szerkesztve ]
Bye!
-
Kis zöld izé
senior tag
-
sosperecek18
őstag
Hello mindenkinek!
Egy kérdésem lenne:
van egy Genius 5.1 6000-es hangrendszerem, ma a két front hangfalat kicseréltem 2 régi hifi (8ohm-os) hangfalra. (érezhetően javult a hangzása, megjelent a középtartomány)
A kérdésem hogy a 2 hátsó hangfalat cserélhetem e így 8ohmos hangfalakra? (elvileg 6-8ohmos az erősítő ami a subban van)Szabadságot az Ultráknak! XBOX 360 Gamertag: torinho86
-
golyani
őstag
válasz Kis zöld izé #1134 üzenetére
nem mondsz hüjeséget
és mondjuk a Geniusról megmaradt hangszórókk bírnák az erősítőjét?
ja csak a probléma sony oldala zta írja h semmilyen bemenet nincs rajta...
[ Szerkesztve ]
-
golyani
őstag
válasz golyani #1136 üzenetére
meg ahogy nézem csak sima aux van ezeken már amelyiken van. 6 csatornás bemenet ennyiért nem nagyon lesz. úgy hogy ezek kilőve. és többet hallgatok zenét mint nézek filmet, de filmeknél jó lenne az 5.1 meg a zenét is kirakom 5.1-be. a keret az mondjuk ilyen 30ezer forint.
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz sanyi001 #1138 üzenetére
Annyit helyesbítenék a dolgon, hogy HA megkapod 30k-ért akkor igen, a legjobb vételnek számít a PC-s kategóriában. De ha nem kötöd az ebet a karóhoz, akkor vannak már más/jobb alternatívák is a kompakt rendszerek között. A fentebb linkelt Sony ugyan nem rendelkezik mindenféle AUX bemenettel, de én valszeg akkor sem a Genius 6000-es típust választanám helyette. Azt kérded miért? Azért,mert mozizáshoz sokkal masszívabb teltebb hangot tudnék kipréselni belőle mint a genius-ból, mivel erre rendeltetett. A megbízhatóság is szempont lenne a számomra, RDS Tunder, DTS dekóder stb... Hallottam már a 6000-es Genius-t is és ezt a Sony-t is. Én ezért ezt linkeltem. Ha szereted a TUC-TUC zenét, arra is kiválóan alkalmas és nem kell mellé mindenféle csilli villi hangkártya, hogy tudjon is valami megfelelő minőséget produkálni. Benne van a dekóder és ennyi. Nem csak ez a Sony van ebben az árkategóriában vannak más cuccok is amin valószínűleg található 1-2 bemenet. Érdemes körülnézni, ha az ember 35-40k közötti összeget szán rá a dologra. Csak az a fránya AUX bemenet... ez számomra is elég furcsa, de ettől még jól szól. Ez csak egyéni vélemény. De nem rossz a 6000-es sem.
[ Szerkesztve ]
Bye!
-
Bagira01
veterán
Szerintetek Logitech x530 éri meg jobban 15k-ért vagy z5300 26k-ét?
Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
Bagira01
veterán
válasz Kis zöld izé #1142 üzenetére
Ja csak az használt gari nélküli, x530 meg vadi új garis. Olyan kéne ami legalább 2-3 évig kiszolgál és nem kell cserélgetni
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz Bagira01 #1143 üzenetére
Szerintem érdemes megkockáztatni még használtan is! Jól szemügyre kell venni az állapotát, meg kell hallgatni, jól le kell tesztelni. Ha van rá lehetőséged akkor beszéld meg a jelenlegi tulajjal, hogy leteszel valamennyi foglalót és teszteled pár napig. Jobbat nem tudok tanácsolni, de véleményem szerint kevesebb az esély a meghibásodására mint egy Z-5500-as rendszer esetében. Szóval bátraké a szerencse, az egy jó kis rendszer!
Bye!
-
Bagira01
veterán
válasz Kis zöld izé #1144 üzenetére
Mivel eddig monitorhangszóróm volt, lehet elég lesz egy Logitech x540, szerintem az is brutális nagy változás lesz a 2x2w monitorhangszóró után
-
Kis zöld izé
senior tag
-
(jan)
őstag
sziasztok!
olcsóbb kategóriában melyik a legjobb vétel ?
Legszebb öröm a söröm és az áramköröm!
-
Bagira01
veterán
Másik dilemma, creative t7900 15-17k körül használtan vagy x540 20k-ért újonnan?
-
markoka001
csendes tag
Helló!
Segítsetek pls! Megtudná mondani valaki hogy az Logitech s540 mivel jobb mint az x530? Illetve megéri e azt megvenni??Előre is köszi:Márk
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen légkondit a lakásba?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Mozilla Firefox
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Elemlámpa, zseblámpa
- Egérpad topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple asztali gépek
- PlayStation 5
- További aktív témák...