Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesa
veterán
Valójában csak amiatt gondoltam rá, mert ha a 6-ost alakítom át 8-asra, akkor tulajdonképpen marad a 75W teljesítmény egy ágon, ami vagy elég, vagy nem. A bonyolultabb verzióval elvileg meglenne a 150W a 8-as csatlakozón. Bár a TDP értékek miatt szerintem simán elég a PCIe sínen felvett 75W + a 6pinesen érkező 75W. Nem teljesen értem, minek erre a kártyára 8pines csatlakozó.
-
-
Vesa
veterán
Üdv
VGA tápellátás kérdés. A gépben egy 650W-s PSU van, de csak 1db 6 pin-es VGA csatlakozója van. A kártya pedig 1db 8 pin-est igényel (GTX 1060). A kártyához adnak egy ilyen átalakítót (2db 6 pin anya és 1db 8 pin apa), de nem tudom, hogy mennyire járható, ha csak az egyikbe dugom bele a 6 pines csatlakozót és úgy a kártyába a 8-ast? A 1060 alapból 120W TDP, a szóban forgó darab mondjuk OC verzió, az kicsit többet ehet, de bizonyára így is 150W alatt van. Tehát a PCIe 75W + a 6pines 75W elvileg bőven el kéne vigye, de nem tudom, hogy az átalakító bekötése lehetővé teszi-e, hogy csak az egyik anyába dugjak tápot?
Tudna valaki segíteni? -
Vesa
veterán
Üdv,
Szórakozik az egyik monitorom tápja, de sehol nem találok kereskedelmi forgalomban olyat mint ez. A kérdés az lenne, hogy ki lehet-e váltani valamivel?
A monitor: Samsung LS27E390
Az adapter: 14V - 1.75A 25W14V/2,14A verziót láttam webshopban, az jó lehet szerintetek?
-
Vesa
veterán
Olyat vettem amit ajánlottál, már 3 hete gond nélkül máködik, köszönöm ismét!
Most csak az elv miatt kérdeztem, mert érdekelt, hogyan működik ez áramköri szinten. Tehát itt nem csak arról van szó, hogy kapja az 5 és/vagy 12V-ot a dróton és kész? A dedikált VGA csatik ezek szerint más terhelésre vannak tervezve...Mondjuk logikus, hiszen még 5db HDD sem vesz fel annyit, mint egy VGA. -
Vesa
veterán
Sziasztok,
Gyereknek raknám össze a régi munkagépemet játékra, de a VGA tápellátással kapcsolatban nem vagyok képben. A gép egy HP z600 Dual Workstation, de most csak egy x5675-ös Xeon CPU van benne (95W TDP) 24GB RAM társaságában. Mivel játékra lesz, ezért tennék bele egy GTX 970 G1 Gaming-et (vagy más hasonló tudású kártyát), de ezeken jellemzően 1db 6pines és 1db 8 pines tápcsatlakozó is van. A gépben viszont csak egyetlen 6pines dedikált VGA tápcsatlakozó van. Mivel nem szabvány ATX táp van a gépben, cserélni nem lehet. Maga a táp bírná a terhelést, mert ez egy 650W-os Gold minősítésű tápegység.
A kérdés most az, hogy miként oldhatom meg a VGA tápellátását? Bár kapható olyan elosztó kábel, mely a 6pinből csinál egy 6+8pines csatlakozót, de nem tudom, hogy ez így mennyire nyerő és az egy ágon realizált terhelést így bírja-e majd? Vagy esetleg még van olyan, hogy molex/8pin átalakító, de itt ugyanaz a kérdés, vagyis működhet-e valamelyik megoldással?
Köszönöm!
Vesa
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kompakt vízhűtés
- Háztartási gépek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- weiss: Pant* rant
- Autós topik
- AliExpress tapasztalatok
- DUNE médialejátszók topicja
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Robogó, kismotor
- További aktív témák...
- Apple iPad Pro 11" (3rd Gen) Profi teljesítmény, elegáns külsővel!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest