Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Livius

    őstag

    válasz dchard #86300 üzenetére

    Akkor kb olyan optimalizálás sok kicsi sokra megy alapon teljesen haszontalan lenne, hogy a mostani HGW-ék ne 27/7-ben legyenek felcsatizva a PPPoE-en? Utoljára Speedport w724v volt amiben még volt automatikus disconnect lehetőség, a mostaniakban már semmi nyoma. Nyilván ha valaki csóró a Vectoringra, akkor ügyeskedéssel, meg optimalizálással kéne az áthallást valahogy minimalizálni, amennyire csak lehetne.

    Amúgy meg én azon se csodálkoznék, ha még itt több mint 10 évet kellene várni a teljesértékű mindenhol elérhető Vectoringra. Én a diplomamunkámat aktív zajcsökkentésből írtam, ami ugyan ezt a digitális jelfeldolgozást használja a sok leírás szerint. Az elképzeléseim szerint egy vonalhoz tartozó DSP egységnek (N-1) adaptív szűrőt kéne hasznáijon egyszerre (N az összes VDSL2 vonal száma), szóval összesen az összes VDSL2 vonalra ez N*(N-1) ami baromi költésges és nem lehet valami fájdalommentes, mert így négyzetesen nő egy egy új VDSL2 vonal vectoringra kapcsolása után az egész. Nem tudom pl milyenek lehetnek árban a Vectoring FPGA-ak vagy DSP proceszsorok, de gyanítom hogy aranyárban lehetnek, a komplexitásuk, és nagyon durva hardveres gyorsaságuk miatt.

    [ Szerkesztve ]

    Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB

Új hozzászólás Aktív témák