- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
KicsiUbul
őstag
válasz lakatosturbo #5651 üzenetére
Ha eseteg egy mindenképp saját routert akarsz, akkor van egy olyan megoldás, hogy router WAN portot rákötöd a HGW egyik LAN portjára, adsz neki IPt, majd ezt az IPt beteszed a HGWn DMZ be. Onnan már a saját cuccodat úgy tudod hegeszteni, ahogy jól esik
Értem én...
-
lakatosturbo
aktív tag
válasz KicsiUbul #5652 üzenetére
Ez oké világos de én kiszerettem volna iktatni a pirreli routert .
Amúgy a pirreli router szerintem full SMC csak más a borítás meg a név.
Mondjuk ez csak úgy derült volna ki hogy működik-e ha kipróbálnám csak sajna senkinek sincs ilyen kütyüjei.
Bár kiváncsi lennék hogy távolról mit lehet configolni.[ Szerkesztve ]
Origin: viktorvill Steam: viktorvill
-
lakatosturbo
aktív tag
Amúgy valaki itt nem használ más kütyüt a szolgáltatótól kapott kütyü helyett?
Origin: viktorvill Steam: viktorvill
-
KicsiUbul
őstag
válasz lakatosturbo #5654 üzenetére
Szerintem nem használ, mert elég sok olyan beállítás van, amit sok eszköz nem is tud, meg ha tudna sem nagyon lehet állítani, mert a szolgáltatás adott eszközre van kp. ban konfolva. Pl ha másik Pirellit raksz rá, a Voip tuti nem fog menni, TV meg esélyes hogy nem.
Távoli konfig pl a fw frissítés.
Értem én...
-
Core2duo6600
veterán
válasz Dilikutya #5640 üzenetére
Azzal lépj be, amivel a netre felmész
e-mail / jelszóCsoportos beszedési megbízás amúgy micsoda ?
(#5643) Dilikutya
25 Mbit es ADSL minimális helyen érhető el, ahhoz képest, hogy a upc kábelnetje hány helyre jut el, tehát az gyakorlatilag olyan mintha nem is lenne.(#5655) KicsiUbul
Egyik haver sima adsl van neki, fogta magát, vedd egy modemet, mert megelégelte, hogy állandóan szakadozott a netje a T szerint nem birta a vonal.Ezért 4 megásra állították, de mikor az megszünt, akkor fogta magát vett egy modemet, és lám megy stabilan 8 mbit tel.
(#5639) m3tr0 Ezt akár neked is ki érdemes lehet kipróbálni,Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
KicsiUbul
őstag
válasz Core2duo6600 #5657 üzenetére
Én nem a sima modemre gondoltam, hanem a HGW re. Persze hogy egy 10 rongyos modem jobban megy mint az 5ezres cucc (általában). Én egy Cisco 876W -t használok modem helyett
Értem én...
-
Dilikutya
félisten
válasz Core2duo6600 #5657 üzenetére
Be tudok lépni a netes acc-al, de azzal csak minimális változtatásokat tudok beállítani a webes felületen, minden komolyabbhoz kéri az ügyfélazonosítót, illetve a telefonos/kezelős beállításokhoz is az kéne.
A csoportos beszedési megbízás az, hogy számlafizetés idején a szolgáltató automatikusan leemelheti a kívánt összeget a számládról (értékhatár beállítható, hogy max mennyit). Ezt persze a banknál is engedélyezni kell.[ Szerkesztve ]
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
TeeJay
félisten
válasz lakatosturbo #5653 üzenetére
nem láttam még SMC routert de azok jófélék?
a torrentet hogy bírják?
most egy hétig rokonéknál voltam, és minden nap nyúztam a Pirellit 60szálon több tucat GB letöltés minden nap de stabil volt szép vízszintes 840KB-os csíkot húzott uTorrentbe egésznapMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Core2duo6600
veterán
-
fgo
tag
Tegnap végre sikerült a net kapcsolatot létrehozni a T-homnál ,szolgáltatót váltottam de sajnos bosszantó hibával, fél nap alatt kb 10-szer szakadt meg a netem ezelőtt 2 évig voltam egy másik szolgáltatónál ez idő alatt kb 3-szor volt gond ,10 ből 6-szor ftp letöltésnél szakad meg, volt valakinek hasonló problémája?A gondot jeleztem hibaként a szolgáltatónál de nem tudom hogy lesz értelme ,mert egyik ismerősömnél ugyan ez a gond már 3 hete.
-
TeeJay
félisten
válasz Core2duo6600 #5663 üzenetére
holnap jönnek hozzám kötni a HGW-t, remélem Pirelli-t kapok aztán hétvégén megnézem 200 szállal hogy viszi a torrentet
ha lefagy vagy újraindul akkor ez valami gyengébb cucc lesz
jelenleg D-link 360T modem + Linksys WRT54GL (tomato 1.23) routerrel rendelkezem
és ha két gépről is megy 50-50szálon a torrent vígan viszi és közben még böngészni is lehet szépen hála a cfosspeednekkíváncsi vagyok a Pirelli tud-e majd ilyet
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
m3tr0
őstag
válasz rollins #5656 üzenetére
Nekem a hűségszerződésem régen lejárt, csak eddig nem volt más szolgáltató...bár aki meg most lenne ők meg baromi lassan érnek oda,hogy bekössék a kábeles netet.
Ma hívtak a T-sek,hogy nem szeretnék-e 8 mb-es netet olcsóbbért mint a mostani 4 mb-es, persze új szerződést kéne kötni. Mondom, aha de aranyosak vagytok, akkor az én 4mb-esemet megfelezik majd ugye? Kétlem.
Mondtam a hölgynek,hogy egyelőre nem,bár azt nem kérdeztem,hogy akkor újra alá kell-e írni egy hűségnyilatkozatot. Gondolom azt is újra kéne...akkor viszont 90%,hogy nem kell. -
Core2duo6600
veterán
A kábelneten, hogy van az ip cimkiosztás ?
Olyan szempontból kérdezem, ha pl a Rapidshare ről szedek, több file esetén az adsl en egy reconnectal tudom folytatni, mert jó esélyel változik az ip cimem.
A kábelnetnél is van ilyen ?
vagy ott hogy kell megoldani ezt ?
A kábelnet esetén a nagyobb feltöltési sebesség vonzGigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Snoop-y
veterán
válasz Core2duo6600 #5669 üzenetére
Kábelmodem feljelentkezésekor megkapja az ip-t és amíg nem áramtalanítod vagy nem jár le a lease time addig ugyanaz az ip-d marad. Néha erősen ragaszkodik a rendszer a lease time-hoz és hiába áramtalanítgatod a modemet ugyanazt kapod vissza ( ebben az esetben az ipconfig/release /renew parancs is hatástalan).
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
rii
nagyúr
no.
mint a T-partner-es bolt, mint a 1412-es ügyfélszolg is többszüör tévedett (szerencsére ) abban, hogy nem lehet itt netem. Olyannyira van, hogy nagyon.
Routercserét is végre kellett hajtani ... a sppedtouch meghót', kaptam helyette fehér Pirelli-t (1.) ... Annak van topikja itt a PH-n?
ha beállításokat szeretnék eszközölni, azt hol tudom megkérdezni?
WiFihez jelszó vagy letiltás, ... vagy ilyesmi.(2.)
Melyik IP-n lehet bemenni a router-be?piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Core2duo6600
veterán
válasz Snoop-y #5670 üzenetére
Értem, akkor erősen gondolkodom, hogy esetleg adsl maradjon.
A követlkező kérdés.
A kábelmodemet oda célszerű tenni, amikor bejön a házba a coax rögtön, vagy lehet az antennaerősítő mögött is ?Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
szasza_xp
senior tag
Ma elment a nemzetközi sávszélem hívom 1412-t azonnal átakar küldeni a 1722-re a szuperszervizre, hogy fizessek 3k-t azért ami a amúgy az Ő dolguk lenne, mi ez ha nem a kedves ügyfél arcon szarása...
T-homo gratulálok....
“A jövőnk ködén nem látunk át, de néha talán jobb is..” by Youkai
-
Core2duo6600
veterán
válasz lakatosturbo #5674 üzenetére
Van a raouternek topikja ott szvsz hamarabb válaszolnak.
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
expresz
csendes tag
[B][/B]Keresek olyan szerelőt aki beállítaná a már felszerelt parabola antennámat.
Árajánlatokat a következő email címre várok:
expresz@gmail.com[ Szerkesztve ]
-
KicsiUbul
őstag
válasz szasza_xp #5673 üzenetére
Mit értesz az alatt, hogy "Ma elment a nemzetközi sávszélem" ?
Hova merre, melyik hopnál láttál hibát?
Gondolom azért javasolták a 1722-t, mert ilyen vagy tömegesen van, vagy pedig ügyél oldali hiba, esetleg a célhálózattal van valami gáz. Az első lehetőséget kizárnám, a többi meg már nem a szolgáltató felelőssége.[ Szerkesztve ]
Értem én...
-
TeeJay
félisten
válasz lakatosturbo #5674 üzenetére
hát kb. 10x több funkció van benne, de én inkább az átláthatóbb és könnyebben állítható menü miatt raktam fel. megéri mert nagyon jó
-
rollins
őstag
Ha már úgy kezdik, hogy új szerződés, akkor valószínű 1 év hűség.
Nekem sem bírja a vonalam a 8-at. 4-nél is már rezgett a léc. A tavalyi 4 megás drágább volt mint a 8 megas lett volna. Engem meg 2 megára kényszerítettek, mivel 4-es már nincs ugye. (de lehet hogy lesz majd valamikor ismét "jópénzért") Ráadásul az MT azonosító változások miatt + az utalvány fizetésképtelenség miatt majdnem 10ezer Ft károm keletkezett. Most ígéretett kaptam a jóváírásra és az átkönyvelésre. Hát kíváncsi leszek. Ez olyan mint egy elszabadult teherhajó, senki sem tudja megállítani és összezúz minden ügyfelet, aki kilóg a sorból.[ Szerkesztve ]
-
Core2duo6600
veterán
Kábelnet esetén, hogyan azonosít a T ?
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Márton
nagyúr
válasz rollins #5680 üzenetére
mi is igy jártunk.!
Eddig 4mbit-en voltunk, isdn vonal, favorit nonstop csomag.
most már nem kellett a 2 hívószám, igy vissza egy analóg vonalra és sima adsl-re.
De melyikre is? Hoppá, nincs 4-es!
Vagy 2 vagy 8, de ez utóbbi val.szinü csak 3,6-on menne mint eddig is a 4-es csomag.
Igy inkább a 2-esre szavaztunk, egyelőre szülőknek nem tünik fel a lassulás, ha meg mégis kevés lenne, hűség ide vagy oda, felfelé lehet módosítani..(ja, nekem kevés lenne a 2, én 20/10-en vagyok MÁSHOL )
M3Tr0: igen, gyakorlatilag nem azért hivnak fel és ajánlanak mást, hogy neked jobb legyen, hanem hogy ismét egy évig tuti ügyfelük légy...
[ Szerkesztve ]
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Core2duo6600
veterán
Online rendelés esetén, hogyan tudom jelezni, hogy a mostani 2hívószám ból melyiket akarom megtartani ?
-
KicsiUbul
őstag
válasz Core2duo6600 #5681 üzenetére
MAC ID alapján megy az azonosítás, nem kell login/jelszó. A hálókártya vagy router DHCPn kapja az IPt.
Értem én...
-
Core2duo6600
veterán
válasz KicsiUbul #5686 üzenetére
Tehát akkor csak be kell dugni a drótot és kész.
Mi annak az oka, hogy kábelnet és DSL ugyanolyan csomagja esetén a kábelnetnek magasabb a feltöltése ?Emiatt gondolkozom a kábelnetre való áttérésen, bár a DSL minőgével nem volt próblémám,
bár lassú időnként.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
TeeJay
félisten
válasz Core2duo6600 #5687 üzenetére
kábelneten nagyobb sebességet is el lehet érni mint ADSL-en
sima ADSL 8/1megabit max azt hiszem bár feltöltésre 800kbit körül van a max talán
míg a DOCSIS 1.1 kábelnetnél úgy 50/9megabiten osztozik x előfizető.
tehát ott lehet feltöltésre is többet adniMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Core2duo6600
veterán
ADSL nél 8 Mbit /512 Kbit a mostani sebességem.
A kábelNETnél is jelentkezik délutántól késő estik a lassulás, hogy néha használhatatlan ?
Még 1 kérdés, a kábeltelefon bekötése hogy történik ?
az is a modemből jön ki ?
Azért kérdem, hogy biztosan el tudjam helyezni és ne kelljen átkábelezni a házat.A modemet azt akárhova lehet kötni, értem ezalatt, hogy az antennaerősítő után is akár ?
-
TeeJay
félisten
válasz Core2duo6600 #5689 üzenetére
kábelnetnél osztott kapacitás van, ha sokan töltenek le vagy fel egy időben akkor csökken az elérhető sáv de szerintem T-nél nincs olyan nagy dugulás mint UPC-nél...
a kábeltelefon meg úgy tudom a modemről megy, legalábbis UPC-nél a modemen van 2 telefon csati és oda lehet kötni a telefonkészüléket sima telefonkábellel.
a modemet meg bárhova lehet kötni ahol van koax de ugye a bejövő koaxra tesznek szűrőt és utána megy a kábel a modembe, tehát ilyen erősítő után tuti hogy nem köthető.
-
Core2duo6600
veterán
Ajaj, akkor viszont nem lehet nálunk megoldani, mert nem tudom, hogy apám mit szolna ha a lépcsőházon keresztül kihuzom a kábelt
Úgyanis úgy néz ki a dolog, hogy bejön az oszlopról a koax, és az egyik szoba felett a padlástérben, van az antennaerősítő, és onnan nem érhető el kábelcsatornán keresztül olyan hely, ahol rá tudnék kötni a telefonvonalra (Több telo párhuzamosan kötve, nincs alközpont).
És a routerhez sem tudok kultúrált módon eljutni, persze ez áthelyezhető, de sehogy nem oldható meg normálisan.Ezekszerint csak a rézkábel marad
-
KicsiUbul
őstag
válasz Core2duo6600 #5687 üzenetére
Igen, csak drót be, és megy. A kábelnetnél a modem szabályozza a sebességet, jópár éve voltak hekkelések a modemhez, amivel lehetett tölteni, ahogy a csövön kifér. Igaz hogy a fél város nem netezett, még a TV is szemcsés volt
Értem én...
-
rii
nagyúr
pirelli router esetén hogy tudom letiltani a wlan-t, illdetve ha valaki használta, akkor utólag lehet látni? továbbá elképzelhető. hogy már most le volna tiltva? haver ipod touch-ja nem is látja a router-t
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Márton
nagyúr
válasz Core2duo6600 #5683 üzenetére
core2duo6600:
na ez is egy érdekes kérdés, mert elvileg azt tartják meg amelyikre jelenleg a netet elő van fizetve.Legalábbis ekkor biztos nem lesz net szolgáltatás kimaradás. Ez nálnuk is gond volt, mert a 1412-n azt mondták csak ezt a számot tudják megtartani, az ismerőseink 90%-a meg persze a másik, régit tudta.
De felirta a nő, hogy szeretnénk inkább a másik számot, és hál égnek mégis ment a dolog, kimaradás nélkül!Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Nagynozi
aktív tag
Sziasztok! T-Home-nál vagyok 8megás net. Nemrég pont ide írtam h a net nem tökéletes mert "csak" 5,5mega jön át! Nah most kb 4 napja 1-1,5mega jön csak le speedtest.neten mérve, meg amúgy is mindenhol lassú. A feltöltés az ok majdnem pöcre megvan az 1mega. Nah erre varrjatok gombot.
-
Nagynozi
aktív tag
válasz Core2duo6600 #5696 üzenetére
Akkor nem csak én küzdök ezzel a problémával....
-
Garold
senior tag
Ha világít a Wlan led be van kapcsolva, ha nem nincs.
Be/kikapcsolás:
Böngészőbe: 192.168.1.254 felhasználónév: 3play, jelszó: 3 play, és ott van a wireless és ezen belül Enable or disable Wireless module function , beteszed a pöttyöt és save settings. Itt be is tudsz állítani tetszőleges jelszót is a hálózathoz.Mit kell ahhoz inni hogy valaki havat hányjon??
-
Sanyix
őstag
válasz Snoop-y #5670 üzenetére
Nem a kábelmodem kapja az ip-t hanem ami rá van kötve.t-nél ha a kliens megszakítja, mindig új ip-t kap. Ha folyamatosan megújítja akkor nem. (nekem 1 hónapig is volt ugyan az az ip címem, mert a router folyamatosan kapcsolatban marad, de ha nyomok nála egy renew-et, vagy kihúzom bármelyik kábelt, új wan ip-t kap)
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs