Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kali

    legenda

    válasz .:ZS:. #35347 üzenetére

    úgy nem okés, nem mindegy, hogy kapcsolati vagy mért sebesség, legalábbis eszközileg, akkor vagy a környezeti tényezők befolyásolják a dolgot - távolság, falak száma, elérhető idegen hálózatok...stb -, vagy beállításilag nem azonos a kettő - már amilyen szekcióban azonos lehet.
    sokszor már annyi is elég eltérésnek, hogy a lite-n eszköz csak egy csatornát használ, és az épp ideális adott környezetben, de a 300-as hgw már kettőt, és úgy több a hibalehetőség amellett is, hogy elvileg jobb sebesség átvihető, és a mimo javít a kapcsolat minőségén - ha azt az ellenoldal is támogatja.
    nagyobb távolság vagy falak esetén valóban jobb lehet a külső antennás eszköz, de egy panelt pérdául szélsőséges helyzetben is jól beszór általában a belső antennás hgw is, ha megfelelően beállításra kerül, pláne ha az ellenoldalak is mimo képesek.
    nekem cisco epc3925 van, tl-wr941nd volt mellette korábban, de a szolgáltatós hgw is simán beszórja a bő 60nm panelt, két fal és a lehető legnagyobb távolság mellett is jó még mobillal is a wifi kapcsolat - pedig 11 idegen hálózat is elérhető még nálam, így nehéz megfelelő csatornát beállítani - ezért el is adtam a saját routert.

Új hozzászólás Aktív témák