Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dchard

    veterán

    válasz kabelmania27 #26571 üzenetére

    Neked mindig van egy irreleváns érvnek tűnő bemondásod, aminek nincs jelentőssége :DDD

    A speckó kimondja, hogy a CM RF ágát minimum -15 és maximum +15-ös jelszint érheti el, ez a működési tartomány, ahol a BER és MER értékek még teljesülnek. Azt is kimndja a spec, hogy 4US csatornánál az US power nem haladhatja meg a +51dBmv-t, de ha 3Db marginnal számolunk akkor a +48-dBmv-t. Ezek a speckóban MUST azaz KÖTELEZŐ paraméterként vannak feltüntetve. Tök mindegy, hogy ki milyen modemet gyárt, meg hogy mit mond az ismerős, és mindez nem zárja ki azt, hogy látszólag jól működik +20-on is, aztán persze lehet, hogy mögötte a hibaarány számlálók rég elszálltak, csak a kedves előfizető nem veszi észre. Az sinc skizárva, hogy ezzel zajt és visszaverődést okoz a hálózatban amivel ráadásul mással is kitol és még millió más olyan dolog van, amiőrl Te nem tudsz. Ha tök mindegy lenne, elhiheted, hogy tágabb határt specifikáltak volna, nem véletlenül annyi amennyi.

    Sőt: az is meg van határozva, hogy milyen moduláció mellett milyen SNR-rel a megadott -15 - +15-ös tartományon belül hogyan kell működnie.

    Arról nem beszélve, hogy a Cisco-nak meg a Thomsonnak kb. semmi köze nincs ezekhez a modemekhez, mivel Broadcom chipset van bennük, ők adják a rajta futó szoftvert, a mikrokódot, a tunert valszeg a NYÁK tervet is, szóval el ne higgyük, hogy bármi különbség van a kettő között.

    Dchard

    [ Szerkesztve ]

    A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Új hozzászólás Aktív témák