Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Capella

    senior tag

    válasz Lauda #150541 üzenetére

    Hidd el, hogy nem. :N Nincs semmi vegyesen. Invitel meg az életben nem volt nálunk. Egy helyi kábeltévé volt, vagy van, de az másik kábelen lóg. Korábban írtam, hogy az optika fölött nagyjából 1 méterrel, illetve az optikát tették alá most. Amúgy se lehetne összekeverni. ;)
    Szépen vízszintesen megy az optika, hogy pontosan milyen kábellel, azt nem tudom. De egyik oszlopon egy fehér sorszámozottnak tűnő doboz, a sorszámban a számok között 1 db G betű, ha ez jelent valamit.
    Ahol a doboz az oszlopra van rögzítve, ott van némi kábel is feltekerve mögötte. A két oszlop között át van feszítve a kábel, és a következő oszlopon vagy megint ugyanolyan doboz van a feltekert kábellel, vagy sajnos mint nálam, nincs doboz. Ebben az esetben van egy oszlop megkerülő, kábel átfeszítő szerelvény, és megy tovább a kábel a következő oszlopra.
    Itt ilyen, természetesen máshol lehet másképpen is szerelve, mint ahogy nálatok.
    Én azt sem tudom, hogy az oszlopok közötti gerinc kábel itt ugyanaz-e, mint ami a bekötéssel a házba bejön.

    Most várom a dobozszerelést. Ha meglesz, úgy lesz a legjobb a bekötés.
    Ha mégse lenne doboz előttem, még van egy opció. Nem attól a szomszéd előtti oszloptól és dobozból kell srégen bekötni hozzám - ha tényleg csak így lehet -, ahonnan a szerelő akarta 4 nagy fa kivágásával egyetemben és keresztezve a villanyvezetéket, halott kábeltévé kábelt, hanem a másik szomszédom előtti oszlopról. Onnan nincs közben semmi, se fa, se kábel, még annyi sem, mint direktben az előttem lévő oszlopról lenne. Talán kicsit messzebb van, esetleg kérdés a magasság az úttesten való átvezetés miatt. De miért lenne innen rosszabb, mint amonnan?
    Említettem is a szerelőnek ezt a másik oszlopot, de valamiért egyből élből leseperte a felvetést. Amikor a doboz áthelyezés felmerült, már inkább azt preferáltam. Tényleg úgy tűnt, hívta a főnökét a doboz ügyben.
    Volt olyan vélemény, hogy csak meg akarta úszni a melót most a melegben. Annyi biztos igaz, hogy a megadott intervallum után 1 órával érkezett, és a másik szomszéd elől srégen mindenféle favágás nélkül beköthette volna, szerintem.
    Most lett egy kis kálvária. Meg lehet, hogy lesz egy doboz. ;)

Új hozzászólás Aktív témák